Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Power-R kábelek

Moderátor: cables

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »

Jó reggelt kívánok!

Tegnap ismét kissé fáradtan ültem le a gép elé (egész délután Chord-nak tekertem az "új filozófiájú"  tápkábelt a végfokhoz) és lemaradt a Live Cellar kiadó honlapjának linkje. Most pótolom.

Cellar Live - The Finest in Live Jazz

Tisztelettel ajánlom mindenkinek, hogy nézzen rá erre a honlapra, mert 13 év legjobb koncertjein készült kiváló minőségű lemezekről olvashat!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Jó estét kívánok!

Jó pár évvel ezelőtt kaptam egy lemezt Kanadából, amely azóta is a kedvencem The Bruce Freedman Afrikan Groove Band Live at the Cellar. Fantasztikusan tiszta hangzás, nekem baromira bejövő zene...

Persze utána néztem mi is az a Cellar. Kiderült, hogy egy jazz klub Vancouver-ben. A klubot 2000-ben alapította Cory Weeds jazz szaxofonos, és 2001-ben jelent meg első live lemezük Ross Taggart fellépéséről.

A klub sajnos tavaly bezárt, de lemezek továbbra is készülnek ennél a kis kiadónál. Példa erre az alábbi lemez, amelyet érdeklődés esetén más CDk és LPk társaságában kivinnék jövő vasárnap a Fonó-ba.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: meggyi »

Egyszerűen különböző gagyi cd-re írt kitűnő zenéket pakolgattunk a cd pörgetőbe és iszonyat jó minőségben szóltak.
Azután belkerült ez a két hájendnek mondott kiadó felvétele és nem dobtunk hátast. Ennyi.

Na, itt álljunk csak meg! Az, hogy olcsó egy CD, nem jelenti azt, hogy "gagyi" is egyben, inkább szerencse. Én csak egy típust használok, nem "különböző gagyi" CD-ket. Mint sokan akik CD-írásra adták komolyabban a fejüket, én is TY lemezekkel kezdtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy bár a TY a legkisebb hibaarányú CD, sajnos audióra alkalmatlan. Az audio CD-nél nem a hibaarány a lényeg. Aki nem hiszi, nézzen meg hibaarányra egy gyári CD-t. Meg fog lepődni, mennyi hiba van rajta. De amíg ez nem C2-es hiba (azaz nem visszaállítható), addig a hangzásra nincs hatása. Az audio CD szabvány másodpercenként 200 hibát enged meg, melyeket ki kell tudnia a lejátszónak javítania. Bármiféle minőségromlás vagy veszteség nélkül.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Nem nagyon van itt ellentmondás, hiába keresed.

Nekem nincs ellentmondás, itt inkább cables mestered mondott nem először csődöt, saját, általában deklaratív kijelentéseivel került megint ellentmondásba.
Nekem még mindig úgy tűnik, a mesternek még mindig nem sikerült túljutni a hifi iskola első osztályán, tanul és tapasztal olyan dolgokat, amiket egy kezdő szokott, de a kezdő ritkán szokott rögtön tanítóvá és garázs kereskedővé válni.

Aztán az is szánalmas, amikor érdektelen OFF-olásnak mondja a saját maga által felhozott írott CD effektust, mások által adott eltérő értelmezést, most meg éppen abból fabrikácsol egy újabb markecinget mágnesező tepsijéhez.

Ja, most lehet megint pfujolni, miért bántom a mestert? nem bántom, csak a ködöt szeretném elterelni.

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

Nem nagyon van itt ellentmondás, hiába keresed.

Szó nem volt arról, hogy ua. a lemezt hallgattuk és kerestük volna a különbséget a gyári és az írott között.

Egyszerűen különböző gagyi cd-re írt kitűnő zenéket pakolgattunk a cd pörgetőbe és iszonyat jó minőségben szóltak.
Azután belkerült ez a két hájendnek mondott kiadó felvétele és nem dobtunk hátast. Ennyi.

A kérdés számomra nem ez volt, hanem, hogy CD vagy hálózati audió? Meg, hogy akarsz-e lemezekre is költeni?

Biztos vagyok benne, hogy azonos hangminőség eléréséhez sokkal többet kell kiadni egy hálózatira, mint egy cd lejátszóra.
A cd lejátszó árak a béka feneke alatt vannak, ha egyáltalán el lehet adni, igaz kicsit macerásabb hálózati lejátszó helyett kiírt cd-t hallgatni.

Meggyinél egy- bár nehezen beszerezhető, de-használtan kb. 300 ezres lejátszó volt a rendszerben. A Fórumon nemrég 1 nap alatt ment el 1 milla körül egy Embla.
Nem lenne rossz összeereszteni a kettőt! Nagyon kiváncsi lennék az eredményre. Rengeteg a különbség a használat során. A cd-nél vissza a 90-es évekbe, írogatni ez sokaknak már nem pálya tudom. Egy NAS-ról lejátszani sokkal kényelmesebb. A serpenyő másik oldala meg, az árdiferenciábol jó sok gyári cd-t is lehetne venni vagy akár a rendszert fejleszteni.

Nem mondom, hogy egyértelműen választ kaptam a kérdésemre, inkább még több kérdés merült fel. 

Viszont megismertem egy kedves Fórum társat és egy kellemes délutánt töltöttünk zenehallgatással.

Elnézést a hosszú off-ért!

Peace.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

A látogatás témája az írott CDk voltak, hogy szólnak azok egy ilyen jó rendszeren. Két jó hangú gyári CDt vittem, ezeket:

Borla.jpg   Potions.jpg

Először ezeket hallgattunk meg nagyon laposan szóltak, alig volt magas hang. Aztán megyi következett a saját írott CD lemezeivel, fantasztikus hangokat hallottunk, még az 50-es években készült lemezek is baromi jól szólaltak meg. Ha nem hiszitek kérdezzétek meg Benit.

cables, on 11 Mar 2015 - 07:45, said:

Volt időnk összehasonlítani több számot tesztelve az eredeti és az írott CD hangját. Pontosan azt tapasztaltuk, amit jómagam már számtalan esetben hallottam, hogy a leírással pont az a zenei információ vész el, ami széppé teszi a hangszerek és az énekesek hangját, tehát a zene lényege. És ezt csak akkor lehet észrevenni, ha nagy felbontású rendszeren hallgatjuk meg a két lemezt közvetlenül egymás után.

Nagyon sok helyen tapasztalom, hogy írott CD-kel tesztelik a tulajok a saját rendszerüket. Általában valamilyen írott demo, vagy teszt lemezzel, ami jó szól első hallásra, de nem tartalmazza éppen azt a zenei információt, amelyért érdemes egy új kábelt megvenni, az ugyanis elvész a leírás során.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Az alábbi beírásban szereplő megyi az meggyi. Bocs, hulla fáradtan írtam este... Zenét ma még nem tudtam élvezettel hallgatni itthon, annyival jobb volt ott a hang és még a fülemben van! Beni is valami hasonlót írt.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Ma délután Benivel elég jó hangot hallottunk. Megyinél. Nem csak arról van szó ott, hogy nem olcsó készülékek szólnak, mert az audio kiállításokon, meg a high end forgalmazók bemutató termeiben sem olcsó cuccok szólnak, mégsem jön a közelébe az ott hallható hang annak, amit megyinél lehet hallani.

Én vagy 5X jártam nála, de én is meglepődtem. Nem a hangon, azt már hallottam, hanem azon, hogy ezúttal fehér bort töltött nem vöröset. Félretéve a viccet, én is csak bámultam, mert új kábelek kerültek a rendszerébe és sokat javult ezektől a hang.

A látogatás témája az írott CDk voltak, hogy szólnak azok egy ilyen jó rendszeren. Két jó hangú gyári CDt vittem, ezeket:

Először ezeket hallgattunk meg nagyon laposan szóltak, alig volt magas hang. Aztán megyi következett a saját írott CD lemezeivel, fantasztikus hangokat hallottunk, még az 50-es években készült lemezek is baromi jól szólaltak meg. Ha nem hiszitek kérdezzétek meg Benit.

Én meg végig azon gondolkodtam, hogy a gyári lemezek, amiket vittem miért szóltak olyan tompán. Aztán rájöttem. Megyi minden feltett CDt a meghallgatás előtt rátett a Demagra, kivéve azokat amiket én vittem. Megkértem őket, hogy még egyszer tegyük be a két gyárit, de Demag után. Igy is történt, egyből lettek magasak, lett dinamika. Mindez azonban eltörpül ahhoz a tényhez, hogy 40 Ft-os CD-re írva (jó a legjobb CD íróval) is szólhatnak nagyon, de nagyon jól zenék. Valószínűleg ezeket a régi felvételeket masterről digitalizálták. Hallgattunk LP-ről digitalizált zenét is, az egy picivel tompább volt, de nagyon nyugodt volt a hangja.

Ennyi jutott az eszembe!  Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Nálam a készülékekhez adott tápok vannak bekötve,próbáltam spéci tápokkal is,de rögtön borult az egyensúly.Sok lett a mély,és olyan loudneszesen sz@rságos lett a hang.Érdekes módon elég volt egy készülékben cserélni a tápot ahhoz hogy érezhető legyen ez.Persze lehet hogy rossz tápokkal próbálkoztam,de amiket betettem azok ezt tették a hanggal,és úgy tapasztaltam hogy a "mezei" felhasználók számára elérhető kategóriájú tápok általában ilyen hamis dögösséget visznek a hangzásba,ami persze sokaknak tetszhet is,és valahová kell is ez.
Ez-az igazság...hogy kinek mi tetszhet, addig cserélgettem a kábeleket, amíg igazi "dögös " mélyem nem lett, ami nem azt jelenti, hogy nem simul bele a hangképbe, de ott nagyon szeretem szinte érezni, ahol meg kell hogy mutassa magát, lehet csak egy pillanatra(mert ez nem azt jelenti, hogy dübörög a dobgép), de akkor nagyon ott van. Lényeg a lényeg: ezeket sima kábelekkel nem tudtam elérni(persze az ic és hangfalkábel is kellett a táp mellett)és a végén azt hallom, ami tetszik. A szinergiával nem tudok mit kezdeni, ahhoz túl sok kábelem van...mindenki más úton indul el, attól ilyen izgalmas ez a hobby.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: audioline »

Mi az ami nálad bevált ha nem övezi titok,és minden kábel a rendszeredben ebből készült?
Nem a reklám helye, írok pü-t! Egyébként nem a kábelemen akart lenni a hangsúly, remélem ez nyilvánvaló!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2253

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Akkor lassan ott tartunk, hogy legtöbb esetben tév út a "jobb" audio célra gyártott kábel. Ezért van úgy tele az apró...!

Véleményem szerint egy jó hálózati kábel nem attól jó, mert valamiből többet mutat kvázi informatívabb avagy dögösebb stb., hanem attól, hogy képes tisztábban, simábban, semlegesebben zenélni. Van ilyen és nem feltétlenül a csillagok között.

Azzal sem tudok teljesen azonosulni, hogy mindenhova mindig más lesz a jó. Nálam, miután találtam egy számomra "tiszta" nyers anyagot, kábeleket készítettem belőle kezdve az erősítőtöl szépen sorba. Mindenütt bevált, csupán az átmérők változtak a kis áramigényű forrás készülékekhez. Ettől egyfajta koherencia jött létre a megszólalásba, ami hamar borul, ha valamilyen - akár nívós, másutt pazar - jövevény kerül a rendszerbe. Más szavakkal: az egységes kábelezés szvsz ált jó irány!

Egy szubjektív tapasztalat a sok közül!

Mi az ami nálad bevált ha nem övezi titok,és minden kábel a rendszeredben ebből készült?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: audioline »

Akkor lassan ott tartunk, hogy legtöbb esetben tév út a "jobb" audio célra gyártott kábel. Ezért van úgy tele az apró...!

Véleményem szerint egy jó hálózati kábel nem attól jó, mert valamiből többet mutat kvázi informatívabb avagy dögösebb stb., hanem attól, hogy képes tisztábban, simábban, semlegesebben zenélni. Van ilyen és nem feltétlenül a csillagok között.

Azzal sem tudok teljesen azonosulni, hogy mindenhova mindig más lesz a jó. Nálam, miután találtam egy számomra "tiszta" nyers anyagot, kábeleket készítettem belőle kezdve az erősítőtöl szépen sorba. Mindenütt bevált, csupán az átmérők változtak a kis áramigényű forrás készülékekhez. Ettől egyfajta koherencia jött létre a megszólalásba, ami hamar borul, ha valamilyen - akár nívós, másutt pazar - jövevény kerül a rendszerbe. Más szavakkal: az egységes kábelezés szvsz ált jó irány!

Egy szubjektív tapasztalat a sok közül!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2253

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Nálam a készülékekhez adott tápok vannak bekötve,próbáltam spéci tápokkal is,de rögtön borult az egyensúly.Sok lett a mély,és olyan loudneszesen sz@rságos lett a hang.Érdekes módon elég volt egy készülékben cserélni a tápot ahhoz hogy érezhető legyen ez.Persze lehet hogy rossz tápokkal próbálkoztam,de amiket betettem azok ezt tették a hanggal,és úgy tapasztaltam hogy a "mezei" felhasználók számára elérhető kategóriájú tápok általában ilyen hamis dögösséget visznek a hangzásba,ami persze sokaknak tetszhet is,és valahová kell is ez.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Tipikus riposzt, számítottam rá, ezért is gondolkodtam, hogy leírjam-e egyáltalán a véleményem. Vitát azért nem szeretnék, mindenkinek joga van a saját tapasztalatának a megosztásához, tévedés joga fenntartva.

Igazából ahogy alvasom, nem is tér el a véleményünk

Amúgy én pedig jelenleg drága rendszert hallgatok, hifi világban olcsónak számító (de nagyon jó) kábelekkel.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Egy kábel nemigen tesz hozzá semmit a forrásbeli információhoz (hacsak nem zajt szed össze). Ellenben minden kábel csillapít, különböző frekvenciákon különböző mértékben (a fröccsöntött hálózati kábel, vagy az Obis százforintos hangfalkábel majd mindenhol, igen durva mértékben). Ha az adott kábel ilyen viselkedése éppen fekszik a rendszerünknek, akkor jön a magasztalás, h micsoda csúcs drót. Ahogy egyre jobb eszközöket kötözünk össze velük (és persze nem lóg ki valamelyik eszköz a sorból), úgy válnak majd egyre jobbá azok a kábelek, amik minimális és egyben kiegyenlített csillapítással rendelkeznek.
Ez jel kábelekre igaz lehet, de tápkábelekre biztosan nem igaz.

Szeretném, ha az maradna meg mindenkiben, amivel kiindult ez a polémia: Tápkábeleket válogatni kell. Egy "ülésre", ugyanazon jó, dinamikus lemezzel.

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: chord »

Ez a lovon fordítva ülés esete. Egy kábel nemigen tesz hozzá semmit a forrásbeli információhoz (hacsak nem zajt szed össze). Ellenben minden kábel csillapít, különböző frekvenciákon különböző mértékben (a fröccsöntött hálózati kábel, vagy az Obis százforintos hangfalkábel majd mindenhol, igen durva mértékben). Ha az adott kábel ilyen viselkedése éppen fekszik a rendszerünknek, akkor jön a magasztalás, h micsoda csúcs drót. Ahogy egyre jobb eszközöket kötözünk össze velük (és persze nem lóg ki valamelyik eszköz a sorból), úgy válnak majd egyre jobbá azok a kábelek, amik minimális és egyben kiegyenlített csillapítással rendelkeznek.

Ránézek egy spec. kábelre, megfogom, kézbe, és  ez a 'kiegyenlített csillapítás', mint kifejezés, egyszerűen nem jut az eszembe...általában elképesztő mennyiségű szigetelés/geometriai szisztéma van a színen...ettől még igazad lehetne, ha pl. nem tudnánk, hogy a különböző rendszerű tápok különböző kábel-érzékenységet/érzéketlenséget okoznak, függetlenül attól, hogy milyen 'jó' az eszköz.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Nem feltétlenül jelent mosottságot, vagy elfedést a sima pc táp, legalábbis nem minden rendszerben. Én is azt tapasztaltam már nem egyszer amit Chord kolléga olyan szemléletesen leírt, hogy a -nevezzük így- spec. kábelek sok esetben hozzátesznek valamit a hangzáshoz. Van, ahol ez pozitívumként értékelhető, mert lehet, hogy egy hiányosságot kompenzál ezzel a kis kiemeléssel, plusszal, de legalábbis újdonságánál fogva megnyeri magának a vevőt. A sima hálózati ellenben nem csinál semmit a hangzással, nem tesz hozzá semmit. A spec. kábel plusz infójával szemben ezt persze lehet elfedésként is értékelni.

Ez a lovon fordítva ülés esete. Egy kábel nemigen tesz hozzá semmit a forrásbeli információhoz (hacsak nem zajt szed össze). Ellenben minden kábel csillapít, különböző frekvenciákon különböző mértékben (a fröccsöntött hálózati kábel, vagy az Obis százforintos hangfalkábel majd mindenhol, igen durva mértékben). Ha az adott kábel ilyen viselkedése éppen fekszik a rendszerünknek, akkor jön a magasztalás, h micsoda csúcs drót. Ahogy egyre jobb eszközöket kötözünk össze velük (és persze nem lóg ki valamelyik eszköz a sorból), úgy válnak majd egyre jobbá azok a kábelek, amik minimális és egyben kiegyenlített csillapítással rendelkeznek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Indy »

De mire mennénk ezzel az információval?
Az, hogy nálam a PowerR tápkábel jobb egy ML CD játszóval, mint egy másik tápkábel, annak én örvendek, de ez nem egy objektív, mérhető információ. Sőt, egyenesen megtévesztő is lehet.
Mert annak, akinek  épp van az a 'másik', akaratlanul levonhat olyan következtetést, hogy egy valag pénzt fizetett egy sz@rért, akárhogy is írom, hogy ez csak nálam van így. Minek elrontani az örömét? 

Ezt, legyél kedves az olvasóra bízni. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: chord »

Pedig éppen azt teszed. De ezt ebben a topikban már megszokhattuk.

Pedig, de szeretném tudni, hogy pontosan milyen rendszerben és milyen komponensek ellenében bizonyultak jobbnak a kábeleid. De ezeket a releváns információkat sem tőled, sem pedig az elégedett tulajdonosoktól nem kapjuk meg. Kár...  

De mire mennénk ezzel az információval?
Az, hogy nálam a PowerR tápkábel jobb egy ML CD játszóval, mint egy másik tápkábel, annak én örvendek, de ez nem egy objektív, mérhető információ. Sőt, egyenesen megtévesztő is lehet.
Mert annak, akinek  épp van az a 'másik', akaratlanul levonhat olyan következtetést, hogy egy valag pénzt fizetett egy sz@rért, akárhogy is írom, hogy ez csak nálam van így. Minek elrontani az örömét? Mert nem fogja úgysem elhinni, hogy egy másik helyen, a PowerR-másik összehasonlítás pont fordított eredményt ért el. Ez talán ritka, de pont megtörtént mostanában. Az én örömömet ez nem rontja el, mert én hallottam ezeket a csatákat, és tudom, hogy mit csinálnak a két rendszerben, az enyémben a PowerR jobb sokkal, és mivel én az enyémet hallgatom gyakrabban, marad a PowerR, amott meg a másik.
És amúgy is, mindig lesz legalább 30 eddig-még-nem-szerepelt  gyári vagy DIY tápkábel, amelyek közül az egyik magába rejtheti azt, amire szükségünk lehet.

Rudolf mindig azt mondja, hogy nehezen megjósolható, mit fog csinálni egy adott kábel egy rendszerben. nyilván azért dolgozik/nyomul, mert szerinte jók a kábelei, de a mondat első fele azért még igaz, sajnos.
Sajnos?, nem biztos, mert ez a játék, amit itt sokan nyomunk; mint egy jó pókerparti....szerencse nélkül hiába a varázsló vagy a hétkilences ezüst...

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Természetesen csak egy általános jelenségről, tapasztalatról beszéltem. Nyilván nem az összes spec. kábel ilyen, mert vannak olyan hálózati kábelek is, amik a simához hasonlóan kiegyensúlyozottak, emellett mindenben jobbak, csak mennyiért? Szerencsére olcsó rendszereknél -ahogy akvapark is írta- ezekre nincs is szükség.
A tapasztalatodat elfogadom, és csak ennek fényében értelmezem az "általános jelenséget".

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Nem feltétlenül jelent mosottságot, vagy elfedést a sima pc táp, legalábbis nem minden rendszerben. Én is azt tapasztaltam már nem egyszer amit Chord kolléga olyan szemléletesen leírt, hogy a -nevezzük így- spec. kábelek sok esetben hozzátesznek valamit a hangzáshoz. Van, ahol ez pozitívumként értékelhető, mert lehet, hogy egy hiányosságot kompenzál ezzel a kis kiemeléssel, plusszal, de legalábbis újdonságánál fogva megnyeri magának a vevőt. A sima hálózati ellenben nem csinál semmit a hangzással, nem tesz hozzá semmit. A spec. kábel plusz infójával szemben ezt persze lehet elfedésként is értékelni.
Nem lehet, hanem kell. Cáfoltad is magad rögtön. De ez egy ilyen játék.   

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1483

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Érdekes, de sok esetben a régi készülékeknél, erősítőknél pl. a legegyszerűbb villanyzsinórral is jó a hangzás, más készülékekbe meg, ahol fennáll a csere lehetősége valamiért mégis a "megnyugtatóan" drága, mutatós kábeleket szeretjük.

Mielőtt valaki is arra gondolna, hogy vitatom a hálózati kábelek jelentőségét, vagy esetleges változását a hangzásra, azt megnyugtatom, hogy én is jól hallom a különbségeket. Sajnos vannak olyan rendszerek, készülékek, amik igen érzékenyen reagálnak minden ilyen kábelcserére, ott szükség lehet a hangolgatáshoz a megfelelő kábel megtalálására. Ha azonban egy rendszer alap hálózati kábellel is számunkra elfogadhatóan, szerethetően, kiegyensúlyozottan zenél, akkor ott feleslegesnek érzem már a beavatkozást.    

Mind a hálózat kábelekkel - l. NAIM tápkábel - mind a villanydróttal nekem is ez a tapasztalatom. A speckábel hozzátevése sokszor fárasztó lehet, ahogy D.L. fogalmazott vagy 25 éve: Nyomja a hang a fület. De ez áltaalában olcsó rendszerben válik így be; márnt a villanydrót és PC tápkábel nyugodtsága.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Power-R kábelek

Nincs olyan, hogy komolyabb tápkábel! Másféle tápkábel az ideális minden készülékhez, minden rendszerben. Ezt eddig is tapasztaltam a rendszer-látogatások során, de a napokban hallottam, hogy ugyanahhoz a high-end CD játszóhoz két rendszerben egy adott "komoly tápkábel" nagyon jó ill. rossz volt. Típusokat ne kérdezzen senki, mert nem keverek ezzel!
Pedig éppen azt teszed. De ezt ebben a topikban már megszokhattuk.

Pedig, de szeretném tudni, hogy pontosan milyen rendszerben és milyen komponensek ellenében bizonyultak jobbnak a kábeleid. De ezeket a releváns információkat sem tőled, sem pedig az elégedett tulajdonosoktól nem kapjuk meg. Kár...  

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R kábelek

Nincs olyan, hogy komolyabb tápkábel! Másféle tápkábel az ideális minden készülékhez, minden rendszerben. Ezt eddig is tapasztaltam a rendszer-látogatások során, de a napokban hallottam, hogy ugyanahhoz a high-end CD játszóhoz két rendszerben egy adott "komoly tápkábel" nagyon jó ill. rossz volt. Típusokat ne kérdezzen senki, mert nem keverek ezzel!

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1171

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: 4you »

Azok nagyon különleges erősítők lehetnek, mert még nálam soha, semmi nem szólt jobban egy sima pc kábellel, mint valami komolyabbal...
Bocs az OFF-ért,de akkor ott nagy baj lehet a rendszereddel.

Sokat kell még dolgoznod az "ügyön"
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

Lezárt

Vissza: “Power-R kábelek”