Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: -KP- »

gondolkodom azon hogy tévé helyett inkább vásznat + projektort vegyek. tévét igazából nem nézek, csak hd blue ray ripeket. néha sportközvetítéseket. milyen áron lehet értelmes vásznat és projektort venni? egyéb vélemények pro és kontra? kb. 3 méter messziről nézném szóval nem kell 3-4méteres vászon. vagy maradjak inkább a tévénél?

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: podobag »

Köszönöm! Akkor jó lesz a 3db villás hálózati kábel!
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Red75 »

namármost ha az egy szabványos aljzat csak hiányzik a földelő csati, akkor bármilyen hálózati kábel jó lehet aminek ugyanolyan a csatija legfeljebb a 3-ik lukban nem lesz semmi
a probléma az akkor probléma, ha nem olyan az aljzat de  akkor kép is kéne

Onkyo tx-nr808 http://hifi-reviews.com/images/reciever ... geBack.jpg

Normál iec aljzat, mint ahogy Lacy is mondja.
Szokásos tápkábel, ne foglalkozz a védőfölddel.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget! Keresek egy Onkyo tx-nr808 as erősítőhöz hálózati tápkábel!
Olyan kábel kellene, aminek csak 2db villa befogadására képes! Nem 3db!

Tudnátok ajánlani olyan oldalt, ahol lehet ilyet kapni nem túl nagy pénzből?

Köszönöm

Üdv. :Gábo

namármost ha az egy szabványos aljzat csak hiányzik a földelő csati, akkor bármilyen hálózati kábel jó lehet aminek ugyanolyan a csatija legfeljebb a 3-ik lukban nem lesz semmi
a probléma az akkor probléma, ha nem olyan az aljzat de  akkor kép is kéne

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget! Keresek egy Onkyo tx-nr808 as erősítőhöz hálózati tápkábel!

Köszönöm

Üdv. :Gábor

Szia Gábor!

Én úgy tudom, hogy minden IEC 13 csatlakozó (amire neked szükséged van) 3 pólusú. Fázis, nulla és föld.
Az egy más kérdés, hogy vannak olyan erősítők, aminél csak a két pólust, a fázist és a nullát "kéri" a készülék.

Ilyen csatlakozót Fapacitól tudsz beszerezni!

Üdv: Attila

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Köszönöm

Bedugod a három villásat és kész. 

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Köszönöm

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok, lenne egy láma kérdésem. Apósom kitalálta, hogy ő is akar otthon projektort, filmet illetve focit nézni. A projektor amit tudna használni, egy ősrégi Acer XD1150 nativban 800x600-as felbontással.  (Higgyétek el, neki bőven elég )

A projin van VGA/Video/S-Video bemenet. 

A kérdés! Venne egy egyszerű médiajátékost (mondjuk asus o-play). Ezt a legegyszerűbben egy sima video kábellel érdemes összekötni ugye? (A sárga)  Ebből lehet 5-8-10 méteres darabokat is venni? (Azért a videó kábel lenne hosszabb, mert a set-top bocból is vinne ki jelet a projihoz, az meg a tv alatt van..) Átviszi a videó jelet normálisan? Vagyis arra vagyok kíváncsi, hogy ez a szabvány kiszolgálja a projektor "tudását"?  

Nagyon köszönöm!

Szia!

Véleményem szerint, átviszi a jelet normálisan, de lehetőleg, ne a legolcsóbb kábelt vedd meg, a hossz miatt! Meg, egyébként se. Biztos, hogy lehet kapni sokféle méretben, de le is tudod gyártani, olyan méretben, amilyenben akarod.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Sziasztok, lenne egy láma kérdésem. Apósom kitalálta, hogy ő is akar otthon projektort, filmet illetve focit nézni. A projektor amit tudna használni, egy ősrégi Acer XD1150 nativban 800x600-as felbontással.  (Higgyétek el, neki bőven elég )

A projin van VGA/Video/S-Video bemenet. 

A kérdés! Venne egy egyszerű médiajátékost (mondjuk asus o-play). Ezt a legegyszerűbben egy sima video kábellel érdemes összekötni ugye? (A sárga)  Ebből lehet 5-8-10 méteres darabokat is venni? (Azért a videó kábel lenne hosszabb, mert a set-top bocból is vinne ki jelet a projihoz, az meg a tv alatt van..) Átviszi a videó jelet normálisan? Vagyis arra vagyok kíváncsi, hogy ez a szabvány kiszolgálja a projektor "tudását"?  

Nagyon köszönöm!

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Szia! Egyáltalán nem ragaszkodom az 5.1-hez, ami egyébként is csak 5.0 sub hiányában. Így megúsznám az egészet az erősítő cseréjével, illetve a hátsók/center eladásával. Ha jól gondolom.Vannak azért egész jó kis sorround hangfalak kis méretben ha nem akarsz lemondani az 5.0-ról.Például a KEF "tojások"

justin
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: justin »

Szia! Egyáltalán nem ragaszkodom az 5.1-hez, ami egyébként is csak 5.0 sub hiányában. Így megúsznám az egészet az erősítő cseréjével, illetve a hátsók/center eladásával. Ha jól gondolom.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretném picit optimalizálni a rendszerem.
Jelenleg egy Onkyo TX-SR 507 erősítő, Wharfedale Vardus VR400 front, VR100 surround és VR C1 center van szolgálatban.
A legnagyobb gondom az, hogy a méretük túl nagy, elsősorban a surroundok férnek el nehezen (panelszoba), illetve szeretnék nyitni a wifis megoldások felé is.
Mit gondoltok, merrefelé induljak ha modernizálni és méretcsökkenteni szeretnék, átlagos zenehallgatóként. Szeretem ha valami szépen szól, de extra igényeim és pénztárcám nincs rá. Érdemes lenne felszámolni az egészet? (milyen áron mozoghat?)
Köszönöm a segítséget!

Szia!

Mivel panelben laksz és kevés a helyed, végig kéne gondolni, hogy egyáltalán, szükséged van-e, 5.1-re? Egy jó sztereó szett, mozin is megállja a helyét, zenén pedig, sokkal jobb, mint egy surround szett.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

justin
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: justin »

Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretném picit optimalizálni a rendszerem.
Jelenleg egy Onkyo TX-SR 507 erősítő, Wharfedale Vardus VR400 front, VR100 surround és VR C1 center van szolgálatban.
A legnagyobb gondom az, hogy a méretük túl nagy, elsősorban a surroundok férnek el nehezen (panelszoba), illetve szeretnék nyitni a wifis megoldások felé is.
Mit gondoltok, merrefelé induljak ha modernizálni és méretcsökkenteni szeretnék, átlagos zenehallgatóként. Szeretem ha valami szépen szól, de extra igényeim és pénztárcám nincs rá. Érdemes lenne felszámolni az egészet? (milyen áron mozoghat?)
Köszönöm a segítséget!

kroland25
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 160

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: kroland25 »

Amikor megvettem áprilisban akkor használtam..azóta nem volt hozzá nyulva a mikrofonhoz!

Megjelenítő:Epson tw 7200 vászon screeline 127 coll fix ketetes Összekötők: Iris HDMI 1.5m (v1.4Erősítő:Arcam Avr 600Media Player:Dune HD Base 3D Wd Elemens 3tb Iris HDMI 1m (v1.4)Front:JMLab Focal chorus 826 W Special EditionCenter:JMlab Focal chorus CC 800 W Special EditionSurround:JMlab Focal chourus 806 W Special Edition "Orange"Surround:JMlab Focal chourus 806 W Special EditionKábelek:Néhai Kábelezés Hydrasound Front:Titan IV mk3 Center:Titan IV mk3 Surround:Titan STD II Surround:Titan STD II Hálózati elosztó:Hydra 7-Hades pro II Tápkábelek: Sub-ok: Hades pro II Arcam: Hades colossus H.R.CSub:Svs pb 12 plus Sub-kábel:2db 2m-es Virgo Red Line SUB Beryllium/Copper "eichman" rendszerű RCA dugókkal Sub y elosztó:Néhai Készülék alátétek:By Fodesz-Krisok Gránitlapok!!<p>

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fish »

Igen használom próbáltam többször is de mindig ugyan ezt kapom!
fasza ,gondolkodom mi lehet még , esetleg nem lehet hogy rossz a mikrofon?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

kroland25
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Igen használom próbáltam többször is de mindig ugyan ezt kapom!

Megjelenítő:Epson tw 7200 vászon screeline 127 coll fix ketetes Összekötők: Iris HDMI 1.5m (v1.4Erősítő:Arcam Avr 600Media Player:Dune HD Base 3D Wd Elemens 3tb Iris HDMI 1m (v1.4)Front:JMLab Focal chorus 826 W Special EditionCenter:JMlab Focal chorus CC 800 W Special EditionSurround:JMlab Focal chourus 806 W Special Edition "Orange"Surround:JMlab Focal chourus 806 W Special EditionKábelek:Néhai Kábelezés Hydrasound Front:Titan IV mk3 Center:Titan IV mk3 Surround:Titan STD II Surround:Titan STD II Hálózati elosztó:Hydra 7-Hades pro II Tápkábelek: Sub-ok: Hades pro II Arcam: Hades colossus H.R.CSub:Svs pb 12 plus Sub-kábel:2db 2m-es Virgo Red Line SUB Beryllium/Copper "eichman" rendszerű RCA dugókkal Sub y elosztó:Néhai Készülék alátétek:By Fodesz-Krisok Gránitlapok!!<p>

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Helló!
Arcam tulajoktól kérdezném találkoztak e ilyen problémával illetve valami ötlet..lefut a kalibráció rendben,semmi gond nélkül..majd elemzés következik és ezeket az értékeket kapom..vagy csak én rontok el valamit!arcam 600

érdekes ,ilyet még nem láttam, félve kérdezem, remélem nem sértődsz meg de ugye használod a mikrofont méréskor? vagy jó helyre dugod a mikrofont? más ötletem nincs hirtelen..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

kroland25
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Helló!
Arcam tulajoktól kérdezném találkoztak e ilyen problémával illetve valami ötlet..lefut a kalibráció rendben,semmi gond nélkül..majd elemzés következik és ezeket az értékeket kapom..vagy csak én rontok el valamit!arcam 600

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lezu »

Köszi
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Még egy kérdés. Melyik megoldás a jobb, két gyengébb sub ( jbl loft sp 150 ), vagy egy ütősebb?

Hosszú távon mindenképp a kettő ütösebbel jársz jól mert nem utána nem kell csereberélni őket...
"Az igazi barát szemből támad."

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

Még egy kérdés. Melyik megoldás a jobb, két gyengébb sub ( jbl loft sp 150 ), vagy egy ütősebb (Taga Harmony Platinum sw-10 V2)?
 A következő a sorrend fentről:  1. Két ütős, 2. egy ütős, 3. két gyenge, 4. egy gyenge
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Még egy kérdés. Melyik megoldás a jobb, két gyengébb sub ( jbl loft sp 150 ), vagy egy ütősebb (Taga Harmony Platinum sw-10 V2)?

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Erre akkor még gyúrnom kell. Köszönöm mindenkinek a segítséget. leborulok.gif

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

Sajnos ez nagyon drága nekem.

Sajnos a 100ezer alatti subok szinte kivétel nélkül pocsékul szólnak, csak rontasz velük a hangon.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Sajnos ez nagyon drága nekem.
pedig ez egy olcsó sub

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”