Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Komarfamily Low-End

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: QBB »

Sziasztok,
nem ismerem az oppo-t, de a classet én nem bontanám meg, amíg nincsenek meg az utód hangfalak...
Én kiváncsi lennék mit tud a classe páros egy másik hangfallal. Szvsz.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 509

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Mert amikor analogban hallgatom az oppot vagy CAt akkor a melyek kontrollaltabbak mint a classeval dacjaval.

Egyenlore nem tudom mit lepjek:
-marad a CA752 + classe proci
-marad az oppo 105d + classe proci
-marad az oppo 105d es minden mas megy (a vegfokon kivul)

Ezt kell eldontenem, hogy mennyire hianyzik az all channel stereo mert mozin tobb mint valoszinu, hogy nekem az oppo tudasa eleg.

Az OPPO 105D + Marantz 8003 + Classe végfok nem jöhet szóba?
Usher - Valhalla - Emotiva

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Mert amikor analogban hallgatom az oppot vagy CAt akkor a melyek kontrollaltabbak mint a classeval dacjaval.

Ezt kell eldontenem, hogy mennyire hianyzik az all channel stereo mert mozin tobb mint valoszinu, hogy nekem az oppo tudasa eleg.

Vagy èpìtesz egy htpc-t...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1095

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 509

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Jah h zene, és XLR, az más. Én a sokcsatornás analóg filmnézésről beszélek. 

Miért kötitek be analógon a prociba? Miért nem hagyjátok a D/A konverziót a Classe procijára?
Szerintem jobb lehet a Classe D/A-ját használni, mint OPPO D/A - Classe A/D - D/A - végfok útvonalat járatni a jellel!
Usher - Valhalla - Emotiva

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Amikor az oppot a vegfokra kotom (xlr keresztul) akkor mar 20-25 hangeronel elvezheto 40 folott mar kifejezetten hangos. Nem erzekeltem laposnak!
Jah h zene, és XLR, az más. Én a sokcsatornás analóg filmnézésről beszélek. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

A speaker konfigurációban van olyan, h Down mix sztem azt keresed. De ahogy gyebi72 mondja, igen butuska a processzor része. Illetve mivel digitális a hangerő szabályzás nálam elég lapos rögtön végfokba kötve. Nagyon fel kell nyomni a hangerőt 80 fölé, h történjen valami. Persze lehet a Classé érzékenyebb, vagy kisebb a hely, és neked nem kell annyira tolni neki. 
Amikor az oppot a vegfokra kotom (xlr keresztul) akkor mar 20-25 hangeronel elvezheto 40 folott mar kifejezetten hangos. Nem erzekeltem laposnak!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

A speaker konfigurációban van olyan, h Down mix sztem azt keresed. De ahogy gyebi72 mondja, igen butuska a processzor része. Illetve mivel digitális a hangerő szabályzás nálam elég lapos rögtön végfokba kötve. Nagyon fel kell nyomni a hangerőt 80 fölé, h történjen valami. Persze lehet a Classé érzékenyebb, vagy kisebb a hely, és neked nem kell annyira tolni neki. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Szuper, h nekiálltál, és megpróbálsz objektív maradni. A vakteszt remek ötlet egy második személlyel, sőt akár több ember is lehetne. Egy dolog már most biztos, bár-e felől kétségem sem volt. Mind2 vas nagyszerű készülék. Annyit azért még tanácsolnék, h az Oppo adu ászát használd ki zeneileg. Ehhez szerezned kell egy pár jóféle XLR-t ha nincs véletlen. Illetve még egy kérdés, analógban hová kötötted a front részt. A dedikált 7.1-hez, vagy az XLR mellettihez? Én utóbbihoz kötném. Mindenesetre sztem az már számodra is világos, h a szalonban nem ilyen árnyalt különbséget hallottál. Talán eszedbe jut mi volt a véleményem erről.  Amúgy biztos vagyok benne, h hangfalakat fogsz cserélni, egyre nagyobb a szakadék. Ez irányban nekem sem ártana fejlődni, csak itt már nem 200e. a fejlődés ára sajnos.

Közben látom már fent is vannak a dobozok.....

Szia

Igen az xlrt is kiprobaltam illetve az xlr melletti analogot hashnaltam a frontokra.

Azt azert ne felejtsuk el, hogy anno a 751 vs 95 volt porondon.

Azt el kell ismerni, hogy a 105d nagyon minosegi benyomast kelt minosegre es anyaghasznalatra nagyon odafigyeltek.

A ket keszulek menuje kb 90% ugyan az. A taviranyitok kozul a 752 jobban preferalom mert keskenyebb es jobban kezre all.

Egy kerdes az oppo tulajok fele. Ha analogban hasznalom vegfokra kotve van olyan lehetoseg, hogy hangzaskepeket tudnek allitani az oppon? Peldaul all ch stereo vagy csak stereo?

Udv

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Szuper, h nekiálltál, és megpróbálsz objektív maradni. A vakteszt remek ötlet egy második személlyel, sőt akár több ember is lehetne. Egy dolog már most biztos, bár-e felől kétségem sem volt. Mind2 vas nagyszerű készülék. Annyit azért még tanácsolnék, h az Oppo adu ászát használd ki zeneileg. Ehhez szerezned kell egy pár jóféle XLR-t ha nincs véletlen. Illetve még egy kérdés, analógban hová kötötted a front részt. A dedikált 7.1-hez, vagy az XLR mellettihez? Én utóbbihoz kötném. Mindenesetre sztem az már számodra is világos, h a szalonban nem ilyen árnyalt különbséget hallottál. Talán eszedbe jut mi volt a véleményem erről.  Amúgy biztos vagyok benne, h hangfalakat fogsz cserélni, egyre nagyobb a szakadék. Ez irányban nekem sem ártana fejlődni, csak itt már nem 200e. a fejlődés ára sajnos.

Közben látom már fent is vannak a dobozok.....

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Na hol is kezdjem. Szóval mindig is imádtam az oppot mert nagyon tetszett a megepitettsege és az a sokszínűsége ami miatt annyira népszerű. Szóval adódott egy jó alkalom és vettem egyet és azzal a jelszóval, hogy győzzön a Jobbik ma teszteltem is pár órát 95%ban zenén a legvégén meg analóg mozi de ne szaladjunk ennyire előre. Vegyes érzelmeim voltak mert nagyon de nagyon tetszik az oppo de a CA752 az ára és a tudása miatt a szívemhez nőtt. Pár szót a teszt körülményekről. A class ssp800 prociba kötöttem be őket analóg rca kábeleket Nordost black night (ajándékba kaptam 5 darabot az oppohoz). Szóval próbáltam hasonló körülményeket teremteni az oppo egy pointe tapkabellel volt bekötveled míg a CA csak sima számítógépes kábellel. Kiválasztottám pár muzsikát mindegyik flac jó minőségben (Ruzsa Magdi és Mozart) és az egyikben meghallgattám majd a másikban is és ez így váltogatta egymást. Sőt a classe saját dac-jat is kiprobaltam. A sorrend most sem lett meglepetés bár azt kell mondjam sokkal mellbevagobb különbséget vártam és hát nagyon nem így lett. Hajszalnyival találtam jobbnak a CA-t az oppo-nal és az oppo a classe-nél. Hangsulyozom zenén a mozi majd csak ezután jön. A hajszalnyival az azt jelenti, hogy a CA picit husosabb volt és talán ercesebb míg az oppo kicsit mintha letisztultabb nyugodtabb lett volna de tényleg nagyon pici volt a különbség. Ezt úgy éreztem, hogy a classen keresztül voltak bekötveled majd kiprobaltam őket rca kábeleket közvetlenül a vegfokba kötni. A CA semmi változást nem hozott sőt kicsit erotlennek mondtam volna mivel siman feltekertem a hangeröt 90ig és nem vitte szét a házat. Az oppo ezzel szemben már rca bekötéssel is hangosabb volt hát még amikor xlr kötöttem a vegfokba. Na itt már 40 és 50 között falat bont.

Az opponal valahogy végig az motoszkált bennem, hogy de a CA jobb ezért jó lenne egy vaktesztet csinálni majd ha szigony kolléga erre vetődik...

Aztán bekotottem az oppot moziba is az analóg kimeneten és tetszett. Jó volt energikus volt bár szerintem itt a classe jobban domborít csak most nagy bajban vagyok mert nem tudom, hogy meger-e nekem több mint egy milliót, hogy csak mozi a classe valamennyire jobb...most úgy érzem nem.

Szóval a teszt elején úgy gondoltam, hogy marad a CA a classeval de most nagyon motoszkál bennem a gondolat, hogy marad az oppo csak a vegfokkal és kis kompromisszumot kötök itt is ott is...Mivel szoba korrekciót soha nem használtam csak a hangfalak távolságát állítottam be ezért így azt mondom, hogy a proci nem hiányzik.

Abban biztos vagyok (mióta Tuu Karcsitol eljottem) hogy a hangsugárzó fronton változás lesz de sajnos az zsebbenyulos.

Még a mozi vonalon kipróbálom a CA analóg vonalon, hogy úgy mit produkál.

Még majd jövő héten jön egy apróság de az másik cikk témája lesz.

Még majd a képet akarom összevetni a CA és az oppo között gondolom darbee nélkül nagy különbség nem lesz. A darbee 55% környékén már értékelhető változást hoz de 90 körül nekem már túl sok mint ha valaki túltolná a szaturaciot a képen. De őszintén szólva a darbeetol is valami vilagmegvaltast vártam és ez is elmaradt. Valószínű itt már tényleg csak arnyalatakrol beszélünk vagy csak projektorral van értelme ott talán jobban kijon. KB úgy kell elképzelni mint mikor pl a Picasa programnal rakuldjuk az automatikus korrekciót a képre és minden élesebb lesz.

Folyt köv...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Tegnap elmentem az oppoert. Egyreszt nem banom ha 4-5 orat kell vezetni mert legalabb megismerek mas mozista/hifista orulteket is masreszt nincs sok bizodalmam a csomagkuldo cegekkel szemben tisztelet a kivetelnek.

Meg az analog vonal osszevetese nem tortent meg csupan egy teszt erejeig kotottem be, hogy a The Martian cimu filmet megnezzem masodszor is es mar itt latszott, hogy a kepe nagyon jo de ne szaladjunk ennyire elore.

Talalkoztam valamivel ami nagyon meglepett. Soha nem voltam htpc fan amiatt mert instabilnak gondoltam es ismerve a windows idonkenti ujratelepitesenek szuksegszeruseget, kenyelmetlennek is de tegnap megvaltozott a vilag. Az elado egy acer revo htpc es egy chord dac szemelyeben valtotta ki az oppo halozati kepesseget ami tulmutat az oppo analog tudasan (az elado szerint 2millio forintos dacig mindent visz) masreszt installalta a jriver nevu programot amivel most talalkoztam eloszor es atomstabilan fut a win10 rendszeru mini gepen teljesen hangtalanul.

A jrivert egy tabletrol vezerelte aminek elkepesztoen tetszetos a felulete es olyan elmenyt nyujt amit mindig is kerestem. Itt elegge elgondolkodtam, hogy mi legyen a tovabbiakban de azert az oppoval jottem haza;)

Van most egy elado acer revo itt a kinti aproban amire azt hiszem majd lecsapok es kicsit jatszadozok majd vele aztan meglatjuk marad-e.

Egyenlore nem tudom, hogy mi lesz a csata kimenetele ca752bd vs oppo105d de izgatottan varom, hogy az elkovetkezendo par hetben milyen velemennyel leszek a ket keszulekrol.

A jriver programrol es a tabletes vezerlesrol toltok fel kepet

Udv

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Köszi Igen beszámolók mindenképpen.

Azt meg kell hagyni a 105d olyan mint egy tank.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Gratula!

Eredménytől függetlenül várom a beszámolót. 

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Jött egy ilyen.
105D?
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Jött egy ilyen.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Na ugy nez ki az uj evre se maradunk uj kutyuk nelkul. Meg ejfel elott sikerult leutnom egy oppo 105d-t szoval nemsokara eljon a varva vart osszehasonlitas;)

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

BUEK mindenkinek

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: Fish »

Ez is csabito...

http://www.ebay.co.uk/itm/WILSON-AUDIO- ... SwiwVWS0mR

szegény tv.. biztos nem ideális az elhelyezése a 2 mélynek!  de az ötlet még jó is lehetne csak nem így..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Komarfamily Low-End

Mennyit engednek a felebol? De nagyon meghallhatnam. A nagyobbik wilson elvarazsolt szoval ez sem lehet rossz...ossze kene vetni a 40.2vel...

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1416

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: szigony »

Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Komarfamily Low-End

Hozzászólás Szerző: mgus »

Ez a saját rendszerem, a másik amin hallgattuk az Musical Fidelity rendszer volt, M6500i volt az erősítő m6 dac mf cd traszport és triangle hangfalak.Nem egy kezdő összeállítás, és a hallgatásnál minimális különbséget tapasztaltunk. Még mondtam is ha ez ilyen gyengén szól, akkor nem érdemes ebbe az irányba fejleszteni.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Komarfamily Low-End

Egy-két baja azért van ennek az elosztónak is, a gyári kábelét azt el kell felejteni.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Komarfamily Low-End

Dénes Péter 211 erősítő, Zsolt audio hangfal, denon 2200-dvd, furutech 230v és neotech ezüst összekötö kábelezés, mindez tuningolva.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”