Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Zalaegerszeg és környéke

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: AST »

Köszi a tippet, hétvégén arra leszünk.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1329

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Programjavaslat hétvégére: https://index.hu/kultur/zene/2018/03/09 ... _di_meola/

Jó szórakozást!

Menjetek!

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 686

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Már régen volt hozzászólás a topikban, ezért úgy gondoltam, hogy kicsit felpörgetem. Okot adott az írásra az, hogy Feri barátunkhoz új lakók érkeztek, 2db Godina Audio monó előerősítők személyében, valamint elkészült a módosított Marantz cd játszója. Mindig is nagy tisztelettel és figyelemmel kísértem Godina úr munkásságát, ezért is nagy örömömre szolgált Feri meghívása. Ezúton köszönet érte.:-) Előrerebocsájtom, hogy írásom nem lesz elfogulatlan, mivel én is rendelkezem Godina termékkel, egy Dac-al, aminek a hangját nagyon kedvelem. TDA1543-as chipre épül ami talán a 1541-es egyszerűbb változata. Véleményem szerint, ezekkel az ic-el lehet a legjobban megközelíteni az analógos hangzást. Szóval mire megérkeztem és ahogy haladtunk fel a szobából a résrenyitott ajtón hallatszott, hogy a zenészek már hangolnak. Belépve a helyiségbe a Godinák méltóságateljesen a szépségűkkel tüntettek a polcon. A megjelenésük vonzatta a tekintetet. Egyszóval, gyönyörűek! Tökéletes méretarányok, a végletekig precíz megmunkálás a fánál és a fémnél egyaránt. A nemes anyagok felhasználása, aranyozott forgatógombok, polírozott ház a fabetétek
színezése felületkezelése, mind arra utal, hogy művészileg
megkomponált tágyakkal állók szemben! Az biztos, hogy nem egy hétköznapi, egy tucat megjelenésűek ezek a dísztárgyak. A Godinák Pro-jekt LP-t B&W MPA-1-es mono blokkokat, átalakított Marantz cd játszót és ML Montage hangfalakat szolgáltak ki. Amikor helyet foglaltunk és a cd-n felcsendült a zene, egyszerre ismerősnek tüntek a hallottak. Barátságos a hangzás, sehol semmilyen felkeményedés, vagy ellágyulás nem volt tapasztalható. Számomra tetsző volt a hangzási balansz, mivel a magas és a mély hangokat sem hangsúlyozta túl a rendszer. Nagyon természetesen volt a zene. Egymás után kerültek fel a cd lemezek a játszóba (Leonard C. Tátrai Band. Szabó G. Mizrab.stb) és mindegyiknél megfigyelhető volt úgyan az a kellemes hangzás. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy valamilyen mézes-mázas bevonattal a zenét meghamisította. Nagyon élethűek és természetesek voltak a hangszerek és ez elsősorban a Godina előfokaink volt köszönhető. Tesztünk első részében a módosítótt Marantz cd játékost hallgattuk meg, ami mechanikailag teljesen megújult. Új házat kapott 5mm vastag acéllemezből, az eleje pedig polírozott rozsdamentes acéllemezből épült fel. A cd lemezt a tetején lévő nyiláson kell berakni. A mechnika alatt 5cm vastag mdf lap van 3db rúgóval. Az átlakítást takiszer-el csinálták Jadis cd futó mintájára. Nagyon stabilan áll a kb.40kg-val az állítható kupokon. Ez a játszó is nagyon jól sikerült és a Feri elmondása szerint, lényegesen jobb az eredeti alap géphez képest. Kis idő elteltével a Takiszer is megérkezett aki szintén elsmerően nyilatkozott a Godina előerősítőkről. A szeánszot tovább folytattuk LP vonalon. Mind a két mono Godina előerősítő rendelkezik phono bemenettel. Ha jól értettem, az előfokok tranzisztoros és ic-s felépítésűek. A pro-ject lemezjátszóban valameyik alap micro benz hangszedő van. A jelet az lp-ből az előfokba madrigal ezüt kábel viszi. A lemezek Szabó G. Mini Bartók acoustic. Cesaria Evora. Pink floyd. Körössy J.stb. Az analóg vonalat hallgatva, egy szintet emelkedett a megszólalás. A zene minden hallható tartómányában még jobb lett! Nagyfokú természetesség, ritmust játszó képesség, kiteljesedett hangszer hangok, jó felbontás és a cd-nél tapasztalt kellemes hangzás itt is tetten érhető volt.
A hallottak alapján úgy gondolom,hogy a vendéglátónknak ezek az előerősítők már a végállomás lehet, mivel szvsz. nagyon nehezen lehet überelni.
Nagy gratula Godina Istvánnak!:-)

CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-Ject Dac Box RS2
Digitális futómű: Lumin U2 Mini + PD Creative PSU
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik Reference Line

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 724

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Szevasztok!

Látom 3 éve halott a topik Gondoltam azért beköszönök. +1 fővel Zalaegerszegről

Üdv
Emotiva-XMC1, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db HighEnd DIY 15" Aktiv/Passiv Carbon, 2db DIY 15" Ported Carbon Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: cat7505 »

Sziasztok!

Mivel fogalmak sincs amúgy hova való lenne a téma, + itt Vas megyét nem is talátam, a Györi meg elég lapos..

Szóval, Teszetelő kerestetik:

Saját készítésű tápkábelem véleményezésére keresek vállalkozó kedvű nyitott személyt.
Kerskedők, Forgalmozók, Gyárok, valamint kivácsi barkácsolók is kiméljenek!
Ősszefoglava egy sokat hallott vájtfülű személy kerestetik komoly rendszer(ek)-el,
egészséges kiváncsiságal és érdektól mentes őszinte véleménnyel.

Egyeztetés PU-ben, de kép kérése vagy műszaki részletek megadása nincs!
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 133

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Felteszem itt is a kérdésemet.
Nem akar valaki Zalaegerszegről vagy környékéről akusztikai mérést csináltatni a hifi-mozi szobájáról?Ketten már lennénk a környékről, de jó lenne még 1-2 ember, így a költségek csökkennének.
Részletek itt találhatók:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... akusztika/

Én lennék az egyik. Épp most akartam írni! Várjuk a jelentkezőket.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Felteszem itt is a kérdésemet.
Nem akar valaki Zalaegerszegről vagy környékéről akusztikai mérést csináltatni a hifi-mozi szobájáról?Ketten már lennénk a környékről, de jó lenne még 1-2 ember, így a költségek csökkennének.
Részletek itt találhatók:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... akusztika/

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 686

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Egy kedves ismerősöm többszöri unszolására végre rászántam magam és készítettem egy SE EL84-es erősítőt.Már az első hangok nagyon biztatóak voltak.Rögtön szóltam is Laci (opel123) barátomnak,hogy ugorjon át hozzám és mondja el a véleményét.Sorban csendültek fel az ismerős dallamok,melyeket mind a ketten már jól ismertünk.Kb, 40perc elteltével azzal az ötlettel állt elő,hogy áthozza a teljes kábel szettjét.Nagyon megörültem az ötletnek,mivel azok a kábelek már az álomhatár feletti kategóriába tartóznak,legalábbis számomra.Nem is kellett sokat várni a zsinórokra,mivel egy útcában lakunk.A kábelek a kis SE erősítőbe,A A cd játszóba,csövesített Godina DAC-ba, AN E/LX 02kit hangfalakba kerültek. 
Tehát a vezetékek,     tápok: Valhalla AG IV R;
                                                2db Shunyata King Cobra;                                           IC: 2db Audio Note VZ                                        Digi: Shunyata Stron Python digital                        Hangfal kábel: Audio Note SPZ

A vezetékek látványa sokkoló volt.Kar vastagságú tápok, masszív csatlakozókkal. Robosztus megjelenésükkel ellentétben viszont, nagyon könnyen hajlíthatóak.Az IC-k végein ezüst AN és szórítos WBT csatlakozók a hangfal kábeleken is ezüst AN banán dugok voltak. A kábelek összértéke egy jó középkategóriás autó árával vetekszik!
Cd lemezek: Ingram Washington-What a difference a day makes;Loreena McKennitt-The Book Of Secrets;Tátrai Trend-Kis Duna keringő;Putomayo-Italia;Mark Knofler-Get Lucky.

Muzsika:  Lenyűgöző volt a megszólalás. Természetes könnyedséggel,lazasággal váltak le a hangok a technikáról. Ingram bársonyos, ugyanakkor rekedtes, kissé érces hangon öntötte ki a fájdalmát tőlünk 4m-re. A dinamika a Cobráknak köszönhetően kis és nagy hangerőnél is megfelelő volt. Sosem volt lapos,vagy túlzó. Érdekes volt hallani, hogy csatornánként 1db EL84 végcsőből milyen mély erőteljes basszust tudnak kihozni ezek a vezetékek. A zene magas fokú felbontásában nagy szerepe volt az AN Vz IC-k nek és a Note hangfal kábeleknek is.Olyan részletek jöttek elő, amelyeket a HT; V.d.H. kábeleimmel még ilyen pregnánsan nem is hallottam. A Loreena McKennitt 8. számánál a férfi kórus egyes tagjainak a ficergése, mozgolódása, papír lapozása, halk köhintése nagyító alá került.Általában nem szoktam ezekkel a dolgokkal foglalkozni, de érdekes volt számomra ez a magas fokú felbontás.A "vendégek" nagyon jól beleintegrálódtak a rendszerembe. Arra a következtetésre jutottam, hogy talán nem is a rendszerhez kell kábelt választani, hanem a jó vezetékhez a hifit.      
Laci nagyon jó érzékkel válogatta össze a kábeleket, amihez gratulálok! 

Néhány fotó a délutáni akcióról:

CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-Ject Dac Box RS2
Digitális futómű: Lumin U2 Mini + PD Creative PSU
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik Reference Line

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Na pörögjünk... :-)  nem nagyon sikerül, kevesen vagyunk....

Lehet, hogy a Zala-Vas-Győr együtt jobban kiadná azt a triódát 

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Na pörögjünk... :-)  nem nagyon sikerül, kevesen vagyunk....

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102
Kapcsolat:

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Kicsit pörgessük fel ezt  a topikot
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. NAT Magnetic  Jadis JD1 drive Le Streamer JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102
Kapcsolat:

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Sziasztok! Ha valaki szeretne jönni triódás találkozóra , kérem jelentkezzen nálam a [email protected]
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. NAT Magnetic  Jadis JD1 drive Le Streamer JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Zalaegerszeg és környéke

Okés!
rendben

Flandy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: Flandy »

Okés!

Vasárnap reggel 9-kor találka a Joy kávézó előtt inkább!!!

Vendég

Zalaegerszeg és környéke

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor én állom a harmadik kört. Vasárnap reggel 9-kor talàlka a Joy kávézóban?

Vasárnap reggel 9-kor találka a Joy kávézó előtt inkább!!!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Zalaegerszeg és környéke

Okés, én ott leszek.  Sok kör ne legyen, mert teli hassal/fejjel nem jó zenét hallgatni.  Valamelyikünkhöz elmehetünk egy kicsit zenélni.  Nálam most készült el a cucc, Ha gondoljátok kiugorhatunk kezdetnek, végigjárhatunk mindenkit tanulni egymástól.  Taki mester is ott lesz remélem, írtam neki emailt...
Üdv,
NL

Flandy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Zalaegerszeg és környéke

Akkor én állom a harmadik kört. Vasárnap reggel 9-kor talàlka a Joy kávézóban?

Vendég

Zalaegerszeg és környéke

Még valaki?  Takit beszervezem, az már 3....Vasárnap reggel 9-kor nyitnak.

Én benne vagyok a dologban.
Ha ok PÜ-ben a részletekkel zaklathattok!
2. kört fizetem!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Zalaegerszeg és környéke

Még valaki?  Takit beszervezem, az már 3....Vasárnap reggel 9-kor nyitnak.

Flandy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Zalaegerszeg és környéke

Találjunk valami jó helyet dumálni vagy menjünk el valamelyikünkhöz.  Én a Joy kávézóba szeretek járni.   A jövő hétvégén szombaton vagy vasárnap reggel beülünk aztán dumálunk én állom az első kört....kávé, süti, pia...aztán megbeszéljük hova megyünk zenét hallgatni.  Hozzám négyen beférnek a kocsiba....vagy séta...
No?

Vendég

Zalaegerszeg és környéke

En is itt lennek,ha ritkan haza ugrom zegre megyek nem mashova!

Vendég

Zalaegerszeg és környéke

!!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Zalaegerszeg és környéke

Találjunk valami jó helyet dumálni vagy menjünk el valamelyikünkhöz.  Én a Joy kávézóba szeretek járni.   A jövő hétvégén szombaton vagy vasárnap reggel beülünk aztán dumálunk én állom az első kört....kávé, süti, pia...aztán megbeszéljük hova megyünk zenét hallgatni.  Hozzám négyen beférnek a kocsiba....vagy séta...
No?

Flandy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Zalaegerszeg és környéke

Támogatom az ötletet.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Zalaegerszeg és környéke

Ja.  Össze kéne jönni.  Itt van még Horváth Laci barátom is--HoriTon.. lennénk hatan-heten.

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”