Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintetek ez az USB-s kütyű mennyibe kerül??
hifiről beszélünk, a pár százezertől a pár millióig bármi lehet.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Kezdő hifi - tanács kéne
Igen a használt cucc még/már elérhető.
de emlékszem a 90-es évekre mikor egy csúcs ProAc dobozra összelehetett spórolni ha nagyon akart az ember. Nem volt akkora különbség árban.
az ember azt hinné hogy a leegyszerűsitett teknikai és a fejlődés miatt olcsóbb lesz, de nem.
Szerintetek ez az USB-s kütyű mennyibe kerül??
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
Kezdő hifi - tanács kéne
használt cuccokból most is jó áron össze lehet tenni rendszereket, amelyek tökéletesen alkalmasak zenehallgatásra. legutóbb mikor egy hifi üzletben voltam, ott is azzal fogadtak pár perc után, hogy a jó hangfal 400.000-nél kezdődik. hát kösz. egy másik helyen pedig elmondva, hogy mennyit szánok a dologra, percek alatt a két háromszorosánál tartottunk. egyébként sajnos igaz. újonnan normális forráskészülék 100-150, hangfal szintén, erősítő szintén. és akkor még kellenek kábelek, állványok. valóban 500 ez van. a hifit sajna nem magyar pénztárcákhoz szabták, marad a használt piac. bár kaptam egy tippet lamalastól a jbl lsr305 személyében, ez egy aktív hangfal 100.000-ért. már csupán egy da konverteres előfok kell és mehet a buli.
- kaboca36
- Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne
Ne sajnáld, nem vesztesz semmit. Nem kell mindent elhinni, amit a neten írogatnak.
Ma voltam hangszedőt venni és az a KEF is ott volt a sok szép hangfalak között.
Tényleg szép darab, de ahogy elnéztem a mai árakat nem sok minden volt 500ezer alatt. És ezek csak közép kategóriás cuccok.
Többnyire 1 és 1,5 millió között lehetett vállogatni és a Dynaudio 5 millás dobozát.
Az biztos hogy most meg sem fordulna a fejemben hogy hifizni kezdjek...........
Az eladó ecsetelte hogy milyen jók a zene szerverek stb meg a CD halott, viszont egy alaprendszert is csak 5-600ezerböl lehetne kihozni.
Montam is hogy akkor inkább maradok a 30 éves cd játszomnál és az orsós magnónál az nekem sokkal nagyobb élményt nyújt mint hogy érintőképernyön tapogassam az albumokat.
Hangzásban sem hiszem hogy elörelépés lenne............
Kezdő hifi - tanács kéne
a videóban lévő hangfalról olvastam jókat, csak az nekem húzós most, meg jó lenne hallani is a dolgot.
Ne sajnáld, nem vesztesz semmit. Nem kell mindent elhinni, amit a neten írogatnak.
- just-do-it
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Kezdő hifi - tanács kéne
Simán használjatod!
Nem lesz semmi gond!
Köszönöm a válaszod!
Kezdő hifi - tanács kéne
Nem írtad a típusát az erősítődnek, de a paraméterei alapján valami régebbi cuccra gondolok. Éppen ezért egy jobb állapotban lévő vintage hangfalban gondolkodnék a helyedben, akár egy orion hangfal személyében.
Ezt is érdemes lenne meghallgatni, ráadásul 4 Ohmos:
http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... lpar,10874
Amihez nézném az egy hdd erősítő (sony hap-s1).
Jelenleg forráseszközként használom, de arra gondoltam jó lenne a hétköznapi szürkeségben, mikor az ember kissé lustábbra veszi a figurát, távvezérelve állítani a hangerőt, ki/be kapcsolást, most ezt ugye mivel régi erősítőre van rákötve, ez nem lehetséges.
Gyakorlatilag így lenne egy digitális rendszer (távvezérelve tabletről), meg egy másik analóg, lemezjátszóval a hétvégi, több idős, szertartásos zenéléshez.
a videóban lévő hangfalról olvastam jókat, csak az nekem húzós most, meg jó lenne hallani is a dolgot.
korábban egy B&O Beovox 3800 -t akasztottam rá, de hosszabb távon a mélyek nem voltak meggyőzőek és hanyagoltam, pedig 20 cm -es mély hangszórója van...aztán 8 ohmos, 32 wattos erősítőre csípve már nagyon jól szólt, így elkönyveltem, hogy a sony -m a gyenge...
mondom előveszem újra ezt a témát és egy kérdést megér, hátha akad olyan doboz ami csodákra képes olyan erősítő mellett is ami azért nem egy erőgép.
várom a tippeket!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Ismét amatőrként fordulok hozzátok.
Adott egy erősítő amire 8-16 ohm ellenállású hangfalat lehet rákötni,viszont a hangfal 6 ohm-os,akkor ez így nem működhet ugye?
Üdv.
Simán használjatod!Nem lesz semmi gond!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kezdő hifi - tanács kéne
Üdv.
Én is hangfal ügyében kérném ki a véleményetek.
Van egy 4 ohmon 40 wattot tudó erősítőm.
Milyen hangflat ajánlotok ami erre akasztható?
Lehetőleg legyen minél jobb mélye, bár tudom h nem egy erőmű, mis mivel lennevérdemes párosítani?
Halgatott műfaj főleg pszichodelikus rock, techno.
- kaboca36
- Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne
Nekem ez az első listám... Biztos reálisabb valamit ajánlani, mint az összeset végigpróbálni. Én legalábbis nem fogom végigpróbálni az összeset, mert sem időm, sem pénzem nincs rá. De azért kösz..
Nem igazán értem, hogy miért baj az, ha az ember általánosságokat kérdez? Nyilván vannak tapasztalatok, elégedett, vagy épp elégedetlen tulajdonosok, vannak márkákra jellemző tulajdonságok.
Nem leszúrni akartalak. Abban biztos tudunk segiteni hogy véletlenül ne vacakot vegyél esetleg valakinek volt már valamelyik tipus és hozzá szól.
De csak gondolj bele pl: Józsi szerint a NAD a menö, Pisti a Sony-ra esküszik, de Béla szerint a Denon a legjobb.
Aztán te megveszel egyet mert valaki azt ajánlotta és otthon meg ha nem fog tetszeni akkor mi adtunk rossz tanácsot.
Mivel elötte is Sonyt használtál én is arra szavazok, amit Menyét belinkelt az szép darab nagyon jó áron..
Én 20 évig hallgattam az első komolyabb hifimet szóval én sem ugrálok. Remélem ami most van az is kibír még 20 évet
- just-do-it

Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Ismét amatőrként fordulok hozzátok.
Adott egy erősítő amire 8-16 ohm ellenállású hangfalat lehet rákötni,viszont a hangfal 6 ohm-os,akkor ez így nem működhet ugye?
Üdv.
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Amit már biztosan tudok, hogy a távirányításhoz ragaszkodnék, meglehetősen hajlott korom miatt. Azon ritka pillanatokat nem szeretném elveszíteni amikor végre csak ülnék, és hallgatnék.
Lenne pár azokon kívül amit Ti javasoltatok.
Pro illetve kontra?
NAD C 352
Sony TaFa 30ES
Denon PMA-1500AE
Ezek magasabb áron vannak az általam megadottnál, 350 Euro körüliek.
Denon PMA 880R ez 120 Eur
POA-800 (gondolom ez egy előerősítővel együtt működhetne) ez 150
Denon PMA-1560 (ez mondjuk nem távos, de...) ez 420
Mennyire reálisak/irreálisak ezek az árak?
Én a listádból - mint ahogy Menyét Úr is javallta - a régenni SONY-kat merem ajánlani. Talán annyi kieggel, ha nem IEC-aljzatosak (többük gyári tyúkbeles), akkor azt mindenképp javaslom átszerelni. Jobban fog szólni lényegesen.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerinted mennyire reális ha én most ajánlok neked egyet a sokadik listádból??
Meg kell venni ha nem tetszik tovább adod és veszed a következőt. Szerintett mi hogy kezdük el és vagy csináljuk??
Sokszor újonnan veszünk valamit majd féláron válunk meg tőle, a használt dolgokon nem fogsz bukni és közben tapasztalatott is gyűjtesz ahogy mi is.
azt hogy kettő közül mi a jobb vétel még megjósolható, de az sem biztos hogy én ugyanazt a hangzást tartom jónnak ami neked bejön.
halgass a megérzésedre és vedd a neked tetsző erősitőt.
Nekem ez az első listám... Biztos reálisabb valamit ajánlani, mint az összeset végigpróbálni. Én legalábbis nem fogom végigpróbálni az összeset, mert sem időm, sem pénzem nincs rá. De azért kösz..
Nem igazán értem, hogy miért baj az, ha az ember általánosságokat kérdez? Nyilván vannak tapasztalatok, elégedett, vagy épp elégedetlen tulajdonosok, vannak márkákra jellemző tulajdonságok.
Miután én bevallottan kezdő vagyok, és nem cserélgetem a cuccaimat hetente ezért 20 éve ugyanaz a cd játszóm, sőt a 20 éves erősítőm is csak tavaly dobta el magát, és még az eddigi hangszóróimat is a kilencvenes évek eleje óta használtam.
És most szeretnék egy erősítőt, amit gondoltam, hogy hozzáértők segítségével fogok kiválasztani. De az is lehet, hogy nem.
Gy.k. nem az szerettem volna, ha X.Y. azt mondja, hogy konkrétan melyik gyártó melyik készüléke lesz a nirvána számomra.
- kaboca36
- Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne
Amit már biztosan tudok, hogy a távirányításhoz ragaszkodnék, meglehetősen hajlott korom miatt. Azon ritka pillanatokat nem szeretném elveszíteni amikor végre csak ülnék, és hallgatnék.
Pro illetve kontra?
NAD C 352
Sony TaFa 30ES
Denon PMA-1500AE
Szerinted mennyire reális ha én most ajánlok neked egyet a sokadik listádból??
Meg kell venni ha nem tetszik tovább adod és veszed a következőt. Szerintett mi hogy kezdük el és vagy csináljuk??
Sokszor újonnan veszünk valamit majd féláron válunk meg tőle, a használt dolgokon nem fogsz bukni és közben tapasztalatott is gyűjtesz ahogy mi is.
azt hogy kettő közül mi a jobb vétel még megjósolható, de az sem biztos hogy én ugyanazt a hangzást tartom jónnak ami neked bejön.
halgass a megérzésedre és vedd a neked tetsző erősitőt.
Kezdő hifi - tanács kéne
Pro illetve kontra?
NAD C 352
Sony TaFa 30ES
Denon PMA-1500AE
Kezdő hifi - tanács kéne
Sony erősítőt szintén az
ES sorozatból.
Nekem van TA F 690 ES
meg
670 ES
meg 470 ES
mindegyiknek nagyon tetszik a hangja.
50 alatt kapni jó állapotút.
pl.:
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 24331.html
35 ezer
Szia Mindenkinek!
Szeretnék kérdezni. A jelenlegi rendszerem egy Sony 339 Es CD, egy Sony STR DB940 reciver, és egy pár Jamo 7.7.
A Cd épp kezdi beadni az unalmast, amit sajnálok, mert húsz éve megvan, és szeretem. De ha van rá lehetőség inkább javítanám, mint cserélném. Az erősítőt viszont mindenképpen szeretném egy "sima" erősítőre lecserélni. A hangfalak is maradnának, mert Édesapámtól örököltem őket, és talán nem is rosszak.
Szóval a kérdés, hogy ehhez a rendszerhez milyen erősítőt javasolnátok? Használtban gondolkoznék inkább.
És amennyiben nem találok elfogadható árban javítási lehetőséget a cd lejátszó számára abból is "muszáj" egy másikat vásárolnom.
Kezdő hifi - tanács kéne
HM vas létére nem rossz a géped.
Ha a Sony hang a te hangod... akkor ezen is elgondolkodnék: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1880113
Én is pont ezt akartam javasolni, csak nem kerestem hozzá konkrét darabot. Tehát ha alapvetően szereted a hangzást csak kicsit jobbra vágysz, akkor egy stereo Sony gép nem fog csalódást okozni. A CD játszöt mindenképp próbáld megjavíttatni, az annak idején és most sem számít rossz gépnek.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Kezdő hifi - tanács kéne
A HM vasat nem tudom értelmezi,s.
HM = Házi Mozi erősítő (dokynak már annyiszor mondtam hogy ne vasazzon de hasztalan )
Kezdő hifi - tanács kéne
HM vas létére nem rossz a géped.
Ha a Sony hang a te hangod... akkor ezen is elgondolkodnék: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1880113
A HM vasat nem tudom értelmezi, de ne nevessetek ki. Nem tudom, hogy a Sony-e az én hangom. Nem ragaszkodok hozzá, ez az erősítő csak azért van mert ez jött szembe, és arra gondoltam anno, hogy majd mekkora buli lesz, hogy házimozi és egyebek. Aztán rájöttem, hogy cseppet sem érdekel (illetve dehogynem, csak sem idő, sem lehetőség házimozizni megfelelő hanggal) a házimozi része. A zenét sokkal jobban vágyom, igénylem. A Jamokat pár hete hallgattam elsőre, lassan öt éve kerülgetem őket, sosem volt hely felállítani őket. Eddig. Viszont hamar kiderült, hogy bizony nem egészen olyan a hang mint amit vártam. Remélem azért az erősítő csere javít majd rajta. Elsősorban az élő felvételeket szeretem, mindenfélét, az alkalmankénti komolyzene, és a kommerszebb jazz zenékig bezárólag, főleg rock, blues.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Igen, tudom. Az erősítőre 60-70 ezer Ft körül lenne a maximum egyelőre.HM vas létére nem rossz a géped.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3256
Kezdő hifi - tanács kéne
Igen, tudom. Az erősítőre 60-70 ezer Ft körül lenne a maximum egyelőre.
Nézz körül az eladó topicban. Ha most nekem kellene ebből a keretből erősítőt vennem, pl. a hirdetett Audiolab 8000A-t biztosan meghalgatnám. De ez csak egy tipp.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kezdő hifi - tanács kéne
Mennyi lenne a keret, minderre? Az erősítő helyett nem lesz nehéz jobb hangút találni.
Igen, tudom. Az erősítőre 60-70 ezer Ft körül lenne a maximum egyelőre.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3256
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia Mindenkinek!
Szeretnék kérdezni. A jelenlegi rendszerem egy Sony 339 Es CD, egy Sony STR DB940 reciver, és egy pár Jamo 7.7.
A Cd épp kezdi beadni az unalmast, amit sajnálok, mert húsz éve megvan, és szeretem. De ha van rá lehetőség inkább javítanám, mint cserélném. Az erősítőt viszont mindenképpen szeretném egy "sima" erősítőre lecserélni. A hangfalak is maradnának, mert Édesapámtól örököltem őket, és talán nem is rosszak.
Szóval a kérdés, hogy ehhez a rendszerhez milyen erősítőt javasolnátok? Használtban gondolkoznék inkább.
És amennyiben nem találok elfogadható árban javítási lehetőséget a cd lejátszó számára abból is "muszáj" egy másikat vásárolnom.
Mennyi lenne a keret, minderre? Az erősítő helyett nem lesz nehéz jobb hangút találni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia Mindenkinek!
- just-do-it

Kezdő hifi - tanács kéne
Köszönöm a válaszokat!!!