Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Tudomásom szerint a Harbeth-nél  a fejlesztés,tervezés kizárólag Alan Shaw műve.Nincs egy ötletelő team csak egy one-man show.Az eredmény olyan amilyen.Valakinek nagyon tetszik másnak nem.Ezek sem tökéletes dobozok.pl bitumen lapok

"Lehet de minden hangszoron modositott."

A SEAS-t leszámítva minden hangszoró házon belül készül.Saját tervek és fejlesztés alapján.
Ez nem azt jelenti,hogy azt az árkategóráit képviseli ami a Bege féle dobozban volt.
Az valóban felháborító,hogy ezért a szimpla vékony falú dobozért és pár olcsó hangszóróért egy autó árát kérik el...
Szóval ha materialsita szemüvegen keresztül nézzük akkor £2-3K nem ér többet,de sajnos a hangja eléggé magával ragadó.Ha Béla is több időt hagyott volna az M40.1-nek és otthon egyedül több héten,hónapon át hallgatta volna.A döntést pedig nem csak üzleti alapon hozta volna meg akkor lehet,hogy hosszabb távú kapcsolata lett volna a Harbeth-el.Egyébként minden elismerésem a DIY dobozokba vetett hite és türelme miatt.lásd SF Extrema 
Azért ha körvonalazódik a feljebb lépés lehetősége az M40.2-re akkor más pl DIY dobozt vagy Magneplanart is meg fogok hallgatni.

A hifiben minden csúcsminőségű termék mögött egy-két ember áll, ami nem így készül az lehet high-tech, de a hangja nem lesz az. A vékonyfalú doboz miért felháborító ? Nagyrészt ennek köszönhető az emberi hang magasszintű megszólaltatása, téves az a nézet, hogy akkor jó egy hangsugárzó doboza, ha olyan nehéz, hogy két ember kell egy monitor doboz mozgatásához. Az extrém vastag dobozfalak több problémát okoznak, mint amennyi előny származik a használatukból. Valójában sokkal több a hátrányuk, semmi nem indokolja a többcentiméteres falvastagság használatát. A hangszórók árát, kivéve a Seas magasét, nem tudjuk, a Harbeth nem ad el hangszórót más cégeknek, szóval az nem biztos, hogy ezeket nagyon olcsón tudnák adni, és ha maguk gyártják nem is lehetnek azok. A hangjuk alapján meg semmiképpen.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Régebben rákérdeztünk, hogy ez mit jelent.
Biztos tudod, hogy közvetlen kapcsolatunk volt a Seas-szal.
100 db-tól bármit megcsinál neked.
Megmondod mekkora mágnes legyen, milyen membrán, ferrofuid, stb, de ettől ezek még alacsony kategóriába sorolt hangszórók.
A gyártóknál sajnos a pénzügyi igazgató szava többet nyom a latba, mint a hangmérnöké.

Tudomásom szerint a Harbeth-nél  a fejlesztés,tervezés kizárólag Alan Shaw műve.Nincs egy ötletelő team csak egy one-man show.Az eredmény olyan amilyen.Valakinek nagyon tetszik másnak nem.Ezek sem tökéletes dobozok.pl bitumen lapok
http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?s ... tail&id=16
http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... materials-...
http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... coloration

"Lehet de minden hangszoron modositott."

A SEAS-t leszámítva minden hangszoró házon belül készül.Saját tervek és fejlesztés alapján.
Ez nem azt jelenti,hogy azt az árkategóráit képviseli ami a Bege féle dobozban volt.
Az valóban felháborító,hogy ezért a szimpla vékony falú dobozért és pár olcsó hangszóróért egy autó árát kérik el...
Szóval ha materialsita szemüvegen keresztül nézzük akkor £2-3K nem ér többet,de sajnos a hangja eléggé magával ragadó.Ha Béla is több időt hagyott volna az M40.1-nek és otthon egyedül több héten,hónapon át hallgatta volna.A döntést pedig nem csak üzleti alapon hozta volna meg akkor lehet,hogy hosszabb távú kapcsolata lett volna a Harbeth-el.Egyébként minden elismerésem a DIY dobozokba vetett hite és türelme miatt.lásd SF Extrema 
Azért ha körvonalazódik a feljebb lépés lehetősége az M40.2-re akkor más pl DIY dobozt vagy Magneplanart is meg fogok hallgatni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Lehet de minden hangszoron modositott. 

Régebben rákérdeztünk, hogy ez mit jelent.
Biztos tudod, hogy közvetlen kapcsolatunk volt a Seas-szal.
100 db-tól bármit megcsinál neked.
Megmondod mekkora mágnes legyen, milyen membrán, ferrofuid, stb, de ettől ezek még alacsony kategóriába sorolt hangszórók.
A gyártóknál sajnos a pénzügyi igazgató szava többet nyom a latba, mint a hangmérnöké.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Ha mellett lett volna a 40.1, akkor lehet semmi sem hiányzott volna.
Fura, hogy egy tök más helyen meghallgatott rendszert össze tudsz hasonlítani egy máshol meghallgatott teljesen más dobozzal.
Sajnos sokan csak a neveket hallják meg.
Rengeteget teszteltük egymás mellett a két dobozt.
Nyugodt szívvel adtam el.

99%, hogy el van adva.

Nem gond. Remelem ugy lesz. Szivesen meghallgattam volna egyszerre a kettot.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Lehet de minden hangszoron modositott. Sajnos a markat meg kell fizetni. Egyebkent tetszett nagyon a bege fele doboz de az en fulemnek valami hianyzott. Ettol meg elismerem, hogy oriasi energia volt benne meg a szinpad is nagy volt es tiszta volt a magasa. Remelem sikerult eladni es nem kell bannom, hogy nem azt vettem meg. Mert meg a vegen szigonynal fog kkkotni a 40.1;)
Ha mellett lett volna a 40.1, akkor lehet semmi sem hiányzott volna.
Fura, hogy egy tök más helyen meghallgatott rendszert össze tudsz hasonlítani egy máshol meghallgatott teljesen más dobozzal.
Sajnos sokan csak a neveket hallják meg.
Rengeteget teszteltük egymás mellett a két dobozt.
Nyugodt szívvel adtam el.

99%, hogy el van adva.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ennyiért bármikor eladható.
Amit meghallgattál nagyobb monitor, lényegesen jobban szólt, mint a 40.1
A nevet viszont meg kell fizetni, de bármikor el is lehet adni.

A lényeg, hogy a gyártó szenzációs dobozt varázyolt, ezekből a viszonylag olcsó hangszórókből és váltó alkatrészekből.
Ehhez kell nagy tehetség.
Az a Seas magas, ha jól emlkészem 10-20000 Ft-os típus.

Lehet de minden hangszoron modositott. Sajnos a markat meg kell fizetni. Egyebkent tetszett nagyon a bege fele doboz de az en fulemnek valami hianyzott. Ettol meg elismerem, hogy oriasi energia volt benne meg a szinpad is nagy volt es tiszta volt a magasa. Remelem sikerult eladni es nem kell bannom, hogy nem azt vettem meg. Mert meg a vegen szigonynal fog kkkotni a 40.1;)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Nem en is annyiert. Ami jo ar erte mert inkabb tobbert hirdetik.
Ennyiért bármikor eladható.
Amit meghallgattál nagyobb monitor, lényegesen jobban szólt, mint a 40.1
A nevet viszont meg kell fizetni, de bármikor el is lehet adni.

A lényeg, hogy a gyártó szenzációs dobozt varázyolt, ezekből a viszonylag olcsó hangszórókből és váltó alkatrészekből.
Ehhez kell nagy tehetség.
Az a Seas magas, ha jól emlkészem 10-20000 Ft-os típus.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Én 6000 EUR-ért adtam el.
Többért vetted?

Nem en is annyiert. Ami jo ar erte mert inkabb tobbert hirdetik.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Mar alig varom a jovo hetet, hogy nalam legyen! Kivancsi leszek mit mondasz amikor a NADot is bekotod ele. A tegnap esti beszelgetesunkbol kiindulva olyan rosszul nem szolhat
Én 6000 EUR-ért adtam el.
Többért vetted?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Amikor AVX-nek volt ilyen doboza, sajnos lecsúsztam róla. Az épített doboz viszont nagyon tetszik. Annak kipróbálására valamikor lehetőségem lesz itthoni környezetben.
Ja ja

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Hozzám közel lakik és elkövettem azt a hibát,hogy meghallgattam.Nekem eleve ez volt  célként kitűzve,de így hogy hallottam  otthoni körülmények között szinte biztos,hogy megvan a végső megoldás.Remélem kitartó munkával és a körülmények szerencsés alakulása mellett egyszer nekem is lehetőségem nyílik arra,hogy ilyet birtokolhassak.Az én megítélésem szerint egészen egyszerűen szenzációs.Az előadóknak hátborzongatóan élethű az orgánuma az M40.1 tolmácsolásában.
A 40.2 miben másabb, a 40.1-től?

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Shaw bacsi magyarazza, hogy o mikent oldana meg a hallgatasi pozicio kerdeset.

Egy m40 tulaj hong kongbol kerdezte, hogy merre az arra.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Hozzám közel lakik és elkövettem azt a hibát,hogy meghallgattam.Nekem eleve ez volt  célként kitűzve,de így hogy hallottam  otthoni körülmények között szinte biztos,hogy megvan a végső megoldás.Remélem kitartó munkával és a körülmények szerencsés alakulása mellett egyszer nekem is lehetőségem nyílik arra,hogy ilyet birtokolhassak.Az én megítélésem szerint egészen egyszerűen szenzációs.Az előadóknak hátborzongatóan élethű az orgánuma az M40.1 tolmácsolásában.
Mar alig varom a jovo hetet, hogy nalam legyen! Kivancsi leszek mit mondasz amikor a NADot is bekotod ele. A tegnap esti beszelgetesunkbol kiindulva olyan rosszul nem szolhat

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Talált
Aztaaa gratula hozza, allitolag ez mar nem szenved melyhianyban sem. Allitolag ez a tokeletes hangfal, remelem egyszer en is fulugyre vehetek egy ilyet.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8944

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Amikor AVX-nek volt ilyen doboza, sajnos lecsúsztam róla. Az épített doboz viszont nagyon tetszik. Annak kipróbálására valamikor lehetőségem lesz itthoni környezetben.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Lakhatnál közelebb is...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Harbeth hangsugárzók

Talált
Lakhatnál közelebb is...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

40.1?
Talált

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Harbeth hangsugárzók

40.1?

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Koszi

nem az a gond mivel fanatikus star trek rajongo vagyok valami sorozatot mindig talalnek de most mas a prioritas

koszi tegnap amikor megvettem a hangsugarzokat kb 3 perc utan mondtam, hogy pakoljuk

a Zsolti mar irt par sms`t es neki is tetszik amit hall szoval ugy tunik olyan rosszul nem dontottem

Hibátlan döntés volt. Ahogy írtam is.Őszintén bízom benne,hogy megratod.Tudod a részleteket.Ha nem most kezdenénk az építkezést akkor azonnal megvettem volna.
Ezért írtam neked rögtön amint megláttam a hírdetést.Nem nagyon jutok szóhoz.Brutálisan jó.Nálam ez a referencia.Már most fáj,hogy vissza kell adnom.  Annak viszont örülök,hogy hozzád került és így én is meg tudtam hallgatni.
Ezt nehéz lesz kiverni a fejem/fülemből.A jövő nagyjából borítékolható nálam is,de most az észérveket figyelembe véve mások a priorítások.
Ugyan az a karakter,mint az M30.1,de a méretbeli különbség okán mindenből többet kap az ember.
Most készítek hozzá egy állványt,hogy valamennyire méltó körülményeket tudjak biztosítani a hallgatózáshoz.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Az a gond a mozival, hogy elfogytak a filmek amik voltak mar nagyon sokszor megneztem es nem jottek ujak vagy csak nagyon keves de a zenevel ez mashogyan van itt rengeteg fele stilus van es rengeteg zene, egy elet is leves ahoz, hogy mindent meghallgass es megszeress.
Most megint egy kicsit irigykedem, hogy Harbeth-eket hallgatsz, remelem egyszer nekem is lesz alkalmam meghallgatni oket.
A vadaszast meg megertem en is mindig orulok egy uj jovevenynek.

Koszi

nem az a gond mivel fanatikus star trek rajongo vagyok valami sorozatot mindig talalnek de most mas a prioritas

koszi tegnap amikor megvettem a hangsugarzokat kb 3 perc utan mondtam, hogy pakoljuk

a Zsolti mar irt par sms`t es neki is tetszik amit hall szoval ugy tunik olyan rosszul nem dontottem

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Harbeth hangsugárzók

Mondjuk ugy, hogy alacsony prioritast elvezett a mozi az elmult evben es mivel most masra kell koncentralnom jobbnak veltem egy sztereo rendszert amig kiforrnak a dolgaim maganeletileg.
Igen a classe szuper volt az biztos csak ajanlani tudom mindenkinek. Egyszer Zsoltinak mondtam, hogy beteg vagyok mert az nagyobb oromet okoz, hogy levadasszak par termeket mint birtokolni oket

Remelem ez most a sztereoval maskent alakul:)

Az biztos, hogy izgalmas par nap ele nezunk mi zsoltival!

Az a gond a mozival, hogy elfogytak a filmek amik voltak mar nagyon sokszor megneztem es nem jottek ujak vagy csak nagyon keves de a zenevel ez mashogyan van itt rengeteg fele stilus van es rengeteg zene, egy elet is leves ahoz, hogy mindent meghallgass es megszeress.
Most megint egy kicsit irigykedem, hogy Harbeth-eket hallgatsz, remelem egyszer nekem is lesz alkalmam meghallgatni oket.
A vadaszast meg megertem en is mindig orulok egy uj jovevenynek.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth? Hat mi tortent a mozi aparaturaval? Nem Classe volt? Nemjutok szohoz. De tudom ez nem az a topic.
Mondjuk ugy, hogy alacsony prioritast elvezett a mozi az elmult evben es mivel most masra kell koncentralnom jobbnak veltem egy sztereo rendszert amig kiforrnak a dolgaim maganeletileg.
Igen a classe szuper volt az biztos csak ajanlani tudom mindenkinek. Egyszer Zsoltinak mondtam, hogy beteg vagyok mert az nagyobb oromet okoz, hogy levadasszak par termeket mint birtokolni oket

Remelem ez most a sztereoval maskent alakul:)

Az biztos, hogy izgalmas par nap ele nezunk mi zsoltival!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Harbeth hangsugárzók

Zsolti majd írj a tapasztalataidról;)
Harbeth? Hat mi tortent a mozi aparaturaval? Nem Classe volt? Nemjutok szohoz. De tudom ez nem az a topic.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Zsolti majd írj a tapasztalataidról;)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”