Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
Moziszoba építés
Még egy nyalánkság: http://www.artcoustic.com/
gyönyörű lcr hangsugárzóik vannak ,érdemes megnézni!
És árban sincs elszállva!
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
Moziszoba építés
Árakat nem tudok (prismasonic),de majd biztos nyaggatni fogom az Ivánt :-)
De ha az anamorf optikáikból indulok ki akkor baromi jó az ár-érték arány!Töredéke egy Isco-nak és szerintem nagyon nagyon a közelébe van. Isco-m nem volt ,nem éltem vele együtt csak jópárszor láttam.
Szóval nem hiszem ,hogy irreális árak lennének náluk.....
Moziszoba építés
http://www.prismasonic.com/english/cino_products.shtml
Érdemes bekukkantani a Prismasonic oldalára, nemrég átalakult ,kibővült!Nem is akármivel.
zseniális modulok,panelek,csináld magad ötletadáshoz is kíváló....!!!!!!!!!!!!
Ha most azt mondom, hogy lényegében ugyanezt a "paneles" falburkolást akarom otthon megcsinálni (csak 60*60 centis azaz négyzet alakú de átlagban kevésbé mély, viszont változó mélységű panelekkel, amelyek 3D "lépcsős" felületet fognak alkotni) és bennük akarom elrejteni a hangszórókat meg az akusztikai elemeket (diffúzer, abszorber) akkor mindenki azt fogja hinni, hogy csak hazudok és most jött az ötlet a link hatására. Aki így érez, küldjön egy PM-et és bizonyítok privátban.
Minél többet gondolkodom rajta, annál jobban tetszik ez a design amit a linken látni. Főleg az tetszik benne, hogy minden elem (hangfal, diffúzor, abszorber) egyformán néz ki, tehát teljesen harmonikus megjelenésű "bölcsőként" veszi körbe a mozi nézőterét. Ilyen szép és harmonikus környezetben talán a szar filmet is élvezet megnézni ...
Mindenesetre nem lennék meglepve ha ez a rendszer 100x annyi pénzt hozna a Prismasonic-nak, mint az anamorf optikák maguk.
Ha valakit érdekel, hogy hogyan néz ki az a "3D lépcsős" változat amit említettem, nézze meg ezt:
http://www.avsforum.com/ht-of-the-month ... x-theater/
Nem értem, hogy a linken látható mozi tulajdonosa miért nem rejtette el a saját készítésű hangfalakat a panelekben, de hát ízlések és pofonok.
Köszönöm a linket, én nagy élvezettel nézegettem az oldalt és valóban jó ötletadó akár fúrást-faragást kedvelő fórumtársaknak is! KÖSZI!
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
Moziszoba építés
http://www.prismasonic.com/english/cino_products.shtml
Érdemes bekukkantani a Prismasonic oldalára, nemrég átalakult ,kibővült!Nem is akármivel.
zseniális modulok,panelek,csináld magad ötletadáshoz is kíváló....!!!!!!!!!!!!
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Moziszoba építés
Egy óriási babzsák, és egy uncsi film. Garantált az alfába kerülés.
Ááááá, filmezni akarok, nem aludni! De mindenképp meggondolom. Babzsák... nem is olyan rossz... végül is azt bármilyen alakúra "gyurmázhatom", aztán már csak egy kis réteg szivacs kell. Meg patti kuki (ahogy egy ismerős lány mondta )
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Moziszoba építés
Sziasztok!
Nagyon kicsi a szobám (12nm), ahol a vásznam van és filmezni szoktam. Ez egyben a hálószobám is és egy franciaágyról szoktam mozizni. Gondolkodok már régóta, hogy mit kellene kitalálni, hogy kényelmes legyen. A barátnőm vett IKEA-ban egy kihúzható kanapét (kb. 90e), ami nagyon dizájnos meg minden. Gondoltam lecserélem az ágyat egy ilyenre, de legnagyobb meglepetésemre amellett, hogy kényelmetlen rajta aludni, filmet nézni sem jó rajta. 20-25 perc után már csak fészkelődés volt, sehogy sem jó.
Arra gondoltam, hogy valamilyen szivacsból csináltatott dolog kellene, de nem tudom milyen alakú.
Van ötletetek? Bármi más?
Köszönöm!
L.
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Moziszoba építés
Sziasztok!
Olyan 1-2 hete linkeltem a videomat hogy "kattog" a mozi filmezés közben, az akció dúsabb jelenetnel. A végén már alig volt film ami nem akadozott volna. Probalgatasok után a routerre gyanakodtam... És láss "csodát" egy router csere megoldotta a problémát. Most már egy Asus rt-n18u szolgálja ki a nas-t és a Mede8er 600-t. Ezennel befejeztem a mozi fejlesztését az elmúlt egy évben. Közel 800k ment el erre a hobbimra, de minden pénzt megért . Egy jó film, koncert vagy egy kellemes esti jazz hallgatás felér egy jó alvással. A fórumokat olvasva szedtem össze az infókat tőletek. Köszönök mindent. További fejlesztés olyan 1 év múlva akkor már vászon projektor lesz a cél. Üdvözlettel : Dio
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)
- dualcs5000
- Fórumlakó
- Értékelés: 378
Moziszoba építés
sötétítőfüggönyt a jövőhétre ígérik
és over.
- dualcs5000
- Fórumlakó
Moziszoba építés
a befele nyiló ajtó problematikáját végül
nem átfordítással oldottam meg, hanem
15kg só segítségével...
door-stop bag
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Moziszoba építés
a másik végén, kényelmes nagymama-fotellal...
Szép és igényes kialakítású szoba, grat. hozzá.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Moziszoba építés
mlook_002.jpg
mlook_003.jpg
Magánpáholy. ....egy kis film.....egy kis csevely....egy kis ez-az.....
Nagyon személyes a hangulata.
- dualcs5000
- Fórumlakó
Moziszoba építés
eléggé impozáns grat
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- dualcs5000
- Fórumlakó
mlook_003.jpg
Ez nagyon hangulatos. A falon tapéta van, vagy valamilyen panelek?
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Moziszoba építés
mlook_003.jpg
Ez nagyon hangulatos. A falon tapéta van, vagy valamilyen panelek?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- dualcs5000
- Fórumlakó
Moziszoba építés
a kissé-győzikés mozihangulatról, természetesen kék-LED-ek gondoskodnak
- dualcs5000
- Fórumlakó
Moziszoba építés
- dualcs5000
- Fórumlakó
Moziszoba építés
végül nem erőltettem a vásznat, meg a frontot, centert.
maradt a kanyar-tv, soundbarral, egy kis rádiós subbal.
A vászon magasságánál érdemes betartani az 1/3, 2/3 eltolást. Tehát az alsó harmad felső vonala legyen szemmagasságban, míg a felső 2/3 a szemmagasság felett.
Persze ez egyén és ülőalkalmasság függő is, hiszen egy dönthető mozis fotelben inkább enyhén felfelé kényelmesebb nézni.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Moziszoba építés
A vászon magasságánál érdemes betartani az 1/3, 2/3 eltolást. Tehát az alsó harmad felső vonala legyen szemmagasságban, míg a felső 2/3 a szemmagasság felett.
Persze ez egyén és ülőalkalmasság függő is, hiszen egy dönthető mozis fotelben inkább enyhén felfelé kényelmesebb nézni.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Moziszoba építés
Nálam ~75 az alja, ~3,5m-ről ezt pont jónak érzem.
A képek alapján nekem is magasnak tűnik, főleg ha szélesvásznú a film.
Moziszoba építés
Az enyém alja 90 cm-en van. szerintem, ha lejjebb teszed a feliratok lesznek alacsonyan. Valahol egyébként azt olvastam ez az ideális magasság.
- irishcream
- Hazajáró lélek
Moziszoba építés
Úgy értettem én is, hogy a bal front mellé.
OK! Rámegyek az ügyre.
- irishcream
- Hazajáró lélek
Moziszoba építés
Az túró.
A készülékeket a földre, vagy egy lapra, baloldalra, a centert egy magasságba a szubbal valami állványra.
A szubig le a vásznat Röviden. Amúgy jó lesz az, finomítani folyamatosan fogod. Úgyis rádszólunk ha nem tetszik
Akkor inkább le a földre, oldalra nem akarom áttelepíteni a készülékeket, mert át kellene kábelezni az egészet.
- irishcream
- Hazajáró lélek
Moziszoba építés
Köszönöm Uraim!
Moziszoba építés
Én dobogot gyártanék, (van asztalos a családban), hangulatos lehet egy ledes fényszallaggal,
és ha jól látom most a center, és a front, magas sugárzói egy magasságban vannak ami nem hátrány!
De mindenképp érdemes igy vagy úgy...