Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Lehet hülyeséget kérdezek, de milyen puffer kondikat használsz majd?
A nagyobb teljesítményű canoplus iránt érdeklődőknek ismét leírom, hogy nagyon olcsón szereztem trafókat. Ezekkel kb. 70W érhető el 8ohmon, és kb. 120-130W 4ohmon. A prototípust ezekkel fogom megépíteni. Remélem mindenkinek megfelel majd.
sajti
Nekem megfelel! Kiváncsi leszek nagyon a hangjára, az eredeti canopushoz képest.
Heed Audio termékek
A nagyobb teljesítményű canoplus iránt érdeklődőknek ismét leírom, hogy nagyon olcsón szereztem trafókat. Ezekkel kb. 70W érhető el 8ohmon, és kb. 120-130W 4ohmon. A prototípust ezekkel fogom megépíteni. Remélem mindenkinek megfelel majd.
sajti
Nekem megfelel! Kiváncsi leszek nagyon a hangjára, az eredeti canopushoz képest.
Heed Audio termékek
sajti
Engem inkább majd a végleges rajz érdekelne,ha már úgy is itt van a böszme doboz,meg trafó,meg canopus ...ennyit még megtennék az ügy érdekében.
Üdv!
A rajzot belinkeltem lejjebb. Az megmaradt. A NYÁK terve készül. Sem a rajz, sem a NYÁK nem függ (bizonyos határok között) a tápfeszültségtől. A NYÁK-on lesz elég hely 63V-os kondiknak is. A 3pár végtranyó helye szintén ki lesz alakítva.
sajti
Heed Audio termékek
A canopus erősítését elég könnyen lehet növelni, mindössze két ellenállás cseréjével. No persze a hangja biztosan nem lesz ugyanolyan, de egy újabb elektronika biztosan többet ront rajta.
sajti
Hát igen,ez a dolog is megérne egy misét,mármint kideríteni,hogy melyikkel ártok többet,de az az igazság,hogy annyira nem érdekel a dolog,mint régebben mondtam nekem a canopus kicsit csalódás volt,legalábbis a hta30-hoz képest,futottam néhány kört a témában,de ennyi,max amit még majd megteszek,hogy a végtranyókat kicserélem valami jobbra.Erről jut eszembe,ha esetleg nem titok Vadász Úr elárulhatná a típusát.
Üdv Doki!
Bármi is a típusa, az neked ahhoz a táphoz kicsike lesz! Én vagy az MJL21193/94, vagy a 2SA1943/2SC5200 párosok valamelyikét ajánlanám. Az első robosztusabb, kibírja majd a 4ohmot is simán, a második pedig gyorsabb (persze ehhez jó gyors meghajtók is kellenek). Árban az első 1600-1700/pár, a második pedig 1000-1100/pár áron van.
sajti
-
Vendég
Heed Audio termékek
sajti
Engem inkább majd a végleges rajz érdekelne,ha már úgy is itt van a böszme doboz,meg trafó,meg canopus ...ennyit még megtennék az ügy érdekében.
Üdv!
-
Vendég
Heed Audio termékek
A canopus erősítését elég könnyen lehet növelni, mindössze két ellenállás cseréjével. No persze a hangja biztosan nem lesz ugyanolyan, de egy újabb elektronika biztosan többet ront rajta.
sajti
Hát igen,ez a dolog is megérne egy misét,mármint kideríteni,hogy melyikkel ártok többet,de az az igazság,hogy annyira nem érdekel a dolog,mint régebben mondtam nekem a canopus kicsit csalódás volt,legalábbis a hta30-hoz képest,futottam néhány kört a témában,de ennyi,max amit még majd megteszek,hogy a végtranyókat kicserélem valami jobbra.Erről jut eszembe,ha esetleg nem titok Vadász Úr elárulhatná a típusát.
Üdv Doki!
Heed Audio termékek
sajti
Heed Audio termékek
Ha csak cédajátékos és hasonlók a műsorforrás,tehát lp nem,akkor egy passzív előfokot tartanék a legjobbnak,de ha HZS. erre jár,úgy is ajánl megfelelő alternatívát a canopushoz.A passzív cuccost abból az elgondolásból mondanék,mert véleményem szerint az a legjobb,ha minél kevesebb az aktív elektronika a jelútban.Vannak hátrányai is,de ha jó minőségű alkatrészekből raknak össze egy passzívot,és még illeszkedik is a végfok bemenetéhez,akkor valszeg inkább az előnyei domborodnak ki.Nálam a jól bevált HTA30 eleje hajtja a canopust,mert az lp miatt kell némi erősítés is(nem csak gyengítés,mint ahogy Gandalf irta a falun ,hozzáteszem jogosan az esetek többségében).A másik dolog,miszerint melyi a jobb,hogy külön előfok,vagy bierősítés,én.először az előfokkal kezdeném,mert ha már ez nem ok,akkor kár a további körök futása.
A canopus meg nem preouttal rendelkezik,hanem csak egy rca aljzattal,ami ugyanaz a potenciál,mint a bemenete(nekem ez jött le Vadász írásából),így gusztusosabb megoldani,mint Y elosztással.
Üdv Doki!
sajti
-
Vendég
Heed Audio termékek
Egyformán fontos minden eleme a láncnak. Bár vannak fontosabbak egyesek szerint.
Üdv: DDL
Ja,aztkell cserélni,ami az aktuális leggyengébb ,ez egy soha véget nem érő történet
-
Vendég
Heed Audio termékek
Ha csak cédajátékos és hasonlók a műsorforrás,tehát lp nem,akkor egy passzív előfokot tartanék a legjobbnak,de ha HZS. erre jár,úgy is ajánl megfelelő alternatívát a canopushoz.A passzív cuccost abból az elgondolásból mondanék,mert véleményem szerint az a legjobb,ha minél kevesebb az aktív elektronika a jelútban.Vannak hátrányai is,de ha jó minőségű alkatrészekből raknak össze egy passzívot,és még illeszkedik is a végfok bemenetéhez,akkor valszeg inkább az előnyei domborodnak ki.Nálam a jól bevált HTA30 eleje hajtja a canopust,mert az lp miatt kell némi erősítés is(nem csak gyengítés,mint ahogy Gandalf irta a falun ,hozzáteszem jogosan az esetek többségében).
A másik dolog,miszerint melyi a jobb,hogy külön előfok,vagy bierősítés,én.először az előfokkal kezdeném,mert ha már ez nem ok,akkor kár a további körök futása.
A canopus meg nem preouttal rendelkezik,hanem csak egy rca aljzattal,ami ugyanaz a potenciál,mint a bemenete(nekem ez jött le Vadász írásából),így gusztusosabb megoldani,mint Y elosztással.
Üdv Doki!
Heed Audio termékek
Egyformán fontos minden eleme a láncnak. Bár vannak fontosabbak egyesek szerint.
Szerintem is!
sajti
Heed Audio termékek
Nagyon heterogén véleményeket hallok az előfokról. Valaki azt mondja "elhanyagolható" a hangra gyakorolt hatása, mások pedig fontosnak tartják.
A kérdés engem is foglalkoztat. Melyik fontosabb az előfok vagy a végfok a hangminőség szempontjából? Egy közepes (100-150E Ft) AV erősítő egy jó végfokkal milyen eredményt produkálhat sztereóban?
Amikor azt mondjuk, hogy a Yamaha erősítők hangja kemény akkor az az előfok vagy a végfok tulajdonsága? A mostani Sony erősítőmben a sztereó színpad totál gáz, nem középről szól aminek onnan kellene. Ez vajon megszűnne ha külön végfok végezné az erősítést?
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
-
Vendég
Heed Audio termékek
A mostani Sony erősítőmben a sztereó színpad totál gáz, nem középről szól aminek onnan kellene. Ez vajon megszűnne ha külön végfok végezné az erősítést?
Nem biztos, mert pl. ha az áthallás nagy az előfoknál, akkor már ott elromlik a dolog...
Viszont könnyen lehetne ellenőrizni, ha esetleg a Sony elő és végfokát lehetne külön külön is használni. pl. CD-ről a végfok meghajtható, és rögtön kiderülne a sztereo kép a helyén van-e.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Nagyon heterogén véleményeket hallok az előfokról. Valaki azt mondja "elhanyagolható" a hangra gyakorolt hatása, mások pedig fontosnak tartják.
A kérdés engem is foglalkoztat. Melyik fontosabb az előfok vagy a végfok a hangminőség szempontjából? Egy közepes (100-150E Ft) AV erősítő egy jó végfokkal milyen eredményt produkálhat sztereóban?
Amikor azt mondjuk, hogy a Yamaha erősítők hangja kemény akkor az az előfok vagy a végfok tulajdonsága? A mostani Sony erősítőmben a sztereó színpad totál gáz, nem középről szól aminek onnan kellene. Ez vajon megszűnne ha külön végfok végezné az erősítést?
Heed Audio termékek
Most hogy már huzamosabb ideje használom a canopusokat feltűnt még egy fontos dolog, amit javított a végfok. Mozin is és zenén is. A részletezettséget. Meghallgatva több jól ismert felvételt, olyan részleteket hallottam meg amiket eddig egyátalán nem. Pl. egy Dead Can Dance számban egy suttogást, ami eddig rejtve maradt elöttem. Gondolom ez köszönhető annak is, hogy mélyekben a végfok megfogottabb, mint az av erősítő, így a közepek és magasok igen feltisztultak.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Heed Audio termékek
Innen sajnos eltünt jó pár olyan dolog ami érdekes volt (legalábbis számomra). Pl. az, hogy a canopusok is rendelkeznek pre-out kimenettel így láncba lehet őket fűzni a kettős erősítéshez stb. Igaz ezt tudtam, mert láttam a végfokok fenekét de valahogy nem tudatosult.
Feltünt és remélem ezek után is megjelenik Huszti Zsolt úr vadász névvel regisztrálva, hogy "bábáskodjon" a canopusok felett.
Ezzel kapcsolatban kérdezném meg Őt magát és a nagyérdeműt, hogy mivel lehetne nagyobbat javítani a sztereó hangon. Egy külön előfokkal az av erősítő helyett vagy a kettős erősítéssel?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Heed Audio termékek
Részemről nem vagyok híve az AV végfok előerősítőként történő használatának. Egyszerűen ezen a szinten amit egy profin megépített sztereó végfok tud adni, ez már kevés. Kell egy rendes független megoldás
Lesz is, csak nem most. Bár vannak kétségeim, hogy hallom-e majd a különbséget.
Hallani fogod!
sajti
Heed Audio termékek
Részemről nem vagyok híve az AV végfok előerősítőként történő használatának. Egyszerűen ezen a szinten amit egy profin megépített sztereó végfok tud adni, ez már kevés. Kell egy rendes független megoldás
Lesz is, csak nem most. Bár vannak kétségeim, hogy hallom-e majd a különbséget.
Heed Audio termékek
Lehet,nem publikus,de azért megkérdezném,hogy merre laktok?
BP. De a munkám miatt folyamatos országjáráson vagyok. Szóval nekem bárhol és majdnem bármikor
sajti
-
Vendég
Heed Audio termékek
Lehet,nem publikus,de azért megkérdezném,hogy merre laktok?
Heed Audio termékek
sajti, Te most egy ilyen "canopus szerű" erősítőt építesz? Mi lesz hozzá az előfok? A yamaha?
A Yamahán nincsen előfok kimenet Az erősítő a keresztségben a canoPLUS nevet kapta a nagyobb teljesítmény okán. Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy gondolkodtam nagyobb változtatáson is, de az már nem a canopus elve lenne....
Előerősítő van hozzá, többféle megoldás is, az 1db potitól a csövesig. Szóval meghallgatni lesz mivel.
sajti
Heed Audio termékek
sajti, Te most egy ilyen "canopus szerű" erősítőt építesz? Mi lesz hozzá az előfok? A yamaha?
Heed Audio termékek
Sajnos nem értek ahhoz ami csináltok, bár dolgoztam ilyen környezetben, de csak buta szoftverfejlesztő maradtam.
Viszont szívesen rendelkezésre állok egy teszt erejéig a "valódi canopusokkal".
Megbeszéltük! Jelentkezem majd!
sajti
Heed Audio termékek
Sajnos nem értek ahhoz ami csináltok, bár dolgoztam ilyen környezetben, de csak buta szoftverfejlesztő maradtam.
Viszont szívesen rendelkezésre állok egy teszt erejéig a "valódi canopusokkal".
Heed Audio termékek
Sajti!
Ezekszerint nekiálltál canopust fabrikálni?Ha kész,akkor arra lennék kiváncsi,hogy lesz-e módod egy eredetivel(H.ZS. féle)összevetni.
Nem tudom a TINA modellezése mennyire korrekt,de az szerint a Te verzsönöd abban különbözik a z enyémtől,hogy ha 10kHz négyszöggel megkínálom úgy,hogy a terheléssel párhuzamba kötök egy egymikróst,akkor hasonlóan belebeg,de talán gyorsabban helyreáll(áramfelvétele gyorsabban visszaáll).Ennek az okát konkrétan a kimeneti körben,egész pontosan a meghajtó emmiterkörében lévő nálam 220ohm,nálad 15ohm,illetve a vele párhuzamos kondi cserében látom.(lehet,rosszul).
Üdv Doki!
Próbáld ki, hogy a C5-öt, és a C6-ot megnöveled 22pF-ra. Én a stabilitásán még nem dolgoztam, azzal majd a kész darabnál akarok foglalkozni szkóppal. Meg nem árt, ha a valóban használt tranyókkal tesztelem.
sajti