Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: adamo3 »

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: tomej »

dhcoddoki -  köszi a válaszokat. A projit a mennyezetről lógatnám le. Ehhez be kéne tudni lőni az ideális távolságot a vászon és a vetítő között. Erre van vmi dedikált méret, vagy projija válogatja? Azért lenne lényeges, mert oda kéne vinni előtte a gégecsöveket... Mivel a projit a project vége felé akartam beszerezni, probálom összelőni a sorrendet...

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Igen, ilyesmi az elképzelés.. A tető szöge 38 fok. A vászon az 16:9-es? milyen magasra kell rakni a talajsíktól? Ha jól számolom, akkor a 100" -nál a vászon magassága 125 cm körüli, a 2,5m -es vászonnál meg 1,42 m körül. A tető szöge elég lapos (mediterrán ház) ez kissé korlátoz.

Nekem 39 cm-re van a vászon alja a padlótól. Ez az a magasság, ahol 330cm nézési távnál még simán betudod dönteni a funkciós fotelt az nélkül, hogy belógna a lábad a képbe. Az ideális az lenne, ha a vászon közepe a szem magasságával lenne egy vonalban. Persze kompromisszumot kell kötni, minél nagyobb a vászon, annál nehezebb ezt megközelíteni.
Nekem a vászon mögött kb. 1 méter széles hely van. Valószínű nálad ez nagyobb lesz. De legalább mögé tudod tenni a technikát. Feltéve, ha akarod.

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Ehhez a nézési távhoz nagyobb vásznat raknék. Legalább 2,5 méter széleset. Az 112" átlóban.
A ferde tetősík és a padló közé raknád a vásznat?? A tetősík 45fokos??

Megtaláltam ezt a csodálatos látványtervem. Hasonlóan képzeled a vászon helyét??
front1.jpg

Igen, ilyesmi az elképzelés.. A tető szöge 38 fok. A vászon az 16:9-es? milyen magasra kell rakni a talajsíktól? Ha jól számolom, akkor a 100" -nál a vászon magassága 125 cm körüli, a 2,5m -es vászonnál meg 1,42 m körül. A tető szöge elég lapos (mediterrán ház) ez kissé korlátoz.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

A nézési pozinak 3,2 3,5 m-t gondoltam 100"-hoz, de persze minden képlékeny, bevált méretekre lennék kíváncsi. a 100"-os képátlót az ár miatt gondoltam, persze ez is képlékeny, de a 300 fölé nem nagyon akarok menni, vmi best-of ár-érték arányt szeretnék.

Ehhez a nézési távhoz nagyobb vásznat raknék. Legalább 2,5 méter széleset. Az 112" átlóban.
A ferde tetősík és a padló közé raknád a vásznat?? A tetősík 45fokos??

Megtaláltam ezt a csodálatos látványtervem. Hasonlóan képzeled a vászon helyét??

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Köszi a válaszokat.
A Benq 1070-et lecsekkolom.
vmi best-of ár-érték arányt szeretnék.

Inkább Benq W1400-ast vegyél bőven megéri az árkülönbözetet.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Köszi a válaszokat.
A Benq 1070-et lecsekkolom. A vetítő a mennyezetről lógna (azt sem tudom, hogy a vetítési táv kb. mekkora kell legyen, gondolom projija válogatja). A nézési pozinak 3,2 3,5 m-t gondoltam 100"-hoz, de persze minden képlékeny, bevált méretekre lennék kíváncsi. a 100"-os képátlót az ár miatt gondoltam, persze ez is képlékeny, de a 300 fölé nem nagyon akarok menni, vmi best-of ár-érték arányt szeretnék.
Köszönöm a rám szánt időtöket!

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

A benq-ra szavaznék, ansi kontraszt jo ,van fényerő és a kissebb vásznon is hosszútávra is van benne tartalék...ezen a szinten szvsz.nem hoz többet , a jobb on-off al rendelkező lcd, stb...hacsak nem használtan...
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1032

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Használtban mondjuk Benq W1070 és egy fix keretes vászon, amiből nem muszáj használtat venni mert kijön a 300-ból a proji és az új vászon is.
Nem jobb egy panasonic 5000?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Sziasztok. Nagyjából leskicceltem a tervet, elsődleges kérdés továbbra is a proji: keret 300 kHUF, használt, 100" képátló. Milyet lenne érdemes nézni ezekkel a paraméterekkel?
Kösz!

Mekkora lenne a nézési táv?? Kicsit kicsinek tűnik a vászon... 
A vetítőt mennyezetről lógatnád le?? Az milyen messze kerülne a vászontól?

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Sziasztok. Nagyjából leskicceltem a tervet, elsődleges kérdés továbbra is a proji: keret 300 kHUF, használt, 100" képátló. Milyet lenne érdemes nézni ezekkel a paraméterekkel?
Kösz!

Használtban mondjuk Benq W1070 és egy fix keretes vászon, amiből nem muszáj használtat venni mert kijön a 300-ból a proji és az új vászon is.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Kösz!

Tibidzsí
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Tibidzsí »

Szia,

egy éve én is hasonló cipőben jártam, annyi különbséggel, hogy én a pincét szemeltem ki erre a célra. Igen, sok vele a munka, de aztán a végeredményt élvezve azt hamar elfelejti az ember. A leírt számok alapján valóban proji illene oda, sőt valószínűleg nagyobb vásznat is elbírna a helység, abból pedig minél nagyobb, annál jobb! 
Projektor terén nem vagyok szakértő, de ahogy akkor utánna néztem, az utóbbi években sokat estek a projektorárak, és bizony az eladók többsége a saját vételi árához igazítja a használt cucc eladási árát. Egy fórumtárs itt az Avx-en is árul alig használt demó projektorokat bolti ár alatt, és ha azt nézem, hogy egy több éves készülék nem sokkal olcsóbb, mint a szinte új, garanciás, ami akár technikailag még többet is tud, akkor számomra egyértelmű volt a választás az utóbbi javára. 

Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE -  AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Üdv!

Holnap csinálok alaprajzot.

Köszi!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Üdv.

Családi házunk beépítetlen tetőterében szeretnék kialakítani egy moziszobát...

Szia! 
Sokféle moziszoba épült már a fórumon. Sok embernek van tapasztalata e téren, de kellene valami alaprajz szerűség, esetleg pár fotó, hogy tudjunk segíteni. 

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Üdv.

Családi házunk beépítetlen tetőterében szeretnék kialakítani egy moziszobát. Persze nem csak kizárólag erről szólna, gyakorlatilag egy 'egyterű-lazuló' helységet szeretnék létesíteni. Mivel kb.1 hete jött rám, hogy nekem ez kell, még csak az elméletnél tartok, ehhez kéne nekem segíteni némi támponttal. Az alapterület hozzávetőleg 100 m2, ebből hasznos kb. 55 - 60, az alaprajz 'L' alakú. "Előző életemből" kimentettem a házimozimat: DUNE Base 3.0, Onkyo erősítő, Cabasse + MonitorAudio hangfalak 250 W-os sub megmaradtak. Mivel a TV a nappaliba került, adott minden, kivéve a megjelenítő. Elég nagy a rendelkezésre álló alapterület, így vmi projektorra gondoltam... (Egy bukó ablak van és nem is akarok többet, hogy teljes ötétet lehessen csinálni.) A kérdés: a keret a projira kb. 300 kHUF. vmi 100"-os képátló körül. Sajnos az utóbbi időben nem volt időm követni a projektorok evolúcióját, de miben lenne érdemes gondolkodni? Olvasgattam kicsit itt a totyikot, ez alapján gondolom a 100"-os átlót. Ha jól feltételezem, ez felett ugrik meg nagyon az ár...
Elsősorban használt terméket szeretnék venni mániákus cserélgetőktők karácsony után...

Tisztelettel köszönöm - előre is - a válaszokat.

Üdv!

KARESZ_
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: KARESZ_ »

Tisztelt fórumozók,
Az lenne a kérdésem hogy egy Full HD projektorból mekkora képet lehetne kb. 2.3 méter távolságból élvehetően nézni. Sajnos a szoba olyan kicsi amit be tudnék rendezni, hogy a projektor is a fejünk fölé kerülne ugyanebbe a távolságba.
A szoba területe 250cm x 330 cm, a rövidebbik falakon van egy ajtó illetve a másik oldalon egy ablak.
Ha egyéb ötlet van az elhelyezésre szívesen meghallgatom.
Köszi!

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: junior19 »

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Tegnap volt Bud spencer szüli napja úgy ,hogy ma megnéztek pár Bud spencer filmet.
Isten éltesse.

Gondoltam a profilváltásod oka ez volt Nagy klasszikus,mindíg csípni fogjuk őket.Vagyis Terence Hill-el készült filmjeiket.Nekem is sok megvan még DVD-n
Igen,86 éves lett tegnap a nagy öreg.  

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Tegnap volt Bud spencer szüli napja úgy ,hogy ma megnéztek pár Bud spencer filmet.
Isten éltesse.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Mindig lesz olyan amit másképpen csinálnál.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ajanlom figyelmetekbe az angol forumon egy mozista blogjat, hogyan alakitotta ki a sajat szobajat a tetoterben.

https://www.avforums.com/threads/the-lo ... 1.1551974/

Nagyon jól megoldotta.Nem foglalnak feleslegesen helyet elől a hangsugárzók,így nagyobbnak tűnik a szoba is..
A színek harmóniája is szép!

Jó kis szoba! Le a kalappal. 

A többi viszont tipikus példa arra, hogy ritkán sikerül valakinek megállni és élvezni a rendszert.
Folyamatos fejlesztések, változtatások. Érdekes, hogy az Onkyo erősítő az maradt. 

Én is azt néztem,hogy az Onkyo nem nagy modell és elég penye a Kef társasághoz.
De lett a kis Onkyo-tól egy kövérebb és biztos jobb is az elődnél

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Ajanlom figyelmetekbe az angol forumon egy mozista blogjat, hogyan alakitotta ki a sajat szobajat a tetoterben.

https://www.avforums.com/threads/the-lo ... 1.1551974/

Nem semmi, holnap fel is mászok a padlásra egy fűrésszel 

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Jó lenne ott tartani!
Két év múlva tudok belevágni - talán.

Dokumentáld majd légyszíves a szobát Maldív légyszíves. ...-
"Az igazi barát szemből támad."

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1032

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Igen, én is ilyen vagyok.
Ha moziszobát csinálnék, akkor nagyon komolyan megtervezném az elektronikát és a hangfalakat is, hogy ne kelljen változtatni semmin.
Jó lenne ott tartani!
Két év múlva tudok belevágni - talán.

Majd emlekeztetlek;)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”