Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1095

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Azt a leborult szivarvegit neki. Ezt a kepet a Harbeth forumba is fel kell tenned. Nem semmi teszt lehetett. Kar, hogy igy egyben nem hallottam de majd holnap elmeseled! Mar varom. Udv

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Hát igen...az örök dilemma, minden zeneszerető, audiofil családos ember keresztje!
Pazar cuccok a Harbeth-ek!! Off: Mióta vettem egy házat, nem kerültem közelebb az eladott Naim SuperUniti, ProAc D 2 szettem visszavásárlásához, de álmodom róla.  On
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Vendég

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mind gyönyörű, de csak a legnagyobb a legzsiványabb. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9556

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Valóban ritka alkalom mikor egy rendszerben egymás mellett meg lehet hallgatni őket.Most volt rá lehetőség.Ezúton is köszönöm Lacinak és az angol ismerősnek akitől elhoztam az SHL5+-
Egy beszámolót írhatnál róluk. Megköszönnénk!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Egyébként saját kérdéseimre keresem a választ.Mennyit szabad,érdemes egy reprodukált hangra szánni?-nekem-

Hát igen...az örök dilemma, minden zeneszerető, audiofil családos ember keresztje!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1415

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Már azt hittem átmentél Alan Shaw vaktesztjén...Te lettél volna az első.    
Ami késik nem műlik.Próbálok jól felkészülni 
Egyébként saját kérdéseimre keresem a választ.Mennyit szabad,érdemes egy reprodukált hangra szánni?-nekem-
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

WTF! Na menj a ...
 Valóban ritka alkalom mikor egy rendszerben egymás mellett meg lehet hallgatni őket.Most volt rá lehetőség.Ezúton is köszönöm Lacinak és az angol ismerősnek akitől elhoztam az SHL5+-
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 862

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Harbeth M40.1 sajnos csak vendégségben

Már azt hittem átmentél Alan Shaw vaktesztjén...Te lettél volna az első.    
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Pöpec kis házimozi rendszer lehet, bár a hangfalak elhelyezése közel sem ideális hozzá!

Ha jól számolom, 0,33 Harbeth/m2 !
Gyula 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9556

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

WTF! Na menj a ...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Egy kellemes délután néhány kiválló Harbeth társaságában.Harbeth M30.1 Harbeth M40.1 Harbeth SHL5+

Zene:
Mozi:

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Szia Zsolt!

Nem mondom,hogy nincs bennem némi irígység! Azért nem állom meg hogy meg ne kérdezzem: nem szeretett volna picit nagyobb teret maga körül a 40.1? Szerinted hogy viszonyul a 30.1+REL-hez?

Szia!

Vegyes felhasználású szobába (kb18m2) nem  a legideális választás.Kétségtelenül nagyobb helyiséget követel magának már csak a fizikai paraméterei okán is.
Az M30.1 összevetve az alapkarakter nagy hasonlóságot mutat,de számomra az M40.1 már minden tekintetben teljes értékű doboz.Sajnos a különbség nem csak az alsó frekvenciák tekintetében mutatkoznak meg.
Minden zenei mozzanatot  képes nagyobb tömegben és mindenféle erölködés nélkül  tolmácsolni szinte a végtelenségig.Viszont ez el is várható az igen jelentős árkülönbség okán.
A komoly kétségek és erkölcsi kérdőjelek ezen a ponton merülnek fel bennem.Nyílván ha komoly célként tűzöm ki magam elé akkor előbb-utóbb meg tudom valósítani,de azt még le kell tisztáznom magamban,hogy a reprodukált zene élvezetére szabad-e,érdemes-e ennyit költeni?
Ezen a téren komoly a vívódásom.Ez még a jövő zenéje,de az biztos,hogy az M40.1 egy átkozottul jó doboz egészen különleges kvalitásokkal.
A jelen tapasztalataim és értékrendem alapján nekem a Harbeth a legtermészetesebb megszólalású hangsugárzó.
Nálad az M30.1+REL párosítás jól működik.A 2.1-nél nehéz,de nem lehetetlen eltalálni a helyes egyensúlyt.Kissebb szobában jobban kezelhető az M30.1+REL mint az M40.1.Nagyobb helyiségben ha az anyagiak rendelkezésre állnak akkor kétségtelenül az M40.2 többet képes feltárni a zene csodájából.
Zene:
Mozi:

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Egészen elképesztő.Nem nagyon lehet szavakba önteni.Bármivel próbáltam ez annyira tökéletes az én fülemnek,hogy nehéz jelzőt találni rá.Ehhez képest nem tudom mit lehetett még az M40.2-ön faragni...
Az M30.1 karaktere  csak a doboz méreteivel arányosan mindenből többet ad és ez full range.Azt nem tudom a szomszédok mennyire fognak szeretni? 
Gratulálok.Remélem hosszú időre társad lesz.Az állványt szívesen csináltam,de vidd el az M40.1-et Szombaton,mert utána már nem adom.  

Szia Zsolt!

Nem mondom,hogy nincs bennem némi irígység! Azért nem állom meg hogy meg ne kérdezzem: nem szeretett volna picit nagyobb teret maga körül a 40.1? Szerinted hogy viszonyul a 30.1+REL-hez?
Gyula 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Egészen elképesztő.Nem nagyon lehet szavakba önteni.Bármivel próbáltam ez annyira tökéletes az én fülemnek,hogy nehéz jelzőt találni rá.Ehhez képest nem tudom mit lehetett még az M40.2-ön faragni...
Az M30.1 karaktere  csak a doboz méreteivel arányosan mindenből többet ad és ez full range.Azt nem tudom a szomszédok mennyire fognak szeretni? 
Gratulálok.Remélem hosszú időre társad lesz.Az állványt szívesen csináltam,de vidd el az M40.1-et Szombaton,mert utána már nem adom.                                                        

Jelezz vissza, hogy az shl5+ sikerul-e elhozni egy idore mert akkor szivesen ott hagyom meg a 40.1t osszehasonlitani. Ha ugy latod, hogy szombatnal tovabb mar nem tudsz vele egyutt elni akkor duzzogva de elhozom. Majd ertekezunk

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Es milyen a hangja mar allvanyon?

Nagyon jo kis allvanyt hoztal ossze! Hiaba a mesterember

De jol nez ki a "kicsike" m40.1 dobog a szivem

Zene:
Mozi:

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Es milyen a hangja mar allvanyon?

Nagyon jo kis allvanyt hoztal ossze! Hiaba a mesterember

De jol nez ki a "kicsike" m40.1 dobog a szivem

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth M40.1 sajnos csak vendégségben

Zene:
Mozi:

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Valoban nem lehet csak a felhasznalt anyagok alapjan beloni az arat mivel a kozep es melysugarzo sajat fejlesztes es alapvetoen mas koncepcio alapjan keszulnek a Harbeth hangsugarzok mint a vastag falu tarsaik.
A 40.1 bitang jó hangú doboz.
Lehet meg is tartottam volna, ha nem készül mellette 3 diy dobozom.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

. A hangszórók árát, kivéve a Seas magasét, nem tudjuk, a Harbeth nem ad el hangszórót más cégeknek, szóval az nem biztos, hogy ezeket nagyon olcsón tudnák adni, és ha maguk gyártják nem is lehetnek azok. A hangjuk alapján meg semmiképpen.
Nekem az a fura, hogy mivel mindenki tudja, hogy Seas magas van benne, legalább azok közül a drágábbakat raknák bele.
Tuti, hogy nagyon jó árat kapnának ezekre is.
Kalmiék nagyon sok Seas magasat teszteltek.
Nem véletlenül esett a választásuk az Excel modelekre.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Valoban nem lehet csak a felhasznalt anyagok alapjan beloni az arat mivel a kozep es melysugarzo sajat fejlesztes es alapvetoen mas koncepcio alapjan keszulnek a Harbeth hangsugarzok mint a vastag falu tarsaik.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Tudomásom szerint a Harbeth-nél  a fejlesztés,tervezés kizárólag Alan Shaw műve.Nincs egy ötletelő team csak egy one-man show.Az eredmény olyan amilyen.Valakinek nagyon tetszik másnak nem.Ezek sem tökéletes dobozok.pl bitumen lapok

"Lehet de minden hangszoron modositott."

A SEAS-t leszámítva minden hangszoró házon belül készül.Saját tervek és fejlesztés alapján.
Ez nem azt jelenti,hogy azt az árkategóráit képviseli ami a Bege féle dobozban volt.
Az valóban felháborító,hogy ezért a szimpla vékony falú dobozért és pár olcsó hangszóróért egy autó árát kérik el...
Szóval ha materialsita szemüvegen keresztül nézzük akkor £2-3K nem ér többet,de sajnos a hangja eléggé magával ragadó.Ha Béla is több időt hagyott volna az M40.1-nek és otthon egyedül több héten,hónapon át hallgatta volna.A döntést pedig nem csak üzleti alapon hozta volna meg akkor lehet,hogy hosszabb távú kapcsolata lett volna a Harbeth-el.Egyébként minden elismerésem a DIY dobozokba vetett hite és türelme miatt.lásd SF Extrema 
Azért ha körvonalazódik a feljebb lépés lehetősége az M40.2-re akkor más pl DIY dobozt vagy Magneplanart is meg fogok hallgatni.

A hifiben minden csúcsminőségű termék mögött egy-két ember áll, ami nem így készül az lehet high-tech, de a hangja nem lesz az. A vékonyfalú doboz miért felháborító ? Nagyrészt ennek köszönhető az emberi hang magasszintű megszólaltatása, téves az a nézet, hogy akkor jó egy hangsugárzó doboza, ha olyan nehéz, hogy két ember kell egy monitor doboz mozgatásához. Az extrém vastag dobozfalak több problémát okoznak, mint amennyi előny származik a használatukból. Valójában sokkal több a hátrányuk, semmi nem indokolja a többcentiméteres falvastagság használatát. A hangszórók árát, kivéve a Seas magasét, nem tudjuk, a Harbeth nem ad el hangszórót más cégeknek, szóval az nem biztos, hogy ezeket nagyon olcsón tudnák adni, és ha maguk gyártják nem is lehetnek azok. A hangjuk alapján meg semmiképpen.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Régebben rákérdeztünk, hogy ez mit jelent.
Biztos tudod, hogy közvetlen kapcsolatunk volt a Seas-szal.
100 db-tól bármit megcsinál neked.
Megmondod mekkora mágnes legyen, milyen membrán, ferrofuid, stb, de ettől ezek még alacsony kategóriába sorolt hangszórók.
A gyártóknál sajnos a pénzügyi igazgató szava többet nyom a latba, mint a hangmérnöké.

Tudomásom szerint a Harbeth-nél  a fejlesztés,tervezés kizárólag Alan Shaw műve.Nincs egy ötletelő team csak egy one-man show.Az eredmény olyan amilyen.Valakinek nagyon tetszik másnak nem.Ezek sem tökéletes dobozok.pl bitumen lapok
http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?s ... tail&id=16
http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... materials-...
http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... coloration

"Lehet de minden hangszoron modositott."

A SEAS-t leszámítva minden hangszoró házon belül készül.Saját tervek és fejlesztés alapján.
Ez nem azt jelenti,hogy azt az árkategóráit képviseli ami a Bege féle dobozban volt.
Az valóban felháborító,hogy ezért a szimpla vékony falú dobozért és pár olcsó hangszóróért egy autó árát kérik el...
Szóval ha materialsita szemüvegen keresztül nézzük akkor £2-3K nem ér többet,de sajnos a hangja eléggé magával ragadó.Ha Béla is több időt hagyott volna az M40.1-nek és otthon egyedül több héten,hónapon át hallgatta volna.A döntést pedig nem csak üzleti alapon hozta volna meg akkor lehet,hogy hosszabb távú kapcsolata lett volna a Harbeth-el.Egyébként minden elismerésem a DIY dobozokba vetett hite és türelme miatt.lásd SF Extrema 
Azért ha körvonalazódik a feljebb lépés lehetősége az M40.2-re akkor más pl DIY dobozt vagy Magneplanart is meg fogok hallgatni.
Zene:
Mozi:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Lehet de minden hangszoron modositott. 

Régebben rákérdeztünk, hogy ez mit jelent.
Biztos tudod, hogy közvetlen kapcsolatunk volt a Seas-szal.
100 db-tól bármit megcsinál neked.
Megmondod mekkora mágnes legyen, milyen membrán, ferrofuid, stb, de ettől ezek még alacsony kategóriába sorolt hangszórók.
A gyártóknál sajnos a pénzügyi igazgató szava többet nyom a latba, mint a hangmérnöké.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ha mellett lett volna a 40.1, akkor lehet semmi sem hiányzott volna.
Fura, hogy egy tök más helyen meghallgatott rendszert össze tudsz hasonlítani egy máshol meghallgatott teljesen más dobozzal.
Sajnos sokan csak a neveket hallják meg.
Rengeteget teszteltük egymás mellett a két dobozt.
Nyugodt szívvel adtam el.

99%, hogy el van adva.

Nem gond. Remelem ugy lesz. Szivesen meghallgattam volna egyszerre a kettot.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Lehet de minden hangszoron modositott. Sajnos a markat meg kell fizetni. Egyebkent tetszett nagyon a bege fele doboz de az en fulemnek valami hianyzott. Ettol meg elismerem, hogy oriasi energia volt benne meg a szinpad is nagy volt es tiszta volt a magasa. Remelem sikerult eladni es nem kell bannom, hogy nem azt vettem meg. Mert meg a vegen szigonynal fog kkkotni a 40.1;)
Ha mellett lett volna a 40.1, akkor lehet semmi sem hiányzott volna.
Fura, hogy egy tök más helyen meghallgatott rendszert össze tudsz hasonlítani egy máshol meghallgatott teljesen más dobozzal.
Sajnos sokan csak a neveket hallják meg.
Rengeteget teszteltük egymás mellett a két dobozt.
Nyugodt szívvel adtam el.

99%, hogy el van adva.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”