Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3330
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

Még egy kérdés. Melyik megoldás a jobb, két gyengébb sub ( jbl loft sp 150 ), vagy egy ütősebb (Taga Harmony Platinum sw-10 V2)?
 A következő a sorrend fentről:  1. Két ütős, 2. egy ütős, 3. két gyenge, 4. egy gyenge
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lezu »

Még egy kérdés. Melyik megoldás a jobb, két gyengébb sub ( jbl loft sp 150 ), vagy egy ütősebb (Taga Harmony Platinum sw-10 V2)?
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Erre akkor még gyúrnom kell. Köszönöm mindenkinek a segítséget. leborulok.gif

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Sajnos ez nagyon drága nekem.

Sajnos a 100ezer alatti subok szinte kivétel nélkül pocsékul szólnak, csak rontasz velük a hangon.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fish »

pedig ez egy olcsó sub
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Pl. XTZ 99W10.16

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 957

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Kérhetnék javaslatot mire lenne érdemes lecserélni a subot, ami előrelépést jelentene. Jelenleg jamo 606 és jamo 602 társaságában van.

Nagyon rendszer és főleg pénztárcsa függő sajnos.......
"Az igazi barát szemből támad."

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Kérhetnék javaslatot mire lenne érdemes lecserélni a subot, ami előrelépést jelentene. Jelenleg jamo 606 és jamo 602 társaságában van.
 Pl. XTZ 99W10.16
BARTIMEX AUDIO Honlap

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

2 sub kiegyenlítettebb. Viszont egy minőségibb sub mégis jobb, mint két rosszabb.

Akkor két minőségi sub-ot kell használni....

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Családi házban lakom. Gondolom, a két szubnak egyformának kell lennie. JBL LOFT SP-150 van jelenleg.

2 sub kiegyenlítettebb. Viszont egy minőségibb sub mégis jobb, mint két rosszabb.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Valóban van értelme, mert két subbal, és azok megfelelő elhelyezésével könnyebb a lehallgatási pontra optimalizálni a szoba akusztikáját. Mélyebbre persze nem fog menni, a szoba mérete amúgy is korlátot szab, a legmélyebb hangok nem tudnak kialakulni ilyen viszonylag kis szobában.A legmélyebb hangok sajnos a szomszédnál fognak kialakulni

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Családi házban lakom. Gondolom, a két szubnak egyformának kell lennie. JBL LOFT SP-150 van jelenleg.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Ha társasházban laksz, akkor tutti nincs létjogosultsága

Ebben ne legyél biztos mert társasban lakom és 2 sub-ott használok.....sokkal jobb a 2 sub felállás mert sokkal  kiegyenlítettebb a mély....  

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gyebivel egyetértek( Ő már tudja amit tudni kell ...) !
Alto-val is egyetértek! Kettő szub kiegyenlítettebben SZÓL!

Nem véletlenül írtam Teknicsnek és Panaszoniknak a termékeket. Ha a múltba tekintek vissza akkor esztétikaliag szép cuccokat gyártottak, de a hangjukkal egyáltalán nem voltam megelégedve. Nem csak én, hanem az egyik utcabeli emberke sem, akinek volt egy(lentebb jelölt) Teknics házimozi erősítője. Amikor mellé tettem egy TX-DS 555-ös Onkyo-t, Sanyi már nem is engedte, hogy hazahozzam, azonnal megvette a Teknicset pedig azonnal piacra dobta.
Ha lehet hinni egy Lengyel hirdetésnek, az SB W500 szub igen komoly lehet a maga 9 kilójával (vicces a Hi End jelző/crome nélkül nem tudok beilleszteni-linkelni/) ...
Na mindegy is mert a lentebb jelzett termékek régiek, rendes házimozisták régen sem kereseték ...

"AVX= No Technics" összefüggés alapján nem is meglepő, amit írsz...szerencsére ki tudtam próbálni rengeteg mindent és most Technicseim vannak mind hifire, mind házimozira...ár/értékben nekem ez vált be.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Gyebivel egyetértek( Ő már tudja amit tudni kell ...) !
Alto-val is egyetértek! Kettő szub kiegyenlítettebben SZÓL!

Nem véletlenül írtam Teknicsnek és Panaszoniknak a termékeket. Ha a múltba tekintek vissza akkor esztétikaliag szép cuccokat gyártottak, de a hangjukkal egyáltalán nem voltam megelégedve. Nem csak én, hanem az egyik utcabeli emberke sem, akinek volt egy(lentebb jelölt) Teknics házimozi erősítője. Amikor mellé tettem egy TX-DS 555-ös Onkyo-t, Sanyi már nem is engedte, hogy hazahozzam, azonnal megvette a Teknicset pedig azonnal piacra dobta.
Ha lehet hinni egy Lengyel hirdetésnek, az SB W500 szub igen komoly lehet a maga 9 kilójával (vicces a Hi End jelző/crome nélkül nem tudok beilleszteni-linkelni/) ...
Na mindegy is mert a lentebb jelzett termékek régiek, rendes házimozisták régen sem kereseték ...

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!
Az egyik forgalmazó szerint egy 4X4m-es szobában is van értelme a kettő sub használatának. Ez valóban így van?

Ha társasházban laksz, akkor tutti nincs létjogosultsága

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!
Az egyik forgalmazó szerint egy 4X4m-es szobában is van értelme a kettő sub használatának. Ez valóban így van?

Valóban van értelme, mert két subbal, és azok megfelelő elhelyezésével könnyebb a lehallgatási pontra optimalizálni a szoba akusztikáját. Mélyebbre persze nem fog menni, a szoba mérete amúgy is korlátot szab, a legmélyebb hangok nem tudnak kialakulni ilyen viszonylag kis szobában.
BARTIMEX AUDIO Honlap

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

"A Technics/Panasonic aktív szubkimenet igen gyenge ezért nem is forszírozták tovább és a többi gyártó is pont ezért nem erőlteti, hiszen a mai szub moduluk között egyáltalán nem ritka az 500 - 1000 W(vagy e feletti teljesítmény). Na ezt a teljesítményt egy avr-be nem építik bele, hiszen manapság gyakori a több szubos kiépítés ...  "

Kérdés persze jelen mondatodból kiindulva is az, hogy a teljesítmény egyenesen arányos-e mindig a jó hanggal is...mert minek nekem egy 25 nm2 körüli méretű nappaliba falbontó subláda? Nekem az a lényeg szépen szóljon...és ezért merül fel a kérdés, hogy a passzív ebből a szempontból jobb lehet-e....

Technics SU-AX7+Technics SB-W500 páros adhatná meg a választ, ha van itt valakinek ilyen.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Aktív vagy passzív szub a jobb? Én inkább a praktikusság oldaláról közelíteném meg a kérdést. Az aktív praktikusabb mint a passzív láda külön erősítővel. Melyik a nagyobb teljesítményű? Felesleges a kérdés, hiszen lehet bármelyik erősebb vagy nagyobb. 
Tény.
A passzív ládát optimális esetben lineárishangzásúra tervezik (ezért elég nagy méretűek is lehetnek /pl. JAMO THX One sub, Clarus Titán sub .../), de ez a házimozikban teljesen felesleges tudás, hiszen az aktuális akusztikához úgy is hozzá kell(ene) igazítani a szub hangját.
Ha az aktív ládából kivesszük az erősítőt, nagy valószínűséggel egy borzasztó hangú, hangszóróval szerelt dobozt kapunk, de ez mit sem számít, ha a gyártó úgy hangszínelte az erősítő egységet, hogy a végeredmény egész jó ... 
Alapesetben a passzív láda hangszórója van kevésbé megterhelve túlhangszíneléssel, de ez sem számít, ha nem határon van használva a hangszóró.

Korábban szedtem már ki a JBL XT-i 300 aktív szubokból az erősítő modulokat. Az 5010 szub kimeneteire pedig egy "lineáris" (picit túlzás egy Onkyo TX-SR 502-est lineárisnak nevezni, de mivel direkt módban volt ...) erősítőt kötöttem. A végeredmény nem volt rossz mivel teljesen beleolvadt a szub hangja a rendszer hangba, de jelenlegi akusztikánál az aktív verzió jobban bejön ...

A Teknics/Panaszonik aktív szubkimenet igen gyenge ezért nem is forszírozták tovább és a többi gyártó is pont ezért nem erőlteti, hiszen a mai szub moduluk között egyáltalán nem ritka az 500 - 1000 W(vagy e feletti teljesítmény). Na ezt a teljesítményt egy avr-be nem építik bele, hiszen manapság gyakori a több szubos kiépítés ...    

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Ritka az olyan AVR, mely tartalmaz szub erősítőt. Emlékeim szerint a Technics AX-6/7 ment ebbe az irányba, kevés sikerrel.
Láda szempontjából mindegy, hogy van-e benne erősítő.
A külön végfokos passzív láda jobb megoldás, ha már passzív.

Igen, pl. a Technics AX sorozata volt ilyen...tény "csak" 3 évig volt a palettán, hogy ez a sikertelenség vagy más ok miatt váltotta a Technics DA sorozata nem tudom, de nekem inkább az a gyanús, hogy a DD és DTS hiánya miatt jött a DA sorozat az AX helyett náluk.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

.....és mivel az eredeti hangban újabb és újabb lépések jöttek a fejlődésben, ezért újabb és újabb tudású erősítők kellettek a minőségre éhes felhasználóknak.
Kár, hogy a szinkron hangsáv minősége megrekedt a 15 évvel ezelőtti szinten...

Talàn még mindig nem érted, mitől lenne jobb? Mennyit is szànsz a zsebedből erre, jah, h semmit, sztem ár érték arányban még mindig jól jársz. Annyi a szerencséd, h a nagy filmek szinkronját kifizetik a mozi látogatok miatt. Megjegyzem ők is egyre kevesebben vannak. Van a Matrixban egy mondat " ok, és okozat " Ma már lópisztolyt fizetnek a szinkronért a stúdiók. Kevés pénzből, kevés idő (1 nap) A normális szinkron színészeket sem tudják kifizetni, ezért hanyatlik az egész. Gyakorlatlan olcsó jánosok szinkronizálnak, ebből nehezen lesz DTSHD minőségi szinkron. Valaha legendásan jók voltak a szinkronok, de már csak voltak. Ha van egy-egy jobb tapsolni kell.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Egy másik témában is kérném véleményeteket:

van bármi hangbeli vagy más érezhető különbség abban, hogy a subláda aktív vagy passzív? Tegyük fel olyan erősítőre vannak kötve, ami tudja kezelni mind az aktív, mind a passzív subládakat is.

Melyik lehet a jobban szóló verzió vagy mindegy? Jobb verzió-e az, amikor ezen példában szereplő erősítőre passzív ládát kötünk, melyet az erősítő maga irány, vezérel stb.? (adaptív mélysugárzó vezérlés a neve, ha jól tudom)

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Nem gátolja, mivel a minőségre éhes felhasználó eredeti hanggal fogja nézni a filmeket, mint most is.
.....és mivel az eredeti hangban újabb és újabb lépések jöttek a fejlődésben, ezért újabb és újabb tudású erősítők kellettek a minőségre éhes felhasználóknak.
Kár, hogy a szinkron hangsáv minősége megrekedt a 15 évvel ezelőtti szinten...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”