Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Az erősítőkben ritka a független infra kezelése, hangerőt és az infrát is a CPU kezeli. A hangerő impulzusokkal működik és annak egymásutánisága a le és a fel meghatározása. Tehát érdekes a baj, a tekerőgomb tápja vagy érintkezése okozhat ilyet, de elég véletlenek egybeesésének lehet az eredménye.
-
Vendég
Erősítők javítása
ha jól értem akkor a távirányítóra nem reagál, de saját magától viszont felmegy a hangerő fullra?
ha így van, akkor valószínűleg az infra panel haldoklik, nekem egy tv-vel volt így, nézte az asszony az adást, amikor fogta magát és csatornákat váltott, és ott meg levette a hangerőt teljesen, az asszony azt hitte én hülyéskedek, de amikor a távkapcsolóból is ki lett véve az elem, és akkor is ezt produkálta, akkor hitte el, hogy nem én hülyítem. na erre mondta a szerelő, hogy infra panel csere. lehet hogy nálad is ez lehet a baj, azért vedd ki a távból az elemet, ha akkor is ez van, akkor panel, ha nem, akkor lehet a távirányítón ragadt be a gomb, vagy el "taknyosodott" a panel, meg kell takarítani
Távirányítóra reagál. Erősítőn lévő hangerőszabályzó nem reagál egyáltalán.
Erősítők javítása
Jó reggelt mindenkinek. Adott egy CA Azur 551R típusú erősítő. Egyik pillanatról a másikra az történt, hogy az eszközön a hangerőszabályzó nem reagál. Távirányítóról működik. Ahogy tekergetem az eszközön a hangerőszabályzót nem történik semmi, ennek ellenére a hangerő magától felmegy maximumra. Távirányítótól le tudom halkítani. Erősítő már nem garanciás. Előzmény annyi van, hogy 2 hete használok egy mélynyomót, időközben már megnéztünk két filmet is és semmi gond nem volt a hangerővel. Segítséget szeretnék kérni, illetve tanácsot, mitévő legyek
ha jól értem akkor a távirányítóra nem reagál, de saját magától viszont felmegy a hangerő fullra?
ha így van, akkor valószínűleg az infra panel haldoklik, nekem egy tv-vel volt így, nézte az asszony az adást, amikor fogta magát és csatornákat váltott, és ott meg levette a hangerőt teljesen, az asszony azt hitte én hülyéskedek, de amikor a távkapcsolóból is ki lett véve az elem, és akkor is ezt produkálta, akkor hitte el, hogy nem én hülyítem. na erre mondta a szerelő, hogy infra panel csere. lehet hogy nálad is ez lehet a baj, azért vedd ki a távból az elemet, ha akkor is ez van, akkor panel, ha nem, akkor lehet a távirányítón ragadt be a gomb, vagy el "taknyosodott" a panel, meg kell takarítani
-
Vendég
Erősítők javítása
Jó reggelt mindenkinek. Adott egy CA Azur 551R típusú erősítő. Egyik pillanatról a másikra az történt, hogy az eszközön a hangerőszabályzó nem reagál. Távirányítóról működik. Ahogy tekergetem az eszközön a hangerőszabályzót nem történik semmi, ennek ellenére a hangerő magától felmegy maximumra. Távirányítótól le tudom halkítani. Erősítő már nem garanciás. Előzmény annyi van, hogy 2 hete használok egy mélynyomót, időközben már megnéztünk két filmet is és semmi gond nem volt a hangerővel. Segítséget szeretnék kérni, illetve tanácsot, mitévő legyek
Erősítők javítása
Beszéltem a szerelővel, nem találta meg a hibát pedig átnézte alaposan. Ha valaki tud valami ötletet szívesen várom.
lehet hülyeség, de hány OHM-os a hangfal, (esetleg 8 OHM) és az erősítőn nem kell-e átállítani (ha netalán 6 OHM-on van) csak egy tipp, van amelyik érzékeny rá. Nem ismerem a Denont.
lehet az erősítőt sem árt kifújni a portól.
Erősítők javítása
Beszéltem a szerelővel, nem találta meg a hibát pedig átnézte alaposan. Ha valaki tud valami ötletet szívesen várom.
Erősítők javítása
Ez tényleg x-akta. Több mint egy éve hajtom semmi baja nem volt, most meg pont egy jbl es90 hangfal nem tetszik neki ráadásul eddig jbl volt rákötve csak régebbi széria. Most szerelőnél van majd kiderül mi a helyzet, holnap talán megtudom. Sekonba mennyiért csinálták és mit mondtak mi a hiba?
Erősítők javítása
Valaki tud segíteni? Vettem egy jbl es90 hangfalpárt, rákötöttem egy denon avr 1610 erősítőre. Nem kapcsol be csak egy pár másodpercre az erősítő azután lekapcsol és villog pirosan a bekapcsoló gomb. Lekötöttem mindent ,de akkor is ez a jelenség. MIÉRT?
Üdv!
Nekem is ugyan ez a gondom egy 1910-esnél. Most másodzsor van szervízben mert megint előjött a hiba. A védelmi áramkör aktiválódik, több oka lehet, nem csak hangfal hanem tápfesz, stb. Mind fel van füzve, elég nehéz behatárolni. A neten sokat keresgéltem ebben a témában, sajnos típushibának mondható. A Sekonban meg tudják csinálni, kérdés megéri-e.
Erősítők javítása
Már reseteltem, kábel ok, normál hifivel a hangfal is tökéletesen működik. Csak nem értem miért akkor romlik el amikor az új hangfalat kötöttem rá.
Már reseteltem, kábel ok, normál hifivel a hangfal is tökéletesen működik. Csak nem értem miért akkor romlik el amikor az új hangfalat kötöttem rá.
Erre már sajnos már nem tudom a választ, (ez egy X akta) meg kellene várni, hátha egy hozzáértőbbnek lesz tippje itt az oldalon. Nem tudom merre laksz, de ha itt Pesten, vagy környékén, akkor felvehetnéd a kapcsolatot velük, ők biztosan tudnak segíteni ha a hibajelenség továbbra is fent áll.
http://hazimoziszerviz.hu/index.html
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Valaki tud segíteni? Vettem egy jbl es90 hangfalpárt, rákötöttem egy denon avr 1610 erősítőre. Nem kapcsol be csak egy pár másodpercre az erősítő azután lekapcsol és villog pirosan a bekapcsoló gomb. Lekötöttem mindent ,de akkor is ez a jelenség. MIÉRT?
csak egy tipp: a koppanásgátló leold, resetelni kellene az erősítőt, aztán átnézni a kábeleket, nehogy valamelyik zárlatos legyen aztán újra bekötni, de azért a hangfalat is átnézném, mert úgy tudom ez bi-amp (kettős erősítés), vagy bi-wiring (kettős kábelezés) lehetséges, talán ott lehet a gond (először kösd csak normálba)
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Üdv Urak!
Van egy HK avr 745-öm, ami egyszercsak rádió hallgatás közven kikapcsolt, és nem lehet visszakapcsolni, de még a bekapcsoló gomb sem világít, készenlétben sem!
Mi lehet a gond-, vagy ki tudná megnézni-, megjavítani Budapesten-, vagy járható távolságon belül?!
http://hazimoziszerviz.hu/index.html
- KopaszKutya
- Törzsvendég

- Értékelés: 201
Erősítők javítása
Sziasztok!
Egy elég érdekes dolog történt ma. Délelőtt zenét hallgattam 2-3 órát, majd bekapcsolva hagytam az erősítőt (NAD C320BEE). Kb. 2 órát volt bekapcsolva "üresjáratban", majd délután kikapcsoltam. Most este be akarom kapcsolni és se kép se hang. Már a LED-ek sem világítanak, relé se kattan, semmi. Elképzelhető, hogy gondolt egyet és elromlott?
Én Tolna-megyei vagyok, Szekszárdon van pár szerelő, de egyik sem erre specializálódott. Tud valaki esetleg olyat a környéken, aki ezzel foglalkozna?
Köszönöm!
Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
Erősítők javítása
Üdv Urak!
Van egy HK avr 745-öm, ami egyszercsak rádió hallgatás közven kikapcsolt, és nem lehet visszakapcsolni, de még a bekapcsoló gomb sem világít, készenlétben sem!
Mi lehet a gond-, vagy ki tudná megnézni-, megjavítani Budapesten-, vagy járható távolságon belül?!
Erősítők javítása
Üdv Urak!
Van egy HK avr 645-öm, ami egyszercsak rádió hallgatás közven kikapcsolt, és nem lehet visszakapcsolni, de még a bekapcsoló gomb sem világít, készenlétben sem!
Erősítők javítása
Sziasztok,
Denon AVC 11 SR erősítőmön elmegy a hang ( digitális, analog ) ha megmozdítom visszajön a hang. Tudna valaki segíteni és ajánlani valakit aki meg tudná javítani.
Előre is köszönöm.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 945
Erősítők javítása
Sziasztok, tud valaki szakembert, hogy atnezethetnem vele az erositom Gyor kornyeken?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Erősítők javítása
Sziasztok !
Tudna valaki jo szakit ajanlani Bekes megye esetleg kornyeken ? Egy 30 kilos vegfokot kellene megnezni mivel" Protection" moda lepett es azota meg sem szolal.
Elore is koszonom !
- konkolit
- Fórumlakó

- Értékelés: 15
Erősítők javítása
Kis segítséget kérhetek?
Van egy aktív sub-om Jmlab. Bekapcsolva a fém hátlap kissé ráz! A fázisceruza világít, ha hozzá érek.
Persze az IEC hálózati csatiból kivették a föld pöcköt és be sincs kötve...
Egy kapcsolóüzemű táp van benne, de közvetlenül fel van csavarozva.
Erősítők javítása
Nagyon köszönöm!
Erősítők javítása
Szia,
Megadnád Béres János elérhetőségét?
Köszi
Hello
http://www.avx.hu/forum/index.php?/user ... res-janos/
Erősítők javítása
Szia! Én továbbra is Béres Janit tudnám ajánlani,de olvass vissza !!!
Szia,
Megadnád Béres János elérhetőségét?
Köszi
Erősítők javítása
szerintem nem lehet nagy baja.Kibontottam az erősítő részt,semmi külsérelmi nyom nincs rajta,ha kell tudok küldeni róla fotót is az illetékesnek
Ha visszaolvasol, válogathatsz a szervizekben. A fenti mondatod nem feltétlenül igaz. A biztosíték kiolvadása származhat komoly hibából is akár.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?