Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

debsa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: debsa »

A napokban lett beposztolva egy cikk a Marzocco Auto Brew-ról, és olyan gondolataim is támadtak, ami már a csevegő kategóriában sorolható inkább.

Ez pedig nem más mint a kvgépek 3. generációja.

Az utóbbi idők kutatásai azt támasztják alá, hogy a kvs piac folyamatos átalakuláson megy keresztül, és mostanra a nagy kereskedők is azt az álláspontot képviselik, hogy a minőségi kvé a jövő. ehhez jönnek még a legújabb gépfejlesztések, amik a volumetrikus (azaz mennyiségi alapú) adagolás helyett a gravimetrikus (oldás alapú) adagolást fejlesztik és építik be a csúcsgépekbe. ilyenek a
- victoria arduino 388 black eagle
- san remo opera
- la marzocco auto brew shot

a lényeg, hogy a csepptálcába mérleg van beépítve, ami méri kifolyó kv súlyát. egyesek kijelzik (opera) másik pedig vezérlésnek használják és a beállított értéken megállítják kifolyást.

ki mit tud ezekről?

LaScala Butterfly 2015Mod /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Espresso Barista Concept - barista tanácsadó

FaceBook: Soproni-Kávé-KLub

debsa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Nem találtam infot a nepál kostolásról. csináltatok már?
mekkora az adag? nekem a 17,5gmég nedves maradt, ebf viszont igy is 40%
holnap lövök 18al. kivancsi leszek az milyen lesz.

LaScala Butterfly 2015Mod /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" />

lagoon79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 26

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: lagoon79 »

Ezt te csináltad?
Ha igen, nagyon ügyes vagy.
Nektek is kellemes ünnepeket.
Mi most megyünk a piacra. Megnézzük a nyuszikat, meg a régiségeket.

en kovettem el reggel, koszonom.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Kellemes Husveti Unnepeket!

image.jpg

Ezt te csináltad?
Ha igen, nagyon ügyes vagy.
Nektek is kellemes ünnepeket.
Mi most megyünk a piacra. Megnézzük a nyuszikat, meg a régiségeket.

lagoon79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 26

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: lagoon79 »

Kellemes Husveti Unnepeket!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Renekához is jó az 58.55?
igen

selmer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: selmer »

Egyesek a konvexet szeretik jobban. a vst. ims. lm kosarkhoz egyébként 58,55 a jó.
Renekához is jó az 58.55?

debsa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Én úgy találtam hogy a tamper felsőszűrő formahasonlósága nem számít. Alapesetben tamperolás után mikor felrakod a portafiltert van min 2-4mm de nálam mégtöbb hely. Itt fog dagadni csapolás közben a pogi. Ahol számít szerintem sokkal inkább a szűrőkosár forma. Ha az öblös a lapos tamperrel a széleknél keményebb lesz mint középen. Ilyenkor jó a konvex.
Egyesek a konvexet szeretik jobban. a vst. ims. lm kosarkhoz egyébként 58,55 a jó.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Köszi az ajánlatot, de konvexet szeretnék. Lecseréltem a felsőszűrőmet IMS mikro szűrőre, de ez domború alakú, szemben a hagyományos szűrővel, ami sík. Ezért szeretnék konvex tampert kipróbálni, hogy mennyivel lesz másabb a csapolás. Úgy gondolom, hogy ha konvex-el tamperolnék, akkor a pogácsa lekövetné a szűrőt, és nem nyomódna bele a szűrő közepe a kar feltételekor a pogácsába. Vagy rosszul gondolom?
Én úgy találtam hogy a tamper felsőszűrő formahasonlósága nem számít. Alapesetben tamperolás után mikor felrakod a portafiltert van min 2-4mm de nálam mégtöbb hely. Itt fog dagadni csapolás közben a pogi. Ahol számít szerintem sokkal inkább a szűrőkosár forma. Ha az öblös a lapos tamperrel a széleknél keményebb lesz mint középen. Ilyenkor jó a konvex.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Készít valaki az országban 58,55 mm-es flat tampert?
Tegnap linkeltem be:
http://www.bareszkoz...os-58-5-mm-6859

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

lali.hu-nak van 58,35 mm-es normál flat, és 58,6 mm-es pergtamp klónja barátságos áron.
Ja ja én is tőle vettem.
Ha kell valakinek, szívesen eladom.
Csak egyszer kipróbáltam.

lmarci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: lmarci »

itt tudsz venni : http://www.ebay.com/itm/Concept-Art-Joe ... 19f816f40d

Nekem meg ilyen van és nagyon szeretem (kék) http://www.ebay.com/itm/RSVP-Coffee-Tam ... 566161687d

Köszi, de amcsiból alég húzós szállítással.

szabpeti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: szabpeti »

lali.hu-nak van 58,35 mm-es normál flat, és 58,6 mm-es pergtamp klónja barátságos áron.

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 61

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: bluesfan »

Szerintem egy lakatos, vagy vasesztergályos gond nélkül legyártja rozsdamentes anyagból tetszőleges méretben. Nem annyira bonyolult szerkezet ez, legfeljebb márkanév nem lesz rajt.

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Acus »

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi az ajánlatot, de konvexet szeretnék. Lecseréltem a felsőszűrőmet IMS mikro szűrőre, de ez domború alakú, szemben a hagyományos szűrővel, ami sík. Ezért szeretnék konvex tampert kipróbálni, hogy mennyivel lesz másabb a csapolás. Úgy gondolom, hogy ha konvex-el tamperolnék, akkor a pogácsa lekövetné a szűrőt, és nem nyomódna bele a szűrő közepe a kar feltételekor a pogácsába. Vagy rosszul gondolom?
itt tudsz venni : http://www.ebay.com/itm/Concept-Art-Joe ... 19f816f40d

Nekem meg ilyen van és nagyon szeretem (kék) http://www.ebay.com/itm/RSVP-Coffee-Tam ... 566161687d

Vendég

Kávéházi csevegő

Köszi az ajánlatot, de konvexet szeretnék. Lecseréltem a felsőszűrőmet IMS mikro szűrőre, de ez domború alakú, szemben a hagyományos szűrővel, ami sík. Ezért szeretnék konvex tampert kipróbálni, hogy mennyivel lesz másabb a csapolás. Úgy gondolom, hogy ha konvex-el tamperolnék, akkor a pogácsa lekövetné a szűrőt, és nem nyomódna bele a szűrő közepe a kar feltételekor a pogácsába. Vagy rosszul gondolom?Jól gondolod, bár nekem soha nem nyomódik be. Ha benyomódik, akkor hogy tud megdagadni?Én is konvexet használok, bár a felső szűrőm sík

lmarci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Én árulok egy Cafelat XT-t 15e-ért, viszont az flat. Szólj, ha érdekel! http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1748286

Vendég

Kávéházi csevegő

Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan helyet ahonnan 58,5 mm-es convex tampert tudnék venni nem horror áron? (max. 10e Ft-ot szánnék rá). Jelenleg 58 mm-es sík talpút használok, de ez nem az igazi. Ahogy nézegettem vagy 58,5 mm-es sík tamperek vannak, vagy 58mm-es convex, de a kettőt együtt még sajnos nem találtam.
Én árulok egy Cafelat XT-t 15e-ért, viszont az flat. Szólj, ha érdekel! http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1748286

lmarci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Tőlük kérdezd meg:
http://www.bareszkozok.hu/termek/kaveto ... -5-mm-6859
Lehet ezt is tudnak rendelni.

Igen, ismerem őket. Viszont megnéztem már a Concept-Art kínálatát, és náluk nincsen kínálatban ilyen, de azért megkérdezem. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan helyet ahonnan 58,5 mm-es convex tampert tudnék venni nem horror áron? (max. 10e Ft-ot szánnék rá). Jelenleg 58 mm-es sík talpút használok, de ez nem az igazi. Ahogy nézegettem vagy 58,5 mm-es sík tamperek vannak, vagy 58mm-es convex, de a kettőt együtt még sajnos nem találtam.
Tőlük kérdezd meg:
http://www.bareszkozok.hu/termek/kaveto ... -5-mm-6859
Lehet ezt is tudnak rendelni.

lmarci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: zoom »

Mikor annó megvettem, akkor többen is dícsérték, de biztos én voltam béna, de nekem nem sikerült jó minőségű tejhabot készítenem vele. Látom te is így jártál. Gyakorold, hátha sikerülni fog.
Annak nagyon örülök, hogy a GC még jól működik.

A végére járok, hogy kiderüljön bennünk van-e a hiba  

A GC köszöni szépen jól van, rendszeres tisztításon esik át kívül belül, év vége felé szeretném majd elküldeni egy belső ellenőrzésre karbantartásra, esetleg pid-esítésre, mondjuk azt még nem tudom ki foglalkozik ilyennel.

A cubaira én is kíváncsi vagyok, ha odaérek megírom a tapasztalatomat, egyelőre annak örülök, hogy a reneka nem lett ablakon kidobott pénz
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez szép, tetszetős gép.
Szép szép, de SID szerint túl sok benne a műanyag.

Lehet igaza van, de iszonyat jó kávét készítettem vele.

Ja és üdv a fórumon.

A múltkor szereztem egy teljesen új állapotút is.

Vendég

Kávéházi csevegő

A múltkor az Achille gépet használtuk.
Nekem ez nagyon tetszik, ráadásul 58mm-es szűrőt is bele lehet pakolni.
Picit több benne a műanyag, de iszonyat jó kávékat húztunk ezzel.
Ebben egy gagyibb gőzcső van.
Hasonló, mint a Classic-ban

Ez szép, tetszetős gép.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”