Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple
Apple
Pythonék feltörték az Apple iTunest
forras
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Apple
Egy Mac-on és egy Pc-n is fejlesztett alkalmazás (pl. photoshop) mindig sokkal jobban fog futni egy Mac-on.
Ezzel vitatkoznék és szerintem Balagee is. Pl. az InDesign sokkal jobban fut PC-n mint Mac-en. És én ugyanezt tapasztaltam Illustratornál és Photoshopnál is.
Egyetlen dolgot szeretek a Mac-ben és az az Exp.
Apple
Safarit használok és én is 512-es nettel. Akkor nálad lehet esetleg valami probléma.
Nincs ott semmi probléma, egyszeru˝en ilyen az Explorer. Viszont nincs alternatívája.
Az összes MS progi lassu a MAc-en. 10-es alatt bele kell torodni. Safari már jobb, de én azzal sem vagyok teljesen megelégedve.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Apple
megvettem a külsô 5,25 házat,USB csatival LG cd írót.gond nélkül viszi a toast.megnyugodta.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Apple
Safarit használok és én is 512-es nettel. Akkor nálad lehet esetleg valami probléma.
Nincs ott semmi probléma, egyszerűen ilyen az Explorer. Viszont nincs alternatívája.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> )
Apple
t42ben milyen proci van? majdnem desktop p4? celeron? celeronM? pentiumM ? Banias vagy Dothan magos? ... orajel? mennyire szedi le magát?pontosan mi is van egy minimacben ?
<Mac mini>
Configurations # 1.25GHz Mac mini # 1.42GHz Mac mini
Model # M9686LL/A # M9687LL/A
Processor # 1.25GHz PowerPC G4 # 1.42GHz PowerPC G4
Memory # 256MB of PC2700 (333MHz) DDR SDRAM, supports up to 1GB
Graphics # ATI Radeon 9200 with 32MB of DDR SDRAM with AGP 4X support
Hard drive1 # 40GB Ultra ATA1 # 80GB Ultra ATA1
Optical drive # Slot-loading Combo Drive (DVD-ROM/CD-RW)
Ports # One FireWire 400 port; two USB 2.0 ports; DVI output; VGA output (adapter included)
Networking # Built-in 10/100BASE-T Ethernet and 56K V.92 modem3
Wireless # AirPort Extreme option (based on 802.11g specification; IEEE 802.11b Wi-Fi certified)4; internal Bluetooth module available as build-to-order option
Audio # Headphone/audio line out
System software # Mac OS X version 10.3 “Panther,” includes Classic environment, Mail, iChat AV, Safari, Sherlock, Address Book, QuickTime, iSync, iCal
</Mac mini>
<T42>
Alaplap:
CPU típusa Mobile Unknown, 1600 MHz
Alaplap neve Ismeretlen
Alaplapi lapkakészlet Intel Odem i855PM
Rendszer memória 512 MB
Eredeti órajel 1600 MHz
L1 kód gyorsítótár 32 KB
L1 adat gyorsítótár 32 KB
L2 gyorsítótár 0
Megjelenítés:
Videokártya ATI MOBILITY RADEON 7500 (32 MB)
Videokártya ATI MOBILITY RADEON 7500 (32 MB)
3D gyorsító ATI M7
Hálózat:
Hálózati kártya Intel® PRO/1000 MT Mobile Connection
Hálózati kártya Intel® PRO/Wireless 2200BG Network Connection
Hálózati kártya Microsoft TV/Video Connection
Modem IBM Integrated 56K Modem #2
CPUID tulajdonságok:
CPUID gyártó GenuineIntel
CPUID CPU név Intel® Pentium® M processor 1.60GHz
CPUID revíziószám 06D6h
IA termék azonosító 16h (Intel Pentium M)
Platform azonosító 00h (Ismeretlen)
IA CPU sorozatszám Ismeretlen
Utasításkészlet:
AMD 3DNow! Nincs támogatva
AMD 3DNow! Professional Nincs támogatva
AMD Enhanced 3DNow! Nincs támogatva
AMD Extended MMX Nincs támogatva
AMD64 Nincs támogatva
Cyrix Extended MMX Nincs támogatva
IA-64 Nincs támogatva
IA MMX Támogatva
IA SSE Támogatva
IA SSE 2 Támogatva
IA SSE 3 Nincs támogatva
CLFLUSH utasítás Támogatva
CMPXCHG8B utasítás Támogatva
Conditional Move utasítás Támogatva
MONITOR / MWAIT utasítás Nincs támogatva
</T42>
T A M I . H U
Apple
Mac-en netezni meg halál. Legalábbis nálam. Lassú, nem ismeri a magyar ékezeteket....
Ez akkor "csak" nálad lehet, mert nálam hibátlanul minden ékezetet megtud nyitni, és nem is lassú... Ha a net lassú akkor azt nem a Mac-re kell fogni Én még nem tapasztaltam, hogy lassú lenne, és ezt nem azért mondom, mert a Mac-et előnyben részesítem!
Milyen böngészőt használsz? Nálam 512-es ADSL van a cégnél, biztos nem a sávszéllel van gond. Csakhogy a használt szoftverek miatt nem használhatok OSX-et, a 9,2-es MacOS-nél pedig az van, amit írtam. Safari csak OSX-re van, Firefox szintén.
Apple
Internetről és vírusokról beszélsz. Ebben igazad van. Az egyszeri userek 80%-a nem netezik otthon.
Es ugye ez egy realis jovokep
Szerintem az. Legalábbis itthon. És persze arról ne feledkezzünk meg, hogy ha a gépek 90%-a Mac volna akkor nem volna Windows-os vírus csak Mac-es. A Mac-nek a hátránya az előnye.
Jah ezzel egyetertek. Marmint a virus dologgal. Az internettel nem. De ezt majd meglatjuk.
Egyebkent en mikor ervelek mek mellett, se a virus se a fagyas dolgot nem szoktam elohozni. 1xuen jobban tetszik az egesz es kesz. Ja mostprobaltunk uj tiger betat. kiraly nagyon!
Mas.
Ha megse tetszik az alma lehet kortet is venni:
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Apple
Azért a Mac és a Pc összehasonlításánál figyelembe kell venni, hogy a Pc-k 90%-a összebarkácsolt gép, míg a Mac egy minden részletében átgondolt, megtervezett rendszer amely stabilitás teszteken esik át mire a piacra kerül. A Mac egy olyan rendszer amire sokkal optimálisabban lehet programokat fejleszteni az átgondolt, uniformizált tervezés és a kisebb hardverszórás miatt. Egy Mac-on és egy Pc-n is fejlesztett alkalmazás (pl. photoshop) mindig sokkal jobban fog futni egy Mac-on. Ha viszont komlett pc-ket (pl.: IBM, Compaq) használunk az összehasonlításnál akkor már korántsem ilyen egyértelmű a helyzet. Általános célú felhasználásra pedig szerintem teljesen felesleges a Mac.
Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+
Apple
8. Használhatok többgombos egeret?
HEHEH.. Lol..
Egyébként igen... Bár én a hagyományos egygombost használom.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> )
Apple
Azért ez a 3D kártyás oprendszer állat lehet. Majd 1x valahol megnézem már. Bár ha ez trendinek számít akkor nyilván hamarosan a windowz is tudni fogja.
A bajom az az egésszel, hogy amig szinte mindenütt pc-ket (plusz windowst) használnak, nekem, aki ebből élek (programozás) muszáj ennél maradni alkalmazásfejlesztésre.
Laptop téma: Nekem az 1.5-ös Dothan magos (2mega cache), 512 Mb ram, 9700-as radeon (128mb ram), 40 Gb 5400 rpm hdd, dvd-cdrw, 15 inch tft-s 1400x1050-es felbontással, 2.6kg-os, tök vékony laptop volt 325 bruttó. És lazán 4.5 órát bír.
A 12-inches képernyőt meg inkább hátránynak nevezném mint előnynek...
Apple
Eleg nagy a differencia a "nincs virus es spyware" valamint a "csak nehany programot kell telepiteni es nagyjabol vedett leszel" kozott.
Senki nem is vitatta. Én nem több száz fős vállalati nagyrendszerekről beszéltem.
Azért azt ne mond, hogy egy átlag ember gépén mondjuk egy avgfree (ez ugye ingyenes, nagyon gyakran frissitik) és 2-3 ingyenes spyware program nem biztosít egy alap védelmet.
Annak aki otthon napi 1-2 órára hsználja a gépét, és az e-mailjei mellett mondjuk a napi híroldalakat megnézi, annak komolyabb védelem felesleges.
Szerintem ez egy átlag felhasználó.
Aztán lehet, hogy tévedek. Persze én otthoni felhasználásról beszélek.
Aki csak dolgozni használja a gépét napi 8-10, vagy akár több órában, annak mindenképpen jó lehet egy mac. Én még nem dolgoztam mac-en, de a fix tv-n végigkövettem a műsort és meggyőző volt. Nekem otthonra felesleges, a melóhelyen meg pc-k vannak.
Ha az előnyeit nézzük, akkor viszont nem a vírusvédelem az!!! Ahogy itt valaki írta, ez a mac-nek csak mázlija, hogy a hátránya az előnyére vált, és a kutya se ír rájuk vírust!
Összefoglalva: othhoni felhasználásra nagyon drága a mac, de ha nem számítana a pénz én tuti vennék.
Egyébként pénzkidobás, de csak a nagyon magas ára miatt.
Hogy dolgozni milyen rajta??? Arról meg nyilatkozzon aki pc-n, és macen is hosszabb ideig dolgozott...
Nekem mac-el nincs tapasztalatom egyáltalán....
A pc-t meg csak szidnám!
Apple
8. Használhatok többgombos egeret?
HEHEH.. Lol..
-
Vendég
Apple
Internetről és vírusokról beszélsz. Ebben igazad van. Az egyszeri userek 80%-a nem netezik otthon.
Szerintem az. Legalábbis itthon. És persze arról ne feledkezzünk meg, hogy ha a gépek 90%-a Mac volna akkor nem volna Windows-os vírus csak Mac-es. A Mac-nek a hátránya az előnye.
Apple
robotka:
"Egy alap ingyenes vírusírtó, és egy tűzfal felrakása, és konfigurálása nem olyan nagy ördöngősség, hogy egy alap műszaki affinitással rendelkező user ezt ne tudná megcsinálni. A 8 éves keresztfiam kisújjból megcsinálja, egy egy felhasználónak telepített, nem hálózatba kötött, otthoni felhasználásra szánt xp-n."
Eleg nagy a differencia a "nincs virus es spyware" valamint a "csak nehany programot kell telepiteni es nagyjabol vedett leszel" kozott.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Apple
vett valaki mostanában a cd, vagy dvd írót, külsô házzal az imacéhez?
felismerte a titanium toast?ugyanis - elméletileg - újabb típusokat nem feltétlenül ismer fel elméletileg!az új típusokat nem viszi,bár kollégám fél éve vett egy LG dvd írót, azt simán felismerte, külsô házzal..
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Apple
Mac-en netezni meg halál. Legalábbis nálam. Lassú, nem ismeri a magyar ékezeteket....
Ez akkor "csak" nálad lehet, mert nálam hibátlanul minden ékezetet megtud nyitni, és nem is lassú... Ha a net lassú akkor azt nem a Mac-re kell fogni Én még nem tapasztaltam, hogy lassú lenne, és ezt nem azért mondom, mert a Mac-et előnyben részesítem!
Milyen böngészőt használsz? Nálam 512-es ADSL van a cégnél, biztos nem a sávszéllel van gond. Csakhogy a használt szoftverek miatt nem használhatok OSX-et, a 9,2-es MacOS-nél pedig az van, amit írtam. Safari csak OSX-re van, Firefox szintén.
Apple
Apple
Ráköti a szélessávot, 15 percen belül tutira bent lesz valami "oda nem való" a gépén.
Egy alap ingyenes vírusírtó, és egy tűzfal felrakása, és konfigurálása nem olyan nagy ördöngősség, hogy egy alap műszaki affinitással rendelkező user ezt ne tudná megcsinálni. A 8 éves keresztfiam kisújjból megcsinálja, egy egy felhasználónak telepített, nem hálózatba kötött, otthoni felhasználásra szánt xp-n.
De ha nem netezik, akkor csak progikat telepít fel s le. Akkor az vágja haza.
Hát én gyakran teszek fel/szedek le programokat, ezzel még az xp-t nem sikerült összeomlasztanom, sőt a sógoroméknál ahol egy 6 és egy 10 éves gyerek van és megy a barbárkodás (játék fel, játék le, nem is vezérlőpult alól, csak úgy delete, és ilyesmi) több mint 1,5 éve hibátlanul fut xp egy átlag gépen.
Rosszesetben egyszerűen a teszkogazdaságod hardveren fog újraindulni óránként. (auto restart rulz:) ).
Ha Te a Mac-be samsung ramot raksz az is újra fog indulni. Attól még nem a mac a szar! A gagyi hardverek nincsenek összefüggésben az op. rendszerrel. Sz@r, hibás hardveren mindegy mit futtatsz!
Amit írsz az igaz kb. a win95-re. Azokkal voltak ilyen drasztikus, mesébe illő gondok. Egy viszonylag normális hardverekre, megfelelően installált 98 is stabilan tudott működni hihetetlen sokáig. 2000-et és milleniumot hagyjuk, mindenki tudja, miért.
Nem a pc-t védem, de amiket felsorolsz, azok nem a megfelelő érvek a mac mellett, és a pc ellen. Nem ezek miatt a "kifogások" miatt jobb a mac a pc-nél. Az alapján amennyire ismerem nekem nagyon tetszenek a mac-ek. Kíváló gépek, ha nem tartanám pénzkidobásnak vennék is egyet magamnak. Annyival viszont nem jobbak, egy normálisan összerakott pc-nél, egy jól installált op rendszerrel, amennyivel többe kerül. Átlag otthoni felhasználásra. Hangsúlyozom Szerintem!
Apple
-
Vendég
Apple
Hát. Ráköti a szélessávot, 15 percen belül tutira bent lesz valami "oda nem való" a gépén.
Apple
Nincs ebben semmi flame. Egyszeri usernél nincs semmi baj az XP-vel. Nem is értem, hogy miért kellene hozzá informatikus.
Hát. Ráköti a szélessávot, 15 percen belül tutira bent lesz valami "oda nem való" a gépén. De ha nem netezik, akkor csak progikat telepít fel s le. Akkor az vágja haza. Meg a szomszéd pistike vírusos játékai. Rosszesetben egyszerűen a teszkogazdaságod hardveren fog újraindulni óránként. (auto restart rulz:) ). Szerintem mindenki aki informatikával foglalkozik, tudna egy tucat rémmesét előkapni az egyszeri windows userekről és az ő gépükről. Na itt az Apple bizony jobb pozicióban van. De be lehet azt a wint rendesen is lőni, csak hát... idő és hozzáértés kérdése.
-
Vendég
Apple
...
Muszály a flame-et?
Az XP konfigurálható, úgy már használható. De egyszeri usernél, _nem_ informatikusnál katasztrófa! Ez tény.
Nincs ebben semmi flame. Egyszeri usernél nincs semmi baj az XP-vel. Nem is értem, hogy miért kellene hozzá informatikus.
Apple
...
Muszály a flame-et?
Az XP konfigurálható, úgy már használható. De egyszeri usernél, _nem_ informatikusnál katasztrófa! Ez tény.
Apple
A Mac... egyszeru˝en csak mu˝ködik
Nálam a PC is egyszeru˝en csak mu˝ködik az XP-vel.
Ezzel én is így vagyok
Nem omlik össze
XP-vel ez nálam még sohasem fordult elo˝.
szintén
Az Internetre szabott
Itt sem látok egyértelmu˝ elo˝nyöket. A vírusok hiánya viszont meggyo˝zo˝.
Utálok Macen netezni, mert iszonyat lassu. A Safarival már valamelyest javult a dolog de még mindig nem az igazi
Office... és még több
Szintén komolytalan.
Az MS Office soha nem fog normálisan mukodni MAc alatt...
PC-k sem jelentenek gondot
Ez igaz.
Nem olvastam el a linket, de a fontkezelési mizéria még mindig ott áll a kettô között és az opentype fontok lassan terjednek.
... és gyönyöru˝
Ez is, de ha meglesz az új PC házam akkor beszélünk még róla.
Ez a legkevesebb egy gép esetében...