Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Exposure

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Exposure

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

új sorozatot igen (3010/S2) C1-el ....Akusztika-ban..semmi akadályát nem látom mért ne lehetne,van bennük rendesen kraft/hajtás,és sztem a régiek is ilyenek...leveleztem vlkivel akinek szintén volt Dyno+Expo (szintén új sorozat),nem panaszkodott...

U.I:régi sorozathoz tudok PMC-st (LB1 vagy mi a manó a jelzése,abban Dyno a hangszorókészlet)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Exposure

Hozzászólás Szerző: avl2 »

exposure erösitöt Dynoval hasznalt mar valaki ? tapasztalat ?  (regebbi es ujabbak is erdekelnek)

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Exposure

Hozzászólás Szerző: Indy »

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Exposure

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Ritka, nagyon jó hangú Expo CD. Az árát is megkérik. 

http://www.ebay.co.uk/itm/EXPOSURE-CD-t ... 4aea9e361a

Szeretnék egy ilyet...

250 font körül is szoktak lenni ilyenek. Amúgy nem tudom milyen, még nem hallottam,
Itt volt egy, ez pl. 295-ért ment el

http://www.ebay.co.uk/itm/EXPOSURE-John ... 33a26b6088

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

valahogy az Expo a '80-'90-es évekből átszármazott erősítő-misztikumán túl szvsz már nem igazán tud(ott) letenni az asztalra semmi érdemit (főleg nem CD-játszó vonalon)...
Lehet hogy így van, igen. De én már csak a saját fülemnek hiszek. De annak nagyon!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

annyira nem kapkodnék vele,egy pár éve,akkor még mint Expo felhasználónak 300 euróért kináltak ilyet..elég sokáig még azon az áron is hirdetve volt..a lengyel feltalálta a langyosvizet ..nem azt mondom hogy rossz lejátszó lenne/lehetne,csak magas a számisztika.....
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Exposure

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Szeretnék egy ilyet...

Annyira nem is drága, az új ára 1500 font körül volt. Szívesen meghallgatnám én is, bár már nem szeretnék többet CD-zni. Ezt az összeget szívesebben költeném az analóg vonalra...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

Szeretnék egy ilyet...  

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Exposure

A Focal Cobalt 816 hangfalakat vettem meg, ahhoz kell majd erősítő..

Merre laksz?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 383

Exposure

Hozzászólás Szerző: hukkle »

A Focal Cobalt 816 hangfalakat vettem meg, ahhoz kell majd erősítő..

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

Focal+Expo (új sorozat)?..hmm nem ártana megfülelnéd ezt a párositást,gondok lehetnek a magastartományban..nem pont ilyen párositásban,de Neat-ekkel amelyek a Focal csipogóját használták,egy forgalmazó csinált egy pár prezit az akkori új Expo (3010 sorozat) segitségével,panaszkodott egy pár ember hogy igen magas a "rikácsolási faktor",és olyan is volt aki imádta..izlések és pofonok...."try before you buy",ahogyan szokták mondani....

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

ÜDv mindenkinek!  Azért írok ide, mert egy Focal fórumban a Focal Cobalt 816 hangsugárzó kapcsán javasolták az exposure erősítőket. Kérdésem, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata a Tisztelt társaságból, illetve konkrét termékre van-e esetleg tipp. Csak félve kérdezem, hogy valakinél meg is lehetne-e esetleg hallgatni a javasolt erősítőt Focal cobalt 816 dobozokkal. Természetesen nem mennék üres kézzel (valami finom borocska dukál a zenebarátoknak :-) Köszi a figyelmet!
Sajnos a két márka összhangjáról nincsen tapasztalatom. Valamelyikkel rendelkezel már?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 383

Exposure

Hozzászólás Szerző: hukkle »

ÜDv mindenkinek!  Azért írok ide, mert egy Focal fórumban a Focal Cobalt 816 hangsugárzó kapcsán javasolták az exposure erősítőket. Kérdésem, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata a Tisztelt társaságból, illetve konkrét termékre van-e esetleg tipp. Csak félve kérdezem, hogy valakinél meg is lehetne-e esetleg hallgatni a javasolt erősítőt Focal cobalt 816 dobozokkal. Természetesen nem mennék üres kézzel (valami finom borocska dukál a zenebarátoknak :-) Köszi a figyelmet!

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

A VII előfokban a valójában erősítés szababályzó, de Exposure-ék által asszem balansznak nevezett kapcsolóval is el lehet játszadozni, mert nagyon más hangot ad az eltérő állásokban. Itt melyik állásban volt?

Ezen a képen látszik: középen.

kábelman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Exposure

Hozzászólás Szerző: kábelman »

A VII előfokban a valójában erősítés szababályzó, de Exposure-ék által asszem balansznak nevezett kapcsolóval is el lehet játszadozni, mert nagyon más hangot ad az eltérő állásokban. Itt melyik állásban volt?

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

Dávid és Góliát, csak most győzött a papírforma. 

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Exposure

Köszönöm Tamásnak a kedves meghívást, ez már a második látogatásom volt nála. Tavaly csak a kábeleket vittem el hozzá (ugyanazokat, amik most is szerepeltek). Akkor Tamás egy Naim NAIT1 és az Exposure VI/VII/VIII között szeretett volna dönteni. Mint látjuk, az Exposure maradt. Az előzetesen beharangoztakhoz képest két dolog módosult. Sajnos nem érkezett meg a 3010S nagy Exposure integrált és a Cable Talk Symphony helyett egy Monster M1.5-ös hangsugárzókábel vett részt a teszten.

Először is én köszönöm még egyszer, hogy lejöttél, és ismét segítettél a kétségeimet eloszlatni. Nem sok dolgom maradt már, mert nagyon jól összefoglaltad a szombaton hallottakat. Néhány kiegészítés, amivel Gyuri kérdésére is válaszolnék.
Több tanulsága is volt számomra a napnak. Eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom a régi szériás (Classics) elektronikák közül az elő-fokok általánosságban jobban beleszólnak a kapott hangba, mint a végfokok. Tehát az elő-fok "nagyobbra" cserélésével többet lehet profitálni. Most is így hallottam. Mikor kicseréltük a VIII-as végfokot az IVDR-re, ugyan javult valamit a hang (valamivel nagyobb tér, több levegő), de nem javult annyit, hogy kifizessek érte körülbelül 200e Ft-ot, pedig a két végfok között nagyjából ennyi a különbség. Jó-jó, de ez kevés, pénzbe meg sok gondoltam. Aztán a VI-os tápot lecseréltük a IX-esre, a VII-es elő-fokot meg a XI-re. Akkor jött a döbbenet. Én ilyen szépen muzsikálni még nem hallottam a Sintrákat itthon. Minden a helyére került, csak úgy ömlött a zene. Én már a VI,VII,VIII-at is iszonyatosan szeretem, de ez mindenből többet adott. Megszűnt az addigi hiányérzetem, és nagy örömmel hallgattam a lemezeket. Rachmaninov 2.-ja még soha nem szólt ilyen jól azelőtt, teste volt a zongorának, a produkció végig egységes volt, hatalmasra duzzadt a tér, levegős volt, kontrollált maradt végig, egyszer sem esett szét, egyáltalán nem jött zavarba. Sok mindent lehetne még írni, a lényeg engem levett a lábamról. Ez az a hang amit kerestem, úgy gondolom ezzel együtt tudnék élni életem végéig.
A másik tanulság, hogy ezeket a cuccokat kár szétbontani (házon belül), ezek ebben a felállásban a saját helyükön kezelve nagyszerű készülékek, én ilyesmivel már nem próbálkoznék. Tehát VI/VII/VIII, és IX/XI/IVDR, mint apa és fia. Le sem tagadhatják, hogy rokonok, mindkettő nagyszerű kombináció. A nagyobb természetesen mindenből többet ad, csuklóból megoldja a dolgokat, nem lehet zavarba hozni. A kicsivel szintén élvezetes zenét hallgatni, és csak harmadannyiba kerül.
Amivel esetleg még kíváncsiságból megpróbálkoznék, az egy IX-es táp, egy XI-es elő-fok, és egy ezekhez passzoló komolyabb végfok, ami nem Exposure. Vagy az egyszerűbb már kitaposott, és kézenfekvő út az IVDR.
Végül Gyuri kérdése se maradjon megválaszolatlanul. Jövő héten lesz lehetőségem egy másik rendszert is kipróbálni itthon, mint egy lehetséges másik út. Hangdoboznak marad a Sintra. Erről most nem írnék semmit, még a jövő zenéje. A lényeg, ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor jó eséllyel maradok a márkánál, és megpróbálok szerezni valamilyen nagyobb Exposure holmit.

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 390

Exposure

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Csatlakozom!
Jó volt olvasni és a tőled megszokott alapossággal történt a meghallgatás.

Tamás!
Hová lesz a fejlesztés?

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Exposure

Hozzászólás Szerző: goodman »

Indy köszönjük a részletes és élvezetes beszámolót! Ismét egy nagyszerű írás kerekedett tolladból.
Kicsikét ezáltal kárpótolva érzem magam amiért nem tudtam ott lenni.
A remek fotókért külön dicséret és köszönet!

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

Annyit még szeretnék hozzáfűzni, hogy nagyon tetszett a Roksan 3 és a benne lévő igen jó MM hangszedő, a The Cartridge Man Music Maker III! Sokat tettek hozzá a tegnap naphoz! 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

Köszönöm Tamásnak a kedves meghívást, ez már a második látogatásom volt nála. Tavaly csak a kábeleket vittem el hozzá (ugyanazokat, amik most is szerepeltek). Akkor Tamás egy Naim NAIT1 és az Exposure VI/VII/VIII között szeretett volna dönteni. Mint látjuk, az Exposure maradt. Az előzetesen beharangoztakhoz képest két dolog módosult. Sajnos nem érkezett meg a 3010S nagy Exposure integrált és a Cable Talk Symphony helyett egy Monster M1.5-ös hangsugárzókábel vett részt a teszten.

Egy gyors kávé után bele is csaptunk a programba, amelyet teljesen kitöltött a két Exposure trió, lehet a 3010S már bele sem fért volna a programba. Kezdésnek a VI/VII/VIII-at hallgattuk egy kicsit, a saját kábelezésével: a már említett Monster M1.5 hangsugárzókábel (HS), a VII-es előfok és a VIII-as végfok között egy Siltech New York, a Roksan Radius 3-as lemezjátszó és az előfok között pedig egy PS Audio xStream Transcendent összekötő. Az első program, miután én konstatáltam, hogy ez a trió, így ahogy van, nem szól rosszul, sőt, a Monster HS kábelt én minden tekintetben jobban ide illőnek találtam, mint a CT Symhony-t, szóval végfokot cseréltünk. A legkissebb Exposure végfokot (VIII) felváltotta a legnagyobb (egydobozos), egy IV-es dual regulated egység.

Korábban Tamásnak volt tapasztalata egy IV-es dual, de nem regulated végfokkal, erről majd ő ír. Szóval ahogy bekerült a nagy végfok, megkezdődött egyfajta tisztulás, ami a többi komponens és kábel bekerülésével csak fokozódott. Lélegzethez jutott a Sintra (II), érezhetően könnyebben oldotta meg a zene által támasztott feladatokat. Főleg a basszus lett megfogottabb, de a nyereség minden tartományban hallható volt. A következő lépésben a New York helyére egy Siltech 4-80-as összekötő került, (VII-IV közé): ez önmagában hozott egy olyan előrelépést, amit nehéz máshogy előidézni: letisztult a hang, a sávszélessé kitolódott, a hangszerek sokkal valósághűbben szólaltak meg (de legalábbis nekünk sokkal jobban tetszően).

Végül betettük, kicseréltük a teljes nagy Exposure láncot: a VI-os tápot a IX-es táp, a VII-es előfokot a XI-es váltotta, de megtartottuk a PS Audio összekötőt a Roksan és az előfok között. Hát, mit is mondhatnék... Tamás kezdeti szkepticizmusa (amelyet a sima IV-es végfok okozott) szerintem nyomban elillant. Egy olyan, esszenciális zenei hangot kaptunk, amelyet mai komponensekből nagyon-nagyon drágán lehetne összerakni. Az külön csoda, hogy a Sintra mennyit profitált ebből. A legnagyobb változást klasszikus, nagyzenekari műveken hozta a kicserélt rendszer: a korábban tapasztalt esetlegesség, néha zavart, nem elég definiált hangkép megszűnt: jelentősen megnőtt az élvezeti faktor ezen a műfajon is. Jómagam nem szeretem a szélsőségeket, szavakban sem, nem is kell a klasszikus ég és föld terminológia szerint értelmezni szavaimat, de mindenképpen érzékeltetnem kell az átalakulást. Tovább tisztult a kép, amikor betettük a 4-24-es Siltech összekötőt a Roksan és a XI-es előfok közé.

Az egységes összekötő kábelezés itt hasznosnak bizonyult, de önmagában nem hozott volna ennyit a konyhára, hiszen a komolyabb előfok egy kiműveltebb phono fokozatot is magában rejt... Nagyon sok jó lemezt hallgattunk, kettőt kiemelnék, amit többször is felhasználtunk, kvázi kontrollként: az egyik a Sheffield Lab lemeze, a The Sheffield Track Record, a másik pedig Rahmanyinov második zongorakoncertje (Decca,vezényel: Solti György, képeket lásd a Galériában). Utolsóként cseréltük ki a Monster hangsugárzókábelt az én LFD Grainfree kábelemre. Ez a kábel tavaly sokat hozott a Royd Sorcerer-nek, én azonban most, mintha sejtettem volna, a csere előtt megjegyeztem, hogy lehet negatív meglepetés ér bennünket. Az LFD korábbi fölénye a CT Symphony-hoz képest elolvadt, jó esetben is fej-fej mellett voltak a Monsterrel. Ennek, a kicserélt hangsugárzó (Sorcerer->Sintra) volt az oka. Az LFD keménysége nem illett a gyengén csillapított panel-nappaliba, a Monster energikusan, kerekebben zenélt, de nem olyan elfojtottan, mint a Symphony. Be kellett ismernem, hogy bizony most az LFD, jelen körülmények között, kvázi kikapott. Azt gondolom, nálam, odahaza viszont még mindig ő a jobb választás, hiszen a Sintra I és a csillapított szoba ezt igényli. Az utolsó programpont az volt, hogy az XI/IX mögé visszaraktuk a VIII-as végfokot. Ez a felállás közel sem profitált annyit, mint azt vártuk. Önmagukban jók ezek, együtt villantanak igazán, akkor, ha a helyükön kezeljük őket: VI/VII/VIII és IX/XI/IVDR.

Végezetül mindent visszaállítottunk az eredeti állapotába, mindketten éreztük, vesztettünk valamit, de egyrészt a második szám után (én biztosan) már élvezettel tudtam a kis rendszert is hallgatni, másrészt, szerintem sokan örülnének, ha odahaza legalább ilyen rendszerük lehetne.  

Galéria

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

Sajnálom Csaba, hogy végül nem tudtál eljönni. Indy az előbb ment el, reggel kilenc óta folyamatosan nyúztuk az elektronikákat. Nagyon érdekes, és tanulságos volt a mai nap. Ezúton szeretném megköszönni Indynek, hogy eljött hozzám, és elcipelt magával egy rahedli kábelt, és egy nagy halom vasat. Rengeteg fotót is készített, ezeket majd közzéteszi itt a fórumon. Úgy beszéltük meg, hogy majd ő megírja a beszámolót, és ahhoz csatolja a képeket, én meg majd kiegészítem. A véleményünk most is mindenben megegyezett, végig nagy volt az egyetértés. Szerintem elég egyértelmű különbségek voltak az egyes holmik között, valószínűleg mások is így hallották volna. Azt azért sajnálom, hogy a hat meghívott emberből végül csak ketten maradtunk, több fül többet hall alapon, szerencsésebb lett volna a nagyobb létszám. 
Amit még nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy senki nem akart eladni semmi, tehát ezek a vélemények teljesen őszinték, nincs mögöttük hátsó szándék. Az egész szeánsz apropója igazából az volt, hogy szeretném fejleszteni a rendszert, és nem tudtam merre induljak tovább, mert amit idáig volt lehetőségem itthon kipróbálni/tesztelni a kiszemelt vasak közül, azok egyikét sem éreztem egyértelmű előrelépésnek, legfeljebb csak másmilyen volt, de nem jobb.
Még egyszer köszönök mindent, nagyon jól éreztem magam a mai napon, és én is kíváncsian várom az élménybeszámolót.

Igen én is sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni. Jól bírtátok, bár jó társaságban repül az idő.
A leírásodból számomra az jön le, hogy bizony volt értelme a dolognak és ha valami eddig kérdéses lett volna arra most sikerült választ kapnod. Várom Indy beszámolóját és a fotókat.
Köszönöm!

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Exposure

Szombathelyen zajlik már a szeánsz. Kíváncsian várom a srácok élménybeszámolóit.

Sajnálom Csaba, hogy végül nem tudtál eljönni. Indy az előbb ment el, reggel kilenc óta folyamatosan nyúztuk az elektronikákat. Nagyon érdekes, és tanulságos volt a mai nap. Ezúton szeretném megköszönni Indynek, hogy eljött hozzám, és elcipelt magával egy rahedli kábelt, és egy nagy halom vasat. Rengeteg fotót is készített, ezeket majd közzéteszi itt a fórumon. Úgy beszéltük meg, hogy majd ő megírja a beszámolót, és ahhoz csatolja a képeket, én meg majd kiegészítem. A véleményünk most is mindenben megegyezett, végig nagy volt az egyetértés. Szerintem elég egyértelmű különbségek voltak az egyes holmik között, valószínűleg mások is így hallották volna. Azt azért sajnálom, hogy a hat meghívott emberből végül csak ketten maradtunk, több fül többet hall alapon, szerencsésebb lett volna a nagyobb létszám. 
Amit még nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy senki nem akart eladni semmi, tehát ezek a vélemények teljesen őszinték, nincs mögöttük hátsó szándék. Az egész szeánsz apropója igazából az volt, hogy szeretném fejleszteni a rendszert, és nem tudtam merre induljak tovább, mert amit idáig volt lehetőségem itthon kipróbálni/tesztelni a kiszemelt vasak közül, azok egyikét sem éreztem egyértelmű előrelépésnek, legfeljebb csak másmilyen volt, de nem jobb.
Még egyszer köszönök mindent, nagyon jól éreztem magam a mai napon, és én is kíváncsian várom az élménybeszámolót.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Exposure

Szombaton, stílszerűen Szombathelyen, (ha mindenki tartani tudja az időpontot) tartunk egy kis Exposure szeánszot. A résztvevők:

Vasak:

Exposure VI/VII/VIII
Exposure XI/IX/IVDR
Exposure 3010S2

Hangusárzó:

Royd Sintra II

Kábelek:

Cable Talk Symphony 3 HS
LFD Grainfree MkI HS
Siltech 4-24, Siltech 4-80 IC
Siltech New York IC
PS Audio xStream Transcendent IC

Forrás:
Roksan Radius 3-as lemezgyalu - Rega RB 300-as kar - The Cartridge Man Music Maker III hangszedő

és sok jó lemez.  

Szombathelyen zajlik már a szeánsz. Kíváncsian várom a srácok élménybeszámolóit.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”