Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Hello!Sajnos nincs erosítom sem, 3 éve eladtam az erositot és a hangfalakat is.Bowers 603s3 hangfalaim voltak onkyo erosítovel.Bár nekem a 603s3 magasa nem igazán tetszett.
Jó lenne meghallgatni mindet de sajnos nincs rá lehetoségem.Nekem az is jó lenne ha legalább annyira szépen szól mint a 603 csak jobb magassal.De lehet az erosíto nem volt hozzávaló.
Amúgy a centert/hátteret meg sem néztem hogy miket találok hozzájuk,eddig a frontokra koncentráltam:)
Nem tudom mi nem tetszett neked a Bowers 603s3-ban, de nekem nagyon "fémízű" a magasa ezeknek a B&W dobozoknak!Nem tudom mekkora a fájdalomküszöb a komplett láncra (vas, dobozok, kábelek) de szerintem használtban nézelődj!
Mivel a Bowers 603s3 nem feküdt, így a B&W-t kivenném a listából!
Én ha most keresnék dobozokat (frontok, center) olyan 100-120 körül akkor az itt az apróban hirdetett Heco Argon 50, center 30-ast zsákolnám be!
Ill egy mindenes Tannoy szettet!
De próbálj meg rendszerben gondoklozni, a rendsuerszinergia nagyon fontos!!!
Hiába jó a doboz, a vas ha nem passzolnak (karakter, kategória)!
20 nm-re azért már jobb az álló frontnak (de zenében a monitorok jobban), de egy pár jó monitor, jó sub-al is igen jól tud szólni...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Kovizoli »

És mindezek mellett érdemes odafigyelni arra is hogy melyikhez találsz passzoló centert (hátteret)... ill hogy a mostanihoz mi passzolna?
Hello!Sajnos nincs erosítom sem, 3 éve eladtam az erositot és a hangfalakat is.Bowers 603s3 hangfalaim voltak onkyo erosítovel.Bár nekem a 603s3 magasa nem igazán tetszett.
Jó lenne meghallgatni mindet de sajnos nincs rá lehetoségem.Nekem az is jó lenne ha legalább annyira szépen szól mint a 603 csak jobb magassal.De lehet az erosíto nem volt hozzávaló.
Amúgy a centert/hátteret meg sem néztem hogy miket találok hozzájuk,eddig a frontokra koncentráltam:)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szia! Milyen erősítőd van? Jó lenne, ha meg tudnád fülelni saját környezetben a kiszemelteket, mert az egy dolog, hogy szerintünk mi a jó. Mindenkinek más az ízlése, hallása! És mindezek mellett érdemes odafigyelni arra is hogy melyikhez találsz passzoló centert (hátteret)... ill hogy a mostanihoz mi passzolna?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Sziasztok!

Szerintetek melyik lenne jobb választás 15-20 nm2-es szobában házimozi front hangfalaknak?
Dali zensor 3
Bowers 601s3
Monitor audio Bronze 2
Polc audio RTIa3

Koszonom   

Szia! Milyen erősítőd van? Jó lenne, ha meg tudnád fülelni saját környezetben a kiszemelteket, mert az egy dolog, hogy szerintünk mi a jó. Mindenkinek más az ízlése, hallása! 

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Kovizoli »

Sziasztok!

Szerintetek melyik lenne jobb választás 15-20 nm2-es szobában házimozi front hangfalaknak?
Dali zensor 3
Bowers 601s3
Monitor audio Bronze 2
Polc audio RTIa3

Koszonom   

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A falra tolásnak 3 nagy baja van:
1. A szinpadkép mélységét megszünteti, más szóval nem tud kialakulni a 3 dimenziós szinpadkép. Erre eleve csak komolyabb hangfalak képesek, az ES20 nem ez a kategória.
2. Mélytartományban kiemelést okoz. Sima falon ez 6 dB, sarokban 12 dB, sarokban a földön vagy a plafonon 18 dB. Mélyhiányos hansugárzókon ez akár még segíthet is, de általában inkább csúnya dübörgést okoz.
3. Hátsó reflexport esetén a fal közelsége megváltoztatja a mélyhangok viselkedését.

Ezt miért nekem?
Igen, így van, én is írtam, hogy "(Majdnem) semmilyen hangdobozt nem szerencsés a falra tolni"
Viszont ha más mód nincsen, akkor ezen belül hogy hátsó reflexes van sem, az már csak akkor lényeges, ha extrém falra tolásról beszélünk, ahol a reflexport levegője sem tud megfelelően, akadály nélkül távozni. 20cm ehhez bőven elegendő.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11236
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

3. Hátsó reflexport esetén a fal közelsége megváltoztatja a mélyhangok viselkedését.

Erről kicsit bővebben?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3377
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

(Majdnem) semmilyen hangdobozt nem szerencsés a falra tolni, ha hátsó reflexport csak a falra tolás extrém esetében nem javasolt. 20 cm ilyen szempontból elegendő.

A falra tolásnak 3 nagy baja van:
1. A szinpadkép mélységét megszünteti, más szóval nem tud kialakulni a 3 dimenziós szinpadkép. Erre eleve csak komolyabb hangfalak képesek, az ES20 nem ez a kategória.
2. Mélytartományban kiemelést okoz. Sima falon ez 6 dB, sarokban 12 dB, sarokban a földön vagy a plafonon 18 dB. Mélyhiányos hansugárzókon ez akár még segíthet is, de általában inkább csúnya dübörgést okoz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

KergeKacsa
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: KergeKacsa »

(Majdnem) semmilyen hangdobozt nem szerencsés a falra tolni, ha hátsó reflexport csak a falra tolás extrém esetében nem javasolt. 20 cm ilyen szempontból elegendő.

Köszi, tehát akkor az ES20 nem biztos, hogy kiesik.
Azért érdekelne, hogy milyen alternatívák vannak az én minimális utánaolvasásom alapján összerakott hiányos tervemhez.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Gondolom ilyenkor nem elég kb. 20 centi hely a hangfal mögött a faltól? Ha nem, akkor kiesik az ES20, mert a polc csak ~50 centi mély.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

KergeKacsa

Segítség,kezdő vagyok!

Amennyiben falra vagy polcra akarod tenni a hangfalakat,akkor nem javaslom az ES20-at,mivel az hàtsó reflexnyílàsos.

Gondolom ilyenkor nem elég kb. 20 centi hely a hangfal mögött a faltól? Ha nem, akkor kiesik az ES20, mert a polc csak ~50 centi mély.

Jónak tűnik a tied, de kicsit túl nagy méretre ill árra nekem (meg nyilván tudásra is ), nem jönne ki a mélynyomó+erősítő a keretből.

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Sziasztok!

Tv-hez keresnék olyan erősítőt és 2.1-es hangfalrendszert, amit később (ha úgy alakul) 5.1-re tudnék kiegészíteni.
5.1-et anno 140-150k HUF környékén néztem, arra az Onkyo HT-S3505 vagy HT-S3705 lett volna a nyerők.
Árban most egy kicsit feljebb mennék, 150-200k között néznék valamit.

Mivel a hangfalak nem padlóra kerülnének (bútorzat miatt), ezért polcra vagy falra szerelhető frontok jöhetnek szóba, nem lenne jó se állványos, sem magas álló.
(És ha lehet fekete színű lenne az ideális.)

Az erősítőnél nagyon jó lenne, ha okostelefonról bluetooth-on át is küldhető lenne rá zene.

Alapvetően egy számítógépről és egy médialejátszóról menne rá tartalom, de később egy konzol is szóba jöhetne, ezért 3 HDMI jó lenne. Innen menne a hang (és kép) tovább egy Panasonic plazmatévére. Elsősorban filmek, sorozatok, játék menne rajta.

Nincs valami penge hallásom, így elsőre ez az alapszintű felállás is elég lenne.

Erősítőre Onkyo TX-SR333-t nézegettem, frontokra JBL ES20-t, mélynyomóra ötletem sincs, de hát a 0 tapasztalatommal az előzők is csak távoli ötletek.

Kérlek segítsetek egy kezdőnek, hogy ezt a pénzt hasznosan tudjam elkölteni.

Szia!

Amennyiben falra vagy polcra akarod tenni a hangfalakat,akkor nem javaslom az ES20-at,mivel az hàtsó reflexnyílàsos.
Nem akarom ràdtukmàlni,de ha JBL,akkor az àltalam itt hirdetett fekete E50-el jobban jàrnàl.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
És még egy falikonzol is jár hozzà ajàndékba...
Nekem anno jobban bejött mint a 20-as.
De ha nincs igazam,majd kijavítanak a kollégàk.
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

KergeKacsa

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

Tv-hez keresnék olyan erősítőt és 2.1-es hangfalrendszert, amit később (ha úgy alakul) 5.1-re tudnék kiegészíteni.
5.1-et anno 140-150k HUF környékén néztem, arra az Onkyo HT-S3505 vagy HT-S3705 lett volna a nyerők.
Árban most egy kicsit feljebb mennék, 150-200k között néznék valamit.

Mivel a hangfalak nem padlóra kerülnének (bútorzat miatt), ezért polcra vagy falra szerelhető frontok jöhetnek szóba, nem lenne jó se állványos, sem magas álló.  
(És ha lehet fekete színű lenne az ideális.)

Az erősítőnél nagyon jó lenne, ha okostelefonról bluetooth-on át is küldhető lenne rá zene.

Alapvetően egy számítógépről és egy médialejátszóról menne rá tartalom, de később egy konzol is szóba jöhetne, ezért 3 HDMI jó lenne. Innen menne a hang (és kép) tovább egy Panasonic plazmatévére. Elsősorban filmek, sorozatok, játék menne rajta.

Nincs valami penge hallásom, így elsőre ez az alapszintű felállás is elég lenne.

Erősítőre Onkyo TX-SR333-t nézegettem, frontokra JBL ES20-t, mélynyomóra ötletem sincs, de hát a 0 tapasztalatommal az előzők is csak távoli ötletek.

Kérlek segítsetek egy kezdőnek, hogy ezt a pénzt hasznosan tudjam elkölteni.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Köszönöm válaszaitokat!

Egyet nem értek (kizárólag nem HD hangokról beszélek, bár biztos az, hogy ezek továbbításához csak a hdmi a jó? De mondom, tegyük fel, hogy nem hd-ról beszélünk, hanem mondjuk sima 5.1 dolbyról):

a 3as kérdés esetében miért a HDMI a legjobb? Miért nem a csatornánkénti kapcsolat és erősítés?
Ha ugyanis igaz, hogy a hdmi jobb, akkor a példában szereplő Oppo-n minek vannak csatornánkénti rca csatlakozások? Minek, ha van rajta hdmi???
Persze lehet erre az a válasz, hogy mert sok régebbi erősítőn nincsen hdmi?

De akkor is elég lenne az optikai nem? az van olyan mint a csatornánkénti történet...vagy nem?

Sőt tovább megyek, elég lenne egy sima sztereó rca is nem? Hiszen az erősítő úgyis kiadja átalakítva 5.1re...rosszul gondolom?

Lacy és dhcodoky jól beszél, fogadd meg, amit írtak.
Alapvetően a hd hangok (és jobb képminőség) miatt kell a hdmi (ha tudja az erősítőd), és az optikainak van a legrosszabb hangja tapasztalatom szerint.
(Különben engem meglepett, de sztereó hangra is nálam jobb volt a hdmi-hang, mind a digit coax; de ez már teljesen rendszerfüggő).
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Köszönöm válaszaitokat!

Egyet nem értek...

Lacy lentebb jól megfogalmazta. Sok ismeretlenes, sok játékosos dolog. S a legnagyobb kérdőjel, az a Te igényed.

Először azt kellene eldöntened, hol akarod dekódolni a hanganyagot. Ha a forráskészülék jobb minőségű dekódolásra képes, mint az erősítő, akkor érdemes azzal dekódolni, és analóg módon, csatornánként összekötni a két készüléket. (a dekódolt anyagot, nem tudod sem optikán, sem HDMI-n tovább vinni.) Ebben az esetben számolnod kell a magasabb kábelköltséggel, mert a jó minőségű analóg kábelek drágábbak, mint az 1 szál HDMI.

Ha az erősítőben szeretnél dekódolni, akkor összekötheted HDMI-vel, vagy optikával is. Utóbbi esetben nem lesz HD hanganyagod. A nagy többség HDMI-vel köt, és az erőlködőben dekódol.  

Ha a lejátszót, sztereó RCA-val kötöd rá az erősítőre, akkor ki tud adni 5.1 hanganyagot, de az nem DD5.1 lesz, hanem DPL II. Azaz egy buta DD5.1 (ha fogalmazhatok így). Ezt nem érdemes választanod. 

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm válaszaitokat!

Egyet nem értek (kizárólag nem HD hangokról beszélek, bár biztos az, hogy ezek továbbításához csak a hdmi a jó? De mondom, tegyük fel, hogy nem hd-ról beszélünk, hanem mondjuk sima 5.1 dolbyról):

a 3as kérdés esetében miért a HDMI a legjobb? Miért nem a csatornánkénti kapcsolat és erősítés?
Ha ugyanis igaz, hogy a hdmi jobb, akkor a példában szereplő Oppo-n minek vannak csatornánkénti rca csatlakozások? Minek, ha van rajta hdmi???
Persze lehet erre az a válasz, hogy mert sok régebbi erősítőn nincsen hdmi?

De akkor is elég lenne az optikai nem? az van olyan mint a csatornánkénti történet...vagy nem?

Sőt tovább megyek, elég lenne egy sima sztereó rca is nem? Hiszen az erősítő úgyis kiadja átalakítva 5.1re...rosszul gondolom?

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 822

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lacy »

Azzal vitatkoznék, hogy a HDMI adja lehető legjobb hangot a 3 fajta digitális audio összeköttetés közül, viszont az kétségtelen, hogy a Blu-Ray szabvánnyal érkezett nagyfelbontású sokcsatornás digitális audio formátumokat ( True-HD, DTS HD, stb.) egyedül ezen lehetséges továbbítani, tehát nincs is más választásod, ha ilyet akarsz lejátszani.
azért ez egy sokismeretlenes és sokjátékosos dolog.
Amiben ugye nincs vita, a HD hangok lebutítás nélküli továbbítására jelenleg csak a hdmi kapcsolat az egyedüli megoldás (a hdmi klónokról most nem beszélek )
viszont az, hogy a 3 féle digitális továbbításban melyik a jobb ott már erősen befolyásoló tényező a forráskészülék és persze a fogadó oldal is.És akkor az analógról nem beszéltünk még, ami azért az eredeti kérdésfelvetésben szerepelt.
Itt is az a nyerő hogy milyen minőségű dekódert sikerült beleépíteni a készülékekbe.
ez meg már annyi féle lehetőség hogy nem is érdemes készülékekre bontva kitárgyalni, és akkor még a két cucc közti analóg kábelekről nem is beszéltünk

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3377
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

Először is Ő a blue Ray, amúgy pedig Blu-ray.
image.jpg

Nem jelenthető ki,az analóg előnye, mert sok összetevős a dolog, ezért is szeretjük ezt a hobbit, mert jó kütyüzős

Az összekötések:
Legjobb a HDMI, majd a koax, majd az optikai. Itt az erősítő dekódol.
Analóg összekötésnél a lejátszó dekódol, ami nem szokott a legjobb minőségben megtörténni, ráadásul sok kábelt igényel. Ez akkor kellhet, ha az erősítő nem rendelkezik a számodra szükséges dekóderekkel, de fogad 5/7.1 analógot. Mondjuk egy Oppot linkeltél ami nem olyan rosz dacot tartalmaz, de jó kábelt is igényel, ez a legdrágább verzió, akár lehet a legjobb hang is.

Azzal vitatkoznék, hogy a HDMI adja lehető legjobb hangot a 3 fajta digitális audio összeköttetés közül, viszont az kétségtelen, hogy a Blu-Ray szabvánnyal érkezett nagyfelbontású sokcsatornás digitális audio formátumokat ( True-HD, DTS HD, stb.) egyedül ezen lehetséges továbbítani, tehát nincs is más választásod, ha ilyet akarsz lejátszani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Sziasztok.

nekem lenne egy elég alap kérdésem, elnézést az érzékeny lelkű profiktól, de köszönöm előre is a válaszotokat!

Szóval:

vegyünk egy blue ray lejátszót, aminek van hdmi kimenete, sztereo rca-ja, optikaija és van mondjuk olyan audio kimenete, ami külön FR, FL, SL, SR, C, SW, SBL, SBR, mint ennél:

I. blue ray
http://www.avrev.com..._bdp83_rear.jpg

van mondjuk egy másik olcsóbb blue ray versenyzőnk is (hdmi, optikai, sima sztereó rca),legyen

II. blue ray

http://hd-report.com...player-back.jpg

és tegyük fel van 3 házimozi erősítőnk
egy olyan egyes számú versenyző, jelöljük

A) házimozi erősítő-nek, aminek ilyen a hátulja:

http://www.springair...c_1000x1000.jpg

és van egy ilyen:

B házimozi erősítő:

https://www.audiovis...ear01_540px.jpg

és van egy

C) házimozi erősítő:
http://exceptional-a...-lx-88-rear.jpg

A kérdéseim a következőek:

1) ha a példában szereplő II. blue ray lejátszó hangját akarom átvezetni A)-ba, akkor vagy optikain tudom vagy rca-n....Melyik a jobb átvitel? Az A) erősítő által kiadott 5.1 hanga egyforma lesz mindkét verzióban vagy valamelyikben jobb lesz? Vagy egyenlően gyenge 5.1 lesz, mert nem igazán jó a kapcsolat és az erősítő csak próbálja előállítani az 5.1-et?

2) ha II. blue ray lejátszó hangját a B és C versenyzőbe tudom vinni optikaival, hdmi-vel, rca-val. Melyik lesz a legjobb átvitel és melyik lesz a legjobb 5.1 hang?

3) I. blue ray lejátszó hangját már tudom vinni úgy is, hogy A és C-be külön csatornánként viszem rca-val vagy tudom vinni még optikaival vagy B és C be hdmi-vel? Kérdésem, hogy ha csatornánként viszem a hangot rca-val, akkor teljesen egyértelműen kijelenthető az, hogy jobb 5.1em lesz, mint, ha hdmi vagy optikaival viszem a hangot?

Köszönöm válaszaitokat!

Kérdéseidre a válaszok a következőek:

1. Jól látom, hogy az általad  "II. blue ray" (ami helyesen Blu-ray) lejátszón van HDMI kinenet? Ebben az esetben véleményem szerint az az, ami a legjobb minőségű átvitelt fogja eredményezni.

2. Itt szintén a HDMI lesz a jó.

3. Megint a HDMI..... és hogy miért??? 

"A HDMI (High Definition Multimedia Interface) előnye, hogy tömörítetlenül képes audio és videó adatfolyam átvitelére, tehát egy kábelen képes akár HD minőséget és hangot egy megjelenítőre" (esetleg AVR-re)" közvetíteni – ezzel is a kábelrengeteget lehet elkerülni. Ennek fontossága a szebb képi megjelenés miatt releváns, hiszen a megnövelt pixelszám azaz felbontás sem okoz problémát, tehát élesebb, színdúsabb videózást – mozizást – eredményez."

Nem vagyok profi, de remélem tudtam segíteni.

Gondolom a többiek is ezen a véleményen lesznek, de javítsatok ki, ha tévedek.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok.

nekem lenne egy elég alap kérdésem, elnézést az érzékeny lelkű profiktól, de köszönöm előre is a válaszotokat!

Szóval:

vegyünk egy blue ray lejátszót, aminek van hdmi kimenete, sztereo rca-ja, optikaija és van mondjuk olyan audio kimenete, ami külön FR, FL, SL, SR, C, SW, SBL, SBR, mint ennél:

I. blue ray
http://www.avrev.com..._bdp83_rear.jpg

van mondjuk egy másik olcsóbb blue ray versenyzőnk is (hdmi, optikai, sima sztereó rca),legyen

II. blue ray

http://hd-report.com...player-back.jpg

és tegyük fel van 3 házimozi erősítőnk
egy olyan egyes számú versenyző, jelöljük

A) házimozi erősítő-nek, aminek ilyen a hátulja:

http://www.springair...c_1000x1000.jpg

és van egy ilyen:

B házimozi erősítő:

https://www.audiovis...ear01_540px.jpg

és van egy

C) házimozi erősítő:
http://exceptional-a...-lx-88-rear.jpg

A kérdéseim a következőek:

1) ha a példában szereplő II. blue ray lejátszó hangját akarom átvezetni A)-ba, akkor vagy optikain tudom vagy rca-n....Melyik a jobb átvitel? Az A) erősítő által kiadott 5.1 hanga egyforma lesz mindkét verzióban vagy valamelyikben jobb lesz? Vagy egyenlően gyenge 5.1 lesz, mert nem igazán jó a kapcsolat és az erősítő csak próbálja előállítani az 5.1-et?

2) ha II. blue ray lejátszó hangját a B és C versenyzőbe tudom vinni optikaival, hdmi-vel, rca-val. Melyik lesz a legjobb átvitel és melyik lesz a legjobb 5.1 hang?

3) I. blue ray lejátszó hangját már tudom vinni úgy is, hogy A és C-be külön csatornánként viszem rca-val vagy tudom vinni még optikaival vagy B és C be hdmi-vel? Kérdésem, hogy ha csatornánként viszem a hangot rca-val, akkor teljesen egyértelműen kijelenthető az, hogy jobb 5.1em lesz, mint, ha hdmi vagy optikaival viszem a hangot?

Köszönöm válaszaitokat!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Hogyan kellene ezt jól értelmezni?

Én azt gondolom a hifis "előéletedből", elvárásaidból, hogy teljesen felesleges nagyon lent kezdeni, csak csupa csalódás és pénzkidobálás várna.
Kezdésnek is egy már felső kategóriás, ill. zenei hangú mozierősítőt és ennek a minőségnek megfelelő 5.1-et választanék. Hidd el, innen is lesz bőven mozgástered a tapasztaláshoz, fejlődéshez, kísérletezéshez. Annyi, hogy bele is unsz.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hogyan kellene ezt jól értelmezni? Elfelejted, hogy nekem az 5.1 is újdonság lesz itthoni körülmények között. Nincs tele a fejem mai 7.1 hanggal és FullHD képekkel, szerintem magadból indulsz ki. Ha benne lennék, tényleg visszalépésnek érezném, de mivel nem voltam, nem vagyok, így szerintem megélhetőek a szintek és kifuthatják magukat szépen. Ugyanazt mondod te is, hogy érkezzek meg, rögtön a célhoz, de az nekem nem megy. Sem ebben, sem másban. Hiszem, hogy az építkezés a teljesebb út, időt hagyva a tapasztalásra.
A mozi annyiban tényleg gagyi, nem tudom ma ez hogy áll, hogy a szereplők, objektumok élei elég homályosak tudnak, tudtak lenni.
Az Oppot majd körüljárom, lehet, hogy ő lesz a vége majd.
Vedd azt is hozzá, hogy bevillanások szintjén ott volt a vágy, távoli tapasztalás és ha most végre közel kerülhetek mindahhoz, amihez időközben, az évek alatt nem, az olyan, mint amikor a gyerekkori hiányok pótlódnak be utólag. Nem az igazi, de mégis elkövetkezik egyszer. Tehát elsősorban nem visszakóstolás történik, hanem belekóstólás. Nem rossz példa a tévé, de nem tudom párhuzamként kezelni.
5 csatornás végfgok: mennyibe kerül és hány Wattot tudhat magáénak csatornánként? Akármennyit is, az nekem sok lesz. Akkor ugye jól gondolom, hogy ilyesmi kicsiben nem létezik? Mondjuk úgy max. 20-30 Watt/csánnel.
Ha szükséges? Processzor? HM erősítő nélkül mikor nem szükséges? Azt tudom, hogy voltak DVD playerek, amik maguk adták ki az 5.1-et, erről van szó itt is? Mikor jó egy processzor, mitől jó egy processzor?

Nem más, mint a sztereó.

Lejátszó-integrált erősítő
Lejátszó-sztereó előfok-sztereó végfok
Lejátszó-végfok

Persze tegyünk közé DAC-ot is.

Gondolom ezeket a felállásokat sztereóban végigpróbáltad!?
Hasonló a lehetőség mozinál is. 

A hangok dekódolva, vagy esetleg PCM formátumban vannak a lemezeken.
Ahhoz, hogy "megszólaljanak" kell egy dekóder. Ez lehet a lejátszóban, vagy az erősítőben.

Ha veszünk egy DTS HD Master Audio hangsávot ilyen módokon juthat el a hangfalakig:

-lejátszó bitsream formátumban továbbítja HDMI-n keresztől az erősítőbe
       -Itt ha az erősítő rendelkezik HD dekóderrel, akkor dekódolás után jön az EQ és a DSP, majd a DAC-ja segítségével küldi a végfokok felé
       -Ha nincs HD dekóder, de van DTS dekóder, akkor egyszerűsítve levágja a HD információkat és DTS-t fogsz kapni belőle. (ez a helyzet szintén, ha koax, vagy optikai kábelen továbbítod)
-lejátszó dekódolja és LPCM formátumban küldi HDMI-n
-lejátszó dekódolja és a DAC-ja segítségével analógosítja és a mch kimeneteken keresztül jut el az erősítőbe
  -Ezután változhat, hogy az erősítő vagy továbbküldi a végfokok felé és kihagyja a DSP-t és EQ-t, vagy esetleg az ADC segítségével digitállissá teszi, majd úgy küldi tovább és működik az EQ, DSP és a saját DAC-ja.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: venomer »

Hogyan kellene ezt jól értelmezni? Elfelejted, hogy nekem az 5.1 is újdonság lesz itthoni körülmények között. Nincs tele a fejem mai 7.1 hanggal és FullHD képekkel, szerintem magadból indulsz ki. Ha benne lennék, tényleg visszalépésnek érezném, de mivel nem voltam, nem vagyok, így szerintem megélhetőek a szintek és kifuthatják magukat szépen. Ugyanazt mondod te is, hogy érkezzek meg, rögtön a célhoz, de az nekem nem megy. Sem ebben, sem másban. Hiszem, hogy az építkezés a teljesebb út, időt hagyva a tapasztalásra.
A mozi annyiban tényleg gagyi, nem tudom ma ez hogy áll, hogy a szereplők, objektumok élei elég homályosak tudnak, tudtak lenni.
Az Oppot majd körüljárom, lehet, hogy ő lesz a vége majd.
Vedd azt is hozzá, hogy bevillanások szintjén ott volt a vágy, távoli tapasztalás és ha most végre közel kerülhetek mindahhoz, amihez időközben, az évek alatt nem, az olyan, mint amikor a gyerekkori hiányok pótlódnak be utólag. Nem az igazi, de mégis elkövetkezik egyszer. Tehát elsősorban nem visszakóstolás történik, hanem belekóstólás. Nem rossz példa a tévé, de nem tudom párhuzamként kezelni.
5 csatornás végfgok: mennyibe kerül és hány Wattot tudhat magáénak csatornánként? Akármennyit is, az nekem sok lesz. Akkor ugye jól gondolom, hogy ilyesmi kicsiben nem létezik? Mondjuk úgy max. 20-30 Watt/csánnel.
Ha szükséges? Processzor? HM erősítő nélkül mikor nem szükséges? Azt tudom, hogy voltak DVD playerek, amik maguk adták ki az 5.1-et, erről van szó itt is? Mikor jó egy processzor, mitől jó egy processzor?

Rosszul értelmezed a dolgot.
Nem lehet ma már végigmenni a régi mozis úton. Pontosabban nincs értelme.

Majdnem olyan, mintha TV-t szeretnél venni és eddig még nem volt TV-d.
Minek végigmenni a régi dolgokon? Magadnak egy Junoszty TV-t ajánlanál és utána szépen lépésenként?

Nem lesz meg az az élmény, mint régen.
Egy példa. A Star Wars mozi dolby stereo volt a mozikban. Meghatározó élményt jelentett mind képileg, mind hangilag szerintem szinte mindenkinek, aki akkor volt gyerek, vagy fiatal. Hatalmas sorok kígyóztak a mozi előtt és volt, aki 10x megnézte.
Azért most elég gagyi lenne az egész.

Szóval most meg kell venni, ami minden igényedet kielégíti és HAJRÁ!!! 
Neked egyébként tényleg inkább olyan rendszer kellene, ahol zenei téren is új dolgokkal gazdagodhatnál. Mondjuk SACD, zenei BD-k.
Tudom javasolni esetleg egy OPPO 95/105/105D lejátszó és egy 5 csatornás végfok párosítását. Utána kiegészítheted egy processzorral, ha szükséges.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Én is ezt javaslom! Ha most vágnék bele, akkor egy jobb erősítő helyett alap lenne egy HD-s szerintem Emo proci, meg hozzá egy végfok.
Ezzel nagyon nem lehet mellélőni, és ár/értékben is egy stabil szintet képvisel egy ilyen párosítás.
Persze az erősítők között is vannak finomságok, de kevés van aminek nincs valami gyengéje...

Az Emo procinak több gyengéje van, mint egy AVR-nek. 
Az már annak való, aki megunta az AVR-ek világát és szeretne kalandozni a proci-végfokok között.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Rosszul értelmezed a dolgot.
Nem lehet ma már végigmenni a régi mozis úton. Pontosabban nincs értelme.

Majdnem olyan, mintha TV-t szeretnél venni és eddig még nem volt TV-d.
Minek végigmenni a régi dolgokon? Magadnak egy Junoszty TV-t ajánlanál és utána szépen lépésenként?

Nem lesz meg az az élmény, mint régen.
Egy példa. A Star Wars mozi dolby stereo volt a mozikban. Meghatározó élményt jelentett mind képileg, mind hangilag szerintem szinte mindenkinek, aki akkor volt gyerek, vagy fiatal. Hatalmas sorok kígyóztak a mozi előtt és volt, aki 10x megnézte.
Azért most elég gagyi lenne az egész.

Szóval most meg kell venni, ami minden igényedet kielégíti és HAJRÁ!!! 
Neked egyébként tényleg inkább olyan rendszer kellene, ahol zenei téren is új dolgokkal gazdagodhatnál. Mondjuk SACD, zenei BD-k.
Tudom javasolni esetleg egy OPPO 95/105/105D lejátszó és egy 5 csatornás végfok párosítását. Utána kiegészítheted egy processzorral, ha szükséges.

Vártam egy reakciót, amire rá tudok csatlakozni, jelentem általad sikerült.  Épp ez az: nem felhasználó szeretnék lenni, azaz elsősorban nem felhasználó, hanem tapasztalni. Hogy aztán tudjam értékelni a jobbat. Meg aztán sok stáció kimaradt mozis fronton, majdhogynem az összes. DVD játékosom volt az évek alatt, de ennyi. Ennél ez a világ sokkal gazdagabb. Tehát: múlt módszeres bepótlása + szintek megélése, együttélés, saját tapasztalatszerzés minden korból. Jóllehet ez elég infantilisül hangzik, talán ezért gyebi72 kérdése a korról.  Kell a DVD menü - még ha az 1080 a nyerő is ma - az extrák, a lejácóba való behelyezés, és a többi. Tudom, hogy ennek ellent mond, hogy kevés az a film, amit meg is vásárolnék, de majd kiírom.
Na meg unnám, ha egyből megérkeznék - mielőtt elindultam volna! Nem? Az út az fontos. Nekem.

Az erős kezdésről való gondolat jó gondolat, éppen az avulás miatt is gondoltam helyet hagyni a feljebb vagy másfelé lépésnek is. Egyébként a múltkori ámokfutásom - a háttérben rojttá olvastam a kapcsolódó topikokat - és érdeklődésem óta a HM topikban is kopott már az érzés. De nem veszett ki. Tulajdonképpen igen, a lépcsőzés is ennek az elnyújtására hivatott részben vagyis hát így képzelem jelen ponton. Még adott lenne az újdonság, mégis csak új jövevény, új filozófia, máshogy döglött hang, eltérő kijelző, meg táv. Fontos a romantikája is a dolognak, ha már mozi, legyen popkorn, meg foszforeszkáló táv, ami nem muszáj, csak szemléltető példa.

Amit nem értek, hogy ma már nem érdemes lépcsőzni, írja bubu. Miért nem? Régen ez is jobb volt, több értelme volt? Ma nem? Ja, az tiszta, hogy anyagilag nem ez a legoptimálisabb út.

Az igények annyiban változtak, hogy lásd fent, meg ogy nem erőgépre gondoltam, hanem minél jobb térleképezésre, sokcsatornás forrásból minél több élethűséget kisajtolni vagy amilyennek szánták, zeneiség mellett persze. Végfokok teljesítményei is nekem óriásinak tűnnek, "kicsiben" meg nincs ilyesmi. Egybemozi meg ilyesmik nem játszanak. Nem tudom hogy költhetnék úgy, hogy arra költök, amire nekem kell, "minden ami kell, semmi ami nem". Ezen a vonalon lépdelnék. Dög is lehet benne, jelzésértéknél picivel több bassz, de nagy nem, attól 3 napig csengene a csellentyűcském (fülem).

Egy már DTS-képes, régebbi H/K-ra (AVR235) vagy Marantzra gondoltam mondjuk elsőre. CA-t meg képtelen vagyok HM erősítőként detektálni fejben, annyira vékony, annyira hi-fi vonal nekem.

A kütyü feltérképezése és az anyagok megtekintése szerintem kéz a kézben járnak, egyik sem létezhetne a másik nélkül, időt sem vesznek el egymástól. Régebben igen finom FTP letöltésekhez fértem hozzá koncertilag, ma ez nem tudom hogy működik, virtuális kölcsönzőkben nem sok ilyesmit látok, pedig ez lenne a teteje az egész projektnek, ahogy magamat ismerem. Jóóóó kis koncertélmény.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”