Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Istókzihe mondom,hogy pöpecül megcsináltad.
Hiába no a Szögedi házimozikárpítosmesterembernek nincs párja

Köszi!

És a Szögedi lányok...nem azt mondják, még egyszer, hanem még öccő

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Istókzihe mondom,hogy pöpecül megcsináltad.
Hiába no a Szögedi házimozikárpítosmesterembernek nincs párja

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

A szövet panelt menetes csavarral, rejtett fogas anyával, a nevét nem tudom
Bőr paneleket és a polcokat sima csavarral, hátulról. Az elképzelés hasonló, mint nálad a vászon fal

Körmös anya.

Tényleg nagyon szép lett, gratulálok!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Moziszoba építés

Szép munka! Jó ízlésre vall.
Hogy rögzítetted a paneleket? Belülről csavaroztad?

Köszi!

A szövet panelt menetes csavarral, rejtett fogas anyával, a nevét nem tudom
Bőr paneleket és a polcokat sima csavarral, hátulról. Az elképzelés hasonló, mint nálad a vászon fal

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Előtte-utána:

Szép munka! Jó ízlésre vall.  
Hogy rögzítetted a paneleket? Belülről csavaroztad? 

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Moziszoba építés

A szövet panelek hozták a várt eredményt , hangra és a képre is jó hatással van.
Igaz semmi mérés nem volt a dolog mögött, csak a remény. Ugyan még nem kalibráltam újra a rendszert, de biztosan jobb lesz mint volt...
Egy led szalagot is beépítettem, összehoztam a gk. dobozolással a bútor tetejét és ide rejtettem a led szalagot(alul és felül is).

Bocs a rumliért, most lett kész
Előtte-utána:

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Moziszoba építés

Bőr panelek már párszor felmerültek a fórumon, otthon most csináltam párat, ill. szövet panelt is.

Már régóta szebbé és jobbá szerettem volna tenni a mozi nappaliban egy tolóajtós részt a bal oldalon. Most igen közel van a hangfalhoz, régen fél méterrel nagyobb volt a hely, de a fiam szobája fontosabb volt, így gardrob szekrény lett a könyvespolcból.
Eddig egy egyszerű bútorlap volt a borítás, ez a hangra és a képre sem volt jó hatással. Visszaverődött a vászonról a fény, a hang sem volt tökéletes, amit a kalibráció is kimutatott.
Agyaltam, először szőnyeget akartam felragasztani rá, de nem találtam megfelelőt. Így maradt a szövet+1cm-es bélés anyag(a hangfalakban is használt anyag). A bőrpaneleknél találtam olyan műbőrt ami egybe volt építve ezzel az anyaggal, igaz itt csak esztétikai hatása van(?)(picit domború tőle a panelszél).

Így készültek:

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: irishcream »

A falon textíltapéta van.

A hétvégi mérések után, a megbeszéltek alapján nagysűrűségű kőzetgyapot kerül a vászon mögé illetve a vászonnal szemben lévő falra.

Ugyanez kisebb alapterülettel a két oldalfalra.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Moziszoba építés

Tévedtem, amikor azt mondtam nem lesz több átalakítás a szobán, ugyanis meglátogatott Fapaci.A mérések, a kapott tanácsok alapján úgy döntöttem : szigetelek. Összevissza zengenek a basszusok, zenél a radiátor stb. Egy ilyen mérés exakt módon bemutatja a valós akusztikai állapotokat minden szubjektív tényezőtől függetlenül. A gondolkodókat, a kétkedőket arra bíztatom, méressék be a szobájukat. Ezzel megspórolható egy csomó alkalmatlan kísérlet. A célzott és indokolt beavatkozás - természetesen a szükséges kompromisszumokkal - elsőre az optimális eredményt hozza.

Szia!
A képen nem látszik, mi a fal felülete most(festés,tapéta)? Ha jól emlékszem szőnyegen is agyaltál.
Mi lesz a szigetelés anyaga?

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Ja köszi fapaci.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Tévedtem, amikor azt mondtam nem lesz több átalakítás a szobán, ugyanis meglátogatott Fapaci.

A mérések, a kapott tanácsok alapján úgy döntöttem : szigetelek. Összevissza zengenek a basszusok, zenél a radiátor stb. Egy ilyen mérés exakt módon bemutatja a valós akusztikai állapotokat minden szubjektív tényezőtől függetlenül. A gondolkodókat, a kétkedőket arra bíztatom, méressék be a szobájukat. Ezzel megspórolható egy csomó alkalmatlan kísérlet. A célzott és indokolt beavatkozás - természetesen a szükséges kompromisszumokkal - elsőre az optimális eredményt hozza.

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

...mar nem kell sokat aludni!

Hamarosan jon a

Kis Nagy Mozi-look Projekt

tovabbiakban: KNMLP

(ha majd raszanom vegre magam onallo topik nyitasra)

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Néztem a fórumtagok moziszobáit, nagyon tetszett mindegyik, volt pár amit én is meg fogok valósítani.
Egyenlőre még nagyon nagyon kezdő vagyok hozzájuk képest.
A szekrény beszerzése folyamatban van, utána a kábelek megfelelő elhelyezése.. stb... stb

Ehhez a nagy hanghoz nagy kép is dukálna.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A mély átmegy mindenen, ezzel nem nagyon van mit tenni. Családi házban vagyok, ( nem társas) 40 párcentis fal, a mellettem lévő, és az utca szemben lévő oldalán lakó szomszéd is hallja ha beröffentem a mozit. Pedig még ott van az ő falvastagságuk is, no meg nem kevés távolság. Nem zavaró nekik, így nincs gond, de hallják. Emeletesben sztem kizárt megoldani, h ne hallják.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Visszaolvastam a régebbi írásokat, sajnos az olcsó megoldás tényleg nem lehetséges.
A kérdésedre válaszolva,  kb 30 négyzetméter, belmagasság kb 2,7 méter. Tégla épület. Társasház. Földszinten vagyok, egy szomszéd van mellettem, az a fal ami a problémás! Durván 15 négyzetmétert kellene szigetelni. 
Ahogy olvastam itt, és a kivitelezők oldalán, csak a fal szigetelése nem oldaná meg a mély hangok korlátozását. padlót is kellene, és a többi falat is..

Marad a külön családi ház projekt. Idővel.. Addig kénytelenek lesznek elviselni havi pár alkalommal, ha nézek valamilyen filmet...

Köszönöm a javaslatokat!

Olcsó megoldás szerintem sem létezik ,de sajnos "jó" megoldás sincsen az utólagos korrigálásra,vagy csak horribilis pénzösszeg befektetése esetén. A mély hangok terjedésének nem egyszerű gátat szabni.Remekül terjed szinte mindenféle hagyományos építőanyagból készült aljzaton és falakon át,sőt a talajban is szinte akadálytalanul terjed,de itt már a hallható hangokból,inkább érezhető rezgéssé alakul át.
Persze a falvastagság sem mindegy egy 10cm-es pengefal és mondjuk egy 50-60cm vtg  tégla fal között,azért már  van érzékelhető különbség a hang áteresztését nézve. De mivel a legtöbb építmény egy tömör,merev és összefüggő szerkezeti egységet alkot(az alacsony frekvenciás hangok terjedésének ez kánaán)  a rezgést vidáman továbbítják viszonylag nagy távolságokban.

Azért utólag is lehet kisebb-nagyobb mértékben csökkenteni a megfelelő anyagok megválasztásával és felhasználásával egy helyiség "zaj"igényeinek kiszolgálását.
Viszont a mozizáshoz használatos mély hangok kompromisszumok nélküli megszólaltatása,ezeken a megoldásokon jóval túlmutat.
Nem igazán éri meg a befektetett pénz/munka,mert szinte biztos hogy nem lesz arányban az elvárásokkal.

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Nem szeretnelek megbantani, do a center allvany-toldasod, nem semmi...

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Szerintem jó lesz ez! Okosan építkezel!
Osu no seishin!

Fodytomy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fodytomy »

Néztem a fórumtagok moziszobáit, nagyon tetszett mindegyik, volt pár amit én is meg fogok valósítani.
Egyenlőre még nagyon nagyon kezdő vagyok hozzájuk képest.
A szekrény beszerzése folyamatban van, utána a kábelek megfelelő elhelyezése.. stb... stb

Fodytomy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Baromkodást félretéve,milyen házban laksz ?Régi bérház, társasház ,sorház vagy esetleg panel kecó?
Szoba méretei belmagassága,alul felül oldalt is szomszédok?

Visszaolvastam a régebbi írásokat, sajnos az olcsó megoldás tényleg nem lehetséges.
A kérdésedre válaszolva,  kb 30 négyzetméter, belmagasság kb 2,7 méter. Tégla épület. Társasház. Földszinten vagyok, egy szomszéd van mellettem, az a fal ami a problémás! Durván 15 négyzetmétert kellene szigetelni. 
Ahogy olvastam itt, és a kivitelezők oldalán, csak a fal szigetelése nem oldaná meg a mély hangok korlátozását. padlót is kellene, és a többi falat is..

Marad a külön családi ház projekt. Idővel.. Addig kénytelenek lesznek elviselni havi pár alkalommal, ha nézek valamilyen filmet...

Köszönöm a javaslatokat!

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Szivesen!
Ha nem csak viccbol irtad.

Persze egetrengeto dolgokrol nincs szo

Ugyanakkor szembejott mar az elejen is peldaul az a problemusz is, hogy hogyan rogzitsek fel egy bazinagy tv-t a falra, hogy a leheto legkisebb tavolsagba alljon ki, de azert stabil legyen.

Igazabol itt jottem ra, hogy egy normalis konzolt se lehet kapni.
Vagy megis?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Ahogy anocedembal jeleztem, beleugrottam egy mozi_look projektbe.

Gondoltam inditok egy sajat topikot errol, de nincs jogosultsagom.

Jó volna pedig, mert sokunkat érdekelne ez. 
Fodeszt keresd a topicnyitás miatt. http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/21866-fodesz/
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

'stét!
Miutan a nappalibol (45nm) kiuzetett egyideje a tv, es a parszaz csatornas sat forrast is hanyagoltam, hianyerzetem kezdett tamadni...
Szoval a tetoter egy kis elfeledett zugaban, belevagtam egy moziluk epitesebe.
Valoban nem nagy.
Olemben a tv-vel elleszek egy darabig...
Ahoj

Ahogy anocedembal jeleztem, beleugrottam egy mozi_look projektbe.
Egyelore a helysegre koncentralok, ami cseppet sem idealis, pont ezert kihivas.
(Megfelelobe mindenki tud)

Szoval, burkolat, fuggony, padlo, festes, vilagitas, butor a fokuszban.
Megjelenito a kis helyseg miatt es a kevesebb macera okan LCD, egyszeru hanggal, semmi cico.

Ami kisse meglepett, hogy milyen szepen lehet zsetont kolteni egy ilyen mikrovallalkozasra is
(ha rendesen meg akarja csinalni az ember)

Gondoltam inditok egy sajat topikot errol, de nincs jogosultsagom.
Nem baj.
Ha kesz lesz akkor legfeljebb visszafele beszamolok...

ahoj

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Léteznek esetleg olcsóbb megoldások, amik hatékonyak?
Én is csatlakoznék gyebi72 véleményéhez. Ha a mélyhangok zavarják a szomszédot, akkor az olcsó megoldás kizárt. A drága pedig nem egyszerű. Kicsit görgess lejjebb, nemrég téma volt a hangszigetelés. Igaz, csak általánosságban beszéltünk róla. 

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Sziasztok!

Korlátozott lehetőségeim miatt a nagyszobám lett a mozis, tv-s szobám.
Milyen megoldások, ötletek léteznek arra, hogy a szomszédok ne akarjanak a helyi jegyzőhöz fordulni, a zajok miatt...
Elsősorban a mélynyomó hallatszik át.
Néztem hogy vannak zajszigetelő anyagok, de elég borsós áron..

Köszönöm!

Jobb híján először az ötlettel rukkolnék elő.
A helyi jegyző befenyítése,új mozibarát jegyző kinevezése.
Új szomszéd beszerzése,siketek és nagyothallók előnyben.
Baromkodást félretéve,milyen házban laksz ?
Régi bérház, társasház ,sorház vagy esetleg panel kecó?
Szoba méretei belmagassága,alul felül oldalt is szomszédok?

Fodytomy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Sziasztok!

Korlátozott lehetőségeim miatt a nagyszobám lett a mozis, tv-s szobám.
Milyen megoldások, ötletek léteznek arra, hogy a szomszédok ne akarjanak a helyi jegyzőhöz fordulni, a zajok miatt...
Elsősorban a mélynyomó hallatszik át.
Néztem hogy vannak zajszigetelő anyagok, de elég borsós áron..

Köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”