Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: Gali »

Szasztok!

Hamarosan szeretném elkezdeni a 'mozimat' összerakni, a következő kérdés fogalmazódott meg bennem amit a JBL topikban már feltettem,
Egy PC -> Harman Kardon AVR8500 lánc végén lennének. Zenéből jazz, swing és ezek elektronikus 'modern' változatai főleg, de általában mindenféle stílus vegyesen. Biztos vagyok benne hogy lennének ezeken felül még jobb  megoldások is számomra, viszont 'csak ezekből tud hozni a jézuska'
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Ez így van!
Vétek hátra tenni!!!

De ha bírja a tempót, onnan legalább néha elő tudom venni.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Megpróbálom majd megtartani. Talán még surroundnak is jól jöhetne m3 mellé.
Persze sajnálnám hátra tenni mert piszok jó dobozok. Nem erre való.
Ez így van!Vétek hátra tenni!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Add el az M1-et!

Megpróbálom majd megtartani. Talán még surroundnak is jól jöhetne m3 mellé.
Persze sajnálnám hátra tenni mert piszok jó dobozok. Nem erre való.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

en Belanal hallottam M1-et es M3-at is, nekem ott, zenen jobban tetszett M1 (azota van is M1S-em is).    ..es nem voltam evvel egyedül
Nekem az M3 tetszett jobban, de nem minden zenén.
Nagyobb szobában egyértelműen M3 a jobb, de a kisebb méretűben én is elbizonytalanodnék.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...Egyazon rendszerben mozizok és hallgatok zenét. Utóbbit swans m1-el teszem, ezen edzem a fülem.
Mozira elvárom a teljesítményt, amit az m7000f megad, de hiányzik az m1 általi közvetlenség (na azért nem egy kategória a kettő).

Szerencsés vagyok, mert egy pár m3-ast meg tudok majd hallgatni és meg is vehetném ha lenne rá időm, de nem helyben van és nagyon el vagyok havazva.
Van esetleg valaki aki próbálta már mozin is? Mert zeneileg jó lehet. Az ára sem vészes....

en Belanal hallottam M1-et es M3-at is, nekem ott, zenen jobban tetszett M1 (azota van is M1S-em is).    ..es nem voltam evvel egyedül

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Ha jobb is talán a 496 de az ár különbözetet nem éri meg.

Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Add el az M1-et!

Viccet félre téve!
Mindenképpen hallgasd meg az M3-ast!
A gond majd az lesz hogy nem lesz vagy nehezen találsz centert hozzá...

Megy p.ü.
Bose Soundlink mini

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Helló mindenki!

Az aláírásomban lévő szettet használom, és bár a kábelezésem sincs még rendben, további bajok is vannak nálam.
Egyazon rendszerben mozizok és hallgatok zenét. Utóbbit swans m1-el teszem, ezen edzem a fülem.
Mozira elvárom a teljesítményt, amit az m7000f megad, de hiányzik az m1 általi közvetlenség (na azért nem egy kategória a kettő).

Szerencsés vagyok, mert egy pár m3-ast meg tudok majd hallgatni és meg is vehetném ha lenne rá időm, de nem helyben van és nagyon el vagyok havazva.
Van esetleg valaki aki próbálta már mozin is? Mert zeneileg jó lehet. Az ára sem vészes.
23nm-en mozizok és zenélek, direkt azért vettem az m1-eket hogy ne kelljen komprumisszumot kötni hogy zene vagy film.
És most abba a csapdába estem hogy egy jó lemez után hiába magas a dinamika, de tompának érzem a mozi hangját.
Ha nem lenne külön sztereó szettem nem lenne ilyen gondom, és valószínűleg ebben majd főleg olyan fórumtárs tud segíteni, akinek hifi és házimozi rendszerekkel is van bőven tapasztalata.

Add el az M1-et!

Viccet félre téve!
Mindenképpen hallgasd meg az M3-ast!
A gond majd az lesz hogy nem lesz vagy nehezen találsz centert hozzá...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha jobb is talán a 496 de az ár különbözetet nem éri meg.

Félek tőle,hogy a 496 akkor nem valószínű,hogy előrelépés lenne a mostani Vintage 450-hez képest...

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Helló mindenki!

Az aláírásomban lévő szettet használom, és bár a kábelezésem sincs még rendben, további bajok is vannak nálam.
Egyazon rendszerben mozizok és hallgatok zenét. Utóbbit swans m1-el teszem, ezen edzem a fülem.

Van esetleg valaki aki próbálta már mozin is? Mert zeneileg jó lehet. Az ára sem vészes.
23nm-en mozizok és zenélek, direkt azért vettem az m1-eket hogy ne kelljen komprumisszumot kötni hogy zene vagy film.
És most abba a csapdába estem hogy egy jó lemez után hiába magas a dinamika, de tompának érzem a mozi hangját.
Ha nem lenne külön sztereó szettem nem lenne ilyen gondom, és valószínűleg ebben majd főleg olyan fórumtárs tud segíteni, akinek hifi és házimozi rendszerekkel is van bőven tapasztalata.
Bose Soundlink mini

csöpi
V.I.P.
V.I.P.

Félek tőle,hogy a 496 akkor nem valószínű,hogy előrelépés lenne a mostani Vintage 450-hez képest...

csöpi
V.I.P.
V.I.P.

Gle 403.2vel van.
Monitor létére kellő nem búgos mélyhang.Jó tér, és kellemes hangkép.Nem túl válogatós.Nagyon hangosan is tiszta torzítás mentes hang jó dinamiuával.

Lényegében amit a gle szériáról elmondhat az ember az a hang gyorsasága.Könnyen megbírkoznak vele a kisebb teljesítményű masinák is.Fal közelségére nem háklis.Nem dusúl fel a mélytartománya mint más márkáknál.
Az általad írt tipust kinti bemutatóban hallottam.Mozin nagyon tetszett.zenén már azért a kifinomultabb hangot szeretem.De a dinamikájára nincs panasz., a tere is rendben van.Sokat finomodott az elöző szériához képest.Kategoriájában kíváló mindenes.
Ha olcsón veszi az ember megéri.
De ez egy gyártó belépő modelje.Furnért vgy gyönyörű külsőt ne várj.
A chrono széria már jobb hangú.Ha olcsón sikerülne szerezned 509, 509.2 azzal jobban járnál.
És mozin a szett további elemei is jobbak.

Köszi a választ!
Ezt láttam akcióban,gondoltam hátha van tapasztalata valakinek:
http://www.netdepo.hu/canton-gle-496-gl ... .html/hun/

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gle 403.2vel van.
Monitor létére kellő nem búgos mélyhang.Jó tér, és kellemes hangkép.Nem túl válogatós.Nagyon hangosan is tiszta torzítás mentes hang jó dinamiuával.

Lényegében amit a gle szériáról elmondhat az ember az a hang gyorsasága.Könnyen megbírkoznak vele a kisebb teljesítményű masinák is.Fal közelségére nem háklis.Nem dusúl fel a mélytartománya mint más márkáknál.
Az általad írt tipust kinti bemutatóban hallottam.Mozin nagyon tetszett.zenén már azért a kifinomultabb hangot szeretem.De a dinamikájára nincs panasz., a tere is rendben van.Sokat finomodott az elöző szériához képest.Kategoriájában kíváló mindenes.
Ha olcsón veszi az ember megéri.
De ez egy gyártó belépő modelje.Furnért vgy gyönyörű külsőt ne várj.
A chrono széria már jobb hangú.Ha olcsón sikerülne szerezned 509, 509.2 azzal jobban járnál.
És mozin a szett további elemei is jobbak.

Sziasztok!

Canton GLE 496-al van valakinek tapasztalata?

csöpi
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Canton GLE 496-al van valakinek tapasztalata?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Közepes szobába szeretnék főleg magyar népzenéhez, dacról szóló hangfalat 300e környékén. Kalmi Ams dobozok tetszenek. Vélemény, tipp?
Menj el hozzá, próbáld ki és ha tetszik el is viheted, nagyjából anyagáron adja el a kész aktív dobozait, én ugyan nem hallottam egyiket sem, csak a távolság miatt, de akik hallották jókat írnak róla és még jól is néznek ki, nem nyúlhatsz mellé velük úgy gondolom.

idmuic
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: idmuic »

Közepes szobába szeretnék főleg magyar népzenéhez, dacról szóló hangfalat 300e környékén. Kalmi Ams dobozok tetszenek. Vélemény, tipp?

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Gyuuka »

Sziasztok! Mi a különbség a heco mythos 700 és a heco argon 70 közt? Vagy a heco mythos 500 és a heco argon 50közt? Szinte ugyan azok a paraméterei mind a két hangfalnak. Valamelyik jobb a másiktól, vagy más a hangzása? Köszönöm!

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

kétszersülttel
Köszi,megnyugodtam

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

kétszersülttel
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Lehet nem ide tartozik, de felteszem itt a kèrdèst, hàtha kapok vàlaszt,következő tűnt fel nekem a napokban,ahogy pakolgattam a hangfalakat.Mègpedig az,hogy a front hangfalaim, elvileg 8ohmosak(dali c6),a hàtsók 6ohmosak(wharfedale diamond 9.2).Az èrdekelne igazàbòl,hogy ez nem jelent,esetleg problèmàt, ill ezt az erősítő kezeli magàtòl?

Semmi bajuk nem lesz. Amúgy sem egy fix érték ez, hanem frekvenciafüggő. Ha már néz az ember valamit, akkor a gyártó által megadott -ha megadott- minimális adatot kellene figyelembe venni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

Sziasztok!

Lehet nem ide tartozik, de felteszem itt a kèrdèst, hàtha kapok vàlaszt,következő tűnt fel nekem a napokban,ahogy pakolgattam a hangfalakat.Mègpedig az,hogy a front hangfalaim, elvileg 8ohmosak(dali c6),a hàtsók 6ohmosak(wharfedale diamond 9.2).Az èrdekelne igazàbòl,hogy ez nem jelent,esetleg problèmàt, ill ezt az erősítő kezeli magàtòl?

Vàlaszokat előre is köszönöm!

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: tiha »

Sziasztok
Nos ujra velemenyt szeretnek kerni toletek, remelem tudtok segiteni. 2 doboz kozt vacilalok, az egyik az egy Focal Chorus 716V a masik pedig egy JBL LX66. Egy NAD 319 hajtana oket. A szoba meretei nem mondhatni nagynak, kb 25nm. Volt mar nekem JBL LX55G amiben a magas illetve a kozep sugarzo megeggyezik az LX66-val, es mondhatni nagyon meg voltam veluk elegedve. Arban kb ugyanott lenne a 2 doboz. Nos??
Elore is koszi!

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Gyuuka »

Miért épp ezeket választottad ki? Mi volt a szempontod?

Nagyjából ezt a kategóriát fogom tudni megfizetni, kisebb kategóriás heco hangfalam volt, annak elég tűrhető volt a magas-közép hangja, itt és más fórumon elég jókat írnak a mythos és az argonról. A mordaunt az csak annyi, hogy nagyon tetszik a kivitelezése, valamelyik kisebb típusa valamelyik évben teszt győztes hangfal volt a maga árkategóriájában. A mission-t hallottam hasonló erősítővel mint a sajátom, és elég meggyőző volt a hangja mozival, zenével, direktben is. Ez is lehet viszonyítási alap! A jamo eisa díjas, gondolom rossz nem lehet. Ennyi az infom. Ami nagyon fontos, belátható időn belül össze lehessen szedni legalább az 5.0-át.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”