Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nézegetem, nézegetem, de nem teljesen értem...
A magas előtt sorba van kötve a kondi(k) és a tekercs? Ha ez egy sima 12dB/oktávos szűrés, akkor "E" tekercs egyik lábát a negatívra kéne kötni, a kábelt meg a kondi és a tekercs találkozására. Bocsánat, ha benéztem valamit. 
Ha halkan megy csak, akkor oké a 35V...

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 299

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Ott még egy vizaton mkt 10uf 250v kondival párhuzamosan kötve!
Egyébként egy arcam 8R erősítővel lesz hajtva a masszázshelységbe halkan!

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Nem tudom, milyen erősítővel hajtod, de az a 35V-os elko nehogy kevés legyen...
Ott még egy vizaton mkt 10uf 250v kondival párhuzamosan kötve!

Vendég

Hangsugárzó építés

Nem tudom, milyen erősítővel hajtod, de az a 35V-os elko nehogy kevés legyen...

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Úgy néz ki hogy sikerült a végleges hangváltót összeraknom.

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Ja..noo »

A harmadik link újra
Gondolok itt egy ilyesmire:http://www.beyma.com/products/lowmidfrequency/105G4ND8

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Nem értem mért maradt le a vége
adatlapja szerint 1,05 l szükséges.
A cél a jobb összeillés, az elérhető maximum kihozás, ár érték arányban. Sok helyen olvasni hogy a legjobb eredményhez mérések is kellenek, ha van Bp-n van nem lehúzós ajánlat, azt megköszönöm, ha nem marad a DIY.
"Magad uram, ha szolgád nincsen"

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni egy középhangszóró választásához, ami illene a meglévő dobozkához + a hangszórói-hoz.

A doboz belső méretei 480 x 240 x 200 mm (ma,sz,mé,).

Reflex nyílás hátul fent középen átmérő 75 mm hossz 72 mm (keresztmetszet 44,2 cm2).

A váltó RTO LW 3 150 12dB 800 /4500 Hz.

A mély ez:http://beyma.com/products/lowmidfrequency/608CMB8

A magas ez:http://www.hangszorobolt.hu/?showid=2178&level0=23

Eddig zárt közép volt benne hogy ne vegyen el az amúgy is kicsi űrtartalomból, ezért ha van ilyen lehetőség azt szeretném.De ha nincs akkor a lehető legkisebb zárt rész igénylő lenne a megfelelő.

Gondolok egy ilyesmire Pl.http://www.beyma.com/products/lowmidfrequency/105G4ND8 

adatlapja szerint 1,05 l szükséges.

A cél a jobb összeillés, az elérhető maximum kihozás, ár érték arányban. Sok helyen olvasni hogy a legjobb eredményhez mérések is kellenek, ha van Bp-n nem lehúzós ajánlat, azt megköszönöm, ha nem marad a DIY.

"Magad uram, ha szolgád nincsen" 

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

0

Vendég

Hangsugárzó építés

Red75!

Szép!

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Egyáltalán nem nehéz. Arra kell figyelni, hogy tiszta legyen a felület. Ne maradjon rajta szösz esetleg porszem, mert ott kidudorodhat a fólia. A légbuborékokat is kerülni kell. Persze kell hozzá némi gyakorlat, hogy ráálljon a kezed.

Teszek fel néhány képet a fóliázott dobozaimról: 
Standart 1 után építés és tölcséres álló.

Jól néznek ki!

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 844

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Pont a hetekben tervezem átfóliázni a dipólokat. Nem csináltam még ilyet, könnyen lehet dolgozni az öntapadós tapétával?? 

Egyáltalán nem nehéz. Arra kell figyelni, hogy tiszta legyen a felület. Ne maradjon rajta szösz esetleg porszem, mert ott kidudorodhat a fólia. A légbuborékokat is kerülni kell. Persze kell hozzá némi gyakorlat, hogy ráálljon a kezed.

Teszek fel néhány képet a fóliázott dobozaimról: 
Standart 1 után építés és tölcséres álló.

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Készül a hangváltó!

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

elősször azt hittem ráborult egy adag szilvalekvár, nem semmi kókányolás és odaírja hogy nincs titkolni való 

Pedig direkt erre is rákérdeztem, mert rühelem ha valami nem közel makulátlan, de persze jött a szöveg 1000-el, h így meg úgy, de mind1 is.

Kókány banda lehet a javából, kb mint a Gödöllői jofogásos szaki, a maga D.I.Y B&W karton dobozaival, amikért fura mód elfelejtenek menni a tisztelt megrendelők!

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Sziasztok! 

Ha igaz ebben a porfészek országban egyedül Szolnokon csinálnak hangszóró membrán cserét több fajta csere opció szerint is, így végre lehetne kevlárom is... csak nem tudom, hogy rájuk merjem-e bízni a subom átépítését! Ezért nagyon érdekelne, hogy esetleg valakinek épkézláb tapasztalata van-e velük? 

Nekem bevallom kissé unszimpik, mert nem valami tiszta hangszórók kerülnek ki a kezeik alól és némelyik fotón a kevlár is csak fújva van feketére, az is elég kifogásolható módon... :S

https://www.facebook.com/Szolnok-Hangsz ... 4/?fref=ts

Végül pedig a poén, hogy közelebb pl a fővárosban meg senki se vállal cserét, csak papírra!

:/

elősször azt hittem ráborult egy adag szilvalekvár, nem semmi kókányolás és odaírja hogy nincs titkolni való 

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: mgus »

Nem beszélve az erősítő ami egy mono 1500w brutus hajtja meg ezt az se semmi,természetesen a kocsiba mert a lakásba a szomszédok már száműztek volna.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Azt hiszem nekem ilyen van,brutális a hangja is meg a teljesítmény is.

Sexy egy dög, csak nekem tuti nem férne be a kövér segge miatt, no és az ára miatt...

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: mgus »

Azt hiszem nekem ilyen van,brutális a hangja is meg a teljesítmény is.

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Rottel3D: Neked is köszi!

Hatásodra többet a környékükre se megyek inkább!

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Kb pont ezt érzem én is, amit írtál! Idén már nem fér nekik bele, ez volt a válasz, de ha jövőre is ezt kapom, akkor mennek a levesbe!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sziasztok! 

Ha igaz ebben a porfészek országban egyedül Szolnokon csinálnak hangszóró membrán cserét több fajta csere opció szerint is, így végre lehetne kevlárom is... csak nem tudom, hogy rájuk merjem-e bízni a subom átépítését! Ezért nagyon érdekelne, hogy esetleg valakinek épkézláb tapasztalata van-e velük? 

Nekem bevallom kissé unszimpik, mert nem valami tiszta hangszórók kerülnek ki a kezeik alól és némelyik fotón a kevlár is csak fújva van feketére, az is elég kifogásolható módon... :S

Végül pedig a poén, hogy közelebb pl a fővárosban meg senki se vállal cserét, csak papírra!

Olyan garázsmanufaktúra érzést keltenek a fotók. Kérj tőlük egy átvitelmérést papír, illetve átalakított kevlármembrán esetére. Ha kitérnek, az már azt jelenti nem mérnek, csak csinálják, hagy szóljon..
A hangszórónak egyébként sem teljesítménye van, mint ahogy írják, hanem terhelhetősége.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Sziasztok! 

1. Ez egy tróger, kókány munka!
2. A kevlár nagyon rosszul viseli a mély frekvenciákat (különösen a subwoofereknél), nem elég merev a szerkezete, kizárólag csak közép illetve közép-mélysugárzónak  megfelelőek.
3. Egy bordázott, nem préselt papír membránnal sokkal jobban járnál, mint a kevlárral! Pl: http://viktorsound.hu/c21-1/#prettyPhoto

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Sziasztok! 

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Tegnap megmértük a Hivi T/S paramétereit.
Sajnos a Qts, Fs és Vas is magasabb, mint a gyári adatlapon.
A jó hír, hogy így jó neki a 14 liter

// köszönöm a paprikát, nagyon finom! //

Már csak a hangváltó van hátra - sok sikert Jozef!
S

Örülök neki hogy ízlik!
A missionok már megszólaltak!
Pioneer 707 cd pörgető valhalla AgPt VII mkII összekötő arcam 9p végfok nordos red dawn hangfalkábel.
Egész jól szólnak köszönhető az új ezüstözött belső kábelezésnek meg a kondi cserének és oldalfalak csillapítóanyaggal való borításnak.

Sonny

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Sonny »

S5N-et mértük.

Tapasztalataim alapján (M6, W6) a gyári adatokhoz képest kb ez lenne a valós:
S6N gyári Qts: 0,35 - valós 0,45 lehet
                 Fs: 45,  50 körül lehet
                 Vas: 23 - ez általában helyes.

Szép, jó, de 50 Hz alá nem mész vele sajnos.
S

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”