Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: chord »

Két okból: egyrészt, mert a tápkábel javíthat legtöbbet a rendszered hangján, másrészt amikor meg lesz a jobb hang, akkor jön rá az ember, hogy milyen kár volt eddig nem így hallgatni a zenéket.  

Van mégegy szempont: testmozgásnak sem rossz egy kis dugogatás...

Legalább akkora óvatosság szükséges, mintha aknamezőn járkálnánk.
Sokat hozhat a jó tápkábel, ez így igaz.
Óriásit ronthat egy 'jó' tápkábel., ez meg főleg igaz.

Saját tapasztalat az, hogy a krumpli tápkábelekkel jobb a hang, mint az oda nem illő jó/drága/csúcs/stb.. kábelekkel.
Hogy akkor meg minek a vergődés?, mert cables jól mondja, ha mégis megtaláljuk azt, amit a rendszer (magunkat meg a lemezeinket is beleértve) igazán akar, akkor tényleg óriásit javul a hang is, meg a hangmérnök is, meg a lemezeink hangminősége is, meg az áram is, meg az egész zenehallgatásos-szertartás is.

És akad olyan rendszer is, (főleg egybe-rendszerek), ahol a fenti reveláció tápkábelekkel akkor sem következik be, ha fejre állunk.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Van aki szerint az első pár méter. 
Na igen, én az energiaforrástól a készülékig vonalon értettem.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

A tápkábelekhez szólnék egy gondolattal: többször eszembe jutott, miért fontos a tápkábel, miért van hatással a hangra az az utolsó pár méter. 
Van aki szerint az első pár méter. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pi61 »

A tápkábelekhez szólnék egy gondolattal: többször eszembe jutott, miért fontos a tápkábel, miért van hatással a hangra az az utolsó pár méter. Én arra gondolok, azért, mert ez is szerepet játszik a két készülék közötti kapcsolatban, benne van a jel útjában, a forrástól a végerősítőig. Készítettem olyan kábeleket, amelyeknél minimalizáltam az erősítő és a forrás közötti "jeltávolságot" úgy, hogy a forrás táplálását közvetlenül az erősítő hálózati tápcsatlakozójáról csatlakoztattam,  a fali dugaszba így csak egy kábel ment.  A hangzás csodálatosan lenyugodott, a tér soha nem hallott módon precíz lett. Persze itt sem mindegy, milyen a kábel, főleg a két készülék között. Megér egy próbát! 

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kábel fórumot olvasni számomra bűnös élvezet, pompás szórakozás. De csak magyarul. Angoloknál, pl. a pinkfishmedia.net-en, viszonylag kevés a kábeles topik, azok is konkrét típusokról szólnak, ezért nem érdekelnek. Ilyen általános, zamatos, szaftos, fűszeres nincs, mint az avx-en.

Becsüljük meg!

Most én is a partvonalról kibicelek , szerencsére egyik komponensemen sem cserélhető a tápkábel.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Ha mindennel elégedett akkor nehogy hozzányúljon. De ha egy ilyen fórumot olvas meg esetleg kérdez is akkor ez a "veszély" fennáll.
Kábel fórumot olvasni számomra bűnös élvezet, pompás szórakozás. De csak magyarul. Angoloknál, pl. a pinkfishmedia.net-en, viszonylag kevés a kábeles topik, azok is konkrét típusokról szólnak, ezért nem érdekelnek. Ilyen általános, zamatos, szaftos, fűszeres nincs, mint az avx-en.

Becsüljük meg!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3516

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Két okból: egyrészt, mert a tápkábel javíthat legtöbbet a rendszered hangján, másrészt amikor meg lesz a jobb hang, akkor jön rá az ember, hogy milyen kár volt eddig nem így hallgatni a zenéket.  

már megint, ez a szerénység, és deklaratív tudás?
tápkábel javíthat a legtöbbet ... mester, tedd hozzá a diyer kábeleid közül, amiket tekergetsz és kínálgatsz, azok közül neked a tápkábel hoz valami hallható előnyt a többihez képest.
így lenne korrekt ... persze már megszoktuk.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Most éppen megpróbálunk rábeszélni egy elégedett kollégát arra, hogy ne legyen elégedett??? Haljon meg a szomszéd tehene is?
Ha mindennel elégedett akkor nehogy hozzányúljon. De ha egy ilyen fórumot olvas meg esetleg kérdez is akkor ez a "veszély" fennáll.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11027
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Most éppen megpróbálunk rábeszélni egy elégedett kollégát arra, hogy ne legyen elégedett??? Haljon meg a szomszéd tehene is?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Ha tetszik, amit hallok, ha nincs hianyerzetem, ha ez mar negy eve igy megy, akkor miert is kene a tapkabelek korul matatnom?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Ha tetszik, amit hallok, ha nincs hianyerzetem, ha ez mar negy eve igy megy, akkor miert is kene a tapkabelek korul matatnom?
Nagyon fontos a megelégedettség elérése. Viszont egyénenként változó, hogy kinek milyen szint (készülékek és egyebek) eredményezik ezt majd végül. A legtöbb HiFista szvsz vagy maximalista, vagy legalább is erős hajlama van rá. Jó részük sosem jut el odáig, mint te, mert megszálottabb. Ez van. Valakinek lételeme zenehallgatás mellett a "kütyüzés". Kikapcsolja. Megpezsdül a vére tőle. Hogy ez az ördögi kör kit tesz boldogabbá és kit fusztráltabbá, más kérdés.

Én a rendszerem kb. 80%-ához kb. 4 éve nem nyúltam, egy-két kábel viszont lecserélődött, mivel találtam jobbat, igen jobbat. Nem attól jobb, hogy szebb vagy drágább, éppen hogy egy részük olcsóbb...hanem attól, hogy jobbá tették a hangzást.
.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Nem ördögi a kör és nem beépített a kábel! Eszembe se jutott bármilyen más tápkábelt belepróbálni! Úgy jó, ahogy van - nekem.  
Ez leegyszerűsíti a kábelezés kérdését! A szkeptikus álláspont így tuti nincs veszélyben!
Bocs, magas labda volt!

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Azért ne ess át a ló túloldalára!
Simán jobban járhatsz már akkor is, ha 5 db 20 ezres kábel árát egy következő erősítő árába forgatod be.

5 éve kipróbáltam egy erősítőt, majd rá egy évre sikerült megvennem. Amennyivel többe került, abból vehettem volna bármilyen kábelt, a régi erősítömből nem varázsolt volna olyan hangokat, mint amilyet az új tud a hozzácsomagolt gyári tápkábellel.

Vaaaagy, az is simán megeshet, hogy rájön az ember, hogy a jóval drágább erősítőt nem neki gyártották, ilyen vagy olyan okból kifolyólag és a meglévő erősítője viszont igényli és meghálálja a jó kábelezést. Ez vagyok én. : )
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Eszembe se jutott bármilyen más tápkábelt belepróbálni!

Ez leegyszerűsíti a kábelezés kérdését! A szkeptikus álláspont így tuti nincs veszélyben!
Bocs, magas labda volt!
.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

5 éve kipróbáltam egy erősítőt, majd rá egy évre sikerült megvennem. Amennyivel többe került, abból vehettem volna bármilyen kábelt, a régi erősítömből nem varázsolt volna olyan hangokat, mint amilyet az új tud a hozzácsomagolt gyári tápkábellel.

Ez egy ordogi kor mert hat a masik erositohoz is kellene egy jobb kabel hacsak nem olyan mint a tied hogy beepitett.
Nem ördögi a kör és nem beépített a kábel! Eszembe se jutott bármilyen más tápkábelt belepróbálni! Úgy jó, ahogy van - nekem.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

...a startkőhöz....
Akkor kábelra fel, sok sikert kívánok hozzá.....:-)
"Az igazi barát szemből támad."

Vendég

Kábelezzünk

...a startkőhöz....

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Hát ez az, van 5 db eszközöm (2 cd lejátszó, 1 equalizer, 1 házimozi és 1 sztereó erősítő)...5 tápkábel
ezekhez kell 4 rca pár (2 db az eq-nak, 2db a cd lejászóknak)

lesz itt még költeni való kérem!

ja, a hangfalkábelok cseréje még egy nagy durrantás...a pénztárcának

Inkább csináld meg magad a tápkábeleket,az a legolcsóbb megoldás.Ic-nek meg ott vannak arzachel kábelei,olcsók is és a legtöbb rendszerben jók is.

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: chord »

...a startkőhöz....

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Nem akarok más erősítőt venni...megvettem a gyerekkori álmaimat (erősítő, cd lejátszó), ezek maradnak...ezen rendszert fejlesztem esetleg tovább kábelokkal, hangfalvezetékekkel, márványlapokkal, hifi állványokkal.
Akkor megérkeztél.

Vendég

Kábelezzünk

Simán jobban járhatsz már akkor is, ha 5 db 20 ezres kábel árát egy következő erősítő árába forgatod be.

Nem akarok más erősítőt venni...megvettem a gyerekkori álmaimat (erősítő, cd lejátszó), ezek maradnak...ezen rendszert fejlesztem esetleg tovább kábelokkal, hangfalvezetékekkel, márványlapokkal, hifi állványokkal.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ez egy ordogi kor mert hat a masik erositohoz is kellene egy jobb kabel hacsak nem olyan mint a tied hogy beepitett.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Pontosan így van: kábeleket a rendszerhez, az arany középutat szem előtt tartva.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Tegnap óta belemerülve a témába megnéztem rengeteg kábelt és elfogadva tudásukat a szépségükkel sem tudok betelni...azt hiszem a következő nagy projektem a kábelok cseréje lesz...

Vendég

Kábelezzünk

A T3 sem rossz kábel és mondjuk a Luxor Gold PWR árából tudsz venni 2db-ot,egyiket a forráshoz,a másikat az erősítőhöz.(már ha számít az ár,ha nem,akkor A LG PWR )
Hát ez az, van 5 db eszközöm (2 cd lejátszó, 1 equalizer, 1 házimozi és 1 sztereó erősítő)...5 tápkábel
ezekhez kell 4 rca pár (2 db az eq-nak, 2db a cd lejászóknak)

lesz itt még költeni való kérem!

ja, a hangfalkábelok cseréje még egy nagy durrantás...a pénztárcának

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”