Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Elárulod miket váltott le, milyen kábel ment a levesbe?

Ez is érdekelhet többeket is,de személy szerint engem inkább az érdekelne,hogy mennyire volt egyértelmű,és jól hallható kiválasztani a különböző tápkábelek közül a készülékekhez a legmegfelelőbbet?Úgy is kérdezhetném hogy sokat sakkoztatok vele,vagy egyértelmű volt a választás? Ez a kérdésem vonatkozik a megfelelő ic és a hangfalkábel kiválasztására is.
És mennyi idő után érezted azt hogy most már teljesen egyben van a hang,és nem változik már kénye kedve szerint?

Nem szeretném, ha bárki is tévútra futna azzal, hogy milyen kábeleket cseréltem le. Úgy gondolom, a csere nem egyik, vagy másik kábelt minősíti, hisz régi kábeleimet azonnal megvették, s új tulajdonosaik legalább annyira boldogak velük, mint én Cables kábeleivel.
A régi és új kábelek között összességében volt egy 20X szorzó - természetesen a "levesbe" kerültek javára, maradjunk ennyiben

Hangsúlyozom, nálam a saját rendszeremen, a saját "hangideálommal" az AirN-kábeleket sokkal jobbnak találtam, mint a korábbiakat.
A különbség olyan nagy volt, hogy az már az első hangnál, első képkockánál jelentkezett!

Az én esetemben nem volt "sakkozás" a kábelekkel. Először "próbaképpen" kértem két egyenáramú kábelt a CD-játszó és DAC valamint azok tápegysége közé. Megkaptam, betettem, padlót fogtam. Néhány hét után megkértem Rudolfot, hogy hozzon el hozzám egy nagy-teljesítményű erősítőhöz és egy CD-játszóhoz szánt hálózati kábelt.
Rudolf eljött. Meghallgattuk a rendszert a régi kábelezéssel, majd először bekötöttük az erősítőhöz szánt kábelt. Nem volt nagy különbség (erre még visszatérek), de bizonyos paraméterekben jobb volt. Majd betettük a CD-hez szánt kábelt. Innentől kezdve nem bírtam abbahagyni a zenehallgatást! Sorban tettem fel az összes lemezemet, melyeket a korábbi napokban hallgattam, majd néhány olyat, melyeket már "rongyosra" hallgattam. A két kábel azt a hangképet adta, amit régóta keresek - szerelem első hallásra. Ezután Rudolf felajánlotta, próbáljunk ki még mást is, amire nemet mondtam, mert nekem az a hangkép kellett, amit az első két kábel adott.
A kábeleket kivettük, Rudolf elment, vitte a kábeleit. Nem próbált semmit eladni, nem győzködött.

És akkor egy kiegészítés a korábbi "nem volt nagy különbség" kifejezéssel kapcsolatban.
Nálam is "Roy-féle" ösvény van, annyi különbséggel, hogy a teljes vezetékelés ugyanolyan kábellel van (volt) kiépítve, mint amit általában az utolsó egy-másfél méteren szokásos használni. Ez volt az összehasonlítási alap, Rudolf kábeleit pedig egy közeli konnektorba csatlakoztatott teszkógazdaságos hosszabbítóba dugtuk... - no komment.

Szóval Rudolf elment én meg este leültem zenét hallgatni... majd az első lemez közepe táján kikapcsoltam a rendszert, mert a néhány órával korábbi hangkép ismeretében hallgathatatlanná vált számomra. Másnap megrendeltem az AC-kábeleket.

A megérkezett új AC-kábelek elsőre azt adták, amit a próba alatt megtapasztaltam, majd kb. 2-3 hétig jelentkeztek a "kilengések" melyekről írtam. Közben a házimozi-erősítőhöz és a DVD-játszóhoz is megérkeztek az ugyanolyan hálózati kábelek, melyeket az audio-rendszerhez rendeltem, a "kilengések" itt is jelentkeztek hangban, képben egyaránt.

Miután az AC-kábelek egy nekem nagyon tetsző, a korábbinál sokkal hallgathatóbb hangképet eredményeztek, így a kisjelszintű kábelekbe mindenféle próba nélkül "beleugrottam" - azaz a legtiltottabb(!) módon meghallgatás nélkül megvettem azokat.

Bekötöttem, leültem zenét hallgatni, majd meghirdettem a korábbi hangszóró és IC-kábeleimet is. Néhány nap felhőtlen zenehallgatás után a kisjelszintű AirN kábelek olyat tettek, amilyen jellegű tapasztalatom még korábban nem volt. Gyakorlatilag hallgathatatlanná vált a rendszer (számomra), kihegyezett, mindenre ráfókuszáló, rideg technokrata hangot adtak, majd átváltottak mindenféle szempontból beszűkült, monó hangképre. Az előbbi esetben a mélyek szűntek meg teljesen, a második esetben meg "lekapcsolták" a magassugárzót és "benyomták" a monó-gombot.
Mivel hallottam már ilyesmiről néhány napra betettem egy bejárató-lemezt. Ezután a jelenség egyre kisebb intenzitással lassan megszűnt.
Kb. 3 hét kellett, hogy a hang a kábel(?) lenyugodjon. A lenyugvás utáni eredmény viszont jobb, mint a "kiindulási" állapot.

Úgy gondolom, részemről a kábelezés kérdése újabb 15 évre letudva.
longkft.hu/audioblog/

sound
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: sound »

Üdv Mindenkinek

Nem vagyok egy sokat hozzászóló fórumtag, de a számomra érdekes topikokat figyelemmel kisérem.

A sokszor valóban jogosan érdeklődőknek leírnám az általam tapasztaltakat Cables kábeleivel kapcsolatban.

Majdnem egy éve használom az Air-N kábelcsaládot a rendszeremben és abszolut meg vagyok vele elégedve.   Ez nem azt jelenti hogy ennél nincs jobb , de ha az ember nem tudja visszafogni a késztetését hogy mindig keresse a mégjobbat, akkor egy véget nem érő és igen költséges  folyamatnak néz elébe.

Mivel tanultam anyagismeretet ezért Radnai Úr régi kábel teóriájának számomra van elfogadható létjogosultsága.  Ezen okból is kerültek kipróbálásra a kábelei.

A tesztre eljött egy zenekari zenész barátom is akinek szintén kiváncsi voltam a véleményére a kifinomult hallása miatt.

Először a hangfal kábelt cseréltük ki lévén hogy abból csak egyféle verzió létezett az Air-N tipusból.  Meglepő változást hozott a hangzásban  pozitív irányba a ránézésre vékonyka, de emiatt nagyon jól kezelhető kábel.  Valamelyest nőtt a térérzet és kiegyensúlyozottab lett a hangkép.
Amiről cseréltük az egy neves amerikai gyártó kb. 300e. ft-os kábele.  (nevet nem írnék a békesség végett)

Majd az IC kábel cseréje (amiből szintén egy féle tipus volt) után megszünt a kicsit "sok" csillogás a magasaknál  -ezt csak a csere után hallottuk jobban, előtte nem éreztük zavarónak-  és lágyabb lett az énekhang is.
Amiről cseréltük , csak annyit írok hogy Nordost de nem az olcsóbb kategória.

Aztán jöttek a tábkábelekkel való próbák amiből volt 4db.
Végig próbáltuk mind a 4-et több zeneszámmal , majd ugyanazzal az egy, tesztelésre szerintünk legjobban megfelelő zeneszámmal is.

Két kábel volt a befutó , bár sztem. mindegyik megálja a helyét a maga nemében csak esetleg éppen nem ebben a rendszerben a legmegfelelőbb.   Számomra a legfontosabb hogy a zene hallgatása hosszan hallgatva is kellemes időtöltés legyen.  
Az a véleményem hogy a kábel milyensége első hallásra is kihallatszik a rendszerben,  bár a hosszú tesztek, a fáradtság és egyéb tényezők néha tévútra viszik az embert.
Ebből kifolyólag a két tápkábel, az IC kábel és a hangfal kábel is némi letét ellenében nálam maradt egy 5 napos tesztelési periódusra.
(Épp szabadságon voltam ekkor)

Az 5 nap után egyértelműen eldőlt hogy melyik tápkábel a jobb.  Ez idő alatt többször töbféle kommbinációban cserélgettem a saját ill. cables kábeleit a rendszerben.  A végén a nekem igazán tetsző hangzást a cables kábelei hozták meg.
A tápkábelnél szintén nem írnék nevet , de egy európai gyártó  900Eurós  kábelét váltotta.

Azóta a kábelek hangja valamelyest még finomodott is a kevéske bejáródástól.

A tapasztalataim alapján mindenkit a kipróbálásra ösztönöznék, mert azt vallom hogy más-más rendszerben egyes kábelek -de legfőképp a tápkábel-  teljesen eltérő hangképet eredményezhet. 
A találkozás előtt természetesen én is rákérdeztem az árra, ill. a használt anyagokra, bár a sodrás és más összetevők annyira nem érdekeltek, inkább a hangra gyakorolt hatásuk.   Ez viszont csak a teszten derül ki.    A teszteléskor bármilyen ezekel a dolgokkal kapcsolatos kérdésemre választ kaptam.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2217

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Ez is érdekelhet többeket is,de személy szerint engem inkább az érdekelne,hogy mennyire volt egyértelmű,és jól hallható kiválasztani a különböző tápkábelek közül a készülékekhez a legmegfelelőbbet?Úgy is kérdezhetném hogy sokat sakkoztatok vele,vagy egyértelmű volt a választás? Ez a kérdésem vonatkozik a megfelelő ic és a hangfalkábel kiválasztására is.
És mennyi idő után érezted azt hogy most már teljesen egyben van a hang,és nem változik már kénye kedve szerint?

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1155

Hozzászólás Szerző: 4you »

Más kábel kell az erősítőhöz és a jelforráshoz.
Megcserélve a kettőt rosszabb eredményt kapunk, mint helyes használatkor.
A hálózati-kábelek rendszert alkotnak.
Ha 1 egységnek vesszük azt a változást, ami egy AirN kábel rendszerbetevésekor történik, akkor a második kábel behelyezésével nem 2 egységnyi lesz a változás, hanem sokkal több.
A hálózati kábelek már az első pillanatban megmutatják a várható hangképet, azonban ezek is "bejáratódnak"(?).
A használat során az első hetekben a hangkép többször megváltozik - hol szürkévé és érdektelenné válik, hol csörömpölni kezd.
Ez a folyamat a kis-jelszintű kábeleknél akár lelki válságba is kergetheti az új tulajdonost. Azoknál az első néhány hét alatt, akár egyetlen lemez meghallgatása közben képesek többféle hangképet produkálni (időnként eltűnik alulról 2 oktáv!)
Nálam pregnánsan jelentkezett ez a hatás, mert egyszerre cseréltem IC- és hangfalkábelt, miközben AC-kábeleim is csak néhány hetesek voltak.
Amikor helyreáll a rend, az elsőre megtapasztalt pozitív hatások kiegészülnek hatalmas térrel, sokáig hallgatható meleg hangképpel, korábban soha nem tapasztalt, rendkívül stabil és mély alsó tartománnyal. A legfontosabb pedig, a megnövekedett zenehallgatási kedv!
Házimozin hasonló tulajdonságok jelentkeznek.
Hangsugárzóimat 90 herzen vágom, mégis, ha nincs is bekapcsolva a szub, egy rendkívül meleg, barátságos, "emberi" hangot kaptam AirN kábelekkel. Szubbal való használat esetén sincs felesleges erőfitogtatás, minden egységes.
A kép sima, mindenféle szemfárasztó hatástól mentes.
Ezt már talán leírtam korábban, a Mezzo opera előadásai, jazz koncertjei kábelcsere óta fantasztikus élményt jelentenek, a dvd-mről pedig kiderült, hogy remek CD-játszó (is).

...ezek a saját "általános" tapasztalataim, korábbi kábeleimet pedig szívfájdalom nélkül eladtam (10, illetve 15 évi együttélés után)
És még annyit, ha valaki beírja a szokásos "maszlagot", hogy azért állt helyre a "rend", mert megszoktam a kábeleim hangját, visítani fogok - de tényleg!

Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Na ezzel kapcsolatban érdekes lenne egy-két vélemény, hogy ugyanolyan anyaggal szerelt kábelek esetén ki mit tapasztalt kifejezetten Rudolf kábelei esetében...
Ha valaki már túl van ezen, szintén érdekelhet, de nem az, hogy meg kell hallgatni, meg hogy rendszerfüggő. Ezt én is tudom.
Általános tapasztalatok érdekelnének...
Rudolf Tőled is 

Más kábel kell az erősítőhöz és a jelforráshoz.
Megcserélve a kettőt rosszabb eredményt kapunk, mint helyes használatkor.

A hálózati-kábelek rendszert alkotnak.
Ha 1 egységnek vesszük azt a változást, ami egy AirN kábel rendszerbetevésekor történik, akkor a második kábel behelyezésével nem 2 egységnyi lesz a változás, hanem sokkal több.

A hálózati kábelek már az első pillanatban megmutatják a várható hangképet, azonban ezek is "bejáratódnak"(?).
A használat során az első hetekben a hangkép többször megváltozik - hol szürkévé és érdektelenné válik, hol csörömpölni kezd.

Ez a folyamat a kis-jelszintű kábeleknél akár lelki válságba is kergetheti az új tulajdonost. Azoknál az első néhány hét alatt, akár egyetlen lemez meghallgatása közben képesek többféle hangképet produkálni (időnként eltűnik alulról 2 oktáv!)
Nálam pregnánsan jelentkezett ez a hatás, mert egyszerre cseréltem IC- és hangfalkábelt, miközben AC-kábeleim is csak néhány hetesek voltak.

Amikor helyreáll a rend, az elsőre megtapasztalt pozitív hatások kiegészülnek hatalmas térrel, sokáig hallgatható meleg hangképpel, korábban soha nem tapasztalt, rendkívül stabil és mély alsó tartománnyal. A legfontosabb pedig, a megnövekedett zenehallgatási kedv!

Házimozin hasonló tulajdonságok jelentkeznek.
Hangsugárzóimat 90 herzen vágom, mégis, ha nincs is bekapcsolva a szub, egy rendkívül meleg, barátságos, "emberi" hangot kaptam AirN kábelekkel. Szubbal való használat esetén sincs felesleges erőfitogtatás, minden egységes.
A kép sima, mindenféle szemfárasztó hatástól mentes.
Ezt már talán leírtam korábban, a Mezzo opera előadásai, jazz koncertjei kábelcsere óta fantasztikus élményt jelentenek, a dvd-mről pedig kiderült, hogy remek CD-játszó (is).

...ezek a saját "általános" tapasztalataim, korábbi kábeleimet pedig szívfájdalom nélkül eladtam (10, illetve 15 évi együttélés után)

És még annyit, ha valaki beírja a szokásos "maszlagot", hogy azért állt helyre a "rend", mert megszoktam a kábeleim hangját, visítani fogok - de tényleg!
longkft.hu/audioblog/

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Még egy dolog: jelenleg készült pár 1,5 m-es hálózati kábel különböző átmérőjű huzalokkal, ha valakinek van kedve ezeket meghallgatni Budapesten szívesen elviszem őket.

Na ezzel kapcsolatban érdekes lenne egy-két vélemény, hogy ugyanolyan anyaggal szerelt kábelek esetén ki mit tapasztalt kifejezetten Rudolf kábelei esetében...
Ha valaki már túl van ezen, szintén érdekelhet, de nem az, hogy meg kell hallgatni, meg hogy rendszerfüggő. Ezt én is tudom.
Általános tapasztalatok érdekelnének...
Rudolf Tőled is 

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2390

Hozzászólás Szerző: cables »

Jó estét!

Tényleg ássuk el a csatabárdot, ezt mondom azoknak is akik értem emelnek szót. Az audio egy szép hobby, kezeljük ennek megfelelően a témákat és egymást!

Visszatérve egy gondolt erejéig akvapark délelőtti kérdésére azt mondanám, hogy az optimális huzal átmérők tekintetében az én véleményem is változott és változik ma is időnként, tehát a legjobb, ha mindenki önmaga tapasztalja ki, hogy neki melyik jön be.

Pár hónapja készítettem XLR IC kábeleket egy kedves érdeklődőnek és hamar kiderült, hogy neki, az ő fülének és az ő rendszerébe illesztve a szokottnál jóval vastagabb huzal hangja tetszik. Én eleinte furcsáltam a dolgot, de elmenve hozzá,. az ő rendszerébe illesztve meghallgatva az IC kábelt igazat kellett adnom neki. Azt, hogy én milyen hangzást szeretek azt bárki meghallgathatja nálam, a jövőben is, mint eddig előzetes egyeztetéssel bárkit szívesen látok nálam.

Még egy dolog: jelenleg készült pár 1,5 m-es hálózati kábel különböző átmérőjű huzalokkal, ha valakinek van kedve ezeket meghallgatni Budapesten szívesen elviszem őket.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3204

Hozzászólás Szerző: audioline »

A magam részéről maximálisan nyitott vagyok egy jobb, informatívabb kommunikációra a kölcsönös tisztelet alapján!

.......

Ami a két alábbi beírásban van, azt megértettem és megpróbálok azok szerint változtatni a dolgokon!

Üdvözlöm ezt a hozzáállást! 
.

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Csak reagálok, mert meglettem szólítva. ValhallA topicja valóban békés, de ezt tonee fórumtárs jegyezte meg, övé a pont.
Másrészről írod, hogy régi huzalokban látod a fantáziát, és ezt el kellene fogadni, illetve hogy ezekről írsz. Hol itt a gond? Senki nem kritizálta azt, hogy te miért ilyen meg ilyen anyaggal dolgozol, mint ahogy a többi helyen sincs kritizálva, hanem csak érdeklődnek felőle, ugyanis keveseknek adatik meg, hogy kábeleket tudjanak otthon készíteni. Viszont akkor tényleg írni is kellene róla.

"Senki nem kritizálta"???
De bizony kritizálták, hajaj, de hányszor, és nem éppen finomkodva, nem csoda, hogy kialakult ez-az adok-kapok önvédelmi rendszer....

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Csak reagálok, mert meglettem szólítva. ValhallA topicja valóban békés, de ezt tonee fórumtárs jegyezte meg, övé a pont.
Másrészről írod, hogy régi huzalokban látod a fantáziát, és ezt el kellene fogadni, illetve hogy ezekről írsz. Hol itt a gond? Senki nem kritizálta azt, hogy te miért ilyen meg ilyen anyaggal dolgozol, mint ahogy a többi helyen sincs kritizálva, hanem csak érdeklődnek felőle, ugyanis keveseknek adatik meg, hogy kábeleket tudjanak otthon készíteni. Viszont akkor tényleg írni is kellene róla.

Jó reggelt mindenkinek!

Ketten leírták, hogy mit kifogásolnak nálam, ezekre próbálok meg röviden válaszolni!

A fő probléma, a viták alapja itt ebben a topikban, hogy én egy teljesen másféle kábel készítési filozófiáról írok és ez irrítál egyeseket.

Valaki - talán gyuszmo - azt hozta fel példaként, hogy milyen békés Valhalla Ákos kábeles topikja. Így igaz, tényleg békés. Ő a nemes fémek (arany, platina) használatában látja a jó hang titkát és ezt szó nélkül mindenki elfogadja és ez így van jól!

Én viszont ezzel szemben a régi, nagyon régi rézhuzalokban látom a jó, a természetes hang titkát.
Talán akkor ezt is el kéne fogadni, hogy én ezekről írok itt ebben topikban. Arra kérek mindenkit, hogy fogadja el ezt! Hadd legyen egy régi rézhuzalos topik is az AVX-en cikizés és beszólások nélkül!

Ami a két alábbi beírásban van, azt megértettem és megpróbálok azok szerint változtatni dolgokon!

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kedves Rudolf !

Ez már információ, mégha kevés is.
Mivel a ká-belezés egy szofisztikált dolog - lásd gyári prospektusok - azért még leírhátnád a tömör - sodrott, a vékony - vastag, szigetelt, és mivel kábel témájában az álláspontod.
Ill. ha megváltzik a koncepció - hiszen már sokféle kábeled forog közkézen - akkor arról is írjál.
Szerintem ezen utóbbi az ami soku(n)kat izgat itt a Fórumon.
üdv, Akva. Sok sikert további munká(i)dhoz, remélvén marad(6)tsz it, köztünk.

Köszönöm a kérdést! megpróbálok rá válaszolni!

Jelvezeték - lehető legvékonyabb, IC helyen 1X-es, hangfal kábel sok belőle, szigetelés minimális
Tápkábel - itt nincs recept, ez nagyon rendszer függő. Van ahol 1 mm egyszeres, van ahol a többszálas sodrott 0,3 mm körüli, itt persze baromira kell szigetelni

(tegnap hírlevelünk volt a melóhelyen, rengeteg az érdeklődés valszeg csak este tudok több választ írni!)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1448

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Jó reggelt mindenkinek!

Ketten leírták, hogy mit kifogásolnak nálam, ezekre próbálok meg röviden válaszolni!

A fő probléma, a viták alapja itt ebben a topikban, hogy én egy teljesen másféle kábel készítési filozófiáról írok és ez irrítál egyeseket.

Valaki - talán gyuszmo - azt hozta fel példaként, hogy milyen békés Valhalla Ákos kábeles topikja. Így igaz, tényleg békés. Ő a nemes fémek (arany, platina) használatában látja a jó hang titkát és ezt szó nélkül mindenki elfogadja és ez így van jól!

Én viszont ezzel szemben a régi, nagyon régi rézhuzalokban látom a jó, a természetes hang titkát.
Talán akkor ezt is el kéne fogadni, hogy én ezekről írok itt ebben topikban. Arra kérek mindenkit, hogy fogadja el ezt! Hadd legyen egy régi rézhuzalos topik is az AVX-en cikizés és beszólások nélkül!

Ami a két alábbi beírásban van, azt megértettem és megpróbálok azok szerint változtatni dolgokon!

Kedves Rudolf !

Ez már információ, mégha kevés is.
Mivel a ká-belezés egy szofisztikált dolog - lásd gyári prospektusok - azért még leírhátnád a tömör - sodrott, a vékony - vastag, szigetelt, és mivel kábel témájában az álláspontod.
Ill. ha megváltzik a koncepció - hiszen már sokféle kábeled forog közkézen - akkor arról is írjál.
Szerintem ezen utóbbi az ami soku(n)kat izgat itt a Fórumon.
üdv, Akva. Sok sikert további munká(i)dhoz, remélvén marad(6)tsz it, köztünk.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Jó reggelt mindenkinek!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Jó estét kívánok mindenkinek!

Nekem az a véleményem, hogy valakinek, aki kábeleket árul itt, annak nem kötelessége gyártási részleteket közreadni, amellyel azonos vagy hasonló minőségű kábeleket tud csinálni bárki. Nagyon sok kisérletezés, millió zsákutca után lehet olcsón jó kábeleket készíteni. Aki ilyenre akar vállalkozni az járja végig ezt az utat.

Azt is szeretném leszögezni, hogy itt nem én kötekszek másokkal, hanem velem próbálkoznak meg kötekedni olyanok, akik nem is ismernek se engem, se a kábeleimet.

Az meg, hogy nem tudok állandóan gépnél lenni és válaszokat írni abból ered, hogy van egy főállásom, és ott néha nagyon keményen helyt kell állni.

Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, de azt hiszem van itt jópár ember aki ugyanígy elnézést kérhetne tőlem!

A magam részéről maximálisan nyitott vagyok egy jobb, informatívabb kommunikációra a kölcsönös tisztelet alapján!

Drága Rudolf!

Először: én nem szeretném, ha Te mint "kábeles" eltűnnél a fórumról, mert hogy egy egyedi figura vagy, azt szerintem senki nem vitatja. 

Másodszor: értsd meg légyszi, hogy SENKI nem akar olyan kábeleket készíteni, mint Te! Nem érdekelnek a gyártási részletek, csak elemi alap információk, amit bármelyik másik készítő elárul szerintem. Nekem konkrét tapasztalatom Fapacival van csak (bocs, hogy idehozlak!), de soha nem volt olyan, hogy ne válaszolt volna bármire is! Asszem még az a link is elérhető volt, hogy Japánból honnan rendelte az ezüst huzalt!!! A franc se kínlódik a kábel elkészítésével (munka, stb.), mikor Ti eleve napi szinten benne vagytok, mindenetek megvan hozzá. Senki nem akarja tőled a Szent Grált!
A végeredmény viszont lehet, hogy érdekelne, ha legalább a kérdésekre válaszolnál, mert az egésznek az alapja ez! A kábel nálam csak utána jön...
Ehelyett mint már leírtam régebben, lenyomoztad, hogy ki vagyok (nagy feladat volt), elküldted emailben nekem, én jól megrémültem saját magamon és nem történt semmi. Vagyis de, párszor telefonáltál, mert én is tudok nyomozni. Ez azért valljuk be, nem standard...

Harmadszor: az a baj, hogy sokszor egy ártatlan kérdést is kötekedésnek veszel (vagy kikerülöd a választ), mint ahogy én kérdeztem anno, hogy mi is az az Air-N, de a legutóbbi Shimano-s dolgot is említhetném. Tény, hogy nem ismerlek sem Téged, sem a kábeleidet, de épp ezért is születtek a kérdéseim. Ha nincs rá értelmes válasz, akkor az miért jó?

Mert az, hogy szinte kivétel nélkül egy tök jót beszélgetnénk egymással, ebben én is biztos vagyok, remélem hogy legalább egyszer meg is fog történni (akár a többi készítővel is, mert sajnos még az említett Fapacit sem ismerem személyesen). Ezért is próbálok a fogalmazásaimban is udvarias és mértéktartó lenni (a tiszteletet Te is említetted), meg hát van illem is a világon. Csak eddig azt vettem észre, hogy ez itt nem sokat ér.
Olyan mértékben nem válaszolsz már a tényleg ártalmatlan kérdésekre sem, hogy ez felveti (mint látod) azt a kérdést, miért is "vélemények és kérdések" a topik címe...

Szóval kedves Rudolf, a félelmeidet irányunkban nyugodtan felejtsd el, senki nem tör a "hatalmadra"!
Tényleg úgy érzem, hogy egy aranyos pali vagy, de legyen benned is egy kicsit több bizalom felénk, ha lehet...  
Én a részemről elnézésedet kérem, ha bármi bántó ért volna, bár nem emlékszem ilyesmire. Peace 

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2217

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Nekem az a véleményem, hogy valakinek, aki kábeleket árul itt, annak nem kötelessége gyártási részleteket közreadni, amellyel azonos vagy hasonló minőségű kábeleket tud csinálni bárki. Nagyon sok kisérletezés, millió zsákutca után lehet olcsón jó kábeleket készíteni. Aki ilyenre akar vállalkozni az járja végig ezt az utat.

Azt is szeretném leszögezni, hogy itt nem én kötekszek másokkal, hanem velem próbálkoznak meg kötekedni olyanok, akik nem is ismernek se engem, se a kábeleimet.

Az meg, hogy nem tudok állandóan gépnél lenni és válaszokat írni abból ered, hogy van egy főállásom, és ott néha nagyon keményen helyt kell állni.

Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, de azt hiszem van itt jópár ember aki ugyanígy elnézést kérhetne tőlem!

Egy pár gondolat,javaslat ha megengeded a topikod jobbá tételéhez.
Először is ha valaki le akarja másolni a kábeleidet,az lemásolja a segítséged nélkül is.Kölcsönkér,vásárol,stb,szóval ez ellen nem megoldás az hogy semmi infót nem adsz róluk itt.
Másodszor nem kellene a privát levelezéseket ide belinkelni,ez olyan visszatetsző dolog.Bízd az elégedett vásárlókra hogy dicsérjék a kábeleidet maguktól ha akarják.
Harmadszor nem kell a konkurenciát még említened sem itt,és főleg nem negatív képben feltüntetve.Sőt továbbmegyek,még azt sem kell itt hangoztatni hogy milyen kábelek helyére kerültek a saját kábeleid,még akkor sem ha nem hazai készítő terméke volt.Ezt is bízd az elégedett vásárlódra,ha akarja majd ő leírja.
Mi is lehetne még?Ja igen,képek minden kábelről egy pár mondatos ismertetővel.Nem szakmaira gondolok,ha nem arra hogy hol váltak be legjobban,melyik univerzálisabb és melyik válogatósabb,szóval ilyenek.
Egy kicsit toleránsabbnak is kellene lenni a "buta" kérdéseket feltevőkkel,és nem az ellenséget látni azokban akik esetlegesen nem értenek egyet veled.Sokfélék vagyunk,nem egyformán látunk dolgokat,el kell fogadni ezt.
Olyan jó kis közösség alakult itt ki,segítsünk egymáson mert az a jó mindenkinek,és még örömet is okoz.
Lett volna még valami hozzá fűzni valóm,de most kiment a fejemből,talán később eszembe jut.
Bízom benne hogy nem veszed rossz néven az itt leírt észrevételeimet és javaslataimat,mert őszinték,és tényleg csak segíteni szeretnék.

Jó éjszakát mindenkinek.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

A találkozókon, amiket szerveztem iszonyat jó kis beszélgetések alakultak ki, normális hangnemben, ott senki sem kötekedett Cables-el.

Viszont! Ha egy téma neve, hogy "Vélemények, kérdések...", akkor tessék a feltett kérdésekre válaszolni, vagy, ha a topicgazda ezt nem teszi meg, akkor vállalja a következményeket, esetlegesen zárja be a témát!

Egyetértek.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9661

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Nézzétek, élőben összejönne 80-100, vagy akármennyi fórumtag, és piszok jót dumálnánk, de a diskurzus egy fórumon folyik, tehát itt kell korrektnek lenni, mert nagy valószínűséggel a fórum nagy többsége egymással nem fog találkozni.
A találkozókon, amiket szerveztem iszonyat jó kis beszélgetések alakultak ki, normális hangnemben, ott senki sem kötekedett Cables-el.

Viszont! Ha egy téma neve, hogy "Vélemények, kérdések...", akkor tessék a feltett kérdésekre válaszolni, vagy, ha a topicgazda ezt nem teszi meg, akkor vállalja a következményeket, esetlegesen zárja be a témát!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Nézzétek, élőben összejönne 80-100, vagy akármennyi fórumtag, és piszok jót dumálnánk, de a diskurzus egy fórumon folyik, tehát itt kell korrektnek lenni, mert nagy valószínűséggel a fórum nagy többsége egymással nem fog találkozni.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Igazándiból nem is értem ezt a nyűglődést, ami itt megy. 

Az baj...

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 819

Hozzászólás Szerző: lacy »

Járt nálam is nem akart eladni kábelt (igaz venni sem ) és nagyon kellemes beszélgető és zenehallgató partner volt
igaz a kábele nálam nem "működött"  bár én ezt mondtam is előre.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 509
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Eddig csak olvastam és nem igazán értettem ezt az egészet. Radnai úrral volt néhány üzletem, többször vettem tőle kábelt, CD-ket, sok-sok e-mail jött/ment, beszéltem vele sokszor telefonon. Semmiféle probléma nem volt, minden normálisan működött. Igazándiból nem is értem ezt a nyűglődést, ami itt megy. 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6540

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Én személy szerint sajnálnám Radnai-úr távozását, hiszen csak a stílusával van gond, amin lehetne és kellene is finomítania. Mindenféleképpen érdemes lenne megfontolnia a stílusváltást, mert minél okosabb és intelligensebb valaki, annál alázatosabb az élettel és az emberekkel szemben.
Csak példaként említeném Valhalla topikját...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Amint látom a balhék nem múltak el...

Én személy szerint sajnálnám Radnai-úr távozását, hiszen csak a stílusával van gond, amin lehetne és kellene is finomítania. Mindenféleképpen érdemes lenne megfontolnia a stílusváltást, mert minél okosabb és intelligensebb valaki, annál alázatosabb az élettel és az emberekkel szemben.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ha nekem címzed a kérdést, akkor azt mondom, hogy igen írtam választ itt a topikban. Sok helyre küldtem, küldök kábelt vételi szándékkal jelentkezőknek, akik írtak levelet nekem teljes névvel, telefonszámmal. Beszélünk, aztán meglátjuk a továbbiakat.

Amint látom a balhék nem múltak el.
Ha ez a topik a jövőben is csak balhékat szül, akkor erre itt nincs szükség.
A kérésem a következő:
Mivel ez nem egy tipikus gyártói rész, így az érdeklődők részére meg kell adni azokat az infókat, amiket szeretnének.
Nem hinném, hogy holnap egyből kábelgyártóvá akar válni itt bárki is.
Az árakat is be kellene írni, mert gondolom az sem titkos.
Túl sok a személyeskedés, ami senkinek sem jó.

Újra megnyitom a topikot, de ha a jövőben is csak ez az eddigi adok kapok megy, akkor sajnos megválunk ettől a topiktól, a másik kettővel együtt.
A fennmaradt összeget időarányosan visszautalom.

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”