Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

3802-t mire? ujabb denon vagy mas tipus?
Egy Yamaha RXV 350 re cseréli és plussz lóvéra

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Másik topic-denon 3802
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Hypo »

Veszel egy mozit?   

Egyelőre nem. Av erősítőt cserélek és esetleg dvd lejátszót is.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Veszel egy mozit?  

Egyelőre nem. Av erősítőt cserélek és esetleg dvd lejátszót is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Heed Audio termékek

Mozira.
Veszel egy mozit?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Mozira.

Egyébként év vége felé tuti kiépítem a külön hifi láncot, ami elképzelhatő, hohy újra canopus lesz, de már külön előfokkal.

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Hypo »

Emberek nem hifire költeném a pénzt!
Ejnye ejnye, cserben hagyod a bandát, mi másra lehet még költeni??:}}}}}

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Emberek nem hifire költeném a pénzt!

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

miért akarod eladni Gandalf?
Sokan kérdezik. Azért mert másra kell a pénz.

És az nem titok, hogy milyen irányba akarsz mozdulni???

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Sokan kérdezik. Azért mert másra kell a pénz.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: richies »

CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: b.org »

meg tudnád mondani, hogy a 03110042 sorozatszám Mk I., II., III. vagy IV-t takar?
Küldtem mailt, megkaptad?

e-mailban válaszoltam is, igaz csak ma este...
TV Hitachi 42PD4200 * CD Marantz CD 6000 OSE * AMP Marantz PM350 * AVR Marantz SR7300 * SP'S Dynaudio Audience 52, 62

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2618

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

meg tudnád mondani, hogy a 03110042 sorozatszám Mk I., II., III. vagy IV-t takar?
Küldtem mailt, megkaptad?

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

TV Hitachi 42PD4200 * CD Marantz CD 6000 OSE * AMP Marantz PM350 * AVR Marantz SR7300 * SP'S Dynaudio Audience 52, 62

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

kedves vadász, ha itt vagy még... várj egy piilanatot, kérdezni szeretnék...

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Hogy all mostansag a canopus epitesi akcio gyerekek? Illetve megtudnatok mondani hol lehet vasarolni heed fele canopust,mert meg nem talaltam semelyik boltba akarhol kerestem (mennyibe faj egy ilyen manapsag,mert csak regi arakat tdok).

Amennyire én tudom, az utóbbi időben mindenki kéz alól vette. 70-80 körül árulják, ez kb félár. Ki kell fogni egy alkalmi vételt, vagy hirdess te is.

A "építési akció" részemről áll
Egyelőre a rendszerem elemeit tervezem, a meglévőkhöz milyen új ketyeréket vegyek, mi legyen használt, mi legyen új. Nem sürgős: vagy 20 éve "szüneteltetem" a hifizést, egy pár hetet még kibírok. Addig: Sony minitorony

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Hogy all mostansag a canopus epitesi akcio gyerekek? Illetve megtudnatok mondani hol lehet vasarolni heed fele canopust,mert meg nem talaltam semelyik boltba akarhol kerestem (mennyibe faj egy ilyen manapsag,mert csak regi arakat tdok).

Ennyiért én is odaadom. Ha érdekel.

Vendég

Heed Audio termékek

Tudtommal nincs hazai viszonteladójuk, viszont vásárolhatsz direktben a gyártótól. Az új ára kb. 130 eFt/pár ( bruttó ).

Amúgy az egyik haverom most árulja a sajátját, ha nem idegenkedsz a használttól. 65 eFt/pár, kifogástalan esztétikai és műszaki állapotban. Ezen a számon érdeklődhetsz: 30/900-1671

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cosmo »

A honlapjukon nagyon sok infót megtalálsz!

Vendég

Heed Audio termékek

Hogy all mostansag a canopus epitesi akcio gyerekek?
Illetve megtudnatok mondani hol lehet vasarolni heed fele canopust,mert meg nem talaltam semelyik boltba akarhol kerestem (mennyibe faj egy ilyen manapsag,mert csak regi arakat tdok).

Vendég

Heed Audio termékek

Én megmondom őszintén ha elmennék egy baráti talira sajnálnám elba**ni az időt hangfalhallgatásra. Mennyi minden jó dolgot lehetne csinálni ha már egyszer végre megismerkednénk. Lehetne sütni, főzni, fürödni, berugni, csajozni, gyerekezni, röhögni és volna még ötletem.
Szívemből szóltál, és ezért szeretnék elmenni a következőre, ha lesz.

Léva

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: sajti »

MINDEN HANGFAL KOMPROMISSZUM
Ezt kicsi fokoznám: Minden berendezés kompromisszumok halmaza. A választás többé kevésbé tudatos, illetve ízlés kérdése. A választási lehetőségek száma a konstruktőr tapasztalatának növekedésével együtt sokasodik. Más kérdés, hogy a tapasztalattal együtt bizonyos -alapvető- kérdésekben a választás egyszerűsödik is.
Egy bizonyos szint felett a kompromisszumok kiválasztása már egyre inkább ízlés kérdése lesz.

sajti

Vendég

Heed Audio termékek

Szerinted a többutas rendszer tökéletes? Kompromisszum mentes? 20-20kHz-ig torzításmentes? Csoportfutás hibák, fázistolás nincs? Ideális egypont sugárzók? Hm?

Egyébként ha már számon kérjük egymáson a válaszokat, akkor azért erre is szívesen olvassnék valami reakciót ( habár a kérdést nem én tettem fel ).

Vendég

Heed Audio termékek

Előjött az egyutas hangfal ötlete. Elmondtam, hogy fizikailag miért nagyon rossz ötlet.
Egyutas, többutas, dinamikus, sztatikus, tölcséres - könyörgöm, MINDEN HANGFAL KOMPROMISSZUM, csak mindegyik másban!

A már sokat emlegetett vakteszten az átlag emberek jelentős többsége meg sem tudná különböztetni egymástól a különböző elven működő hangsugárzókat.

Vendég

Heed Audio termékek

Halkan jegyzem meg volt nekem a rádióban egy jazz őrült audiofil munkatársam aki számomra olyan gány felvételekre mondta, hogy isteni, hogy lehet, hogy igazad van csak akkor nem egyről beszélünk ha valósághű zenére gondolunk. Ha öten ülnek a színpadon azt nem véletlenül 10 mikrofonnal plusz egyenkénti mikrofonokkal veszik. Két mikrofonnal nagyon rossz minőségű lenne a felvétel hisz a sok hangszer hangja zavarná egymást. Buta példával, mint az egyutas hangszóró.
Uh, ez fájt....

Az a baj, hogy napjainkban az emberek fejében egy teljesen torz elképzelés él a zenei reprodukcióról.

A régi egy ill. két mikrofonos felvételeknek jó pár előnyös tulajdonsága volt:

1. A zenekar együtt játszotta fel az adott lemezt, szemben a mai trenddel: hétfőn a dobos Jóska felnyomja az alapokat, kedden Feri ráteszi a gitár harmóniákat ( szerdán a szólókat ), csütörtökön a Jocó prüntyög valamit a szintivel, végül pénteken Gizike felénekli a vokálokat. Azt ugye nem kell magyarázni, hogy a zenészek közötti direkt kölcsönhatás milyen pluszt adott hozzá a felvételek hangulatához, nem is beszélve az improvizációkról, ami az egyik meghatározó eleme pl. a jazz-nek. Ezekből a felvételekből hiányzott a mai lemezek steril, grammra kimért stúdió hangzása, ezek még tele voltak ÉLETTEL. Aki ezt nem érzi, nem hallja, annak persze felesleges magyarázni.

2. A zenészek/hangszerek valós térbeli elhelyezkedést mutattak, a felvételeknek valódi színpada volt, nem pedig a hangmérnök varázsolt a sávokkal, valami féle mű teret kreálva.

3. A hangszerek valós méretben, helyes arányban jelentek meg. Nem voltak még agyon mikrofonozott hangszerek, ezáltal ismeretlenek voltak a már korábban említett 5-6 méteres zongorák és dob cuccok. Ez például szinte senkinek sem tűnik fel ma már, hogy mondjuk a felső cinek balról szólnak, a pergő meg a lábdob középről, a láb cin meg jobbról, és mindehhez a két "csatorna" között van egy szobányi távolság. És akkor még nem is beszéltünk azokról a "kiváló" 5.1-es felvételekről, ahol bizonyos hangszerek elötted, mások meg mögötted szólalnak meg. Ez aztán a valósághű zenei reprodukció!

4. A felvételt hallgatva a ZENEKART hallottad, nem pedig egymásra pakolt, kiemelt és túlforszírozott hangokat, zörejeket. A mai lemezek sokszor olyan részleteket mutatnak meg, amiket az ember egy koncerten ülve a büdös életben nem hall meg! Diana Krall lemezein tisztán lehet hallani a nyál buborékok pukkanását a művésznő szájában, ami a szuper közeli mikrofonozásnak köszönhető. Ez egyrészt gusztustalan, másrészt röhejes, mivel egy élő fellépés során épp úgy nem hallunk meg ilyen részleteket, mint ahogy a pattanást sem látjuk Diana homlokán az ötödik sorból ülve.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”