Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Sziasztok!
Kezd a hócipőm tele lenni, ezzel a CD-írási mizériával. Direkt odafigyeltem arra, hogy a lezárás, be legyen kapcsolva. Ennek ellenére, ugyanaz az eredmény. A Yamaha egyáltalán nem olvassa be, a Marantz pedig, a Disc Not Finalized szöveget írja ki. Az írás végén, az írási naplóban, nem szerepelt a lezárás. Mi a fene van?
Én is jártam így, a hiba a lemezekben volt, nálam konkrétan TDK lemezekkel jelentkezett. Kodak, Fuji, stb. lemezekkel nem volt gond.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Cd játszók
Sziasztok!
Kezd a hócipőm tele lenni, ezzel a CD-írási mizériával. Direkt odafigyeltem arra, hogy a lezárás, be legyen kapcsolva. Ennek ellenére, ugyanaz az eredmény. A Yamaha egyáltalán nem olvassa be, a Marantz pedig, a Disc Not Finalized szöveget írja ki. Az írás végén, az írási naplóban, nem szerepelt a lezárás. Mi a fene van?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Hamarabb fogsz a "lángok elől éjszaka menekülni" egy falban lévő pancser villanyszerelős toldástól, nem megfelelően méretezett fali vezetéktől, de még egy zárlatos konnektortól is, mint zárlatos trafótól.
Az erősítők egyik legnagyobb hibaforrása a bekapcsoláskor keletkező áramlöket.
A villámlás elektromágneses hatása hamarabb fogja tönkretenni a hifidet, minthogy a villamos rendszeren bármilyen túláram eljutna a készülékeidhez.
A folyamatos standby-ban lévő említett Sony CRT havi áramszámlája (Budapesten) 327 Ft, egy átlagos modemé legalább a duplája.
Viszont, ha téged (vagy bárki mást) megnyugtat, természetesen áramtalaníts, még akkor is, ha tudod, hogy a bekapcsolva hagyott modem, hűtő, mikro, stb., de akár a kismegszakítós elosztód is nagyobb veszélyforrás, mint pl. egy standby CD.
Szerinted a standby állapotban a készülék áramköreinek hány %-a van feszültség és áram alatt? Csak az rész, ami a távirányítóval való élesztés és teljes bekapcsoláshoz kell. A digitális és analóg áramkörök amik a zenét előállítják azok mind hidegek, a bejáródott "áramcsatornák" szétestek stb. Ha teljes bekapcsolt állapotban tartod a hifit, az számítana valamennyit a hangzásba ahhoz képest hogy félórával használat előtt kapcsolsz be.. Mennyit is hoz az állandó áram állapot? kb mint két jó IC kábelcsere? Szerintem átlagban még annyit sem.
Azt meg végképp nem értem, miért kell ellenérvként behozni, hogy a ház villanyszerelése pancser? Akkor be lehetne hozni, hogy a ház építői nem jó helyre rakták a födémgerendákat és bármikor leszakadhat az emelet.
A bekapcsolási áramlökés komolyan csak a toroid trafós készülékben számít és annak is csak a tápegység környékében. Ha ez a meghibásodások gyakori forrása, akkor arra is rá lehet fogni, pancser "kínai' konstrukció, ha bár ez utóbbi kijelentéssel ma már óvatosan bánnék.
Villámlásra viszont semmilyen készülék kapcsoló nem elegendő, akkor a falból is ki kell húzni, sőt a készülékeket is szét kell kábelezni, mert minél nagyobb kiterjedésű egy vezető rendszer, az annál nagyobb antenna a ház közelében lecsapó villámáramnak. A épülettől 8 méterre fába csapott egy villám cégnél, rakás készülék PC-k elszálltak, a fém koronám a fogamon megcsípett, abban is feszültség keletkezett.
Cd játszók
Hamarabb fogsz a "lángok elől éjszaka menekülni" egy falban lévő pancser villanyszerelős toldástól, nem megfelelően méretezett fali vezetéktől, de még egy zárlatos konnektortól is, mint zárlatos trafótól.
A villámlás elektromágneses hatása hamarabb fogja tönkretenni a hifidet, minthogy a villamos rendszeren bármilyen túláram eljutna a készülékeidhez.
A folyamatos standby-ban lévő említett Sony CRT havi áramszámlája (Budapesten) 327 Ft, egy átlagos modemé legalább a duplája.
Viszont, ha téged (vagy bárki mást) megnyugtat, természetesen áramtalaníts, még akkor is, ha tudod, hogy a bekapcsolva hagyott modem, hűtő, mikro, stb., de akár a kismegszakítós elosztód is nagyobb veszélyforrás, mint pl. egy standby CD.
Szerinted a standby állapotban a készülék áramköreinek hány %-a van feszültség és áram alatt? Csak az rész, ami a távirányítóval való élesztés és teljes bekapcsoláshoz kell. A digitális és analóg áramkörök amik a zenét előállítják azok mind hidegek, a bejáródott "áramcsatornák" szétestek stb. Ha teljes bekapcsolt állapotban tartod a hifit, az számítana valamennyit a hangzásba ahhoz képest hogy félórával használat előtt kapcsolsz be.. Mennyit is hoz az állandó áram állapot? kb mint két jó IC kábelcsere? Szerintem átlagban még annyit sem.
Azt meg végképp nem értem, miért kell ellenérvként behozni, hogy a ház villanyszerelése pancser? Akkor be lehetne hozni, hogy a ház építői nem jó helyre rakták a födémgerendákat és bármikor leszakadhat az emelet.
A bekapcsolási áramlökés komolyan csak a toroid trafós készülékben számít és annak is csak a tápegység környékében. Ha ez a meghibásodások gyakori forrása, akkor arra is rá lehet fogni, pancser "kínai' konstrukció, ha bár ez utóbbi kijelentéssel ma már óvatosan bánnék.
Villámlásra viszont semmilyen készülék kapcsoló nem elegendő, akkor a falból is ki kell húzni, sőt a készülékeket is szét kell kábelezni, mert minél nagyobb kiterjedésű egy vezető rendszer, az annál nagyobb antenna a ház közelében lecsapó villámáramnak. A épülettől 8 méterre fába csapott egy villám cégnél, rakás készülék PC-k elszálltak, a fém koronám a fogamon megcsípett, abban is feszültség keletkezett.
Cd játszók
Na most akkor már nem tudom követni. A készülékeknek a teljes áramtalanítás sem tesz jót? Lejátszó, erősítők, vetítő stb. minden teljesen áramtalanítva. Használat előtt min. fél órával korábban áram alá helyezem és tényleg hallható a különbség.
Cd játszók
Nálam minden fogyasztó áramtalanítva van. Nem lenne jó egy zárlatos trafó miatt éjszaka lángolva menekülni vagy arra hazajönni, hogy füstölög a ház helye.
A hifit egy jó kis elosztóból táplálom, amit esténként kikapcsolok, van rajt egy, vagyis két kismegszakító és ezzel a megoldással csak ennek a kábelét kell kirángatni, ha villámveszély van (már ha segít valamit is) meg a koaxokat a tunerből.
longkft.hu/audioblog/
Cd játszók
Igazad van, de megnéztem, a Sony CRT 13-14W-ot kér standby-ban. Nekem meg történetesen ilyen van. Az már fogyasztás szempontjából sem mindegy.
Meg amúgy a hűtő és az állandóan működő modem sőt a falban a vezetékezés veszélyesebb ilyen szempontból, de akkor is, jobb kikapcsolni, amit csak lehet.
Cd játszók
Jó kis hobbi ez! Még a készülékek bekapcsolása is mennyire sokoldalú történet! Csak úgy hemzsegnek a bogarak...
.
Cd játszók
Barátomnak van egy CRT Grundig TV-je, amit távirányítóval lehet standbyból is kikapcsolni. Gondolom egy relét kapcsol ami bont és utána már csak a bekapcsológombjával lehet ismét kapcsolni, a távval nem.
Másrészt ágyból TV-zni nem a legjobb, mert zavarja az egészséges alvást, de ez nem ide való.
Nálam minden fogyasztó áramtalanítva van. Nem lenne jó egy zárlatos trafó miatt éjszaka lángolva menekülni vagy arra hazajönni, hogy füstölög a ház helye.
A hifit egy jó kis elosztóból táplálom, amit esténként kikapcsolok, van rajt egy, vagyis két kismegszakító és ezzel a megoldással csak ennek a kábelét kell kirángatni, ha villámveszély van (már ha segít valamit is) meg a koaxokat a tunerből.
Ha egy 0,4 W-os készenléti áramfelvétellel bármilyen szilárd tárgyat közvetlenül fel tudnál gyújtani, akkor te egy zseni lennél és sírva könyörögnék a receptért.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Cd játszók
Én szeretem fizikailag is bekapcsolni a cuccot
Cd játszók
Barátomnak van egy CRT Grundig TV-je, amit távirányítóval lehet standbyból is kikapcsolni. Gondolom egy relét kapcsol ami bont és utána már csak a bekapcsológombjával lehet ismét kapcsolni, a távval nem.
Másrészt ágyból TV-zni nem a legjobb, mert zavarja az egészséges alvást, de ez nem ide való.
Cd játszók
Úgy látom ez a távirányítás/standby téma elég népszerű lett a szubjektív véleményektől.
Korábban már leírtam, hogy szerintem csak előnye van annak, ha távirányítva lehet egy eszközt bekapcsolni vagy standby-ba tenni. Hátrányát senki sem említette, valószínű nincs is.
Ha egy készüléket nem lehet távirányítva kapcsolni, az vagy zavarja a tulajt és ezért egy idő után megválik tőle, vagy nem zavarja tehát boldog. Különbözőek vagyunk, így van.
On / Off / Standby / áramtalanítva (kihúzva)
Ez megint csak szokásjog. Ahányan vagyunk annyi féle képpen élünk, használunk dolgokat.
Mondjuk azt ugyanolyan túlzásnak tartom, hogy folyamatos On legyen napokon, heteken keresztül (üzemmeleg állapot, rendelkezésre állás címén), mint azt, hogy áramtalanítunk minden használat után (ilyen is van). Egyik se tesz jót hosszútávon se műszakilag, se rezsi ügyileg.
Nálam minden készülék Off / Standby-ban van használat előtt és használat után is (ha aznap már nem használom kikapcsolom). Ha high-end cuccom lenne és érzékelném is a jelentőségét, biztosan előbb bekapcsolnám használat előtt. De nincs high end cuccom.
Ha meg tartósan (hónapokon keresztül) nem használunk valamit, azt illik áramtalanítani szerintem.
Üdv:
tokesz
Cd játszók
Miért kellene odamenni? Pl. egy tévénél sem érted a power gombot?
igazabol nem
(bar nem is nezek tv-t [nem is tudnek itthon], de az a nehany meter nem vag földhöz, söt szerintem egeszsegesebb, mint mondjuk agybol nezni, es aztan tavval kikapcsolva aludni)
nyilvan ezek szemelyes preferenciak, müszaki kerdesekhez keves köze van.
nalam nem megy semmi stand-by-on, router is gyakran kihuzva, stb.
Cd játszók
Konkrétan az Én cd-játszómon, nincs stand-by, power on-off van. Power on, így értem a bekapcsolt állapotot.
Akkor viszont a te géped valószínűleg nem tud magától kikapcsolni, ellenben nem is aktív benne minden áramkör, ha nem kap jelet, szóval a működéstől elöregedő alkatrészek töredéke funkcionál ilyenkor, azok is minimális terheléssel.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3249
Cd játszók
Én hallgatás előtt pár órával szoktam bekapcsolni mindent. Szerintem ez elég...
Általában Én is így teszek. Ha tudom hogy aznap nem lesz időm zenehallgatásra, be sem kapcsolom.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Cd játszók
Én hallgatás előtt pár órával szoktam bekapcsolni mindent. Szerintem ez elég...
- zoli73
- V.I.P.

Cd játszók
Mit értesz bekapcsolva tartáson? Azt, hogy stand-by állapotban hagyod és nem nyomod ki a főkapcsolót, vagy azt, hogy stand-by -ba sem lépsz vissza (és a készülék sem kapcsol ki magától)?
Konkrétan az Én cd-játszómon, nincs stand-by, power on-off van. Power on, így értem a bekapcsolt állapotot.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Cd játszók
Mit lehet tudni arról, hogy mennyire rövidíti a cd-lejátszó életét, a folyamatosan bekapcsolva tartás? Mert ugye a hangminőségnek használ, de hogy hat ez az élettartamra?
Mit értesz bekapcsolva tartáson? Azt, hogy stand-by állapotban hagyod és nem nyomod ki a főkapcsolót, vagy azt, hogy stand-by -ba sem lépsz vissza (és a készülék sem kapcsol ki magától)?
Cd játszók
Mit lehet tudni arról, hogy mennyire rövidíti a cd-lejátszó életét, a folyamatosan bekapcsolva tartás? Mert ugye a hangminőségnek használ, de hogy hat ez az élettartamra?
A CD-játszó életét nem rövidíti meg, az esetlegesen hamarabb elöregedő alkatrészek pedig mindössze pár száz forintba kerülnek.
Mivel 10+ évekről van szó állandóan bekapcsolt állapot mellett is, így valószínűleg már magát a kérdéses CD-játszót is hamarabb le fogod cserélni mielőtt bármiféle hiba jelentkezne emiatt.
longkft.hu/audioblog/
Minden elektronika élettartam szempontjából leggyengébb alkatrésze az elektrolit kondi, névleges feszültségen és max 80C fokon garantált 5000 óránál nem több. A hőmérséklet és feszültség csökkenése növeli az élettartamot akár 10xszeresére, ami majd leginkább kapacitás csökkenésben, rosszabb esetben zárlat-kipukkanásként jelentkezik. Ennek tudatában tartsd a készülékeket állandó feszültségen.
Cd játszók
Minden elektronika élettartam szempontjából leggyengébb alkatrésze az elektrolit kondi, névleges feszültségen és max 80C fokon garantált 5000 óránál nem több. A hőmérséklet és feszültség csökkenése növeli az élettartamot akár 10xszeresére, ami majd leginkább kapacitás csökkenésben, rosszabb esetben zárlat-kipukkanásként jelentkezik. Ennek tudatában tartsd a készülékeket állandó feszültségen.
- zoli73
- V.I.P.

Cd játszók
Cd játszók
különbözöek vagyunk.
en meg pont a power gombot ertem legkevesbe egy taviranyiton. ugyis be kell kapcsolni, gombot kell nyomni (valamikor, vagy epp minden hallgatozas elött), a tav sincs folyton a kezben, igy ahhoz is oda kellene menni meg a gephez is, akkor mindegy mihez megyek oda.
kikapcsolas nekem hasonlo, nem a tavval a kezemben csinalom a zenehallgatas utan a tovabbiakat, ugyis fel kell allni, kikapcsolni vagy indulni a következö tevekenysegre, akkor meg a keszülek utba ejthetö
persze semmi baj, ha valaki maskepp gondolja/csinalja
Miért kellene odamenni? Pl. egy tévénél sem érted a power gombot?
Cd játszók
Ezt már rég akartam kérdezni és most itt az alkalom, bár nem épp a cd-hez kapcsolódik direktben...
Bár ha erre az erősítős AC outlet csatira dugom, akkor már igen
Nekem ugyan nincs ilyen kimenetem az erősítőről, de érdekelne a dolog.
Van valami tapasztalata valakinek azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e rádugni egyéb készüléket ezekre a kimenő csatlakozásokra, vagy kizárólag az említett kényelmi vonzata van csak a dolognak?
Bocsi, ha egyértelmű a dolog, de nekem nem volt ilyen erősítőm még sosem...
A hangminőséget sajnos rontja, ha az erősítőn lévő és kapcsolható AC-kimenetről táplálunk bármely más készüléket - természetesen csak azok számára, akik meghallják az elektromos hálózat milyenségének a "hangját".
longkft.hu/audioblog/
Cd játszók
Ezt már rég akartam kérdezni és most itt az alkalom, bár nem épp a cd-hez kapcsolódik direktben...
Bár ha erre az erősítős AC outlet csatira dugom, akkor már igen
Nekem ugyan nincs ilyen kimenetem az erősítőről, de érdekelne a dolog.
Van valami tapasztalata valakinek azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e rádugni egyéb készüléket ezekre a kimenő csatlakozásokra, vagy kizárólag az említett kényelmi vonzata van csak a dolognak?
Bocsi, ha egyértelmű a dolog, de nekem nem volt ilyen erősítőm még sosem...
- murasake
- Fórumlakó

- Értékelés: 259
Cd játszók
különbözöek vagyunk.
en meg pont a power gombot ertem legkevesbe egy taviranyiton. ugyis be kell kapcsolni, gombot kell nyomni (valamikor, vagy epp minden hallgatozas elött), a tav sincs folyton a kezben, igy ahhoz is oda kellene menni meg a gephez is, akkor mindegy mihez megyek oda.
kikapcsolas nekem hasonlo, nem a tavval a kezemben csinalom a zenehallgatas utan a tovabbiakat, ugyis fel kell allni, kikapcsolni vagy indulni a következö tevekenysegre, akkor meg a keszülek utba ejthetö
Mivel a cd játszó erősítővel tud megszólalni, megoldás lehet (ha a cd euro dugós), ha az erősítő hátulján lévő kapcsolt aljzatba (AC outlets) csatlakoztatod. Ha kikapcsolod az erősítőt kikapcsolódik a cd is.
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR: Valhalla AgPt RXF, LS: Straight Wire Crescendo
Cd játszók
...Távirányító emberek! 40 éve megvan a megoldás a kényelemre, a sok gombra, funkcióra és pont a pááávör gomb nem kell rá? ...
különbözöek vagyunk.