Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 49

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Dio001 »

Doki jól írja. Mindkét készüléket a rúterre kötöd, min cat5e kábellel. A medben kiválasztod a hálózati lejátszást, ekkor látnia kell a nast.
Kitallózod a mappák közül a filmet, majd élvezed. A Zyxel meg fogja formázni a Hdd-t, utána pc-ről dobálhatod rá a fájlokat.
Én is most szívtam, mert a filmmel teli hdd-t nem tudod láttatni vele, csak ha formázta. ( Akkor meg már üres )Külső merevlemezzel nem siránkozik.

Mindenképpen vezetékes lesz a buli. A kérdés még annyi hogy ha be tudom úgy állítani hogy a hálózati lejátszás az a kedvencek menüben legyen? Illetve SMB-t kell majd használnom? :-) Hmmm azt hiszem a vasárnapom el fog telni rendesen. (péntek-szombat verseny van) :-)
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Üdvözlet Urak!   

Nem pont moziszoba építés, de házimozihoz köze van.  

Nem néztem utána az általad említett eszközöknek, de elviekben a NAS-t és a lejátszót is csatlakoztatni kell a routerhez. A lejátszóban be kell állítani a hálózati kapcsolatot és elviekben ennyi.
Ha HD tartalmat játszol le, akkor vezetéket használj, különben szakadozni fog.   

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 49

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Dio001 »

Üdvözlet Urak!   

Nem pont moziszoba építés, de házimozihoz köze van.  
Picit fejlesztettem a rendszert és a segítségeteket kérném.  
Úton van felém egy Zyxel NSA 325v2 Nas, egy hozzá illő WD Red 2TB. A  lejátszóm egy Mede8er 600xd, router: TP-Link WR740N, erősitő Denon 2310, TV Lg (okos tv).  Laptop,tablet,okosteló akad. Hogyan tudom kivitelezni azt hogy a NAS-on lévő filmek lejátszásra kerüljenek a MEd600 által? Nem vagyok hülye, értek is a kütyükhöz ,de nem fér a fejembe hogy hogyan tudom majd lejátszani. A nasba megy egy kábel, med 600-ba megy egy másik kábel. Hol van a kettő között az összeköttetés? A router fogja megoldani? És ha igen vajon elég kraft van benne minden feladathoz?  

A kérdésem rém egyszerű, hogyan kötöm össze a fenti dolgokat hogy működjenek?

Tengermély Tisztelettel: Dio
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

ez nagyon tetszetos Ez bizony tetszetős,bár ekkora térbe valami durva méretű vásznat tennék,azzal még tetszetősebb lenne!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

ez nagyon tetszetos

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Köszönöm a hozzászólásokat. Megnéztem, tényleg drágák a hangáteresztő vásznak, valószínűleg egy 2m körüli "normál" vászon lesz.
Azért ezen ne vesszetek össze

Számolj a vászon keret szélességével és a front sugárzók esetleges befordításával is. Csúnya lenne, ha a hang megkívánná a befordítást, de a vetített képet árnyékolná. 
Építés közben nyugodtan jelentkezz be párszor, akár fotókkal, akár beszámolóval. 

szati74
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szati74 »

Köszönöm a hozzászólásokat. Megnéztem, tényleg drágák a hangáteresztő vásznak, valószínűleg egy 2m körüli "normál" vászon lesz.
Azért ezen ne vesszetek össze

El Risitas
Értékelés: -4

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: El Risitas »

kicsit nagy az arc....

Ez egyedül rád írható! Az eddigi hozzászólásaidból kiindulva!

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2101

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Én hangáteresztő fix vásznat tennék fel, faltól-falig. A lehető legnagyobb méretet kapod, esztétikailag is jobb, hang-kép egység szempontból pedig ez az ideális.
és a hangnak a lefolyására is teljesen ideális, még a Perforated (1 mm lyukátmérővel) is de az ilyen távolságból csak a Microperforated (0,1 mm lyukátmérővel) lehetne alkalmazni, ami aztán odabasz rendesen. Szőtt vásznat is lehet venni, csak másra nem fog jutni keret.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

a legjobb vàlasztás a vászon mögé tenni a dobozokat!!!!Full moziélmény,onnan jön a hang ahol a vászonon történik valami.Aki nem hallotta így,az maradjon csendben előbb.
Hat ez sem szerenysegre vall.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ha hangáteresztő vászonban gondolkodsz, akkor sokkal nagyobb kiadásra számíts. Az olcsó megoldás itt sok problémával jár. Többek között nem elég, hogy beleszól a hangba, de még a fényt is nyeli, és a perforáció is észrevehető 2-3 méter távolságból. A vászon mögött kialakult ide-oda csapódó hangról, vagy az esetleges mioré hatásról nem is beszélve. Gyebi72 fórumtársnak igaza van. Vannak szőtt vásznak, melyek nem utólagos perforációval készülnek, de horror áruk van. Ha van rá lehetőséged, hajrá.

Én a rövid oldalra kisebb vásznat terveznék, hogy elférjen mellette a két frontsugárzó. A nézési távon rövidítenék, így a látószöged nem különösebben szűkülne be. A hátad mögött pedig biztos meglenne a kellő tér a surroundok-nak. Érdemes már most atmosra tervezni, ha mást nem is, legalább a kábelcsatornázást csináld meg, hogy a későbbiekben ne legyen vele probléma.   

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3526

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Én szerényen csak annyit tennék hozzá, hogy a vászon mögött vagy mellett, csupán esztétika. Persze én is hallottam ilyet is olyat is, mint itt nagyon sokan. De azt nem gondolom, hogy attól, mert a vászon mögé tesszük a hangfalakat, akkor a "ott lesz a vásznon a hang, ahol történik is valami". A minap itt valamelyik topikban egy centerről volt szó, hasonló volt a probléma.
Nem vagyok elájulva a rendszeremtől, de eljöhettek meghallgatni, hogy bár a vászon alatt van a center és mellette a front, de olyan mértékben válik le a hang a hangsugárzókról, hogy azt nem mondjátok meg, hogy "honnan" halljátok. Akár ha zenét hallgatok, akár mozin. Olyan előfordul, hogy nincs a proji bekapcsolva, csak a tv és olyankor "kicsinek" érzem a képet a hanghoz, mert akkora teret képes megjeleníteni, mintha a szoba eleje egy nagy színpad lenne vagy egy filmnél is "behúz" a történésekbe.

De hogy csak attól lenne igazi mozihangzás vagy feeling, mert mögötte vannak a hangsugárzók, ezt továbbra is kétlem.(peace)

Vendég

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezzel tisztában vagyok mester. Ajánlj akkor a srácnak egy olyan áteresztő vásznat, ami valóban át is ereszt. Árral.kicsit nagy az arc....

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

a legjobb vàlasztás a vászon mögé tenni a dobozokat!!!!Full moziélmény,onnan jön a hang ahol a vászonon történik valami.Aki nem hallotta így,az maradjon csendben előbb.Moziszobába elsőrangú megoldás!Hallottam ezt is azt is,láttam tapasztaltam.
Szerintem mar voltak egy paran moziban az itt jelenlevok kozul

Vendég

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én nem hiszek ezekben a vásznakban, hogy nem szól bele a hangba. Vagy ha tényleg nem, akkor viszont elérhetetlen árban.a legjobb vàlasztás a vászon mögé tenni a dobozokat!!!!Full moziélmény,onnan jön a hang ahol a vászonon történik valami.Aki nem hallotta így,az maradjon csendben előbb.Moziszobába elsőrangú megoldás!Hallottam ezt is azt is,láttam tapasztaltam.

Zozi09
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Zozi09 »

Sziasztok!

Moziszoba kialakításán gondolkozok. Az egyetlen erre  használható helység egy 4.2x2.6 méteres szoba lenne. Érdemes ebből egy moziszobát kialakítani, és ha igen akkor hol legyen a vászon, a rövid vagy a hosszú oldalon? Azt a 2.6 métert én elég kevésnek érzem.  

Én hangáteresztő fix vásznat tennék fel, faltól-falig. A lehető legnagyobb méretet kapod, esztétikailag is jobb, hang-kép egység szempontból pedig ez az ideális.

szati74

Moziszoba építés

Nem olyan kicsi az. Én a rövidebb oldalra tennék egy 200-220-as vásznat és két oldalra a sarkokba még elférnének a frontok. Kb 3 méterre lehetne a nézési táv és a hátsó surroundoknak is volna terük. Közöttük kis szekrényke a popcornkészítő gépnek.
Hajrá!

Akkor a rövid oldalra tervezem a vásznat, ha mindenki erre szavaz

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Sziasztok!

Moziszoba kialakításán gondolkozok. Az egyetlen erre  használható helység egy 4.2x2.6 méteres szoba lenne. Érdemes ebből egy moziszobát kialakítani, és ha igen akkor hol legyen a vászon, a rövid vagy a hosszú oldalon? Azt a 2.6 métert én elég kevésnek érzem.  

Nem olyan kicsi az. Én a rövidebb oldalra tennék egy 200-220-as vásznat és két oldalra a sarkokba még elférnének a frontok. Kb 3 méterre lehetne a nézési táv és a hátsó surroundoknak is volna terük. Közöttük kis szekrényke a popcornkészítő gépnek.
Hajrá!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

szati74

Moziszoba építés

Az kb. 11 m2. Nem nagy, de legalább úgy csinálod meg, ahogy szeretnéd.A vászon a rövid oldalon legyen, egy két méteres, és elférnek a hangsugárzók mellette. Jó kis kuckó lesz az.
Köszi. A hosszú oldalon azért gondolkozok, mert akkor a hangfalakat szellősebben tudnám rakni, de akkor meg front-háttér távolság lenne kicsi.

szati74

Moziszoba építés

Sziasztok!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

meg par kep, hogy honnan indult az elozo moziszoba es most hol tart...sajnos nem az enyem egy angliai forumose full marantz elektronika es M&K hangsugarzok

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Angliaban is hodit az tmos

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Nincs kizárva.
:-) akkor ha úgy áll majd a dolg keress bártan privátba. Köszi

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 330

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Szia, ha esetleg megrendelésre is készítenél akkor engem is érdekelne!
Nincs kizárva.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Forest szép munkád van!
Nagyon tetszik ez a fa panel megoldás  

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”