Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Az írás sokmindent elbír... Volt szerencsém ehhez az erősítőhöz, nem ok nélkül említettem meg a dolgot. Jó vas, de szvsz ez a Harbeth nem az ő pályája. De nekem mindegy...
Mit ajanlanal?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Az írás sokmindent elbír... Volt szerencsém ehhez az erősítőhöz, nem ok nélkül említettem meg a dolgot. Jó vas, de szvsz ez a Harbeth nem az ő pályája. De nekem mindegy...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Szerintem ehhez a kiváló hangsugárzóhoz nem méltó az M3.

Szia!

Inkabb a szobam nem melto a Harbeth m40.1hez de amint az alabbi tesztbol is kiderul azert nem olyan rossz ez az erosito

http://nadelectronics.com/articles/Ster ... -M3-Review

" I'd still prefer the M3- Wilson combo to any pairing of cheap speakers and expensive amp you might come up with. The M3's smooth, coherent top-to-bottom presentation would allow that imaginary owner of an M3 and Wilson MAXX2s to thoroughly enjoy the partnership."

"In short: Driving the $46,000/pair Wilson MAXX2s, the NAD M3 was far more musically enjoyable and impressive than it had any right to be. The reason was an overall sophisticated, coherent balance that was so right that, instead of spotlighting any obvious deficiency, it fooled the ear-brain into adding what was missing."

"I'm only speculating, but I'll bet the combination of the M3 and a good $7000/pair speaker would create a solid foundation for an exceptionally fine-sounding music system costing less than $15,000."

Nyilvan mindennel van jobb es en is szivesen kiprobalnam peldaul egy classe vagy bryston elo/vegfokkal es ha az utamba akad egy joarasitva hidd el meg is teszem de addig is elvezem.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Szerintem ehhez a kiváló hangsugárzóhoz nem méltó az M3.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Este volt egy kis osszehallgatas.

azért a zoknis lábad mindent visz
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Nem tudom,mert utána már nem kérdeztem rá.
Kíváncsi lennék mi az általános vagy a konkrét vélemény arról,hogy 1db referencia szintű subwoofer (pl:REL G2) vagy kb azonos áron  2db subwoofer (pl:REL B1) adhat jobb végeredményt?
A REL csatlakoztatása kapcsán is érdekelnének a vélemények.A REL féle high-levelel könnyebb illeszteni a fő hangsugárzókhoz ami jelen esetben Harbeth M30.1 vagy késöbbiekben Harbeth SHL5+?
Vagy olyan erősítővel amiben pl:NAD M3 amiben eleve lehet vágási frekvenciát állítani?
http://rel.net/products/gibraltar/g-2/

A B1 sajnos labdába sem rughat a Gibraltar sorozat mellett, de ha már a referencia szintről beszélünk akkor Stadium III, Stentor III és Studio III bár az utolsóból csak
nagyon ritkán lesz eladó darab. Még házimozin is megeszi a Stadium III a B1-et hangnyomásban is 300W-al kisebb erősítővel, azért ez vicces. 5,5 m X 4,5 m szobában
volt tesztelve. Összekötni mindenképpen a magas jelszintű bemeneten kell, elég drága RCA subkábelekhez képest is jobb a gyári speakon kábel ami egy filléres darab
ezért érdemes minél hamarabb egy tisztességes hangfalkábelre lecserélni. RCA bemeneten soha nem lehet úgy beleintegrálni egy hangfal hangképébe mint a magas 
jelszintű bemeneten, de ez igaz mindegyik subra. A 2 sub sajnos mindig jobb lesz mint az1 sub. Ha a G sorozat felmerült akkor a B sorozat sajnos nem összevethető vele
minőségben, nem gondolom hanem tudom mert hallottam. A gyártók tudatosan megcsinálják a kategóriákat, ezt sajnos tudomásul kell venni. Egy jó sub meg kb olyan
árban van mint egy jó hangfal.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Igen persze jol latod de nem akartam egyedul mozgatni a Harbetheket. Valoban jogos az eszrevetel de elsosorban karakterre voltam kivancsi.

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Töki »

A kis NAD erositomon ket hangfalkimenet van igy ennel jobb lehetoseget nem tudok egy A/B tesztre.

Az alany a Jamo concert 8 es a Harbeth m40.1

Remeltem, hogy mellbevago lesz a kulonbseg de nem az lett. A sztereo erosito nagyon sokat hozott a kis Jamo hangjan. Aki ar/erteket nez az hazamenne a Jamoval ezt garantalom. Esetleg egy kis szubot meg betenne melle ha nagyon dongetni akar de meglepoen klassz hangja volt. Nyilvan a harbeth egysegesebb volt es nem hianyzott semmi az eloadasbol de a Jamok most mar tudom mivel fogjak meg az embert. Az eloado szerepe sokkal jobban eloterben van. Mig a Harbethnel ugymond egyutt szol a zene az enekessel a Jamonal ugy fogalmaznam meg, hogy az enekes szerepe egy arnyalattal hangsulyosabb. A Jamonak nincs akkora tere vertikalisan mint a Harbethnek de horizontalaisan oriasi a szinpad.

Van egy regebbi erositom cambridge audio ami alig tudja megszolaltatni a Jamokat de ez a NAD varazsol veluk. A Harbeth nagyon meg tud indulni de megis lagyabb visszafigottabb az eloadasmod talan a fentebb emlitettek miatt. Akinek kis szobaja van kb 24nm es alatta annak eleg a kisebb Jamo is az biztos. Mindketto eseteben nagyon szep a beszedhang es a hangszerek is.

Egy darabig komolyan elgondolkodtatott, hogy erdemes-e ekkora Harbetheket tartani. Na majd ha szigony kollega beroffenti a melyladat a 30.1 melle akkor meglatjuk milyen lesz addig is maradnak a Harbethek es fajo szivvel valok meg a gyerekkori alom hangfalaimtol.

Üdv!

A fotót nézve a bal oldali doboz nagyon rá van tolva a falra, ellenben a jobb oldalival és a két Jamo-val. Gondolom, hogy ez szükségmegoldás, de nem túl ideális. Mielőtt pálcát törnél, egy komolyabb meghallgatás erejéig megpróbálkoznék egy szimmetrikusabb elhelyezéssel, akár úgy, hogy mindkét 40.1 dobozt előrébb is húznám.

T
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Azt tapasztaltam,hogy az újabb modellek frissebb,nyiltabb,transzparensebb megszólalásúak...

Nagyon cuki a kis hölgy.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

A kis NAD erositomon ket hangfalkimenet van igy ennel jobb lehetoseget nem tudok egy A/B tesztre.

Az alany a Jamo concert 8 es a Harbeth m40.1

Remeltem, hogy mellbevago lesz a kulonbseg de nem az lett. A sztereo erosito nagyon sokat hozott a kis Jamo hangjan. Aki ar/erteket nez az hazamenne a Jamoval ezt garantalom. Esetleg egy kis szubot meg betenne melle ha nagyon dongetni akar de meglepoen klassz hangja volt. Nyilvan a harbeth egysegesebb volt es nem hianyzott semmi az eloadasbol de a Jamok most mar tudom mivel fogjak meg az embert. Az eloado szerepe sokkal jobban eloterben van. Mig a Harbethnel ugymond egyutt szol a zene az enekessel a Jamonal ugy fogalmaznam meg, hogy az enekes szerepe egy arnyalattal hangsulyosabb. A Jamonak nincs akkora tere vertikalisan mint a Harbethnek de horizontalaisan oriasi a szinpad.

Van egy regebbi erositom cambridge audio ami alig tudja megszolaltatni a Jamokat de ez a NAD varazsol veluk. A Harbeth nagyon meg tud indulni de megis lagyabb visszafigottabb az eloadasmod talan a fentebb emlitettek miatt. Akinek kis szobaja van kb 24nm es alatta annak eleg a kisebb Jamo is az biztos. Mindketto eseteben nagyon szep a beszedhang es a hangszerek is.

Egy darabig komolyan elgondolkodtatott, hogy erdemes-e ekkora Harbetheket tartani. Na majd ha szigony kollega beroffenti a melyladat a 30.1 melle akkor meglatjuk milyen lesz addig is maradnak a Harbethek es fajo szivvel valok meg a gyerekkori alom hangfalaimtol.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Kezdunk osszebaratkozni;)

Ruzsa Magdi aprocska blues cimu szama amikor megindul az azert felelmetes.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

szerintem meg mire aktualis lesz talalunk Neked hasznaltan egy 40.2t

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4048

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Kíváncsi lennék mi az általános vagy a konkrét vélemény arról,hogy 1db referencia szintű subwoofer (pl:REL G2) vagy kb azonos áron  2db subwoofer (pl:REL B1) adhat jobb végeredményt?
A REL csatlakoztatása kapcsán is érdekelnének a vélemények.A REL féle high-levelel könnyebb illeszteni a fő hangsugárzókhoz ami jelen esetben Harbeth M30.1 vagy késöbbiekben Harbeth SHL5+?
Vagy olyan erősítővel amiben pl:NAD M3 amiben eleve lehet vágási frekvenciát állítani?

Szia Zsolt!

Az 1 vs 2 subwoofer kérdésben nem tudok saját tapasztalatra támaszkodni. Úgy vélem, nagy mértékben szobafüggő a kérdés, de szinte biztos vagyok benne, hogy 2db B1-es jobb megoldás, mint 1 db G2, különösen, hogy olyan nagy különbség itt már nincs közöttük, a Britannia sorozat is elég magas szintű. A 2 subwoofer előnye elsősorban nem az, hogy hangosabb, hanem az, hogy a szobában az állóhullámok és ennek köszönhetően az adott helyeken adott frekiken tapasztalható elnyelés vagy erősítés kialakulását csökkenti.

A csatlakozás módját tekintve viszont egyértelműen a gyártó által is javasolt high-level illesztést javaslom. Ahogy idéztem már a manuált:

"High-level connection, using the enclosed cable with the Neutrik Speakon connector, is always the first choice. By connecting to the amplifier’s speaker outputs the sonic signature of the entire amplification chain is folded into the signal for the sub, thereby keeping timing and timbre cues consistent. In other words, the signal sent to the REL is exactly the same signal sent to the speakers, allowing for seamless integration. This
connection can be made without affecting the performance of the amplifier because the sub’s amplifier input impedance is 100,000 ohms. This scheme also avoids adding any detrimental effects by not interposing any additional electronics into the amplification chain."

Azt nem tudom megítélni, hogy könnyebb-e vagy sem, de a hangzásbeli előnyök mindenképp kárpótolnak az esetleges nehézségekért, már ha tényleg vannak ilyenek!

És nagyon fontos eleme a setup-nak a pozíció, a REL sarokba helyezteti a subwoofert, így gerjesztve alacsony frekvenciákon az egész szobát.

Szép estét kívánok!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Mi a helyzet a B1-gyel a hifiwigwamon?

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4048

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

...A friss tapasztalatok alapján most azt mondom,hogy  az idén épülő családi házunkba az SHl5+ és esetleg 1-2db REL sub lenne minden szempontból a legideálisabb választás......Julisuh fórumtárs rendszerére gondoltam.Tavaly  volt lehetőségem meghallgatni nála az M30.1-et REL subwooferrel...

Mi a helyzet a B1-gyel a hifiwigwamon?
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Nézd az M40.2 továbbra is benne van a pakliban.A racionalitás és az ár/érték arány mentén próbáltam gondolkodni.Ez alapján az SHL5+ egy korrekt subwooferrel kiegészítve életképes alternatíva lehet az M40.1,M40.2 mellett.
Könnyen lehet,hogy ha a tervezett nappaliba betennénk a kettőt egymás mellé nem lenne kérdés az M40.1 vagy az M40.2 fölénye.Az a kérdés,hogy ezek a különbségek nekem megérik-e a jelentős árkülönbséget.Idővel minden kiderül.

Csak vicceltem. Ennek a formacionak adok egy kis idot.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8944

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Igen volt,de most nem fogtuk hadra a Quad-ot..Julisuh fórumtárs rendszerére gondoltam.Tavaly  volt lehetőségem meghallgatni nála az M30.1-et REL subwooferrel.
Köszi szépen a beszámolót!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Na jokor mondod;)

Legkozelebb ha megyek viszem az erositot es rakotjuk a subot. Kivancsi leszek. Az biztos, hogy a 40.1t ugy erzem nem lehet kihozni a sodrabol;)

Sajnalom, hogy az shl5+ nem tudtam nalad meghallgatni.

Nézd az M40.2 továbbra is benne van a pakliban.A racionalitás és az ár/érték arány mentén próbáltam gondolkodni.Ez alapján az SHL5+ egy korrekt subwooferrel kiegészítve életképes alternatíva lehet az M40.1,M40.2 mellett.
Könnyen lehet,hogy ha a tervezett nappaliba betennénk a kettőt egymás mellé nem lenne kérdés az M40.1 vagy az M40.2 fölénye.Az a kérdés,hogy ezek a különbségek nekem megérik-e a jelentős árkülönbséget.Idővel minden kiderül.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Na jokor mondod;)

Legkozelebb ha megyek viszem az erositot es rakotjuk a subot. Kivancsi leszek. Az biztos, hogy a 40.1t ugy erzem nem lehet kihozni a sodrabol;)

Sajnalom, hogy az shl5+ nem tudtam nalad meghallgatni.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Volt a teszten egy sub?
Igen volt,de most nem fogtuk hadra a Quad-ot..Julisuh fórumtárs rendszerére gondoltam.Tavaly  volt lehetőségem meghallgatni nála az M30.1-et REL subwooferrel.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Egy beszámolót írhatnál róluk. Megköszönnénk!
Azt tapasztaltam,hogy az újabb modellek frissebb,nyiltabb,transzparensebb megszólalásúak.Persze szigorúan csak Harbeth léptékkel.Az SHL5+ sem lett egy Focal,de nyílván nem is ez volt a cél.
A régebbi SHL5,C7ES3,M40.1 inkább "laid back" megszólalás jellemzőbb.Az M30.1 valahol félúton helyezkedik el.Ezzel szemben az SHL5+-nál tapasztalható némi házon belüli szolíd irányváltás.Amit a gyártó is hangoztat és  azonnal tetten is érhető az első hangoknál.Így sem mászik az ember arcába,de mégis úgy tűnik,mintha az előadók pár lépsét tettek volna a közönség felé.
Továbbra is tartom,hogy az M40.1 egy egészen kiválló doboz,de csak akkor tudja ezt teljes mértékben produkálni ha megfelelő méretű helyiség áll a rendelkezésére.Az egyik német kereskedő 40m2 nem is ajánlotta.Az elhelyezésre is nagyon oda kell figyelni,mert sem a hatsó sem az oldalsó falak közelségét nem tűri jól.Az én szobámban kb 18m2 már érezhető volt,hogy ez a hangtömeg nem ekkora szobába való.Ez messze nem ideális az M40.1nek.Természetesen ha Laci hosszabb távra tervez és idővel mozdul egy nagyobb nappaliba akkor az gondolom,hogy jó döntést hozott és sokáig örömmel fogja hallgatni az M40.1-et.
Az M40.1-nek több elvitathatatlan előnye volt az SHL5+ szemben,de másik oldalról vizsgálva az SHL5+ is rendelkezett olyan pozitívumokkal ami ha az ár/érték arányt is figyelembe vesszük akkor nálam lehet,hogy  az utóbbi javára billenti el a mérleg nyelvét.Főleg akkor ha a szoba mondjuk 35m2 kissebb .
Több aspektusból is megvitattam magamban azt a kérdést,hogy mennyit szabad,lehet nekem jó érzéssel elkölteni a reprodukált zene élvezetére.A friss tapasztalatok alapján most azt mondom,hogy  az idén épülő családi házunkba az SHl5+ és esetleg 1-2db REL sub lenne minden szempontból a legideálisabb választás.
Természetesen ha aktuális lesz akkor a fent vázolt összeállítást az M40.2-vel érdemes lenne összevetni,de ha ár/érték arányt nézünk akkor az M30.1 vagy SHL5+ akár még egy REL G2 subbal is fele annyiba kerül,mint az M40.2.Jól lenne meghallgatni egymás mellett őket akár egy Magneplanar hasonló árú modeljével összvetve.
Zárásként egy számomra fontos konklúziója van a hétvégi összehasonlításnak.Azt figyeltem meg,hogy bármelyik Harbeth modelt hallgattam a zene azonnal le tudta kötni a figyelmem és élvezettel hallgattam.Igaz ez akár az M40.1-ről az M30.1-re való visszaváltásnál is.Ez igazán nagy örömmel töltött el,mert úgy tűnik a zene vált nálam a legfontosabb tényezővé.Eddig azt gondoltam ha minél nagyobb "drágább" rendszerem lesz pl M40.2 akkor az közelebb visz a zene csodájához és jobban tudom,majd élvezni a zenét,de az M40.1 hallgatása közben kezdtem rájönni,hogy a zenében való elmélyülés  főként az egyéntől  a benne lévő emócióktól,kedélyállapotától nagyobb mértékben függ,mint attól,hogy éppen milyen értékű rendszert birtokol az ember.Egyébként az M30.1 hallgatásakor többször felmerült bennem,hogy miért is szeretnék mást?Sajnos az ember gyarló és mindíg többre,nagyobbra vágyik,de talán idelye lenne ezt átértékelnem magamban.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8944

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Reményeim szerint a hétvégén erre is kaptam választ.
Az M30.1+sub minden tekintetben egy nagyon jó alternatíva.
Nézegetem a REL subwoofereket.

Volt a teszten egy sub?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Hát igen...az örök dilemma, minden zeneszerető, audiofil családos ember keresztje!
Reményeim szerint a hétvégén erre is kaptam választ.
Az M30.1+sub minden tekintetben egy nagyon jó alternatíva.
Nézegetem a REL subwoofereket.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Hoppá

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”