Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Szoktuk itt egymást cseszegetni helyesírási hibák miatt vagy fogalmazási hibák miatt (tisztelet a kivételnek). Engem annó elég sokszor megtaláltak itt a fórumon "nyelvészek" mert hibáztam, de ha a Harbeth cikk így lejott egy blogon vagy magazinban vagy akár mi is ez az Ear.net, akkor csak annyit mondhatok ezekután gondoljon mindenki erre a posztra és hagyjuk egymást békén.

Amúgy upp a Harbethnek

Gondolom  nem az angol az anyanyelve.Ettől függetlenül a lényeg érthető.
Köszi az upp-ot.

alfaati

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Szoktuk itt egymást cseszegetni helyesírási hibák miatt vagy fogalmazási hibák miatt (tisztelet a kivételnek). Engem annó elég sokszor megtaláltak itt a fórumon "nyelvészek" mert hibáztam, de ha a Harbeth cikk így lejott egy blogon vagy magazinban vagy akár mi is ez az Ear.net, akkor csak annyit mondhatok ezekután gondoljon mindenki erre a posztra és hagyjuk egymást békén.

Amúgy upp a Harbethnek

Harbeth M40.2 

[…]Harbeth speakers sound like musical instruments, instruments that connect with the heart. […] Because the 40.2 is so good at communicating the emotional message of the music it was hard to focus on audiophile criteria like resolution, detail, dynamics, focus, transparency et al. 
Jan de Jeu, the-Ear.net

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth M40.2 

[…]Harbeth speakers sound like musical instruments, instruments that connect with the heart. […] Because the 40.2 is so good at communicating the emotional message of the music it was hard to focus on audiophile criteria like resolution, detail, dynamics, focus, transparency et al. 
Jan de Jeu, the-Ear.net

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth M40.2 teszt.
http://the-ear.net/review-hardware/harb ... oudspeaker

" Although I have heard much more expensive full range loudspeaker systems in my listening room before, never did human voices or acoustic instruments sound this musical, involving, vivid, vibrant, alive and above all natural."

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Egy remek intejú olvasható az alábbi linken.Amit Mark Gusew készített Alan Shaw-val.
http://www.stereo.net.au/articles/exclu ... -interview

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

2-3 èv alatt pont össze tudnám spòrolni a rá valòt, bár a tieden az autogramm biztos sokat èr
Ha jössz hallgatni a Quad-okat,majd beszélünk róla.Olcsón megszámítom az autogramot  .
Még az owner certificate is alá lett írva.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Elképzelhető,hogy az enyém is eladó lesz 2-3 év múlva,de szigorúan maradok a Harbeth mellett csak az M40.2 csábít.
Remélem el tudom kérni home demora,hogy össze tudjam hasonlítani az M30.1-el.
2-3 èv alatt pont össze tudnám spòrolni a rá valòt, bár a tieden az autogramm biztos sokat èr

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Szerintem elvittèk. Van egy M30 is, de annak nem tetszik a szìne.
Elképzelhető,hogy az enyém is eladó lesz 2-3 év múlva,de szigorúan maradok a Harbeth mellett csak az M40.2 csábít.
Remélem el tudom kérni home demora,hogy össze tudjam hasonlítani az M30.1-el.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Csak én nem látom vagy már el is vitték?
Pedig ha elmegy a Classe akkor meg is lépheted.
Van még egy teljesen új M40.1 rózsafa az ebay-en,de nekem most nem aktuális.
Meg egyébként is az M40.2-re gyúrok. Kíváncsi leszek Bristolban,hogy muzsikál majd.

Szerintem elvittèk. Van egy M30 is, de annak nem tetszik a szìne.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Sziasztok

akit erdekel az ebayen van egy elado 40.1 4900GBP az ara.
Csak erdekesseg keppen ajanlottam 4000-t es 4500ig lemenne az elado.

Nem akarok most ennyit kolteni egy hangfalra de valakit erdekelhet a dolog es ez messze a legjobb ajanlat egy 40.1re.

udv
Laci

Csak én nem látom vagy már el is vitték?
Pedig ha elmegy a Classe akkor meg is  lépheted.
Van még egy teljesen új  M40.1 rózsafa az ebay-en,de nekem most nem aktuális.
Meg egyébként is az M40.2-re gyúrok. Kíváncsi leszek Bristolban,hogy muzsikál majd.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Sziasztok

akit erdekel az ebayen van egy elado 40.1 4900GBP az ara.
Csak erdekesseg keppen ajanlottam 4000-t es 4500ig lemenne az elado.

Nem akarok most ennyit kolteni egy hangfalra de valakit erdekelhet a dolog es ez messze a legjobb ajanlat egy 40.1re.

udv
Laci

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 448

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: galistvan »

Réges-régen egy messzi galaxisban...

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Kezdjük a 2016-os évet a  Harbeth M40.2 tesztjével.

http://www.cnet.com/news/insanely-great ... -speakers/

"Summing up: The Harbeth 40.2's effortless treble clarity, full-bodied midrange, as well as its robust, visceral and finely tuned bass are all magnificent. The 40.2 speakers are expensive, but the best stuff always is. I won't soon forget the 40.2 speakers' sound, but I've felt that way about all of the other, less expensive Harbeths I've tested, including the terrific little P3ESR."

alfaati

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet minden kedves AVX tagnak!

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth M40.2

"Harbeth Monitor 40.2
The number one rule for loudspeaker manufacturers is to be neutral. Harbeth is a long time manufacturer of loudspeakers that try to keep the sound as pure as possible. Great success was achieved this year with the Super HL5 Plus, but the latest and biggest monitor from the brand surpasses all other products that company owner Alan Shaw has made. The 40.2 could be considered the domestic version of the 40.1 that is often found in studios. The main reason for adding the Harbeth 40.2 to my list of best components of 2015 is the pureness of the sound and the natural way the music blends with any other sound in the listening room. Where a lot of loudspeakers are easily recognised as audio products, the 40.2 transduces voices and instruments as part of the environment. A little unavoidable bass coloration adds in a positive way to the character of the instruments, the midrange is as pure as can be for voices while the highest notes are always clear and never harsh in a wide stereo image. This big monitor may look old fashioned, even outdated in an era where small active and DSP driven speakers keep appearing on the market, but once you experience the 40.2 you may be addicted for ever. To preserve the unique character of any Harbeth I strongly recommend putting them on German TonTräger stands, since they have minimal effect on the sound, almost like a Harbeths floating on the air.Rene van Es"

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Harbeth Super HL5 Plus Review!

A BC1 örök.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

erdekelne a velemenyed Alan Show amplifier challenge es a sajat tapasztalataid viszonyaban - akr pü-ben.  köszönöm.

A) To objectively and fairly compare two audio events to detect a latent sonic personality in either, A & B, they must be carefully matched so that they are played at a maximum loudness difference of (approx.) 0.2dB. 
B)One may have the best intentions and limitless personal integrity in setting-out to compare A v B (without level measuring equipment), but the human ear is wholly incapable of detecting that small a degree of mismatch for physiological and electro-chemical (nerve) reasons. Without measuring equipment, relying solely on listening and level tweaking by ear the actual levels are not matched with anything like the necessary precision, and consequently, either A or B is significantly (to the test equipment) louder than the other, even though to the ear, the levels appear matched.

C) The way the ear/brain works, and this has been understood for a century or so, any change in loudness is going to be associated with a change in electrical stimulus in the ear/brain, and that will inevitably result in a different interpretation response in the brain, and a different subjective snesation.

This is what we have been saying for many years. This is not an issue that we should have to argue about; it explains everything. My disappointment is that any effort is wasted fighting this, because it allows both the subjectivists and the objectivists to co-exist and provides a simple mechanism by which an objectivist can be converted to a subjectivist and vice versa. Just change the levels.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth Super HL5 Plus Review! 

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

erdekelne a velemenyed Alan Show amplifier challenge es a sajat tapasztalataid viszonyaban - akr pü-ben.  köszönöm.
Amennyiben engem kérdezel.Nekem nem sikerült a leírásban szereplő kontrolált körülményeket biztosítanom,de törekedtem rá.
Azt gondolom,hogy a gyártók egyéni elképzelés és ízlés szerint "fűszerezik" a termékeiket.A műszaki ismereteim erősen hiányosak,de úgy tapasztaltam,hogy a gain érték és a bemeneti érzékenység erősen befolyásolhatja a hallgatót.A lényeg,hogy ilyen vagy olyan,úton,de manipulálva vagyunk.
A Rega Osirist tudnám saját tapasztalataim alapján említeni.Itt a 44dB gain  érték és a renkívül magas bemeneti érzékenység egy erős karaktert kölcsönzött az erősítőnek.
A Heed Obelikset is említhetném.Amit a 6moons tesztben Wojciech Pacula az egyik legjobb párosnak tartott az M30.1-hez.Azonban a saját rendszerben történő meghallgatáskor én nagyon nem így hallottam.A már említett mellékhatásokról már nem is beszélve.Szóval  a tisztelt tesztelő úr nem tudom mit vagy miért hallott úgy ahogy 
Szóval ezen szubijektív benyomásaim alapján azt kellene mondanom,hogy jelentkezem az "amplifier challange"-re és ha sikerrel veszem az akadályt akkor gazdagabb leszek a legnagyobb Harbeth-el.
Azonban ha 0,02dB pontossággal be van állítva a két erősítő és alig pár másodperc van a két zene között.Idegen akusztikai környezetben.Ismeretlen rendszerrel és több alkalommal teljes biztonsággal meg kellene tudnom különböztetni vakteszten.Akkor már árnyaltabb lehet a kép.
Azt gondolom egy próbát megérne.Ha méltónak találnak  a feladatra akkor jövőre szívesen megküzdenék egy Harbeth M40.2-ért.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

bocsanat: Shaw

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

inkabb ne pmben szerintem sokunkat erdekel

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók