Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11366
Kapcsolat:

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A bringáink jól felszereltek és már bizonyítottak sok túrán. Az enyém már 8 éve megbízható társam, tavasszal esett át teljes felújításon (bowdenek, lánc, fogaskerekek, fékek, csapágyak). Mi meg bírunk, amennyit bírunk, elsősorban túrázni, nézelődni megyünk, nem sportolni.

Az egyenes kormány miért fontos?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Biztosan igazad van, én is ezt gondolom, amit írsz, de saját tapasztalatom még nincs a témában. Hamarosan rászánom magam szerintem, de az tuti, hogy sokat kell gyakorolni az SPD-s megállást, elindulást, mire biztonságos lesz számomra és reflexszinten megy a kilépés. Terepen gyakran hiányzik a két lábas erőkifejtés, de az esés közeli helyzetek többsége egy pillanat műve, nagy részük viszont gyorsasággal kivédhető. Bizony tartok tőle, SPD-vel sokszor nem lesz elég idő kikapni a lábamat a patentből. Hogy az erdőben eldőlök, az kisebb probléma, de városban akár egy kocsi alá is eshet a gyakorlatlan patentos bringázó és hát napi szinten látom, mennyit bénáznak a beszorult lábaikkal.

A cipő tetszik, köszönöm a tippet!

teljesen felesleges a klipszes pedál. Az ilyen 1-2-3 hetes túra, pláne ha nincs kísérő autó, nem az extra technikáról szól, a biztonságos és fáradság esetén is működő emberre és drótszamárra van szükség. Ennél sokkal fontosabb a sárhányó léte, prizmák és világító eszközök, kulacs, egyenes és nem hajlított kormány, kormánytáska és megbízható fék. Simlis sapka és vagy fejjvédő, szemüveg, naptej, sárga trikó, esőlepel ha hosszú hideg esőben kell menni, könyök, térd, váll védők ide nem kellenek, ez nem donwhill. Lányoknál meg tessék naptár szerint tervezni az indulást, a nehéz napokon sokáig nem bírják a nyerget.
Egyszer Németországban elpiszmogtuk a napot, el is tévedtünk, sötétben alig találtuk meg a kempinget éjjel 2-kor. másnap reggel meg indulni kellett tovább. Az éjszaki tekerés piszok fárasztó, és még ki sem tudtuk aludni magunkat.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 110

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: GeriB »

Biztosan igazad van, én is ezt gondolom, amit írsz, de saját tapasztalatom még nincs a témában. Hamarosan rászánom magam szerintem, de az tuti, hogy sokat kell gyakorolni az SPD-s megállást, elindulást, mire biztonságos lesz számomra és reflexszinten megy a kilépés. Terepen gyakran hiányzik a két lábas erőkifejtés, de az esés közeli helyzetek többsége egy pillanat műve, nagy részük viszont gyorsasággal kivédhető. Bizony tartok tőle, SPD-vel sokszor nem lesz elég idő kikapni a lábamat a patentből. Hogy az erdőben eldőlök, az kisebb probléma, de városban akár egy kocsi alá is eshet a gyakorlatlan patentos bringázó és hát napi szinten látom, mennyit bénáznak a beszorult lábaikkal.

Nagyon hozzá kell szokni, mert hamar csúnya balesetet lehet szenvedni, ha nem tudsz időben kilépni. Komolyabb terepen ha nem vagy hozzászokva ne is próbáld. Mindennek megvan a maga előnye és a hátránya.
A Crank Brothers 5050 3 pedálra nagyon kíváncsi vagyok.

https://www.crankbrothers.com/product/5050-3

Hope F20 pedált is kipróbálnám:

http://www.hopetech.com/product/flat-pedal/

Shimano Saint pedált is kipróbálnám:

Cipő terén az ilyenek nagyon jók:

Nagyon jól lehet benne mozogni, kényelmes, jól tapad.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kerékpározás

A talpfájási problémát valószínűleg ez okozza. Én mindenkinek azt javaslom, hogy egyszer próbáljon ki egy SPD pedált. Szerintem a legnagyobb "tuning" a kerékpáron a sima pedál helyett. Sokkal jobb és optimálisabb tekerést és erőkifejtést tesz lehetővé azzal, hogy viszonylag fixen tartja a lábat, arról nem is beszélve, hogy húzni is tudod a pedált, ami hegymeneteknél óriási segítség. A talpfájás,  talpégés ezzel gyakorlatilag nem létező probléma lesz, ha egy megfelelő cipőt választasz. Én túrázáshoz ezt a cipőt használom és bátran merem ajánlani is. Nem kell félni az SPD rendszertől én városban is kizárólag ezzel tekerek. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9854

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Régóta filózom rajta, de mivel legtöbbet városban tekerek, még nem vállaltam be. Szegecses pedálom van, közepesen kemény talpú túracipővel használom, ami hosszabb távokon nyilván a legjobb választás.
A talpfájási problémát valószínűleg ez okozza. Én mindenkinek azt javaslom, hogy egyszer próbáljon ki egy SPD pedált. Szerintem a legnagyobb "tuning" a kerékpáron a sima pedál helyett. Sokkal jobb és optimálisabb tekerést és erőkifejtést tesz lehetővé azzal, hogy viszonylag fixen tartja a lábat, arról nem is beszélve, hogy húzni is tudod a pedált, ami hegymeneteknél óriási segítség. A talpfájás,  talpégés ezzel gyakorlatilag nem létező probléma lesz, ha egy megfelelő cipőt választasz. Én túrázáshoz ezt a cipőt használom és bátran merem ajánlani is. Nem kell félni az SPD rendszertől én városban is kizárólag ezzel tekerek. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Nem írtam, hogy mi mountizunk, nem országútival tekerünk, de így is megvan az évi 5e km. A nagy csúcsokra nem megyünk fel, völgyekben haladunk majd, amennyire lehet, de néhány látnivaló miatt bizonyára fogunk mászni is. Ha tudtok valami kihagyhatatlan helyet, akkor megpróbáljuk útba ejteni. A 14-16 napos folyamatos terhelés bennem is nagy kérdőjelet rajzol, ennyit még soha nem mentünk, de több napos túrákra gyakran járunk. A talpammal szoktak bajaim lenni, erre majd ki kell találnom valamit, de ha gáz van, pihenünk 1-2 napot. Úgy tudom, rengeteg bringaszerviz van Ausztriában, így a műszaki elakadástól nem tartok.
Heiligenblut-ból úton Grossglockner-re, 32 évvel ezelőtt, 2400km-es kirándulás egyik csúcspontja, nem szabad kihagyni. Ott a képen kicsiben nejem, abszolult nem sportos alkat, bringa csepel, táskában minden lakó holmi, sátor, kaja, váltógúnya. Javítani bringát nem kellett, néha pumpálni. Azóta biztosan sokkal több a bringa út Ausztriában. Ezt a hágót nem szabad kihagyni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kerékpározás

SPD, vagy egyéb "patentos" cipőt használsz?
Régóta filózom rajta, de mivel legtöbbet városban tekerek, még nem vállaltam be. Szegecses pedálom van, közepesen kemény talpú túracipővel használom, ami hosszabb távokon nyilván a legjobb választás.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

Kerékpározás

Nem írtam, hogy mi mountizunk, nem országútival tekerünk, de így is megvan az évi 5e km. A nagy csúcsokra nem megyünk fel, völgyekben haladunk majd, amennyire lehet, de néhány látnivaló miatt bizonyára fogunk mászni is. Ha tudtok valami kihagyhatatlan helyet, akkor megpróbáljuk útba ejteni. A 14-16 napos folyamatos terhelés bennem is nagy kérdőjelet rajzol, ennyit még soha nem mentünk, de több napos túrákra gyakran járunk. A talpammal szoktak bajaim lenni, erre majd ki kell találnom valamit, de ha gáz van, pihenünk 1-2 napot. Úgy tudom, rengeteg bringaszerviz van Ausztriában, így a műszaki elakadástól nem tartok.

Kényelmes cipő. Deszkás cipő a legjobb bringázáshoz is.
A patent pedált (SPD) nem szeretem. Platform pedál jött be (nem a gagyi, hanem Atomlab AirCorp, Crank Brothers 5050, stb.). Nem jó terepen, ha nem tudsz gyorsan reagálni. Ha nem tudod gyorsan a lábadat oda tenni, ahová kell, akkor nagyon nagy gond lehet (hatalmasat zakózhatsz), ezért nem szeretem az SPD pedált. A szegecses platform pedál hátránya, hogy eséskor sérülést tud okozni, ha érintkezik veled. Másik hátránya, hogy kb. 20-30000 Ft egy jó platform pedál (bár a jobb SPD pedál sem olcsóbb, sőt!!!). Jó SPD-s cipő, ami jó kb. 30-50000 Ft. Jó deszkás cipő kb. 15-30000 Ft. Persze mindenkinek más jön be.
Ausztriában sok szép hely van amit érdemes látni. A csúcsokra érdemes felmenni.
Ausztriában sok bringa szerviz és bolt van és van minőségi választék is. Sok olyan dolgot megkapsz ott, amit itt nem és az árak is jobbak, mint itt.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

SPD, vagy egyéb "patentos" cipőt használsz?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kerékpározás

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Párommal úgy döntöttünk, augusztusban áttekerünk az Alpokon a svájci határtól Grazig, vagy Szombathelyig, onnan pedig vonattal haza Budapestre. Mivel Ausztriában még nem bringáztam, megköszönök minden helyi infót, jótanácsot. Az útvonalat még nem tisztáztam le, de szeretnénk elkerülni az autóutakat, ahol csak lehet. 2 hetet szántunk a túrára, de nincs kőbe vésve a hazaérkezés időpontja.
Nem tudom mennyit tekertek, de az Alpok túra azért jó erőnlétet kíván. Főleg a sorozatterhelés tud néhány nap után sok lenni. Országúton kevés helyen voltam a Glocknerstrasse volt a legnagyobb emelkedő. Nameg NoveColli de az extrém. Jól tekerhető, erőnléthez szükséges áttételválasztás kell. Nálunk ilyen emelkedők nincsenek, én itthon klasszik hajtóművel, 12-25el kényelmesen elvagyok, kintre egyből megy fel a kompakt. Lefelékhez tartalék betét kell, meg szerintem érdemes megállni néha, amúgy is kiírják, de nagyon felforr a felni. Praktikus a laza hosszúmez, bukó alá valami, napkrém. Lefelékhez mellény, hosszú kesztyű, ugye nyáron is hó lesz fent. Meg full szervíz, szerszám, gumi, láncbontó, sram szem. Nagy élmény!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kerékpározás

Párommal úgy döntöttünk, augusztusban áttekerünk az Alpokon a svájci határtól Grazig, vagy Szombathelyig, onnan pedig vonattal haza Budapestre. Mivel Ausztriában még nem bringáztam, megköszönök minden helyi infót, jótanácsot. Az útvonalat még nem tisztáztam le, de szeretnénk elkerülni az autóutakat, ahol csak lehet. 2 hetet szántunk a túrára, de nincs kőbe vésve a hazaérkezés időpontja.

priusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 95

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: priusz »

Nézem a Svájci Körversenyt a Sport2-n. Hihetetlen mennyivel jobb minőségben adják, mint az Eurosport a Girot, vagy bármelyiket.
Pinot mekkorát ment ma! A tavalyi touron is szép eredményt ért el, kell is a franciáknak, hogy legyen olyan versenyzőjük aki az összetettben is jó eredményre képes.
http://www.velo.hu/svajci-korverseny-th ... rikot.html
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Nézem a Svájci Körversenyt a Sport2-n. Hihetetlen mennyivel jobb minőségben adják, mint az Eurosport a Girot, vagy bármelyiket.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 868

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Srácok, ti hol bicikliztek? Nem jelentenek gondot a nagyköbcentis motrok? Melyeket gazdáik eszetlenül hajtanak?

Nem hiszem, hogy releváns, de azért leírom  : Hajdúszoboszló-Nagyhegyes-Balmazújváros, vagy Hajdúszoboszló-Hajdúszovát-Debrecen-Látókép (az itteni csárdában akarták pacalpörkölttel "megmérgezni" Torgyán Józsi bácsit, mer'hogy oly durván jól készítik) Balmazújváros-Nagyhegyes-Hajdúszoboszló. Ez már egy bátrabb kör, kb. 80km. Mára egy 60-as jutott, nagyon jól esett.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Srácok, ti hol bicikliztek? Nem jelentenek gondot a nagyköbcentis motrok? Melyeket gazdáik eszetlenül hajtanak?
Első sorban olyan helyeken szeretek menni, ahol nem, vagy csak kevés autó jár.
A lent említett Pilisi útvonalakat kombinálgatom, azok nagy részén, mivel erdészeti út elég kellemes tekerni. Sokszor csak este 9-10-kor jut időm tekerni, akkor általában a Szentendrei szigeten szoktam jönni-menni, meg a 11-es főúton Visegrád és vissza a Lepencei hegyi úton Szentlászló felé. Akkor kevés autó jár arra, viszont a vadakra érdemes figyelni.
Néha este 10 után nyomok egy Bp.-i kört. Pomáz-Budakalász-Római-Újpest az északi összekötőn-Kámfor u-Tatai út-Vágány u-Dózsa Gy.-Hősök tere-Andrássy-Múzeum Krt-Szabadság híd-Budai rkp bringa úton vissza-Római-Budakalász-Pomáz.
Ha valakinek kedve van az Andrássy-Szabadság híd vonzásában ezer helyen megállhat egy fröccsre

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 613

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Dobogókő, Esztergom, Gödöllő
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: venomer »

Veszélyes egy műfaj. Ma, ha látom azokat az utakat, ahol régen tekertünk, háááát. Fiatalság bolondság? Igen. Csoda, hogy nem félkarral, féllábbal tértünk haza. Ma már nem mennék ott. Ugyanakkor igényelném a hosszú távokat. Az erdei vonalnak is megvan a maga helye, ideje, jó is az, de egy jó nekirugaszkodós, nagyfalat, egy hosszú aszfalt, na az kellene igazán. Nem merem bevállalni őszintén szólva, nem lehet kiszámítani, hogy mikor jön egy állat. A hallásomat pedig nem kockáztatnám már. Fiatalabb szervezet könnyebben regenerálódik, az évekkel ez egyre kevésbé ig

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

Kerékpározás

Erdőben. Ott nincsenek. Ha mégis kell bringázni máshol akkor bringa úton. Ha bringa út nincs, akkor ahol lehet, de láthatósági mellénnyel és nagyon óvatosan, mert szűkek az utak (sok helyen még 2 személyautó sem fér el egymás mellett! ez az igazi balesetveszély).
Autózás közben is elég közveszélyesek tudnak lenni.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: venomer »

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

Bizony! Sajnos nem lett meg az 55, de ez is óriási teljesítmény!
Tony Martin és Fabian Cancellara- nak fel van adva a lecke. Persze nem biztos, hogy érdekli őket ez a féle erőpróba.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Ez érdekes lehet:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

54.526 
Bizony! Sajnos nem lett meg az 55, de ez is óriási teljesítmény!

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

Bradley Wiggins       
54.526 

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Pilisben orszagutival jarhato lehetöleg jobb minösegü utnak miket ajanlotok ? (viszonylag reszletes leirassal, hogy egyertelmü legyen)
köSzi

Pilisben sok szép hely van:

Visegrádról fel tudsz menni a Pap-rétre elég laza emelkedő, kellemes környezet.
Vagy Szentendréről a Dömör kapun át, ugyancsak forgalommentes út.
Vagy Pilismarót - Két bükkfa nyereg, szintén forgalommentes, az már jobban emelkedik.

Persze ezeket össze is lehet kötni, vagy ha szereted az emelkedőket, bele lehet csempészni Visegrád - fellegvárat. Dobogókő hétköznap elég nyugis, de a forgalom miatt annyira nem szeretem.

Találtam részletes leírást, ezt a túrát is szoktam csinálni: http://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/tura ... zentendre/
Ebbe bele szoktam fűzni a felegvárat, szép onnan a kilátás.
Amit itt nem írnak:
Mikor jössz le Pilismarótra, érdemes lassabban, mert van ahol mélymurvás az út, tempóból nem tudsz megállni. Pilismaróton a buszmegállóban van kút, jó a vize. Dömös - Visegrád viszonylatban érdemes haladni, mert komoly szelek tudnak lenni, 2-3 ember ha elöl lánctalpaz pikk-pakk Visegrád, egyébként elég nyűglődős.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”