Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
thxfan moziszobája
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
thxfan moziszobája
Robi, ez neked tutira tetszeni fog
Ha ekkora szobám lenne...
Itt találtam: LINK
Bőven elég lenne ennek a fele is, de még a fürdőszoba méretű is, mert a képek alapján az is van vagy 25-30 m2 .
Gyönyörű ez a ház úgy ahogy van, bár egy jó kis magyaros fröcsögős vörösboros marhapörkölt elkészítése után megnézném a hófehér magasfényű konyhát.
A mozicucc nem semmi, Swans 2.2 szett + Mcintosh, de a háttérben megbújik egy Classé is.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Deadpool
- V.I.P.
- Értékelés: 459
- Kapcsolat:
thxfan moziszobája
Robi, ez neked tutira tetszeni fog
Ha ekkora szobám lenne...
Itt találtam: LINK
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Szvsz ezek a cuccok pont nem a szépek túlzottan. Ez szinte minden high-end gyártó termékeire vonatkozik. Ezeknél a fantasztikus motyóknál inkább a megkülönböztetés a lényeg. Szinte ordít róluk, h hééé, én más vagyok mint amiket megszokottatok. Természetesen tudom, h a szépség mindenkinek mást jelent.
Érdekes ez a kérdés, mert nekem pl. a CAV letisztult formája néhány gombbal az előlapon sokkal jobban tetszett, mint a Lexicon, de ugye nem ez számít. Említhetném a korábbi nagyvasakat is, ahol még belefért a költségekbe a fém előlap, most már szinte a legtöbb márka csak minimalista nappaliba jobban passzoló műanyagot használ.
Azért van néhány felső kategóriás termék, ami dizájnban is ott van pl: Primare, Classé, de a Krell és a McIntosh "ipari" megjelentése is tetszik.
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Nekem is van jó pár darab, de már száműztem a garázsba. A BD időtállóbb lesz sztem, a 4K BD nem lesz akkora flash, mint a DVD vs BD. Bár a mai napig nem elhanyagolható a DVD piac. BD-re inkább a technika iránt érdeklődők váltottak. 32" tévén simán nézhető a DVD is. A sima BD meg jól mutat a 42-65"-ig, csak úgy, mint a 4K BD. Hangokban talán majd megpróbálják eltolni a 4K felé a mérleget. Már a BD sem volt egy diadalittas egyértelmű győzelmi menet. A 4K-s még ennyire sem lesz, 3 formátum meg már azért elég sok a piacnak. Ami egyébként a mai napig többségében a DivX-el is beéri.
Jó lenne, ha a DVD árában menne már a BD, de néhány év és a DVD el fog tűnni, mert a 4K BD-t nem lehet majd a jelenlegi BD árak fölött eladni csak azárt mer 4K. A sima BD ára szerimtem a 4K térhódításával jelentősen esni fog.
Egy a Kaleidescape rendszerhez hasonló kellene megfizethetőbb árban. Az a baj, hogy az online téka pl. a UPC videotárban kimerül hazánkban, annak a hangminősége meg botrányos, a kép az elfogadható.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Az biztos,hogy a Lexicon RV8-hoz érdemes lenne egy hozzá illő BD player. Nagyon mutatósak együtt.
Ha hosszútávra tervezel vele.
Analógban is mehetne az összekötés.Szépek és jó cuccok ezek.Én is kedvelem a márkát és el is fogadnám őket..
Szvsz ezek a cuccok pont nem a szépek túlzottan. Ez szinte minden high-end gyártó termékeire vonatkozik. Ezeknél a fantasztikus motyóknál inkább a megkülönböztetés a lényeg. Szinte ordít róluk, h hééé, én más vagyok mint amiket megszokottatok. Természetesen tudom, h a szépség mindenkinek mást jelent.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
thxfan moziszobája
Az biztos,hogy a Lexicon RV8-hoz érdemes lenne egy hozzá illő BD player. Nagyon mutatósak együtt.
Ha hosszútávra tervezel vele.
Analógban is mehetne az összekötés.Szépek és jó cuccok ezek.Én is kedvelem a márkát és el is fogadnám őket..
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Ebbol a szempontbol az angoloknal van egy szuper bolthalozat "CEX" ami bolhapiackent mukodik. Gyakorlatilag barmilyen elektronikai eszkozt adnak-vesznek beleertve a bluray vagy a dvd lemezeket is. Fillerekert vasarolnak es kb 2x aron adjak tovabb. Egy pelda tegnap vettem 3 bluray es 4 dvd lemezt 12 fontert ami azert eleg baratinak mondhato. Amikor bent voltam epp egy google glasst probalgatott valaki 320 fontert. Ezt jobbnak talalom mint a kolcsonzot.
Ez lenne a legjobb itt is, de néhány topiccal lejebb a "bolhapiacon" a legtöbb nepper drágábban adja a lemezt, mint ha a boltban megvennéd.
10.1 Auro3D
- fodesz
- V.I.P.
thxfan moziszobája
Nekem is van jó pár darab, de már száműztem a garázsba. A BD időtállóbb lesz sztem, a 4K BD nem lesz akkora flash, mint a DVD vs BD. Bár a mai napig nem elhanyagolható a DVD piac. BD-re inkább a technika iránt érdeklődők váltottak. 32" tévén simán nézhető a DVD is. A sima BD meg jól mutat a 42-65"-ig, csak úgy, mint a 4K BD. Hangokban talán majd megpróbálják eltolni a 4K felé a mérleget. Már a BD sem volt egy diadalittas egyértelmű győzelmi menet. A 4K-s még ennyire sem lesz, 3 formátum meg már azért elég sok a piacnak. Ami egyébként a mai napig többségében a DivX-el is beéri.
Nem is régen néztünk DVD-t a fiam szobájában ott is 32" van.Tényleg simán nézhető az a felbontás egy jó TV-n még.
A DVD díszdobozok csak olyanok maradtak meg mint a Péntek 13 összes része (külföldi kiadás,csak magyar felírat van,maszkos feknivel),Ryan,Terminatorok,007 díszdobi,Elit alakulat,Pacific,Vissza a jövőben és még egy két régmúlt idők nyalánksága.
thxfan moziszobája
DVD-ből is csak igényes díszdobozok és ritkaságok maradtak, illetve kb van még vagy 60db normál kiadású sima DVD.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- fodesz
- V.I.P.
thxfan moziszobája
Felvetnék egy dolgot, aminek szerintem lehetne létjogosultsága. Létrehozni egy BD klubot a fórumon belül......
A legtöbben akik régóta töltenek, azért nem akarnak már lemezekkel foglalkozni,mert a médialejátszó sokkal kényelmesebb és praktikusabb a filmezéshez.
Nem kell felállni a fotelből,hogy másik lemezt betegyél a lejátszóban (egy demó esetén) csupán távval ugrálhatsz a filmek,zenék,videok között.Ez a domináns a "pénzmegtakarítás" mellett.
Ez a kényelem nem fog senkit megfordítani a lemezhasználatra,majd egyéb nyűgök is járnak vele,mert azt is nehezen várják ki néhányan,amíg betölt a film stb...
Engem ez nem zavar,ha BD lemezt akarok nézni annak is megvan a varázsa.Szeretem őket.
A számomra legkedvesebb filmeket úgyis megszerezem BD-n,még akkor is megmaradnak majd ha már nem lehet kapni a boltokban hozzá player-t.
Nekem most jött BD-n a Philips Kapitány,Trükkös fiúk és a Halálos iramban 6 steelbook.Az utóbbinak még a 7 részét is be akarom szerezni ,hogy meglegyen mind és még egyéb tervezett filmeket is apránként.
Csak olyan lemezeket tartok meg amiket biztosan nézek később is.Kevesebbet szerzek már egy jóideje én is,manapság is főképp cserebere és beszámítás alapon.
Megváltam sok olyantól ami nem érdekelt és később sem fog.A fiam szobájában is hagytam jónéhányat,amit ő akart.
Most van kb 100db amiket mind kedvelek.
DVD-ből is csak igényes díszdobozok és ritkaságok maradtak, illetve kb van még vagy 60db normál kiadású sima DVD.
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
thxfan moziszobája
Ebbol a szempontbol az angoloknal van egy szuper bolthalozat "CEX" ami bolhapiackent mukodik. Gyakorlatilag barmilyen elektronikai eszkozt adnak-vesznek beleertve a bluray vagy a dvd lemezeket is. Fillerekert vasarolnak es kb 2x aron adjak tovabb. Egy pelda tegnap vettem 3 bluray es 4 dvd lemezt 12 fontert ami azert eleg baratinak mondhato. Amikor bent voltam epp egy google glasst probalgatott valaki 320 fontert. Ezt jobbnak talalom mint a kolcsonzot.
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
thxfan moziszobája
Értelek, magam is vásárló vagyok. A tötikét szelektálásra használom. Amit szeretek, és többször nézős azt megveszem. Most is várom már, h polcra kerüljön a Hobbit utolsó részének bővített változata. A mai termésből évente max 5-10 filmet kell megvennem. Illetve csemegézni szoktam az akciós régiekből. A napokban is megvettem a régebbi Godzillát kemény 1490-ért. Viszont a felvetésed a mai időkben nem lesz működőképes, maradni fog az önerő.
Szerintem Tonyka megközelítése a leg jobb, ha lehet ezt így mondani. Ezzel a megoldással ki lehet küszöbölni a felesleges lemez vásárlást. Így a gyűjteményben is csak a számodra tényleg kedves darabok fognak helyet kapni. Illetve így talán az eszmei értéke is nagyobb a gyűjtő számára. Anno én a DVD-t gyűjtöttem,most is megvannak, sztem több 100 db.
thxfan moziszobája
Felvetnék egy dolgot, aminek szerintem lehetne létjogosultsága. Létrehozni egy BD klubot a fórumon belül. A lényege az lenne, hogy mindenki venne filmeket, de mégis minimális összegekért lehetne eredeti filmeket nézni. A filmeket az egymáshoz közel lakók át tudnák adni személyesen, a távolabb lakókhoz postai úton jutnának el a filmek. Havi 5 megjelenő filmnél és 20 embernél átlag 7 000,- Ft-os BD árral számolva kb. 350,- Ft-ra jönne ki 1 film „megnézési díja”, aki postázza is annak kb. 500 Ft-ra 2 film együttes postázása esetén. Havonta kb. 3 000,- Ft-ért (postázásokkal együtt, anélkül még kevesebbre jönne ki) mindenki eredeti filmeket nézhetne, ami valljuk be senkinél nem okozna törést a családi kasszában a folyamatos fejlesztések mellett. Hátránya az lenne, hogy első körben nem mindig a legfrissebben lehetne megnézni a filmeket, a legutolsó embernél csak néhány hét múlva jutna el. Ahogy haladna előre az idő már simán ki lehetne logisztikázni, hogy ne mindig ugyanaz az ember nézze meg utoljára. Ha mindenkinél járt a film el lehetne adni és még olcsóbb lenne az egész.
Érdekes dolog amit írsz. De szerintem sem működő képes. A modell egyébként működik és létezik, csak hazánkban túl kevés a bluray tulaj, így a fórumon is.
Amerikában sok mindennel, pl. kerti és hobbiszerszámokkal csinálják ugyanezt. Az átlag ember egy fúrógépet, vagy egy gyeplazítót nem használ napi, de még havi rendszerességgel sem. Mégis kénytelen megvenni. Ha egy ilyen rendszerbe regisztrál, elég csak 1 készülékkel rendelkeznie.
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Aki a mai napig vásárolja a filmeket, az szívügyének érzi, hogy kezében legyen a lemez, és a polcon.
Ez az álomvilág amit elképzelsz, számomra (!) utópisztikus. Az, hogy a postán, és itt ott hánykolódjon a lemez ki tudja kinél, nem fog működni, több tényező miatt sem.
Gondoltam, hogy nulla támogatása lesz ennek a felvetésnek. Előbb, vagy utóbb belátják ezt a lemezkiadók is és lesznek minőségi fizetős online tékák, de az még szerintem elég sok idő múlva lesz, mert külföldön azért a fizetésekhez képest fillérekért lehet eredeti lemezt venni. Túl sok választásom nem marad, venni egy király mindenevőt és tölteni...
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Azt tudod, hogy a Lexicon BD30 az egy Oppo BDP-83.
Lehet, de a Lexicon szebb.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Tisztában vagyok ezzel, ezért is a kisebb Oppo nem hiszem hogy jobb lenne eredeti lemezzel, mint a mostani Onkyo. A nagyobb Oppo már jó lehet, de az igazi a Lexicon lenne. A közeljövőben egyéb tervek miatt nem lesz ezen a téren fejlesztés, de a jövőbeli végcél biztosan egy Lexicon BD30 + egy M&K Sound 150 szett.
Azt tudod, hogy a Lexicon BD30 az egy Oppo BDP-83.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Értelek, magam is vásárló vagyok. A tötikét szelektálásra használom. Amit szeretek, és többször nézős azt megveszem. Most is várom már, h polcra kerüljön a Hobbit utolsó részének bővített változata. A mai termésből évente max 5-10 filmet kell megvennem. Illetve csemegézni szoktam az akciós régiekből. A napokban is megvettem a régebbi Godzillát kemény 1490-ért. Viszont a felvetésed a mai időkben nem lesz működőképes, maradni fog az önerő.
A jobb és extra akciós filmeket ezután is megveszem én is. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez a dolog nem fog összejönni, de egy próbát megért. Mondjuk BD 25-50 letöltések miatt üzemeltetni egy PC-t éjszakákon át is pénzbe kerül, ha ezt is levennénk "kölcsönzési" díjból nevetséges összeg jönne ki egy filmre, de ezt ugye senki nem számolja. A többségünk itt azért nem alap rendszerrel mozizik (alapon a MM-ben kapható műanyag egyberendszereket értem), ha a képet és hangot is nézzük, ami már megérdemelné a legjobb minőségű filmanyagot.
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
Nem lesz ez olyan egyszerű, A Lexicon erősítővel egy elég magas mércét állítottál fel magadnak. A rendszer többi részét is azonos szintre kell hoznod, hogy tényleg egy kerek egész kerekedjen ki belőle. Nagyából nem is olyan rég pont erről volt szó Komarfamily topikban is.
De ettől szép ez a hobbi!
Sok sikert
Tisztában vagyok ezzel, ezért is a kisebb Oppo nem hiszem hogy jobb lenne eredeti lemezzel, mint a mostani Onkyo. A nagyobb Oppo már jó lehet, de az igazi a Lexicon lenne. A közeljövőben egyéb tervek miatt nem lesz ezen a téren fejlesztés, de a jövőbeli végcél biztosan egy Lexicon BD30 + egy M&K Sound 150 szett.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
thxfan moziszobája
A következő sorokkal senkit nem szeretnék megbántani, a világot sem szeretném ezzel megváltani, csak a saját véleményemet írom le.
Nem érzem gyenge láncszemnek az Onkyo lejátszót, de gondolkoztam már én is valami mindenevő minőségi lejátszón. Általában szinkronosan nézem a filmeket, nekem a DD és DTS is elegendő élményt nyújt, ott meg nem kell a HD hang, mert elég ritka magyarul. Folyamatosan veszem is a BD filmeket, de mostanában már töredék áron sem tudom eladni a filmjeimet, mert mindenki csak tölt (tisztelet a kivételnek). Véleményem szerint az eredeti lemez adja még mindig a legjobb minőséget kép és hang tekintetében egyaránt, letöltésnél bele lehet szaladni egy-két dologba.
Felvetnék egy dolgot, aminek szerintem lehetne létjogosultsága. Létrehozni egy BD klubot a fórumon belül. A lényege az lenne, hogy mindenki venne filmeket, de mégis minimális összegekért lehetne eredeti filmeket nézni. A filmeket az egymáshoz közel lakók át tudnák adni személyesen, a távolabb lakókhoz postai úton jutnának el a filmek. Havi 5 megjelenő filmnél és 20 embernél átlag 7 000,- Ft-os BD árral számolva kb. 350,- Ft-ra jönne ki 1 film „megnézési díja”, aki postázza is annak kb. 500 Ft-ra 2 film együttes postázása esetén. Havonta kb. 3 000,- Ft-ért (postázásokkal együtt, anélkül még kevesebbre jönne ki) mindenki eredeti filmeket nézhetne, ami valljuk be senkinél nem okozna törést a családi kasszában a folyamatos fejlesztések mellett. Hátránya az lenne, hogy első körben nem mindig a legfrissebben lehetne megnézni a filmeket, a legutolsó embernél csak néhány hét múlva jutna el. Ahogy haladna előre az idő már simán ki lehetne logisztikázni, hogy ne mindig ugyanaz az ember nézze meg utoljára. Ha mindenkinél járt a film el lehetne adni és még olcsóbb lenne az egész.
Visszatérve az eredeti felvetésedre, ha lehetőségem lenne inkább márkán belül vennék lejátszót, mert használtam már szinte Oppo árban kapható a Lexicon BD30, de ott is a letöltött tartalmak lejátszásával lenne gond és maradna a film adás-vétel problémakör. Gondolkoztam azon is, hogy a meglévő lejátszó mellé vennék egy Dune Prime-ot, de az szerintem nem a legjobb megoldás, inkább egy komolyabb mindenevő.
Nem lesz ez olyan egyszerű, A Lexicon erősítővel egy elég magas mércét állítottál fel magadnak. A rendszer többi részét is azonos szintre kell hoznod, hogy tényleg egy kerek egész kerekedjen ki belőle. Nagyából nem is olyan rég pont erről volt szó Komarfamily topikban is.
De ettől szép ez a hobbi!
Sok sikert
- thxfan
- Beköltözött
thxfan moziszobája
A következő sorokkal senkit nem szeretnék megbántani, a világot sem szeretném ezzel megváltani, csak a saját véleményemet írom le.
Nem érzem gyenge láncszemnek az Onkyo lejátszót, de gondolkoztam már én is valami mindenevő minőségi lejátszón. Általában szinkronosan nézem a filmeket, nekem a DD és DTS is elegendő élményt nyújt, ott meg nem kell a HD hang, mert elég ritka magyarul. Folyamatosan veszem is a BD filmeket, de mostanában már töredék áron sem tudom eladni a filmjeimet, mert mindenki csak tölt (tisztelet a kivételnek). Véleményem szerint az eredeti lemez adja még mindig a legjobb minőséget kép és hang tekintetében egyaránt, letöltésnél bele lehet szaladni egy-két dologba.
Visszatérve az eredeti felvetésedre, ha lehetőségem lenne inkább márkán belül vennék lejátszót, mert használtam már szinte Oppo árban kapható a Lexicon BD30, de ott is a letöltött tartalmak lejátszásával lenne gond és maradna a film adás-vétel problémakör. Gondolkoztam azon is, hogy a meglévő lejátszó mellé vennék egy Dune Prime-ot, de az szerintem nem a legjobb megoldás, inkább egy komolyabb mindenevő.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Érdemes lenne lejátszó fronton is fejleszteni azért, mondjuk egy CA 751BD, vagy OPPO lejátaszó és RCA kábelekkel átvinni a HD hangot.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
thxfan moziszobája
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
thxfan moziszobája
Köszi a beszámolót!
Külföldi fórumokon nagyon istenítik a Logic 7-et, de én sem tudtam hova tenni, de lehet érdemes eljátszogatni a beállításával...
- 1001gabor
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
thxfan moziszobája
Sajnos már nem tudom,hogy honnan szettem le ezeket az arany színű logókat!De küldök még,ha gondolod!Íme még jó pár:
EliteScreens:Manual135”16:9,Sony:VPL-HW65,Oppo:BDP-95,Lexicon:RV-5,Focal ChorusV:826,CC800,SR800,SW800,VandenHul:Surf,Integration,Digicoupler,Clearwater,Inspiration,Mainsstream,Nordost:Wyrewizard,Audioquest:Pearl,Furutech:e-TP86,Ncf ClearLine:Lan,Usb,Rca,Ac,iFi:Lan,Usb,Hdmi,Gnd,Dc,iPower2,MiniDsp2x4