Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi club

Moderátor: Bodoraudio

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hifi club

Hozzászólás Szerző: mgus »

Én is csatlakoznék, és szeretném megköszönni a vendéglátást, sok zene egy helyen remekül lehet tesztelni  a zenéket, felvételeket , elemezni a számok közötti különbségeket.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hifi club

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Kitűnő hangulatú volt ismét a Hifi klub Bodor Ferinél. A Menyus féle audio pc minden kétséget kizáróan átgondolt és jó hangú szerkezet, én is csatlakozom az elismeréssel nyilatkozók táborába. Feri új háromutas hangsugárzója mind árban, mind minőségben kitűnő darab. Jóízű szakmai beszélgetések tarkították a hangulatos zenéket. Köszönöm a szíves vendéglátást.

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hifi club

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Ma délután én is megfüleltem Menyus PC-jével és DAC-jával muzsikáló rendszert.
Nagyon jó volt a hallott hang, és tény, hogy nagyon tiszta is.
Érdemes elmenni a HTPC irányába ilyen vagy olyan módon, többféle megoldás is létezik már rá, többek között Menyus-éban is benne van a potenciál.
Persze mivel nem volt közvetlen viszonyítási alap, így nehéz bármilyen ítéletet mondani, vagy pálcát törni a rendszer bármelyik eleme felett.
A lényeg, tetszett, otthonra is elfogadnám.

Szerk.: A Bughead-en meglepődtem, ezt azért érdemes megemlíteni, elég sokat javít a hangon.
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Hifi club

Hozzászólás Szerző: nehai »

Üdv mindenkinek.

Volt szerencsém a héten a beüzemeléskor is hallani a rendszert, már akkor is sok érdekeset mutatott Menyus a PC-t illetően, kalibrálás stb. de ma az új kábelekkel még jobban muzsikált.

Egy-két ismerős zenén mutatott olyat, hogy szeretném kipróbálni itthon a PC-t és a DAC-ot is . Nagyon nyugodt, kiváló felbontású, torzítás és érdesség mentes hang, gratula a fejlesztő(k)nek.

enrico
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 62

Hifi club

Hozzászólás Szerző: enrico »

Se baj, holnap én is tesztelni fogok egy ijesmi masinával, és persze majd jól nem fogok róla én se írni semmit, csak célozgatok majd....

Mindenképpen

Nem szeretném elvenni a felfedezés örömét a többiektől. Érdemes elmenni és meghallgatni. Később le fogom írni a véleményem.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hifi club

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

"Nem fogok spoilerezni, kíváncsi vagyok mit írtok."
Se baj, holnap én is tesztelni fogok egy ijesmi masinával, és persze majd jól nem fogok róla én se írni semmit, csak célozgatok majd....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

enrico
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hifi club

És mi is a tiéd.

"Nem fogok spoilerezni, kíváncsi vagyok mit írtok."

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hifi club

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Ma reggel meghallgattam. Nem fogok spoilerezni, kíváncsi vagyok mit írtok. Szívesen olvasnám sok hallgató véleményét.
És mi is a tiéd.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

enrico
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hifi club

Ma reggel meghallgattam. Nem fogok spoilerezni, kíváncsi vagyok mit írtok. Szívesen olvasnám sok hallgató véleményét.

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hifi club

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

A Feri meg is adta a választ. Kicserélte a kábeleket és jobb lett a hang. Ennyi

Vendég

Hifi club

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Feri meg is adta a választ. Kicserélte a kábeleket és jobb lett a hang. Ennyi.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hifi club

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Ma megtörtént a rendszer finomhangolása.
Laci hozott kiváló kábeleket úgy kétmillió értékben.
Sajnos nagyon jót tett a hangnak:-)
Utálom a méregdrága drótozást,de ez belopta magát a fülembe.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

Kedves Thunder! Köszönet az értő olvasásért!   
 "Hozzáteszem, ha a BabosSound termékei lennének jelen, úgy véleményen az előzőekkel teljesen azonos lenne."
Már elnézést, de ennek a mondatnak a második fele értelmetlen. Lehet, hogy elírás, de így értelmetlen, és emiatt kár azon rugózni, hogy hogy kell érteni. 
Szerintem itt erről van szó:  https://www.youtube.com/watch?v=wex0DSTnIaA

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hifi club

Ízelítő.

Vendég

Hifi club

Kedves Thunder! Köszönet az értő olvasásért!   

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hifi club

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Szó sincs félreértésről, minden nagyon is világos.  
Egy aprócska kérdés: minek jön el akkor egyáltalán?? Ha eleve úgy érzi, hogy nem lesz elég jó a körítés, hogy bármilyen következtetést le lehessen vonni, miért nem kéri meg inkább a készítőt, hogy a saját "luxus" termékein hallgathassa meg??  Esetleg nem szervezne egy bemutatót saját "luxus" szentélyében, vagy azt a földi kíváncsiskodók nem érdemlik meg, csak a tömött bukszával luxus audiora ácsingózók?

Nem gondolja, hogy nem ildomos ebben a topikban alaposan megkérdőjelezni a Bodoraudio termékek hangját, tetézve a saját cucc előtérbe tolásával, majd udavariasan megértést kérni, hogy nem fejti ki részletesen a véleményét?? 

Nem akarom védeni Babos Lacit, de lehet hogy egy apró részlet elkerülte Fülelek figyelmét.
Laci ezt írta: "Hozzáteszem, ha a BabosSound termékei lennének jelen, úgy véleményen az előzőekkel teljesen azonos lenne."
Ez a mondat számomra azt üzeni, hogy nem Feri rendszerével van a problémája, hanem azzal, hogy 1-1 elemet próbálunk ki, nem pedig egy komplett rendszert.

Ugyanakkor ezzel nem értek egyet Lacival sem, mert én pl. ismerem Feri rendszerét, nagyjából megvannak a fejlődési állomásai is a fülemben, így számomra elég jó képet fog adni Menyus megoldása Feri rendszerében. Pálcát törni nem fogok felette, de azt fogom tudni, hogy érdemes-e ebbe az irányba tovább lépni, illetve milyen előnyökkel járhat egy ilyen irányú fejlesztés. És a lényeg, hogy érdemes-e belevágnom, azt gondolom ez a fő kérdés, ennek eldöntésére pedig tökéletesen alkalmas lesz a holnapi nap.
A másik ok, amiért nem értek egyet vele, hogy nem életszerű az, hogy valaki komplett rendszereket cserélget. A való életben is legtöbbször 1-1 elemét cseréljük a rendszerünknek.
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

Kedves Fülelek!

Sajnálom, ha félreérthetően fogalmaztam. Elsődlegesen nem a források tekintetében érzem a problémát, hanem a "körítés" oldalon (erősítő, hangsugárzó). Hozzáteszem, ha a BabosSound termékei lennének jelen, úgy véleményen az előzőekkel teljesen azonos lenne. Azt írtam, ha ezek az eszközök lemaradnak a ritmusban.
A tapasztalatom, nézeteimet nem szeretném a Feri oldalán kifejteni, ebben a megértésedet kérem.

Írásom rövid célja pontosan ellentétes azzal amit elkövetni szándékozol, egy rendszer, egy meghallgatás alapján pálcát törni valami mellett, vagy ellen.   

Szó sincs félreértésről, minden nagyon is világos.  
Egy aprócska kérdés: minek jön el akkor egyáltalán?? Ha eleve úgy érzi, hogy nem lesz elég jó a körítés, hogy bármilyen következtetést le lehessen vonni, miért nem kéri meg inkább a készítőt, hogy a saját "luxus" termékein hallgathassa meg??  Esetleg nem szervezne egy bemutatót saját "luxus" szentélyében, vagy azt a földi kíváncsiskodók nem érdemlik meg, csak a tömött bukszával luxus audiora ácsingózók?

Nem gondolja, hogy nem ildomos ebben a topikban alaposan megkérdőjelezni a Bodoraudio termékek hangját, tetézve a saját cucc előtérbe tolásával, majd udavariasan megértést kérni, hogy nem fejti ki részletesen a véleményét??    

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hifi club

Hozzászólás Szerző: mgus »

Mit lehet tudni majd a felállított rendszerről, hangfal erősítő kábelek meg ilyesmire gondolok?
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

baskiria
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hifi club

Hozzászólás Szerző: baskiria »

Sziasztok!

Az itt említett PC-ről egy részletesebb összefoglaló..

http://audioworld.blog.hu/2016/01/04/an ... _digitalis

Uhh erős kontent! Jó, hogy ülök!

Vendég

Hifi club

Engem is érdekel a bemutató, Babos úrral szemben nem aggódom, hogy ne lenne Ferinek kellő minőségű körítése a bemutatandó eszköz reális megítéléséhez. Vajon milyen tapasztalatról beszél Babos úr a forrásokat illetően? 
Majd megbeszéljük, ha véletlenül találkozunk. Bár lehet, hogy inkább zenét fogok hallgatni, hosszan hallgathatót, mert az élő zene is olyan, különben ki a manó tudna egy Mahler estet végighallgatni??

Kedves Fülelek!

Sajnálom, ha félreérthetően fogalmaztam. Elsődlegesen nem a források tekintetében érzem a problémát, hanem a "körítés" oldalon (erősítő, hangsugárzó). Hozzáteszem, ha a BabosSound termékei lennének jelen, úgy véleményen az előzőekkel teljesen azonos lenne. Azt írtam, ha ezek az eszközök lemaradnak a ritmusban.
A tapasztalatom, nézeteimet nem szeretném a Feri oldalán kifejteni, ebben a megértésedet kérem.

Írásom rövid célja pontosan ellentétes azzal amit elkövetni szándékozol, egy rendszer, egy meghallgatás alapján pálcát törni valami mellett, vagy ellen.   

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hifi club

Sziasztok.
Ma beüzemeltük menyus2 -féle htpc/dac párost.
Minőségi darabok azt elsőre hallani.
Többet majd a klub napon.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hifi club

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ott a helyem!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

Engem is érdekel a bemutató, Babos úrral szemben nem aggódom, hogy ne lenne Ferinek kellő minőségű körítése a bemutatandó eszköz reális megítéléséhez. Vajon milyen tapasztalatról beszél Babos úr a forrásokat illetően? 
Majd megbeszéljük, ha véletlenül találkozunk. Bár lehet, hogy inkább zenét fogok hallgatni, hosszan hallgathatót, mert az élő zene is olyan, különben ki a manó tudna egy Mahler estet végighallgatni??

Vendég

Hifi club

BUÉK!

Örülök a felismerésnek. 
Talán pár év múlva eljutunk odáig, hogy a lekerekített, hosszan hallgatható, izgalom mentes HIFI is hasonló sorsra fog jutni. Félretesszük egyszerűen azért, hogy élményekkel lehessünk gazdagabbak.
A beismerés az egyik legnagyobb emberi erény, ezért respect a cikk írójának.

Úgy vélem, a lerakott hardver mennyisége, a fejlesztői környezet megjelenése a saját zenehallgató szentélyben együttesen váltotta ki ezt a nem várt hatást és ez is eredményezte a korábbi nézetek felülvizsgálatát. Azt is elfogadom, hogy semmihez sem fogható zenei előadást sikerült varázsolni néhány órai erejéig. Erre az érintésre vágyunk mindannyian.

Azonban ez nem egyedi eset. Sajnos nagyon kevesek jutnak el a lehetőségig, hogy személyesen maguk győződjenek meg egyes irányok helyességéről, vagy elvetéséről.

A Feri által szervezett találkozó remek lehetőséget fog adni egy kézzelfogható (ha még talán nem is termékszintű) fejlesztés megízlelésére.
Tapasztalatból azért annyit hozzátennék, hogy a PC-s lejátszó fejlesztése önmagában édes kevés még talán ahhoz is, hogy annak nagyszerűségét felismerhessük.
Amennyiben a hangsugárzó, vagy netán az erősítő lemarad a ritmusban, úgy meg fogjuk tudni mondani, hogy mi a jó és mi a rossz?
Nem hiszem. Ezért tartom kicsit vakmerő vállalkozásnak a lánc egy elemének vizsgálatát különösen egy olyan környezetben, ami köztudottan eltérő értékrend alapján lett megalkotva.

Izgalmas pénteknek nézünk elébe, én már nagyon várom! J

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Hifi club

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

Sziasztok.
Január 8-án klubnapot tartunk.
Htpc a fő téma.
Bemutatom menyus2 -féle htpc player-ét.
Paul pang usb kártya is meghallgatható lesz a bemutatón.

Sziasztok!

Az itt említett PC-ről egy részletesebb összefoglaló..

http://audioworld.blog.hu/2016/01/04/an ... _digitalis
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

Lezárt

Vissza: “Bodor Audio”