Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Diy csöves (vagy hibrid) erősitő épités

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 187

Diy csöves erősitő épités

Hozzászólás Szerző: dys-cus »

Jó! Ha legközelebb rendelsz, beszállok!
Ok!
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Dehogy nem! Be regelsz, vásárolsz, fizetsz. Érdemes összefogni több embernek a posta ktg miatt. A fizetés bankon keresztül megy, vagy Pay-Pal-al. Én az OTP számlámról utalok a NET-en keresztül. Lehet választott pénznemben is fizetni: EUR, Font, Dollár, meg mittom én. Egy fél Wattos PR ellenállás (a piros színű) postával együtt 300 Ft alatt van. Valamit meg kell építeni, s mikor minden OK, akkor ki kell cserélni az ellenállókat. Megéri,mert a hangminőség garantáltan jó, a megbízhatóság úgyszintén.
Jó! Ha legközelebb rendelsz, beszállok!

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszi! Reménykedtem, hogy van valami magyar beszerzési helyed, de ezek szerint azért nem tudtam ilyet, mert nincs. Akkor sajna ezek továbbra sem hozzáférhetőek a pór építgetők számára..
Dehogy nem! Be regelsz, vásárolsz, fizetsz. Érdemes összefogni több embernek a posta ktg miatt. A fizetés bankon keresztül megy, vagy Pay-Pal-al. Én az OTP számlámról utalok a NET-en keresztül. Lehet választott pénznemben is fizetni: EUR, Font, Dollár, meg mittom én. Egy fél Wattos PR ellenállás (a piros színű) postával együtt 300 Ft alatt van. Valamit meg kell építeni, s mikor minden OK, akkor ki kell cserélni az ellenállókat. Megéri,mert a hangminőség garantáltan jó, a megbízhatóság úgyszintén.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Kizárólag a Hifi Collective cégnél vásárlok, ott már nagyon jól ismernek mivel nem igen beszélek a nyelvükön.  Megbízható, normális cég, rendesek.
Köszi! Reménykedtem, hogy van valami magyar beszerzési helyed, de ezek szerint azért nem tudtam ilyet, mert nincs. Akkor sajna ezek továbbra sem hozzáférhetőek a pór építgetők számára..

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Követem a tevékenységedet, és érdeklődnék, hogy ezeket a márkás ellenállásokat, Te honnan szerzed be?
Kizárólag a Hifi Collective cégnél vásárlok, ott már nagyon jól ismernek mivel nem igen beszélek a nyelvükön.  Megbízható, normális cég, rendesek.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: shany »

.... ezeket a márkás ellenállásokat, Te honnan szerzed be?

http://www.hificollective.co.uk/ 
http://www.partsconnexion.com/ 
stb

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Követem a tevékenységedet, és érdeklődnék, hogy ezeket a márkás ellenállásokat, Te honnan szerzed be?

Ne keverjük!

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Szép munka!!

Jó helyen vannak azok az AB ellenállások!   Én épp most cseréltem le az MKP10-es  csatolókat orangedrop-okra.

Nem vártam túl sokat a cserétől, de dinamikában és részletekben nagyon sokat javult a hang. 
A mély nagyon mélyre megy és ütös  nem maszatol. rengeteg finom új részlet jelent meg és vált jobban kivehetővé.
De egy picit túl "fényesen" szólt hiányzott valami az alsó sávból ami összetartaná a hangszereket és egy egységgé tenné a zenét.

Maradt a grid stopper cseréje....   A régi Holco helyére régi Beyschlag karbon került mivel a 2W-os AB nem fért el.
Na ez mindjárt helyre rakta a dolgokat.  Finoman szól , de megörizte a dinamikát is, igy sokkal élvezhetöbb.
A hangszereket millimétere belehet határolni és jól is szólalnak meg. nincs semmi féle hiányérzetem.

A lényeg hogy olyan élményt és hangot nyújt amikor San Franciscoban jártam a bárokat az élő jazz és rock zene miatt.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Volt nekem már régóta egy előerősítőm LINE bemenetekkel, és RIAA korrektorral. Ez utóbbival semmi gond nem volt. Viszont a Line az búgott mint a szomszéd disznaja. Ez a baj az után keletkezett, hogy távszabis kakaó gombot applikáltam be a készülékbe. Sokam járnak hozzám meghallgatni a cuccot, ezért kicsit ciki volt, hogy mindig szabadkozni kellett a búgás miatt. Most volt egy-két nap pihenőm, s rögvest beültettem az új tervezésű NYÁK lemezeket, és beépítettem a dobozba. Mostmár nem búg. Ez köszönhető egyrészt az új erősítő NYÁK-nak, illetve annak, hogy a korábbi csöves szabályozott tápot IC-sre cseréltem, valamint annak, hogy a táv elektronika egy nagyon szűrt tápot kapott. Most már csak egy halk sziszegés hallatszik a hanxóróból feltekert hangerőn. A jelzaj viszonyom 68dB, ami a csöveseknél meglehetősen jó érték. Ha kiiktatnám az AB ellenállásokat az előfokból, akkor lehet még ez sem hallatszana, de ezt nem tehetem meg az autentikus hangzás miatt. Maga a kapcsolás a már ismertetett CJ P10 csatornánként 1 db ECC82-vel. Két napja még ez a cső fekete anódos GE8415 volt, de bartelben be sikerült szereznem egy másfajta gyártmányt, ami igen jó hangú produktum. A katódkövetős megoldás miatt korábban 2uF-os szovjet PIO kondi volt a kicsatoló, most ezt is lecseréltem (mentek a tápba) Mundorf EVO OIL kondira. És ha már hozzányúltam a NYÁK-hoz, akkor már készítettem helyet a csatornánként szükséges szűrőkondiknak is. Ezek korábban F&T típusúak voltak, s mostanra némi forraszgatás után átváltoztak AN kondikká. A hang sokat javult. A sztereo határozottabb lett, a részletek kontúrosan szólalnak meg. Az egész megszólalás közelebb került a valósághoz. Ez a kis kapcsolás tévedés ne essék, nem szépen, vagy jól szól, egyszerűen valósághűen muzsikál. Nincs ennek sem csöves hangja, tranyós meg főleg nincs. Biztos lehetne javítani rajta mondjuk Vcap csatolóval, meg WBT aljzattal, meg varjúhájjal, de ennyi pénzért ilyen hangot semmi sem tud. Egy ehhez hasonló kvalitású előfokot az AN cég legalább 3 milláért árulgat.A műszaki adatai valahol itt fent vannak, meg a kapcsolási rajz is. Ha jólemléxem olyan 2Hz-800kHz-ig van a freki menete, és 40Volt kimenőfesz környékén kezd el torzítani.Néhány kép az említett elektronikákról:
A lényeg: 
Az egész Line fokozat: 
Az új táp: 
A RIAA fokozat, ami nem változott: 
És az eredeti készülék a buzerátoros hangerőszabi beépítése közben: 

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Szia!

Nem nagyon Volt időm nézegetni csak akiváncsiság hajtott, szerintem az említett blogon csak az összeállítást írja le

blindman76
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: blindman76 »

Kiváncsi voltam és megnéztem Igen
Bár nemtudom, hogy lehet ezt utólag bedobozolni?
Valahonnan lehet komplett kittet venni
blog.monkban.com
Sajnos valamiért nem tudok linket beszúrni

Köszi.
Nem találtam meg az említett weblapot sajnos.
Mennyiért van ott kit?
Teac VRDS T1-Audio GD NFB 3.1-Heed Obelisk SI MKII-Quad 21L

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Kiváncsi voltam és megnéztem Igen
Bár nemtudom, hogy lehet ezt utólag bedobozolni?
Valahonnan lehet komplett kittet venni
blog.monkban.com
Sajnos valamiért nem tudok linket beszúrni

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!
Tudtok ajánlani szakit aki építene Princeton Reverb erősìtő klónt. Terveket szerzek hozzá. Csak a sassziba szerelt erősìtő kellene. Dobozt megoldom.

Köszi a segítséget előre is.

Ez csöves?

blindman76
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: blindman76 »

Sziasztok!
Tudtok ajánlani szakit aki építene Princeton Reverb erősìtő klónt. Terveket szerzek hozzá. Csak a sassziba szerelt erősìtő kellene. Dobozt megoldom.

Köszi a segítséget előre is.
Teac VRDS T1-Audio GD NFB 3.1-Heed Obelisk SI MKII-Quad 21L

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Dyscus bekapcs.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

BUÉK! Dyscus kikapcs.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK! karácsony 2

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Én sem árulom a cuccaim, de mit csináljak, ha valaki meghallgatja, aztán meg a nyakamra jár, hogy neki márpedig ez kell.
"Van még egy jellemző csöves megközelítési különbség közöttünk. Én Ottóval ellentétben a visszacsatolás mentes felépítést favorizálom, amihez viszont jobb, lineárisabb (lehetőségeken belül) alkatrészek szükségesek. A visszacsatolások elhagyása egyszerűbbé teszi a kapcsolást, mint ahogy 70-80 éve is gyakoribb volt a visszacsatolás nélküli csöves felépítés."
Nos igen így van, és ezt meg is lehet hallani főleg az SE rendszerű erősítők hangjában már 3-4 Wattnál. De hát ha valaki a torz hangokat szereti, hát szeresse. 70-80 évvel ezelőtt azért nem alkalmaztak NFB-t, mert az akkori csövek még nem nyújtottak megfelelő nagyságú nyílt hurkú erősítést. Az alkalmazott légréses kimenők a szűk sávszélesség miatti (nem volt cél a HiFi) fázisforgatása meg akkora volt, hogy az NFB PFB lett volna, azaz gerjedt volna az erősítő. Aztán a Japók felfedezték hogy milyen marha jó, ha nincs visszacsatolás, mert a 40-es évektől kezdődően már mindenki visszacsatolt, meg még kitalálták az UL, meg a CFB kapcsolásokat is. A NO NFB szlogennel meg eladtak egy rakás torzítógépet. De legalább az üzlet jól ment, megy, igaz, a hangminőség meg nem fejlődött, de miért is kellene fejlődnie?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3585

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Abszolút kibicként folyamatosan olvasom a topicot (mint ahogy a másik elektroncsöveset is).

Úgy gondolom - számomra ez tükröződik a beírásaikból - Dys-cus is, István01 is nagyon sok mindent tud a csöves világból, mindketten sok mindent láttak, tapasztaltak ez ügyben.

István01 inkább műszaki oldalról közelíti meg ugyanazt, amit Dys-cus hangbéli tapasztalatokkal.

Elmélkedem rajta, mi lenne, ha eme két fórumtársunk "összetenné" (szerintem) kétféle tudását ugyanarról és egyszer terveznének, építenének együtt egy csöves erősítőt.

A folyamat biztosan nem lenne egyszerű, de a végtermék...

Nem tudom te mennyit forgolódtál már hifi diyer körökben, de az nagyon ritka amikor diyerek együtt csinálnak, terveznek és építenek. Az előfordul, hogy közel hasonlót, párhuzamosan építgetnek, de hogy a végeredmény tök azonos legyen, olyan elő sem fordul. Ennek okait nem is érdemes felsorolni.

Ottó és én egy dologban vagyunk közös nevezőn, abban hogy a csövekkel szebb hangot lehet előállítani azonos költség szinten mint félvezetőssel, persze egy bizonyos kb 100W kimenő teljesítményig. Amiben ellentétes oldalon állunk hogy én nem szerelkeztem fel gyártó és mérőparkkal, nincs tekercselő gépem, nem fejlesztgetek permanensen, korábban és ezután sem szándékozom diy produkciómat (azt a keveset) senkinek kínálni sem pénzért, sem ingyen. Abban igaza van Ottónak, hogy csöves kapcsolás technikában már mindent kitaláltak, alkalmazott alkatrészek, anyagminőségben lehet variálni, jobb vagy más stílusú hangot kihozni. Persze a variációk száma így is majdnem végtelen.

Van még egy jellemző csöves megközelítési különbség közöttünk. Én Ottóval ellentétben a visszacsatolás mentes felépítést favorizálom, amihez viszont jobb, lineárisabb (lehetőségeken belül) alkatrészek szükségesek. A visszacsatolások elhagyása egyszerűbbé teszi a kapcsolást, mint ahogy 70-80 éve is gyakoribb volt a visszacsatolás nélküli csöves felépítés.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Abszolút kibicként folyamatosan olvasom a topicot (mint ahogy a másik elektroncsöveset is).

Úgy gondolom - számomra ez tükröződik a beírásaikból - Dys-cus is, István01 is nagyon sok mindent tud a csöves világból, mindketten sok mindent láttak, tapasztaltak ez ügyben.

István01 inkább műszaki oldalról közelíti meg ugyanazt, amit Dys-cus hangbéli tapasztalatokkal.

Elmélkedem rajta, mi lenne, ha eme két fórumtársunk "összetenné" (szerintem) kétféle tudását ugyanarról és egyszer terveznének, építenének együtt egy csöves erősítőt.

Tudás az egyfajta van. Az interpretálkása lehet több fajta. Az Ohm törvénye nekem is törvény, meg István01-nek is. Meg erőszakolni nem lehet. De nekem most az jött le az előző esetben, hogy a kondi az 1/x föggvény miatt magasabb frekin csökkenő impedanciát mutat, így az anódból magasabb frekiken több jel jut vissza a rácsra. S mivel az anódban fázist fordít a cső, ezért a magasokból több vonódik ki. István meg lehet azt látja, hogy egy kábel esetében a növekvő kábelkapacitás miatt kissebb az impedancia, tehát több magas jut a bemenetre, viszont kevesebb mély. Ami nem igaz, mert ott van induktivitás is, de most tekintsünk el ettől. Ugyan az a törvény, de két különböző hatás, és szemlélet. A csöves erősítő nem atomerőmű. Egy ember is elég a megtervezéséhez, vagy inkább a kitalálásához. Egyébként meg már mindent kitaláltak a csöves kapcsolás technikában. Viszont most már tényleg megcsinálom azt, amit régóta halogatok: Egy jó kapcsolást kevés és olcsó alkatrésszel, olcsó csőkészlettel, ismert elvek alapján, de azok újszerű kombinálásával. 

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

longkft.hu/audioblog/

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Off "Ottónak van egy kevés hibája, mégpedig az, hogy szereti fényezni a művét, olykor elfelejt szerénynek lenni, majd minden posztjában magát, meg az ügyességét dicséri. Én ennek ellenére tisztelem őt, az hogy a belekérdezéseimet nem szereti, vagy inkább támadásnak veszi, ettől én nem haragszom rá, nem akarom kitúrni, sem földbe taposni, mert mintha ez jönne le a te kedves felém szóló kritikádból."

Elősször is köszönöm, hogy dícsérsz István01. De...
De nagy tévedésben vagy. Szerény vagyok, nem igazán ismersz. Te összecseréled a szerénytelenséget a büszkeséggel.  Mert igen is büszke vagyok arra, amit építek. Ezért teszem fel a képeket, méréseket. Ha azt propagálnám, hogy nincs annál jobb, mint amit építek, akkor lennék nagyképű. Igen fel merem tenni a képeket annak ellenére, hogy mindig kapok rossz arcú kritikát, trollkodást. A baj az István 01, hogy a kritikákat olyanok is próbálják megfogalmazni, akik nem is építettek még semmit, vagy csak pl esetünkben -saját bevallás szerint- 1 db csöveserősítőt. Azaz tapasztalat nem sok van. Az egy dolog, hogy belekérdezgetel, de  milyen alapon vagy szarkasztikus? Te tettél már fel olyan hozzászólást valaha is, ami a Te elkészített dolgaidat ismerteti? Nem nagyon, sőt talán nem. Viszont előszeretettel szurkálsz másokat. A cseszegetésen kívül tőled még nem olvastam mást,csak a Plitron trafóról gyári ismertetőket, reklámokat. Azt is azért, mert neked az van. Nekem meg DysCus trafóm. Én  ezek szerint arról nem írhatok, mert az fényezés, szerénytelenség? Ugyan már! Te mindig valamit megkérdőjelezel. Mennyivel könnyebb lenne nekem is így viselkedni a fórumon. 
Nagyon sok kicsinyes emberke van a fórumokon. Egyik meg akar verni, a másik meg akar fojtani, a harmadik be akar égetni,stb. Te ne íratkozz már be közéjük, hisz ettünk szilvalekváros töpörtyűs pogácsát a házadban a barátságra.
On
Ha nem "troll kérdésként" teszed fel kérdésed, és utána langaléta kollegáddal nem gúnyolódtok, akkor elmondtam volna, hogy az a 3 pikós SM kondi az első trióda rácsa és anódja között van, mint sok más erősítőben, előerősítőben. Nagy változást pedig azért hoz az a picike érték, mert a Miller kapacitást növeli, illetve az erősítő teljes átfogó visszacsatolást tartalmaz mind a +, mind a mínusz ágra. Kvázi hatása többszörösen érződik. A hangot meg azért tudja kellemessebbé tenni, mert azzal, hogy a jel sprektrumát csökkenti helyileg azon az egy csövön.  Hatása csak itt fejtődik ki, a többi fokozat sávszélessége viszont megmarad. Azt meg ugye Matti Otala óta tudjuk, hogy a TIM-et úgy tudjuk hatásosan csökkenteni, ha vagy korlátozzuk az erősítő sávszélességét, vagy a jel sávszélességével tesszük ugyanazt. Nos itt talán mindkettő megvalósul. Legalábbis az első fokozat esetében. Ez az egy alkatrész van a TauCeti-ben, amit csak az egyik ág tartalmaz, a másik nem, mivel ott már a "csonkított" jel fázisát kell csak megfordítani.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3585

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Cables topikja után találtál magadnak egy másikat, ahol baszakodhatsz ?
Ha nem haragszol, azt kell mondanom, te most nagyon benéztél valamit, lehet hogy neked egy bites a gondolkozásod abban az értelemben, hogy vannak a lelkes jó emberek, meg vannak a lelketlen rosszakarók.

Valami olyat próbálsz beállítani, hogy nekem azonos a megítélésem cables (Rudolf) és dys-cus (Ottó)-val szemben. Sajnos ha így gondolod, nagyot tévedsz, a két itten is portékáját áruló ember nagyon nem egy súlycsoport szakmai színvonal, megjelenésben és hifi-hez kapcsolódó tevékenységben.
Ottó és Rudolf is mellék vagy fő jövedelmet akar szerezni, de mindenki láthatja a különbséget kettejük között. Ottó évek óta elmeséli, megmutatja, megméri, kiszámolja, műszerezi, kapcsolási és nyákrajzokat pakolgat fel a fórumokra, aki komolyan akarja az utána tudja csinálni. Alkatrészekben, beszerzési forrásokban, építési tanácsokban segít. A boszorkány konyhája titkosnak tűnő sarka a trafó tekerés és méretezés, azokat egy-az-egyben nem publikálja, de tekerési, számolási módszereket, megmutatja. A tekerés, erősítő méretezés, építés és mérés permanens tanulást kíván, aki ezzel akar foglalkozni, ebben ő partner. Ha trafót, vagy komplett erősítőt kérsz, rendelsz nála, ár-minőségben arányban nehezen találsz versenytársat mellé.

Kérdezem én tőled, a fentebb felsorolt dolgokat cables mestertől el tudod képzelni? Tudom, lehet privátban hívogatni.

Ottónak van egy kevés hibája, mégpedig az, hogy szereti fényezni a művét, olykor elfelejt szerénynek lenni, majd minden posztjában magát, meg az ügyességét dicséri. Én ennek ellenére tisztelem őt, az hogy a belekérdezéseimet nem szereti, vagy inkább támadásnak veszi, ettől én nem haragszom rá, nem akarom kitúrni, sem földbe taposni, mert mintha ez jönne le a te kedves felém szóló kritikádból.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

ez komoly, egy darab 3pF kondi hozta a megváltást? minden kisimult tőle? 
Cables topikja után találtál magadnak egy másikat, ahol baszakodhatsz ?

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

ez komoly, egy darab 3pF kondi hozta a megváltást? minden kisimult tőle? 
Nem is tudom mit mondjak erre.Esetleg azt,hogy biztosan jobban meg lehet hallani a hatását mint nálad a központifűtéscsővel összekötött rendszerben a fűtéscső hatását.  Már csak azért is, mert az tovuhabohu, ez meg mérhető mint látod. 
Vagy azt is mondhatnám, hogy nem mindegy hol van az a 3 piko, mivel valamely alkatrész valamely paraméterének hatását megsokszorozza.

De írhatnám azt is, hogy jobban hallható az a 3 piko, mintha kicserélnék egy hálózati kábelt, vagy egy interkonnektet.

És bizony eltüntette a bejáratás után a hegedűhangban, és énekhangban még meglévő szőrösséget. És ha azt hiszed azzal, hogy hallani vélem az átvitel szűkülését, megnyugtatlak nem ez a magyarázat. Nem hallok 18k felett úgy mint sok ide írogató. Esetleg ha gondolkodsz, lehet ki is találod. Meg egyébként is nem véletlenül van beletervezve az az eredetileg 10piko, de ebben az erősítőben próbálgatás útján ez 3 piko lett. Lehet egy másik ilyen készülékben meg 5 piko.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”