Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 9
Sztereó erősitők
Számomra az kellett volna a meggyőzéséhez hogy legalább annyit nyújtsanak hogy bent lehessen hagyni a rendszerben. Ez legalább annyi lett volna hogy ne rontsanak a meglevő szinten. Ez egyik esetben sem történt meg.
Azt nem vitatom hogy van olyan hallású illető akinek esetleg mégis tetszenek a saját véleményem akkor is ez róluk. Sőt ha körülnézek másoké is változik. Több illetőről tudom a környezetemben akinek a rendszeréből már kikerültek ilyen termékek.
Igen tudom azt is hogy a Viba nem szűrő. De funkcióját tekintve ugyanarra alkalmas.
A t elosztó meg már csak az ára miatt is megéri a próbát bárkinek. Szerintem sokan elcsodálkoznának hogy bizony érdemes használni. De ha már kipróbáltad akkor nyugodtan írd meg mi a tapasztalatod. Elfogadom azt is ha Neked éppen nem vált be sőt rontott.
Elképzelhető hogy a tescosból pont egy 1mm2-est fogtál ki és már az is javít. Meglepő, mert sok márkás elosztó 0.75-s kábellel szereli... Ez nekem múltkor tűnt fel.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
Sztereó erősitők
Kicsit azért óvatosabban fogalmaznék...
Sok HiFi-s emberke boldogan él együtt audio eszközökhöz készült szűrőkkel és tápellátást elősegítő egyéb készülékekkel. (Ezek tápkábelezése/installálása ugyan olyan fontos, mint bármely más készülék esetében.) Az, hogy neked akkor éppen egy adott rendszerben nem váltak be, az még nem = az összes lehetséges rendszer körülménnyel...hiszen sok helyen ezek szubjektíve jól szerepelnek.
(Ha valami torz és idegesítő, azt ezen kütyük némelyike akár szembetűnőbbé is teheti.)
Egyébként nem árt kicsit jobban tájékozódni az említett készülékek minősítése kapcsán..., a Viba 500 pl. nem is szűrő, hanem hálózati jelkondicionáló.
A 400.- forintos T elosztóhoz pedig gratula!
Számomra az kellett volna a meggyőzéséhez hogy legalább annyit nyújtsanak hogy bent lehessen hagyni a rendszerben. Ez legalább annyi lett volna hogy ne rontsanak a meglevő szinten. Ez egyik esetben sem történt meg.
Azt nem vitatom hogy van olyan hallású illető akinek esetleg mégis tetszenek a saját véleményem akkor is ez róluk. Sőt ha körülnézek másoké is változik. Több illetőről tudom a környezetemben akinek a rendszeréből már kikerültek ilyen termékek.
Igen tudom azt is hogy a Viba nem szűrő. De funkcióját tekintve ugyanarra alkalmas.
A t elosztó meg már csak az ára miatt is megéri a próbát bárkinek. Szerintem sokan elcsodálkoznának hogy bizony érdemes használni. De ha már kipróbáltad akkor nyugodtan írd meg mi a tapasztalatod. Elfogadom azt is ha Neked éppen nem vált be sőt rontott.
Sztereó erősitők
Többet is.
Viba 500
Vdh nagy piros elosztója(ez asztán nem olcsó)
De ps audiót (talán a Duetet ?) is vett már ki ismerős mert lett egy jó hálózati kábele amin rontott.
Kicsit azért óvatosabban fogalmaznék...
Sok HiFi-s emberke boldogan él együtt audio eszközökhöz készült szűrőkkel és tápellátást elősegítő egyéb készülékekkel. (Ezek tápkábelezése/installálása ugyan olyan fontos, mint bármely más készülék esetében.) Az, hogy neked akkor éppen egy adott rendszerben nem váltak be, az még nem = az összes lehetséges rendszer körülménnyel...hiszen sok helyen ezek szubjektíve jól szerepelnek.
(Ha valami torz és idegesítő, azt ezen kütyük némelyike akár szembetűnőbbé is teheti.)
Egyébként nem árt kicsit jobban tájékozódni az említett készülékek minősítése kapcsán..., a Viba 500 pl. nem is szűrő, hanem hálózati jelkondicionáló.
A 400.- forintos T elosztóhoz pedig gratula!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
tescos értsd pl: http://www.conrad.biz/medias/global/ce/ ... PS_400.jpg[/quote
Én nem erre a tescós ra gondoltam. Hanem egy T osztóra ( 3- as t elosztó). Kb 400 Ft. Én jobban kedvelem amikor nincs semmi a jelútban ami nem szükséges. Eddig ez jobban be is vált. Szóval inkább egy jó hangú tápkábel mint bármilyen szűrô.
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Nem biztos hogy ezt kérdezed amire válaszolok de lehet hogy a tescós sem rosszabb ezeknél.
Mindet máshol hallottam és tescós pont nem volt akkor nálam. De a Viba idegesítő volt. A vdh meg rosszabb volt a rendszerben mint anélkül
Ugyanígy a ps audioé is.
tescos értsd pl: http://www.conrad.biz/medias/global/ce/ ... PS_400.jpg
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Nem biztos hogy ezt kérdezed amire válaszolok de lehet hogy a tescós sem rosszabb ezeknél.
Mindet máshol hallottam és tescós pont nem volt akkor nálam. De a Viba idegesítő volt. A vdh meg rosszabb volt a rendszerben mint anélkül
Ugyanígy a ps audioé is.
De, pont azt írtad amit gondolok ezekről! Szerintem egyáltalán nem mindegy hogy milyen egységeid vannak, és még az is számít hogy milyen messze van a KM-től...
Nehéz szakma a fül ))
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Ezek mitől jobbak mint egy "tescos"?
Ugyanígy a ps audioé is.
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Többet is.
Viba 500
De ps audiót (talán a Duetet ?) is vett már ki ismerős mert lett egy jó hálózati kábele amin rontott.
Ezek mitől jobbak mint egy "tescos"?
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Tudsz mutatni egy példát?
Köszönöm.
Többet is.
Viba 500
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
és persze léteznek is hatékony tápszűrők
Na én még olyat nem hallottam
Tudsz mutatni egy példát?
Köszönöm.
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
és persze léteznek is hatékony tápszűrők
Na én még olyat nem hallottam
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
A helyes sorrend legközelebb:
1) Vélemény kikérése.
2) Vásárlás foganatosítása
Fordítva nem igazán nyerő
Szerintem itt a kutya nem beszélt volna rá egy ilyen aktív szűrős aljzatra. A táp szűrése nem feltétlenül butaság, és persze léteznek is hatékony tápszűrők, de azok még véletlenül sem ezer forintos csatlakozókba vannak integrálva, inkább annyiba kerülnek, mint egy teljes értékű komponens, mondjuk egy erősítő.
Bár a kérdéses alkatrészt konkrétan nem ismerem, tapasztalataim alapján nem sok jót várnék tőle. Érdemesebb a kollégák véleményére hallgatni, és egy szűrő nélküli, de príma anyagokból, príma kivitelezésben megépített csatlakozót szerezni.
Annál csak egy jobb dolog van: a hálózati kábelt közvetlenül a készülékbe forrasztani. (Egy tisztességes forrasztás tetszőleges ezüst-platina-ródium-stb csatlakozónál jobb hangminőséget ad.)
Köszönöm a tanácsokat Mindenkinek!
Fixen bekötök egy 2,5-es kábelt, vettem rá egy aranyozott dugót és megoldva.
Azért kértem tanácsokat, mert még nem álltam neki, ezt a szűrőt pedig berakom a számítógép tápba...
Sztereó erősitők
Mert vettem egy ilyet, akciósan
Sajnos nem értem a különbségeket a szűrők között, csak teljesítményben látok különbségeket....
A helyes sorrend legközelebb:
1) Vélemény kikérése.
2) Vásárlás foganatosítása
Fordítva nem igazán nyerő
Szerintem itt a kutya nem beszélt volna rá egy ilyen aktív szűrős aljzatra. A táp szűrése nem feltétlenül butaság, és persze léteznek is hatékony tápszűrők, de azok még véletlenül sem ezer forintos csatlakozókba vannak integrálva, inkább annyiba kerülnek, mint egy teljes értékű komponens, mondjuk egy erősítő.
Bár a kérdéses alkatrészt konkrétan nem ismerem, tapasztalataim alapján nem sok jót várnék tőle. Érdemesebb a kollégák véleményére hallgatni, és egy szűrő nélküli, de príma anyagokból, príma kivitelezésben megépített csatlakozót szerezni.
Annál csak egy jobb dolog van: a hálózati kábelt közvetlenül a készülékbe forrasztani. (Egy tisztességes forrasztás tetszőleges ezüst-platina-ródium-stb csatlakozónál jobb hangminőséget ad.)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Én a helyedben sima jó minőségű iec aljzatot raknék bele (2-3eFt) és ha mindenképp szűrni akarod a hálózatot, akkor az Alces-t vagy Fapaci szűrős elosztóját javasolnám inkább...
Pontosan így gondolom en is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sajnos nem értem a különbségeket a szűrők között, csak teljesítményben látok különbségeket....
Linkeld be a tied légyszives!
Én a helyedben sima jó minőségű iec aljzatot raknék bele (2-3eFt) és ha mindenképp szűrni akarod a hálózatot, akkor az Alces-t vagy Fapaci szűrős elosztóját javasolnám inkább...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Elternek a vélemények a "szűrők"-ről...Nekem olyan van ami nem szűr, kb 5 körül volt pár éve.
De ha már meg van akkor be kell szerelni és szerválni valami jó kis tápkábelt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Miert pont ezt?
Én annak idelyen a Kácsánál Furutech aljzatot vettem, nem bantam meg!
A sima Kácsás sem lehet rossz...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Denon pma 860-ba lenne, és konkrétan ezt akarom beépíteni: http://www.arwill.hu/portal/Budapest_/E ... .htmlMiert pont ezt?
Én annak idelyen a Kácsánál Furutech aljzatot vettem, nem bantam meg!
A sima Kácsás sem lehet rossz...
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Persze, mindenkeppen...
Abban az esetben ha fix kábelt le akarod valtani cserélhetőre!
Viszont kerdes hogy milyen a vas, mert ugye IEC aljzatból is van sok fele, és az aruk is nagyon széles skálan mozog!
Denon pma 860-ba lenne, és konkrétan ezt akarom beépíteni: http://www.arwill.hu/portal/Budapest_/E ... 52950.html
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok! Focal Cobalt 816 álló hangfalak kerültek hozzám, és a jelenlegi Yamaha R-N500 erősítőt kevésnek érzem a hangfalakhoz. Mit ajánlanátok hozzá kb 120eft ig?Valóban kevesnek tűnik a Yamaha teljesitménye (adatlapok szerint, halózatból felvett) ezekhez a dobozokhoz!Nem tudom mennyire erzékeny a doboz, de gyanitom hogy egy kicsit több tartalekkel rendelkező erősítő jobban meg tudna halytani ill fogni a membránokat!
Esetleg egy Nad, Onkyo, H/K, esetleg CA!?
Az elhelyezessel is érdemes lehet jatszani!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Kérdésem lenne!
Mégpedig mi a véleményetek erről: http://www.arwill.hu/portal/Budapest_/E ... 52950.html
Érdemes bele rakni erősítőbe?
Persze, mindenkeppen...Abban az esetben ha fix kábelt le akarod valtani cserélhetőre!
Viszont kerdes hogy milyen a vas, mert ugye IEC aljzatból is van sok fele, és az aruk is nagyon széles skálan mozog!
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Sztereó erősitők
Sziasztok! Focal Cobalt 816 álló hangfalak kerültek hozzám, és a jelenlegi Yamaha R-N500 erősítőt kevésnek érzem a hangfalakhoz. Mit ajánlanátok hozzá kb 120eft ig?
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Sziasztok!
Kérdésem lenne!
Mégpedig mi a véleményetek erről: http://www.arwill.hu/portal/Budapest_/E ... 52950.html
Érdemes bele rakni erősítőbe?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6725
Sztereó erősitők
Jól mondja alto fórumtárs.Egy impedancia illesztett fejhallgató erősítő mindenképpen jobb.A bekötése szerintem ugyanaz mint egy stereo erősítőnél - van egy vonalszintű bemenete, arra rákötöd a forrást, bedugod a fülest aztán hajrá!
Szerintem itt találsz némi további infot:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... at%C3%B3k/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3607
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Segítsetek kicsit kedves fórumtársak. Miért van szükség fejhallgató-erősítőre, ha az erősítőnknek amúgy is van fejhallgató kimenete? Jobb hangot fogunk kapni a kicsike erősítővel? gondolom, de tényleg így van?
És hogy kötöm össze ezeket a ketyeréket? Mivel mit?
Köszi
Tényleg. Általában az integrált erősítőkbe épített fejhallgató fokozat egy egyszerű egychipes megoldás. Hangminőségük nem elég ahhoz, hogy kihozza egy jó minőségű fejhallgató valódi tudását, és a magasabb impedanciás fejhallgatókat (p. Beyer T1, 600 ohm) nem is képesek megfelelően meghajtani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275