Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polkaudio

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Geski »

Robotk@: Köszi, bár most még türelmetlenebbül várom…

Én egy 5x4-es szobába veszem a 10-eseket. Sokat vacilláltam, hogy nem-e lesznek nagyok, de már több helyen láttam kisebb szobába nagyobb méretű hangfalakat, így nem féltem belevágni. Legalább nem kell akkora hangerő, hogy szóljanak.

Jó pár hangfalat végighallgattam, de ahogy említettem, a 2003-as Házimozi Show-n találkoztam a Polkkal, ahol Nad sztereó erősítővel hajtották + végfok. Azóta nem ment ki a fejemből. Most, hogy megvan a pénz, persze meg kellet újra hallgatnom őket. A sor végére az Acoustic Energy AEGIS, Clarus Titan II, és a 10-esek maradtak. 5.1-ben gondolkodom, de egy Acoustic szett nem jönne ki a pénzemből. A Clarus túl nagy volt ebbe a szobába méretileg, így maradt a Polk, ami külsőre a legszebb. A hangjuk között már nehezen tennék különbséget. A frontok itt sem kicsik, de hátrafelé, ami nem annyira zavaró.

Megkérdeztem, és a kialakításuk miatt a falra tolva is jól szólnak.
Összességében a fentiek miatt maradt a Polk, amit 50%, hogy Nad fog hajtani, de a versenytársa már február óta várat magára, így ezért nem hoztam még haza a hangfalakat, mert jelenleg egy rissz-rossz szettet hallgatok, amire nem tudom rákötni ezeket a csodákat.
Ha meglesz az erősítő, akkor egyben elkezdődik egy hosszú bejáratósdi…

Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

....Ui: a következő egy sztereó erölködő rendszerbe építése lesz. Egyértelmű, hogy bármennyire is jó sztereóval megáldott a h/k, valszeg nem versenytársa zenében egy komolyabb sztereó erősítőnek. (No de őt nem is arra tervezték igazán.)  Azt hiszem azzal még egy komoly előrelépés érhető el.
Én már csak mosolygok

Te csak ne mosolyogjál, mert én röhögtem amikor Te irtad a h/k és a lejtő esetét.

Vendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Juj!!

Mingyá jön a "csordaszellem"

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

....Ui: a következő egy sztereó erölködő rendszerbe építése lesz. Egyértelmű, hogy bármennyire is jó sztereóval megáldott a h/k, valszeg nem versenytársa zenében egy komolyabb sztereó erősítőnek. (No de őt nem is arra tervezték igazán.) Azt hiszem azzal még egy komoly előrelépés érhető el.
Én már csak mosolygok
gordon314.fw.hu

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Neked elég nagy szobád van ha jól tudom.
40 m2-en már lenne terük rendesen.

Ez igaz, de a szoba 20 m^2-es részén van a mozi. És remélhetőleg előbb vagy utóbb átkerülhetnek egy kb. 20 m^2-es szobába.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Robotk@: köszi a kimerítő választ! Majd meg fogom hallgatni a 10-eseket, ha vásárlásra kerül a sor.
Neked elég nagy szobád van ha jól tudom.
40 m2-en már lenne terük rendesen.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Robotk@: köszi a kimerítő választ! Majd meg fogom hallgatni a 10-eseket, ha vásárlásra kerül a sor.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Elsősorban Robotk@-hoz szólnék. 
Mik a tapasztalatok az új hangfalakkal kapcsolatban?

Valami trükk, gondolok itt az elhelyezésre otthoni környezetben, vagy valami...

Hogy szólnak? Esetleg van, ami máshogy hangzik, mint meghallgatáskor?

Köszi a választ.

Na elszabadultam előlük.

Ha már irtam irkálok némi személyes tapasztalatot.

Igazából a történet ott kezdődik, hogy elhatároztam, hogy amíg végre családi házba nem költözünk nem kezdek bele a rendszer fejlesztésébe.
Sajna úgy alakultak a dolgok, hogy ez csak jövőre lehetséges, és hát egy hobbiját aktívan gyakorló fanatikus ennyit nem bír ki ha nem elégedett.

Minden a H/K erölködő megjelenésével kezdődött.
Gordon anno irta hogy őt is elindította a lejtőn, megvallom akkor ezen én még mosolyogtam.
Nálam a mozi volt az elsődleges, és csak ritkán ültem le úgy zenét hallgatni, hogy közben nem mást is csináltam, hanem a zenére figyeltem, és szórakoztam.

Azonban jelentős volt a régi sony avr és a h/k közti különbség sztereóban. Mondhatni ég és föld.
Egyre többször fordult elő, hogy nem filmet nézni, hanem zenélni telepedtem le a kedvenc bőrkanapémra.

Na aztán persze beindult a fejemben a fogaskerék, hogyan is tovább. Egyértelmű hogy a hangfalak voltak a gyenge pont a rendszerben. Elkezdtem hát nézelődni.
Nekem is, mint sokaknak a külső nagyon fontos. Így sikerült leszűkítenem a kört néhány jelöltre. Az egyik jelölt a wharfi pacific evo 30-as álló frontjai voltak.
Megesett a meghallgatás, de csalódottan tértem haza, habár a körülmények messze nem voltak ideálisak. Sokkal többet vártam tőle, valahogy hiányzott belőle valami....
Ekkor egyébként a polk még nem volt képben, nem is szerepelt a listámon.
Aztán egy tárgyalásra mentünk sógorommal, ami a megrendelő lakásán (lakás? böszme nagy ház) volt. Teljesen jól összhaverkodtunk. És kiderült hogy sok helyen találkozik az érdeklődési körünk. Én nála láttam először a polkokat. Aztán mivel az üzlet is összejött, megmaradt a jó kapcsolat, olyannyira, hogy elkezdtek a polkok érdekelni, mert gyönyörűek már megjelenésükben is. A megrendelőnknek is rti8-asai voltak/vannak.
Olyan jó kapcsolat alakult ki közöttünk, hogy miután megtudta hogy érdeklődök a polkok iránt, felajánlott egy meghallgatást. Hát kész. Nekem is szerelem volt első hallásra. Vittem saját zenéket hozzá és az ő rendszerén csináltunk egy meghallgatást. Egyébként szerintem full octogonaudio fan mert nad-okkal hajtja a polkokat. Habár nem kérdeztem rá, de valószínű onnan lehetnek a cuccai.
Lehet hogy hiba volt de a többi jelöltemet én már el sem mentem meghallgatni, hanem megrendeltem a polkokat. Mindenképp állókat szerettem volna, de az rti10-es szerintem ebbe a nappaliba nekem túl nagy lett volna.
Így is az egész nappalit átrendeztem és a rendszer átkerült a "hosszabbik" falra. Legalább már egy bútor sincs útban és nem lóg be/takar be a hangfalak elé.

Na de mostmár hogy leírtam itt a kis élettörténetet ideje irni a hangfalakról is.

Az rt8-asok darabonként 25 kg-osak, igen masszívak, így stabilitásukkal nincs gond.
Gyönyörű megépítés, nagyon igényes kidolgozás jellemzi őket, és annak a rémhírnek, hogy kis manufaktúra és előfordulnak szépséghibák, rosszul behajtott csavarok a lehető legkisebb nyoma sincs. Valódi fa borítás, impozáns megjelenés. Úgy ránézésre egy értéket képvisel már megjelenésében.
A meghallgatásban résztvevő hangfalak kb 1 évesek, tehát alaposan bejáratottak voltak. Amiben igazán erős az a középtartomány és a magasak. Rendkívül részletező, gyönyörű tiszta megszólalás jellemzi. Kifejezetten akusztikus, gitárzenék lírai műfajok fekszenek neki, de keményebb rock számokal is rendkívül gyönyörűen muzsikál. Nagyon jó szinpadot varázsol, és igazán zenei a megszólalása.
Aki a nagy dübörgő brutál mályeket kedveli annak nem biztos hogy bejön. (ez azért nagyban erősítő függő) A hátuljára tervezett ún. power portnak köszönhetően a mélyeket sokkal érezhetőbbé, mint hallhatóvá teszi. Tényleg a zsigereidben érzed a mélyeit, és sokkal kevésbé a füleddel hallod.
Igazából e miatt is nagyon tetszett, nem szeretem a túlzott mélyeket zenében. (Mélynyomó kizárva)
Elvileg ez a power port levehető, de olyan masszívan fogják a csavarok, hogy amikor le akartam venni egy teszt erejére, hogy hogyan szól e nélkül nem volt szívem. Egy óvatos próbálkozás után úgy döntöttem ez a teszt nem ér annyit hogy véletlenül kárt tegyek akár csak egy csavarban is.
Az elhelyezésével nem volt gondom, mivel nincs olyan tág terem és lehetőségem hogy ide oda rakosgassam a nappaliban. Sajna. Most kb a faltól 70-80 centire vannak elhúzva ami elég teret ad nekik.
A hangjuk még most is változik, úgy fogalmaznék hogy egyre egységesebb, érettebb lesz. Folyamatosan erősödnek a mélyei, és kiegyenlítődik a mély magas, közép arány. Eleinte magasba húzóbb volt a hangja. Egyenlőre kiváncsian várom mikor "áll" be végleg.
Egyetlen negatívum (ez sem a polkaudio rovására irható) hogy mivel négy lábon áll (ezek mondjuk elhagyhatóak) tökéletesen egyenes felület kell hogy stabilan "felfeküdjön". Na mint kiderült a parketta nálam nem mindenhol ilyen.
Tervezem is hogy egy három tüskére állított márványlapra pakolom őket, akkor tuti lesz a stabilitás.
Hát röviden ennyi. Imádom őket.

Ui: a következő egy sztereó erölködő rendszerbe építése lesz. Egyértelmű, hogy bármennyire is jó sztereóval megáldott a h/k, valszeg nem versenytársa zenében egy komolyabb sztereó erősítőnek. (No de őt nem is arra tervezték igazán.) Azt hiszem azzal még egy komoly előrelépés érhető el.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: cisco »

Az ilyen teszt cd-k tényleg jó csak ilyet sztem mindenkinek kell összeállítani. Nálam is a Polk adta vissza a legjobban a kedvenceimet és itthon sem csalódam, sőt meg is lepődtem pozitív irányba mert itthon még jobb!

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Én az RTi 10-est néztem. Robotk@ esetleg nem hallottad már ezt a hangfalat?
Én két éve az RTi8-ba szerettem bele, most az RTi10-et foglalóztam le.

Fantasztikus.

Összeállítottam egy teszt cd-t, amin minden stílus van. Ez a drágaság, meg
mindent visszaadott.

A végső elhatározás akkor született, amikor egy kemény gépzene után
egy orgona felvételt hallgattunk, és mindkettő úgy szólalt meg, mintha
ott lennék a bulin, illetve a templomban...

Reményeim szerint otthon még megdöbbentőbb élmény lesz.

CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Én az RTi 10-est néztem. Robotk@ esetleg nem hallottad már ezt a hangfalat?

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

de este irok róla részletesen otthonról, ha gondolod...
Gondolom!

Én már lefoglalóztam az én darabjaimat, de kiváncsi vagyok mire lehet számítani otthoni körülmények között.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Köszi a választ.

Most 1000 a meló úgyhogy részletesen nincs időm kifejteni a tapasztalataimat, de este irok róla részletesen otthonról, ha gondolod...

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Köszi a választ.

Vendég

Polkaudio

Sziasztok!
Két hete vagyok egy R50-es tulajdonosa. A hangfel gyönyörű, cserkó. Yamara vrx450 hajtja, még ismerkedem a beállításokkal és probálgatom hogy szól együtt, de kevés az idő. Álomszépen szólnak benne smooth jazzes dolgok, akkusztikus gitár, Norah Jones, Diana Krall... és nagyon szépen szólnak az ütősök, fúvosok is... Amivel nagyon játszani kell az a basszus, még nincs meg az igazi ideális beállítás. Fémesebb, kraftosabb zenék sem szólnak rosszul, de azért nem vágódom hasra tóle. Pl. Beastie Boys. Nekem mindenképpen hatalmas előrelépés és élmény.

Vendég

Polkaudio

Hali!
A Monitor70-esröl valaki valamit tudna mesélni?
Az RTi-n és az LSi-n meg a Monitor 40 -en kívül nem látok másról témát pedig ott van még a Monitor60 és 70-es is nem beszélve a cs 1-2,-ről.Kíváncsi vagyok több
"fülesre"!
Üdv.!

Vendég

Polkaudio

Az RTi szériáról mi a vélemény? RTi 10-et hallotta valaki?
Én először RTi8-t hallottam NAD sztereó elő és végerősítővel.
Első hallásra szerelem.

Legutóbb, néhány hete volt szerencsém RTi10-hez is NAD T763-mal.

Szerintem elegáns hangja volt. Elegendő mély, kellemes közép, és a magasa is a helyén volt. Elég részletesen hozta a hangszereket, bár biztos, hogy van nála részletezőbb is. Összességében nagyon jó, és külsőre fantasztikus.
Ami nekem fontos, hogy mindenevőnek tűnt.

Be is jelentkeztem hozzájuk egy újabb meghallgatásra, ezúttal saját zenékkel, és mivel 5.1-et kívánok összehozni, egy a pénzemből megfizethető összeállítással.

Nagyon sokan viszik a 10-eseket, mert a 12 már nagyon nagy, és max. a mélyben erőteljesebb.
Tényleg nem a legfürgébbek, lassan 2. hete várom, hogy jelezzék, mehetek hallgatózni.
A CD lejátszómra 3 hónapot vártam, bár azt nem itt vettem, úgyhogy az a pár hét belefér.

Mindent a jó hangzás kedvéért!

kundo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: kundo »

....Egy Parasound HCA-1000A végfok hajtaná majd (2*125W 8 ohmon), az gondolom elég neki.

Biztosan elég. Én 2*35 wattal hajtom 8 Ohm-on, de ami a lényeg, hogy gondolom a Parasound is terhelhető 4 Ohm-mal, mert az Lsi-k 4 Ohm névleges impedanciájúak!

Persze, 4 ohmmal is terhelhető a Parasound, de az RTi 8 ohmos, és engem elsősorban az érdekel.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

....Egy Parasound HCA-1000A végfok hajtaná majd (2*125W 8 ohmon), az gondolom elég neki.

Biztosan elég. Én 2*35 wattal hajtom 8 Ohm-on, de ami a lényeg, hogy gondolom a Parasound is terhelhető 4 Ohm-mal, mert az Lsi-k 4 Ohm névleges impedanciájúak!
gordon314.fw.hu

kundo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: kundo »

Az RTi szériáról mi a vélemény? RTi 10-et hallotta valaki?
Jóféle. Az LSi jobb, de drága házimoziasítani (magyarán drága a center és a surround).

Nekem kizárólag sztereóra kellene. Gondoltam hogy az LSi jobb, mivel kétszer annyiba is kerül. :-) Mennyivel gyengébb az RTi? Gondolok itt elsősorban precizításra, részletező képességre, mélyek megfogottságára, stb... Persze elmegyek majd meghallgatni, de azért érdekelne a ti véleményetek is.

Egy Parasound HCA-1000A végfok hajtaná majd (2*125W 8 ohmon), az gondolom elég neki.

Vendég

Polkaudio

szerintem megtehetné a polkaudio, hogy a centert lehessen lekerekített ében és cseresznye oldallapokkal rendelni, akár felárasan is.
Lehet, hogy imáid meghallgatnak, mélysugárzóból már tavasszal lesz LSi design-os. Lehet, hogy nyárra kidobják a centert is.

Vendég

Polkaudio

Na, de akkor egy kicsit a csordaszellem ellen:

1. A Polk egy kis amerikai manufaktúra, nem mindig tökéletes az összeszerelés minősége (ferde csavarok, stb)

2. A hazai importőr nem áll a helyzete magaslatán, egy esetleges szervíz intézése nem tűnik túl bátorítónak.

3. A termék importálási ideje nagyon hosszú. Kinek van kedve a nagy nehezen összegyűjtött pénzen 6-10 hetet ülni és várni, hogy megjöjjön végre a cumója.

4. A külföldi fórumokat olvasva relative gyakori meghibásodás, nagy gyártási szórás.

Én ha nem venném poénra biztos nem vennék Polk-ot.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

na azért nem hinném, hogy a Klipsch lenne a követendő példa esztétikában. Legalábbis nálam nem. (egyébként nem csúnyák, csak olyan technotrata jellegű az arculatuk) Viszont Klipschből kapsz tiszta fekete szettet is, ami moziban vetítésileg ideális és az egész meg egymáshoz. Polk LSi-ből nem kapsz frontot tiszta feketében!Ennyi pénzért, amibe egy teljes 5.1-es LSi szett kerül, meg aztán lehet igényes is az ember.

Most nevetni fogsz, de így elgondolva talán nem is lenne csúnya a kétféle összeállítás. Mivel a hangszórószett és a hangszóróelrendezés teljesen stimmel a hangfalakban akár csinos is lehet egy díszített front és egy ahhoz illő, ám némileg másként kinéző center és dipól surround. Kihangsúlyozva a sztereóságot, de mégis összefogva a házimozit.

egyébként jobban megnézve a centeren így is van "oldallap", ami fekete. ha azt lehetne cseresznyében, ébenben kapni....
gordon314.fw.hu

Vendég

Polkaudio

Kérlek szépen én hónapra pontosan 4 éve döntöttem el, hogy ha sok pénzt szánok erre a szarra akkor Polk hangfalakat fogok venni. Szóval én voltam az első.

De ha sokan vesznek RTi szériát akkor kénytelen lennék LS-it venni ami azért lássátok be nem volna olyan jó. Pénztárcaügyileg.

A Polk csordaszellemről már elmondtam a véleményem, szerencsére mélysugárzóm (olyan) még csak nekem van. Viszont LSi is csak Gordonnak van, de mi már olyan régen ismerjük egymást, hogy nekünk lehet egyforma. De hogy mégis lássa ki az úr a házban ezért 15-ösöket kell sajnos vennem. Abban igaza lehet, hogy nem szól olyan jól, dehát ez másodlagos kérdés.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: cisco »

- noo Simon mi a velemenyed a Polk-os csordaszelemrol?    
Én csak annyit tennék hozzá, hogy én már régebben kinéztem magamnak

Ugye mondtam!

Megmondtad amúgy most Tami kezdte és reméljük senki sem folytatja

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”