Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: TFG »

NuScale 216 -119000 Ft

Ezt hallottam pár éve, s nagyon nem tetszett (akkor még drágább volt egyébként).
Igazán "elkent" volt hangkép, a sugárzók mintha szekrényből szóltak volna.
Az előlapot az eladó meg csak kb. fél perc alatt tudta leszedni, úgy, hogy vele együtt jött a tartó csap dobozba épített hüvelye is.

Szóval csak óvatosan...

Én inkább valami jó állapotú használt párosban gondolkodnék. Ahogy én látom, az megújuló szériák egyre drágábbak, s egyre kevesebbet nyújtanak mind hangban, mind esztétikai minőségben.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Itt is van néhány jó monitor baráti áron:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ci%C3%B3k/

Swans TS 6 -99000 Ft
Swans D3.1  -99000 Ft
Nu Scale 215-99000 Ft
NuScale 216 -119000 Ft
Swans D2.1 SE+ 139000 Ft
Swans DIVA6-149000 Ft

Ha álló is szóba jöhet ajánlott ez is:
Swans T600F -129000 Ft
http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=1454

Swans D3.1 Kalmi tuning-os van az eladó hangsugárzók között is. 120K, szerintem érdemes megfülelni.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Urak, én is tanácsot kérni jöttem. A nyitó hozzászólás szellemében: 

- milyen szoba: kb. 25 m2-es szoba; max. közepes méretű monitorra gondoltam
- milyen muzsika: nagyrészt rock/metal, jazz, pop, többnyire hangszeres-vokális zenék, kábé nulla elektronikus muzsika
- rendszer további elemei: a hangszórók elé leginkább egy Yamaha RN500 hálózati lejátszót/erősítőt néztem ki, előtte NAS/PC lenne a forrás
- keret: ez most szűk, mindenképp max. 5 számjegyű összeg Ft-ban, de nem bánnám, ha egy titkos tippel (pl. ami lágyabb zenékhez a JPW Sonata) olcsón meg tudnám úszni. 

Pár éve volt egy pár Kef IQ30 itthon, annak csíptem a kissé magasba húzó, megfelelően feszes, gyors hangját, és gyönyörű tere volt, a női vokálok és a fúvósok szépen szóltak, viszont a vaskos dög hiányzott belőle. Amit kinéztem, és elvileg jól teljesít rock, jazz műfajokon: Monitor Audio BX2. Ez pont kimerítené a keretem, és még nem is volt lehetőségem meghallgatni, szóval nincs kőbe vésve. Köszi mindenkinek az ötletelést, javaslatokatI

Itt is van néhány jó monitor baráti áron:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ci%C3%B3k/

Swans TS 6 -99000 Ft
Swans D3.1  -99000 Ft
Nu Scale 215-99000 Ft
NuScale 216 -119000 Ft
Swans D2.1 SE+ 139000 Ft
Swans DIVA6-149000 Ft

Ha álló is szóba jöhet ajánlott ez is:
Swans T600F -129000 Ft
http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=1454
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3357
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

- milyen muzsika: nagyrészt rock/metal, jazz, pop, többnyire hangszeres-vokális zenék, kábé nulla elektronikus muzsika
- rendszer további elemei: a hangszórók elé leginkább egy Yamaha RN500 hálózati lejátszót/erősítőt néztem ki, előtte NAS/PC lenne a forrás
- keret: ez most szűk, mindenképp max. 5 számjegyű összeg Ft-ban, de nem bánnám, ha egy titkos tippel (pl. ami lágyabb zenékhez a JPW Sonata) olcsón meg tudnám úszni. 

Pár éve volt egy pár Kef IQ30 itthon, annak csíptem a kissé magasba húzó, megfelelően feszes, gyors hangját, és gyönyörű tere volt, a női vokálok és a fúvósok szépen szóltak, viszont a vaskos dög hiányzott belőle. Amit kinéztem, és elvileg jól teljesít rock, jazz műfajokon: Monitor Audio BX2. Ez pont kimerítené a keretem, és még nem is volt lehetőségem meghallgatni, szóval nincs kőbe vésve. Köszi mindenkinek az ötletelést, javaslatokat!

100 eFt alatt normális hangú monitort nemigen fogsz találni, legfeljebb használtan. Ha hajlandó vagy egy kicsit többet áldozni rá, akkor a Q Acoustic Concept 20  139.900 Ft-ért nem rossz, inkább lágyabb hangzásvilág, vagy a Klipsch RP-150M 149.900 Ft-ért. Ez utóbbi kissé keményebb hangzású, több méllyel, és átlag feletti érzékenységgel, rock zenén lehet vele jó hangosan zúzatni. 25 m2-en basszusorgiát egyiktől sem szabad elvárni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Pár éve volt egy pár Kef IQ30 itthon, annak csíptem a kissé magasba húzó, megfelelően feszes, gyors hangját, és gyönyörű tere volt, a női vokálok és a fúvósok szépen szóltak, viszont a vaskos dög hiányzott belőle. Amit kinéztem, és elvileg jól teljesít rock, jazz műfajokon: Monitor Audio BX2. Ez pont kimerítené a keretem, és még nem is volt lehetőségem meghallgatni, szóval nincs kőbe vésve. Köszi mindenkinek az ötletelést, javaslatokat!

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 442

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Szia!

Bevallom, nagyon-nagyon régen 15-20 éve hallgattam utoljára JBL-eket, de a mai 150-200-250 ezer forintos új állódobozok nekem nagyon műanyagnak tűnnek... Bocs, az előítéletért, de ezt sugározzák... Kicsit olyan Warfedale effektus, csak más karakterrel... A régi JBL-ek nekem elsősorban azt mutatták meg, hogy a "lényeg, hogy minél hangosabban szóljunk", s mintha minden egyebet ennek vettek volna alá. De természetesen minden ilyet visszavonok, ha meghallgathatok egy olyan JBL-t, ami erre rácáfol. Tudnál konkrét típusokat írni? 
Azért kérek mindig konkrét típust, mert akkor rá lehet keresni, hogy egyáltalán mennyire fellelhetők, meg a korábbi Mission, Warfedale, Tannoy hangfalakon kívül nagyon szerény az ismeretem...

Amúgy örülök, hogy az Infinity Kappát itt is az ajánlottak közé soroljátok, lehet, hogy ebből a szériából lesz a befutó. Tetszik is, jól is szól, s azért időnként valamelyik kivitel fel-felbukkan a használtpiacon... S szerintem szeretni tudják egymást a Rotellel...

Szia!

Még egy ajánlás az Infinity-nek! Egy Kappa 8.2 biztosan megfelelne az igényeidnek! Most árulnak itt egy Renaissance 90-et jó áron! Szerintem érdemes lenne meghallgatnod hátha bejön a hangja! Kappa-t itthon is kapsz de külföldön tuti lesz! 
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

heco mennyire passzol az onkyo erősitővel ??
Sokáig volt Onkyo + Vitas szettem, nagyon elégedett voltam velük. Sokáig nem is cseréltem őket.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Bubo0530
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Bubo0530 »

heco mennyire passzol az onkyo erősitővel ??

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szia,

köszönöm az ötleteket, a számszaki részében én is hasonló eredményre jutottam, az erősítőre kb. 150-180k jutna, a dobozokra 200k körüli összeget gondoltam, a további összeg pedig maradna a kiegészítőkre.
Nekem több szempontból is optimálisnak tűnik egy ilyen integrált erősítő vásárlása, a legfontosabb érv, hogy nagyon jól tudna illeszkedni az otthoni hálózatomba. De szívesen veszek javaslatot a médialejátszó - erősítő párosra is, bár tartok attól, hogy ez kevésbé költséghatékony megoldás.

Korábban elsősorban DAP-jaim voltak (iBasso, Fiio), és fülhallgatóval ment a zenehallgatás, a házimozit pedig egy Z5500 szolgálta ki. Tehát tapasztalatom szinte semmi, és tudom, hogy igazán csak meghallgatással lehet eldönteni a tetszik-nem tetszik kérdést, épp ezért erre várom a javaslatot, hogy mit is lenne érdemes megfülelnem.

Üdv: P
Sajnos a mai csodavasak (a fogyasztói társadalom hatása) sajnos gyorsan ill könnyen meghibásodnak (a javításuk majdnem annyi mint egy új)!Ez nem biztos, de sokkal találkoztam!
Én ezért nem preferálom a kompakt dolgokat (főleg ha csak úgy használható)!

Keress a közeledben eladó használt dobozokat, ha lehet hallgasd meg őket!
Így lesz egy kis fogalmad hogy mi az ami kell, mi az ami biztos nem!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Bubo0530

most már csak erősitőt kell vennem
esetleg valaki tudajánlani vamit használtan max 75000 ft ért
szinte csak a pioneer 922 találtam ami meg felelne mindennek
azis csak alkuval férne bele

Bubo0530

Meg vettem a Heco music style 500 -t 95 be plussz hanggfalkábel:D
a legjobb hogy rá 2 órára meg elvitték az erősitőm

Bubo0530

a heco meg volt . elég szimpatikus csak egy 100aska
van még rá 4 év gari .meghát az uj ára 170 .

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3629

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Addig jó,amíg ezt nem tudod előre,mert így ez nem fog motoszkálni a fejedben.
Csak a hangokra figyelj és amelyik tetszik, vedd meg. (ha csak ez a két kiszemelt van)
Ha még tutibbra mész (és ugyanott füleled a hangsugárzókat),akkor kérd meg a tulajt,hogy ne is mondja meg melyik van éppen bedugva.

Jó hallgatózást

Bubo0530

Sziasztok. ugy nézki meg tudok fülelni két hangfal párost a nap folyamán:D
Heco music style 500 100pénz

Wharfedale 9.6  50pénz

Melyiket kéne elvileg jobbnak hallanom a félig süket fülemmel
Előre is köszönöm a segitséget :

SimonMágus

Hozzászólás Szerző: SimonMágus »

Szia!

24 nm-re azért jó lehet egy sub is!
A rendszerre szant összeget úgy szoktak elosztani általaban hogy kb. 30-40% az elektronika, 30-40% a dobozok, 20-30% a kábelek (talan állvány, konzol)...

Jók ezek az egybe/minden benne erősitők tök jó dolgok, de nekem egy erősítő a hangot "varázsolja", media lejátszo meg a forrás legyen!

Eddig miket hallottál?
Mi tetszett, mi nem tetszett?

Szia,

köszönöm az ötleteket, a számszaki részében én is hasonló eredményre jutottam, az erősítőre kb. 150-180k jutna, a dobozokra 200k körüli összeget gondoltam, a további összeg pedig maradna a kiegészítőkre.
Nekem több szempontból is optimálisnak tűnik egy ilyen integrált erősítő vásárlása, a legfontosabb érv, hogy nagyon jól tudna illeszkedni az otthoni hálózatomba. De szívesen veszek javaslatot a médialejátszó - erősítő párosra is, bár tartok attól, hogy ez kevésbé költséghatékony megoldás.

Korábban elsősorban DAP-jaim voltak (iBasso, Fiio), és fülhallgatóval ment a zenehallgatás, a házimozit pedig egy Z5500 szolgálta ki. Tehát tapasztalatom szinte semmi, és tudom, hogy igazán csak meghallgatással lehet eldönteni a tetszik-nem tetszik kérdést, épp ezért erre várom a javaslatot, hogy mit is lenne érdemes megfülelnem.

Üdv: P

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1100

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Szia!

Köszi az ajánlatot, igaz egyelőre csak fotókon láttam ezt a párost, de alapvetően elég szimpatikus, ha lehet itt olyat írni, "valami ilyesmit" képzeltem el.
Egy bajom van, hogy fogalmam sincs, hol lehet kapni? Használtban egyáltalán nem találtam, s szerintem itthon nem nagyon fogok találni (mondjuk akár csak meghallgatásra)... vagy mégis?   
A másik: azzal az árral, amit írtál, nagyon szép is lenne ez a hangfal, de én egyelőre külföldi (igaz régebbi) rewiev-kban 3500 dollár és szintén 3500 angol fontos árakat találtam... Ami eleve ellenmondás, de sajnos ez még dollárban is duplája annak, ami nekem beleférne a keretbe. Ezért lenne jó nyilván a használt, de az meg egy darab sincs... :(

A másik, az Elac: tudnál írni konkrét állótípusokat? Mert egyelőre ebből találtam egy pici monitort, illetve egy nagyon kis véznának tűnő álló párost. Sosem hallottam még Elacot, de ezek, amiket én találtam ránézésre sem igen képesek szerintem hozni a testes, bő mélyeket, pláne nem Rotel erősítővel. Belőlük is inkább csak az akusztikus zene finom precizitását nézem ki...

Nekem volt egy par elado SF egy centerrel de mar elkelt Angliaban 800 font korul...de neha felbukkan erdemes varni es keresgelni
Nekem van egy elado elac is 207.2 de mivel a budzsed nagyobb ezert valami ujabbat neznek a helyedben. Hidd el meg fogsz lepodni ELAC Bs403 vagy elac 247

itt egy link http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1758587
Ne kapkodd el es hallgass meg sokat mert neked kell eldonteni es csak a sajat fuledre hallgass. Meg hasonlo arkategoriaban is elofordul, hogy valami nagyon tetszik es valami nagyon nem ezert fontos a meghallgatas. Ha elsore tetszik valami az meg nem jelenti azt, hogy hosszu tavon is jo lesz de legalabb kapsz egy kozelito eredmenyt arrol, hogy az a karakter egyaltalan tetszik-e...

Jo szivvel ajanlom a JAMO concert 11-t is

udv
Laci

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Szia!

Bevallom, nagyon-nagyon régen 15-20 éve hallgattam utoljára JBL-eket, de a mai 150-200-250 ezer forintos új állódobozok nekem nagyon műanyagnak tűnnek... Bocs, az előítéletért, de ezt sugározzák... Kicsit olyan Warfedale effektus, csak más karakterrel... A régi JBL-ek nekem elsősorban azt mutatták meg, hogy a "lényeg, hogy minél hangosabban szóljunk", s mintha minden egyebet ennek vettek volna alá. De természetesen minden ilyet visszavonok, ha meghallgathatok egy olyan JBL-t, ami erre rácáfol. Tudnál konkrét típusokat írni? 
Azért kérek mindig konkrét típust, mert akkor rá lehet keresni, hogy egyáltalán mennyire fellelhetők, meg a korábbi Mission, Warfedale, Tannoy hangfalakon kívül nagyon szerény az ismeretem...

Amúgy örülök, hogy az Infinity Kappát itt is az ajánlottak közé soroljátok, lehet, hogy ebből a szériából lesz a befutó. Tetszik is, jól is szól, s azért időnként valamelyik kivitel fel-felbukkan a használtpiacon... S szerintem szeretni tudják egymást a Rotellel...

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... llapotban/
Hallgasd meg, hátha bejön a hangja.

(Én egy évig keresgéltem megfelelő hangfalat, amíg rátaláltam a THIEL CS6-ra.)

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: Jegkocka77 »

Írtad, hogy a JBL nem jön be neked, pedig az elvárásaidnak, amit elég szépen körbeírtál elvileg tökéletesen megfelelne egy régi stúdió szériás nagymonitor, vagy egy szintén régi L szériás hangfal, igaz, nem Rotel erősítővel. Milyen JBL hangfalakhoz volt szerencséd? 
Szia!

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia!

Köszi az ajánlatot, igaz egyelőre csak fotókon láttam ezt a párost, de alapvetően elég szimpatikus, ha lehet itt olyat írni, "valami ilyesmit" képzeltem el.
Egy bajom van, hogy fogalmam sincs, hol lehet kapni? Használtban egyáltalán nem találtam, s szerintem itthon nem nagyon fogok találni (mondjuk akár csak meghallgatásra)... vagy mégis?   
A másik: azzal az árral, amit írtál, nagyon szép is lenne ez a hangfal, de én egyelőre külföldi (igaz régebbi) rewiev-kban 3500 dollár és szintén 3500 angol fontos árakat találtam... Ami eleve ellenmondás, de sajnos ez még dollárban is duplája annak, ami nekem beleférne a keretbe. Ezért lenne jó nyilván a használt, de az meg egy darab sincs... :(

A másik, az Elac: tudnál írni konkrét állótípusokat? Mert egyelőre ebből találtam egy pici monitort, illetve egy nagyon kis véznának tűnő álló párost. Sosem hallottam még Elacot, de ezek, amiket én találtam ránézésre sem igen képesek szerintem hozni a testes, bő mélyeket, pláne nem Rotel erősítővel. Belőlük is inkább csak az akusztikus zene finom precizitását nézem ki...
Szia a SF grand piano home olyan 300eft kornyeke. Az elac kicsit dragabb de mindenkeppen hallgasd meg. A quad 22l2 150eft kategoria.

Jo hallgatozast

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Missiont... ne kérdezd miért.
én is arra szavazok félig
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

hellotok mission mx5 set, kef c7 set, klipch r28f set, polk tsx440 set, dali zensor 7 set ki melyikett válastaná?
Missiont... ne kérdezd miért.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok,
segítségeteket szeretném egy kezdő házimozi és zenehallgatós rendszer kiválasztásában, kialakításában. Az utóbbi időben minél több információt próbáltam összegyűjteni a neten, ezek alapján született a mostani segítségkérés, ideje a gondolatokat tettre cserélni.

Tehát ahova és amire keresem a rendszert, illetve amennyit gondoltam rászánni:

Hova: kb. 24 nm-es szoba, a kialakítása miatt két fontos befolyásoló tényezővel: a hangsugárzókat a falhoz közel tudom tenni (így zárt vagy front reflexes példányok vannak előnyben részesítve), illetve a surround sugárzókat csak állványon tudom elhelyezni, fali konzol nem jöhet szóba.

Mire: a tervezett cél egyrészt mozizás lenne (3D is szóba jön, 4K nem érdekes, NAS és HTPC lenne a két legfontosabb jelforrás, akár hálózaton keresztül), másrészt zenehallgatás (alapvetően klasszikus és instrumentális zene, némi pop és könnyebb rock kíséretében). 

Keret: a rendelkezésre álló keret felső határát 500 ezer Ft-ban húztam meg, persze feleslegesen nem akarok pénzt szórni, de értelmes cél esetében ennél több is lehet, tehát mindkét irányban rugalmas az összeg. Azonban ebben szerepelnie kell az állványok és a kábelezés költségeinek is.

Elképzelés (már amennyi van): az olvasottak alapján erősítők közül a Marantz sorozat valamelyik, a fenti hálózati képességekkel is bíró példánya lehet a nyerő, elvileg ez mindkét fő célirányt ki tudja szolgálni. Hangsugárzók esetében már nem ilyen tiszta a kép, nem teljesen egyértelmű a leírtak alapján, hogy melyek a „zeneibb” példányok. Mélynyomóhoz első körben nem ragaszkodom, tehát egy megfelelő 5.0-ás rendszer is kiszolgálhatja az igényeimet. Kábelezés és állványok kérdéskörben pedig nagyon minimális az informáltságom.

Remélem nem maradt ki semmi lényeges, előre is köszönök minden javaslatot, véleményt.

Üdv:
Péter
Szia! 
24 nm-re azért jó lehet egy sub is!
A rendszerre szant összeget úgy szoktak elosztani általaban hogy kb. 30-40% az elektronika, 30-40% a dobozok, 20-30% a kábelek (talan állvány, konzol)...

Jók ezek az egybe/minden benne erősitők tök jó dolgok, de nekem egy erősítő a hangot "varázsolja", media lejátszo meg a forrás legyen!

Eddig miket hallottál?
Mi tetszett, mi nem tetszett?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SimonMágus

Hozzászólás Szerző: SimonMágus »

Sziasztok,
segítségeteket szeretném egy kezdő házimozi és zenehallgatós rendszer kiválasztásában, kialakításában. Az utóbbi időben minél több információt próbáltam összegyűjteni a neten, ezek alapján született a mostani segítségkérés, ideje a gondolatokat tettre cserélni.

Tehát ahova és amire keresem a rendszert, illetve amennyit gondoltam rászánni:

Hova: kb. 24 nm-es szoba, a kialakítása miatt két fontos befolyásoló tényezővel: a hangsugárzókat a falhoz közel tudom tenni (így zárt vagy front reflexes példányok vannak előnyben részesítve), illetve a surround sugárzókat csak állványon tudom elhelyezni, fali konzol nem jöhet szóba.

Mire: a tervezett cél egyrészt mozizás lenne (3D is szóba jön, 4K nem érdekes, NAS és HTPC lenne a két legfontosabb jelforrás, akár hálózaton keresztül), másrészt zenehallgatás (alapvetően klasszikus és instrumentális zene, némi pop és könnyebb rock kíséretében). 

Keret: a rendelkezésre álló keret felső határát 500 ezer Ft-ban húztam meg, persze feleslegesen nem akarok pénzt szórni, de értelmes cél esetében ennél több is lehet, tehát mindkét irányban rugalmas az összeg. Azonban ebben szerepelnie kell az állványok és a kábelezés költségeinek is.

Elképzelés (már amennyi van): az olvasottak alapján erősítők közül a Marantz sorozat valamelyik, a fenti hálózati képességekkel is bíró példánya lehet a nyerő, elvileg ez mindkét fő célirányt ki tudja szolgálni. Hangsugárzók esetében már nem ilyen tiszta a kép, nem teljesen egyértelmű a leírtak alapján, hogy melyek a „zeneibb” példányok. Mélynyomóhoz első körben nem ragaszkodom, tehát egy megfelelő 5.0-ás rendszer is kiszolgálhatja az igényeimet. Kábelezés és állványok kérdéskörben pedig nagyon minimális az informáltságom.

Remélem nem maradt ki semmi lényeges, előre is köszönök minden javaslatot, véleményt.

Üdv:
Péter

Jegkocka77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm mindenkinek az ajánlatokat, tanácsokat, ellenvéleményeket. Jó sok új infó, típus és ötlet akadt, amire nem is gondoltam.
Nálam a B&W, a Sonus Faber az mindig a nagyon durván túlárazott kategóriába esett, persze, az SF elképzelhető, hogy minőségben hozza azt, amit az árcédula mutat, de hogy a B&W nem, az egészen biztos. Én nagyon nagyot csalódtam bennük... Igaz, a sok ezer eurós típusaikat nem ismerem... A ProAc-ot meg fogom nézni, az ajánlott SF-et is. A Focalokkal meg úgy vagyok, hogy nekem a Rotel végfokokkal eddig bejöttek (a nagyobbak), csak ugye azok meg elég drágák. Az Elac-ot azért vetettem eddig el, mert valamiért engem az olcsó Mourdant Shortokra emlékeztet (tudom, hülye asszociáció), amik nagyon pontosak, precízek tudnak lenni, szép szellős térrel, de igazán csak akusztikus zenén muzsikálnak szépen (ellenben 80-100 Hz alatt már egy hang sem nagyon jön ki belőlük, emlékszem mindig a nagybőgőt kerestem, pedig tudtam, hogy ott van a felvételen...). Hát akkor majd ezeket is megvizsgálom... Mint írtam, van időm, semmi sem sürget... A várakozás meg arra is jó, hogy többet tud az ember félre tenni (pénzben)...
A Spendor nekem 20-25 éve maga volt a csoda, csakhogy a mostaniakon meglátom az árcédulát (a használtakon is) és elkap az agyvérzés, én nem nagyon tudnék igazán testes, álló Spendort mondani 400 ezer forintos plafonnal... De ha van ilyen, akkor elárulhatjátok... Mint írtam, azért ez a határ valamennyire talán felfelé is flexibilis, de hát szükség van rá, mert így tud az ember tervezni. Na meg a néhány százezres Rotel végfokok mögé nem fogok 50 ezres teszkós dobozokat sem tenni, de tízezer eurósokat sem (nem mintha lenne ennyi pénzem... ). Sok ezer eurós egzotikus erősítőkre meg nem telik majd (sajnos), hiszen a zeneforrásokra is elmegy majd egy rakás pénz...

Köszi mindenkinek!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Köszönöm!   
Azt azért újra hangsúlyoznám, hogy 300-400 ezer forint körül költenék egy sztereó hangfalpárra, ha nagyon indokolt, akkor nyilván hozzáteszek (ha tudok) még valamennyit, na de az 1 320 000 forint az a keretem háromszorosa (mellesleg igen csorgattam rá a nyálamat rendesen...)! 
És pl. pont ezért hagytam ki a listából a Sonus Faber-t is, mert az állódobozaik bizony sok ezer eurósak... Az Elac-ot nem ismerem, majd most előszedem kicsit...
Köszi az eddigieket, de ha van még ötlet, akár konkrét ajánlattal, jöhetnek! Szívesen veszem!

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1786274 
De mindenkeppen érdemes fülelni!
Eddig minden ProAc amit hallottam... hogy is fogalamazzak... nekem nagy szerelem!
De sajnos az en lehetőségeimen kívül esik!

Nyugi, a nagy Infinity sem lomha!
Meglepően gyors, és álló létére a tere is jó!

Esetleg Spendor dobozok még nyerők lehetnek a számodra!?

Focal (JMLab) nekem elég "fém ízű" akár csak a legtöbb B&W doboz (főként a cégek "olcsóbb" dobozait ismerem), de nagyon sokan szeretik, így mindenképpen maradjanak a listádon!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”