Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

alfaati

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Abban a nem várt esetben ha nem tetszene és eladod.Akkor remélem nekem,mint Harbeth "mentorodnak"   elővételi jogom lesz.Kíváncsi leszek milyen lesz az aktív Harbeth.

Harbeth Godfather of AVX?

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Igen mar kaptam is emailt, hogy megvennek ha esetleg nem tetszene.

Na majd meglatjuk. Mar uton van.

Abban a nem várt esetben ha nem tetszene és eladod.Akkor remélem nekem,mint Harbeth "mentorodnak"   elővételi jogom lesz.Kíváncsi leszek milyen lesz az aktív Harbeth.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Láttam a harcot a wigwamon a hangfalért. Nagyon gyors voltál. Így kell ezt! Ha megjelenik egy jó árban, cselekedni kell. Kitudja mikor jon egy másik nem igaz? Gratulálok!
Igen mar kaptam is emailt, hogy megvennek ha esetleg nem tetszene.

Na majd meglatjuk. Mar uton van.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Hajra...mondjuk mar nemi velemenyed van a shl5+ rol de kivancsi leszek milyen otthoni kornyezetben.

Igen eleg ritka joszag azt en is latom:)
Remelem egyben meg is erkezik. Alig varom mar. Szeretnem ha az lenne a legnagyobb dilemmam, hogy a harbeth maradjon vagy a concert 8 vagy a concert 11

Igen,de jelen esetben inkább az Accuphase E350-re vagyok kíváncsi.

alfaati

Harbeth hangsugárzók

igaz, hogy kicsit lelakott de azert kivancsian varom az uj jovevenyt:)

azert egy igazi ritkasag lesz

semmilyen tesztet nem is talaltam rola a neten

Láttam a harcot a wigwamon a hangfalért. Nagyon gyors voltál. Így kell ezt! Ha megjelenik egy jó árban, cselekedni kell. Kitudja mikor jon egy másik nem igaz? Gratulálok!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Hajra...mondjuk mar nemi velemenyed van a shl5+ rol de kivancsi leszek milyen otthoni kornyezetben.

Igen eleg ritka joszag azt en is latom:)
Remelem egyben meg is erkezik. Alig varom mar. Szeretnem ha az lenne a legnagyobb dilemmam, hogy a harbeth maradjon vagy a concert 8 vagy a concert 11

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Látom a wigwamon sokan irigyek most rád.Elég ritka darabot sikerült kifognod.Gratulálok hozzá.  
Remélem tetszeni fog.Ha marad akkor egy festés vagy egy fúrnér és van egy ritka Harbeth dobozod.
Kíváncsi leszek rá,hogy hogy muzsikál a beépített erősítővel.
Én meg Pénteken megyek hallgatózni itt Bromleyban van egy Harbeth-es kolléga.Egy Harbeth SHL5+ és egy Accuphase E350.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth P3ESR review

Reálisan vélemény.  Érdemes megnézni.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Nos tegnap délután végre volt szerencsém eljutni Szigony kollégához.
Először is köszönöm a lehetőséget!
A hangról:erről a Harbethről simán kijelenthető, (szvsz), hogy az igazi angol hang iskolapéldája.Először az Audio Research kergette a dobozokat, főleg akusztikus zenékkel, ami kellett az ott volt, gyönyörűen berendezett színpad, mélységében is (ami már jó sok doboznak akadály), minden a helyén de nem részletekre kihegyezetten, csak pont a kellő mértékben ahhoz, hogy a zene egészére tudjon koncentrálni a delikvens, ne a térben felbukkanó hangszerekre külön-külön.A közepek valami hihetetlen pontossággal és élethűen jelennek meg semmi túlforszírozottság mellett, itt tényleg megvan az ott énekel szobában feeling.Vollenweider Book of Roses-a olyan hirtelen bele tudott vinni a zene közepébe, mint még otthon sem, pedig ott is le tudom vele szedálni magam kellőképpen.Ennek kapcsán beszéltük is Zsolttal, hogy szinte ugyanazt a célt és érzést kapjuk meg a magunk rendszerétől:kikapcsol és megnyugtat a zenehallgatás,és szinte egyfajta "testenkívüli" élmény végighallgatni egy kedvenc lemezt.
Vissza a delíriumból:előkerült némi Kraftwerk és Depeche Mode is a vinyóról,jó jó, de nem ezen a zenén él igazán ez az összeállítás.
A Dire Straits "Magánnyomozása" rendkívül eltalált, mind arányaiban mint részletességében, de nem kell kapkodnia a hallgatónak a fejét a térből hirtelen előugró cinekre, mégis ott van az egész egyben, de mégsem egyből az arcodba az egész és nem patikamérleg adagolással-pont ahogy elég.
Váltás a Rega Osirisre:már a súlya is tekintélyt parancsoló a gépnek, a táv önvédelmi fegyvernek is elmegy a szinte egy darabból cnc-zett acél sugallja a "nem két évre készítettük" minőséget.Bekapcs, és jön a sokk:nem értem miért "akarja" leváltani a gazda ezzel a vassal az Audio Research-öt?
Minden érzelem elveszett az Osiris bekötésével, alul és felül minden csövön adagolva, de az énekhangokból kiveszett minden az AR által már tolmácsolt érzelem, a percussion-ös a koncerten mintha már a turné vége felé járva csak rutinból tenné dolgát (már csak két buli és megyünk haza, hurrá).A zongora lecsengései megvannak, de sokkal ridegebb érzelemmentesebb a Regával kapott hang.A Kraftwerk persze nagyobbat dönget, de az AR-el összeállítva mégis sokkal élvezhetőbb.Végezetül a számítógép kontra cd játszó vita margójára:egy tisztességes dac-al simán van olyan a kapott hang gépről mint cd-ről.
Még egyszer köszönöm a lehetőséget Szigonynak, egy igazi élménnnyel lettem gazdagabb a tegnapi délután során, egy rendkívül jó ízléssel összeállított rendszert hallhattam kellemes, szép otthonukban!
Amit még hozzátennék:Szigony már megérkezett, csak mégnem tudja agyoncsapni a bogarat, de már egyre inkább kezdi ezt ő is tudni a felesleges körök után.
Örültem a személyes találkozásnak. Igazán jól telt a Szombat délután. 
"A közepek valami hihetetlen pontossággal és élethűen jelennek meg semmi túlforszírozottság mellett, itt tényleg megvan az ott énekel szobában feeling."
-Számomra ez a legfontosabb..Engem ez tud igazán elvarázsolni.Nekem az énekhangot a Harbeth tudja a leghihetőbben előadni.Az összes többi ún hi-fi-s paraméter szinte másodlagos nekem.

"Vollenweider Book of Roses-a olyan hirtelen bele tudott vinni a zene közepébe, mint még otthon sem, pedig ott is le tudom vele szedálni magam kellőképpen"
-Ezt tekintem a legnagyobb dícséretnek.Nekem ezt az állapotot elérni más rendszer hallgatásakor meglehetősen ritkán sikerül.

"Ennek kapcsán beszéltük is Zsolttal, hogy szinte ugyanazt a célt és érzést kapjuk meg a magunk rendszerétől:kikapcsol és megnyugtat a zenehallgatás,és szinte egyfajta "testenkívüli" élmény végighallgatni egy kedvenc lemezt.
-Úgy gondolom amikor egy rendszer ilyen hatást képes elérni.Ott már nincs sok értelme tovább erőltetni a rendszerépítést.Szerencsére nálam a Harbeth+Audio Research+Metrum a fenti élmény eléréséhez mindíg hozzá tud segíteni.Ezért megérte ennyi időt,energiát és pénzt áldozni a rendszerre.Kívánom,hogy ez másoknak is sikerüljön.

"Amit még hozzátennék:Szigony már megérkezett, csak mégnem tudja agyoncsapni a bogarat, de már egyre inkább kezdi ezt ő is tudni a felesleges körök után."
-Teljesen igazad van.Annyiban viszont nem voltak felesleges körök,hogy ezek után még tisztábban látom és hallom,hogy nekem miért pont ez az összeállítás nyerte el a tetszésem.
Az ember gyarló és mindíg a jobbra,többre vágyik.A bogár végleges száműzése ezért nehéz feladat.Erősítő fronton utolsó póróbaként egy Accuphase-t még lehet meg fogok hallgatni.
Hazudnék ha azt mondanám,hogy nem lenne kedvemre való pl egy Harbeth M40.2+Audió Research GS+Metrum Pavane.
Erre egyrészt anyagi lehetőségem sincs.Másrészt a meglévő rendszert is boldogan fogom hallgatni életem végéig.Most így gondolom.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6190

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Nos tegnap délután végre volt szerencsém eljutni Szigony kollégához.
Először is köszönöm a lehetőséget!
A hangról:erről a Harbethről simán kijelenthető, (szvsz), hogy az igazi angol hang iskolapéldája.Először az Audio Research kergette a dobozokat, főleg akusztikus zenékkel, ami kellett az ott volt, gyönyörűen berendezett színpad, mélységében is (ami már jó sok doboznak akadály), minden a helyén de nem részletekre kihegyezetten, csak pont a kellő mértékben ahhoz, hogy a zene egészére tudjon koncentrálni a delikvens, ne a térben felbukkanó hangszerekre külön-külön.A közepek valami hihetetlen pontossággal és élethűen jelennek meg semmi túlforszírozottság mellett, itt tényleg megvan az ott énekel szobában feeling.Vollenweider Book of Roses-a olyan hirtelen bele tudott vinni a zene közepébe, mint még otthon sem, pedig ott is le tudom vele szedálni magam kellőképpen.Ennek kapcsán beszéltük is Zsolttal, hogy szinte ugyanazt a célt és érzést kapjuk meg a magunk rendszerétől:kikapcsol és megnyugtat a zenehallgatás,és szinte egyfajta "testenkívüli" élmény végighallgatni egy kedvenc lemezt.
Vissza a delíriumból:előkerült némi Kraftwerk és Depeche Mode is a vinyóról,jó jó, de nem ezen a zenén él igazán ez az összeállítás.
A Dire Straits "Magánnyomozása" rendkívül eltalált, mind arányaiban mint részletességében, de nem kell kapkodnia a hallgatónak a fejét a térből hirtelen előugró cinekre, mégis ott van az egész egyben, de mégsem egyből az arcodba az egész és nem patikamérleg adagolással-pont ahogy elég.
Váltás a Rega Osirisre:már a súlya is tekintélyt parancsoló a gépnek, a táv önvédelmi fegyvernek is elmegy a szinte egy darabból cnc-zett acél sugallja a "nem két évre készítettük" minőséget.Bekapcs, és jön a sokk:nem értem miért "akarja" leváltani a gazda ezzel a vassal az Audio Research-öt?
Minden érzelem elveszett az Osiris bekötésével, alul és felül minden csövön adagolva, de az énekhangokból kiveszett minden az AR által már tolmácsolt érzelem, a percussion-ös a koncerten mintha már a turné vége felé járva csak rutinból tenné dolgát (már csak két buli és megyünk haza, hurrá).A zongora lecsengései megvannak, de sokkal ridegebb érzelemmentesebb a Regával kapott hang.A Kraftwerk persze nagyobbat dönget, de az AR-el összeállítva mégis sokkal élvezhetőbb.Végezetül a számítógép kontra cd játszó vita margójára:egy tisztességes dac-al simán van olyan a kapott hang gépről mint cd-ről.
Még egyszer köszönöm a lehetőséget Szigonynak, egy igazi élménnnyel lettem gazdagabb a tegnapi délután során, egy rendkívül jó ízléssel összeállított rendszert hallhattam kellemes, szép otthonukban!
Amit még hozzátennék:Szigony már megérkezett, csak mégnem tudja agyoncsapni a bogarat, de már egyre inkább kezdi ezt ő is tudni a felesleges körök után.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ez biztos az Alpokban készult.

Egészen pontosan itt.Jó hely lehet.Szívesen ellátogatnék ide.
http://www.hifi-bauernhof.de

alfaati

Harbeth hangsugárzók

Harbeth SHL5+

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth SHL5+

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Itt a fórumon találtam ezt az infót.
Jó hír a Harbeth hangsugárzók iránt érdeklődőknek,hogy az alábbi címen meghallgathatók a márka modeljei.

"Hunka Robiék (+36-70-2303316)

HANGTÉR GALÉRIA
1085 Budapest,
Mária utca 9
+36 20 979 6569"

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Erdemes sok hangsugarzot, rendszert meghallgatni mert ez olyan hobbi, hogy valakinek tetszik egy bizonyos fajta hangzas/eloadasmod valakinek meg nem. En eleg sokat hallottam mar a kommersztol a high-endig es tudom, hogy nekem ez a hanguasvilag a csucsa annak amit hallottam. Azt gondolom, hogy ha egy hifi shown valami jol szol/tetszik akkor az otthon is tetszeni fog, mert az osszhatas az ami szamit persze ha otthon van egy 15nm szobank akkor abban nem lesz jo a nagy allo doboz oriasi melyekkel de akinek a zene is fontos nem csak a mozi az egy ido utan ezt a "minel nagyobb hangszorot tegyunk a hangfalba mert attol lesz jo a zene" levetkozi. Sajnos a harbetheknek megkerik az arat de nem veletlenul. Eddig csak az m30.1 es shl5+ dobozokat hallottam amik bizonyos ertelemben a markan belul dobogos helyezettek mert csak az m40.1 es most mar az m40.2 van felettuk. Erdekes koncepciot kepvisel ez a marka mivel kivetelesen vekony a hangdugarzok kabinetje ami szoves ellentete sok itt a forumon is nagyra becsult markanak. Jo zenehallgatast es tapasztalatszerzest kivanok! Izgalmas ez a hobbi. Udv laci

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Sziasztok, elore is elnezest kerek a nemhozzaertesemnek de ezek a hangfalak annyira egyszerunek neznek ki kivulrol hogy nem lehet egyszeruen csak ugy leutanozni? Vagy annyira draga lenne a hangszorok es a valto beszerzese hiszen mar ennel komolyabb kinezetu hangfalakat leutanoztak.
Alan Shaw elmondása szerint nem olyan bonyolult feladat ez.Erre mondtam neki,hogy akkor nem ha  az ember a szükséges tudásnak a birtokában van.
Úgy tudom,hogy a lelke a házon belül fejlesztett és gyártott Radial 2.Valamint a megfelelően csillapított "thin wall cabinet".Továbbá a hangváltó sem elhanyagolható tényező.
Több cég is foglalkozik BBC  féle dobozok építésével.Szóval van választék.Biztosan otthon kis szériás gyártásban is meg lehetne próbálni "leutánozni",de szerintem az építésre felkért szakember építési filozófiáját,tapasztalatait érdemes elfogadni.És az ő koncepciója mentén építeni egy egyedit.
Összefoglalva akinek pont erre a hangra van szüksége az inkább vásárolja meg az eredetit.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Azert egyszer nagyon meghalgatnam, hogy mirol beszeltek mennyire jol szol egy otthoni kornyezetben, egyebkent nagyon tetszik hogy ilyen egyszeru hangfal designe-je van. Van itt a kozelben a fovarosban kiallitva de felek elmenni mivel meg nagyon uj vagyok az audio vilagaban es minel tobbet halgatozom annal bizonytalanabb vagyok, meg egyebkent is vasarlasi szandek nelkul beallitani egy boltba es ugraltatni az eladot....
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Sziasztok, elore is elnezest kerek a nemhozzaertesemnek de ezek a hangfalak annyira egyszerunek neznek ki kivulrol hogy nem lehet egyszeruen csak ugy leutanozni? Vagy annyira draga lenne a hangszorok es a valto beszerzese hiszen mar ennel komolyabb kinezetu hangfalakat leutanoztak.
Mikor életemben először hifisón jártam, volt ott egy AN rendszer, ami nagyságrendekkel szólt jobban mint bármelyik másik. Azokra a hangfalakra első benyomásként azt mondtam: baltával szebbet faragok. Osztán mégis hihetetlen jó hangja volt.
Lehet, hogy a titok belül van. Vagy valahol odaát. Valamilyen rejtélyes okból mégsem gyárt minden gyár jó hangfalat, pedig ilyen egyszerűnek tűnik. A hifimagazinok megmagyarázzák, ha egy furcsa külsejű dobozról írnak, hogy miért is kell ez a ferde meg ívelt forma. Lehet, hogy nem is ezen múlik?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth SHL5+

ANOTHER GOLDEN EAR FOR HARBETH 03.08.2015 It’s a golden tribute for Harbeth’s Super HL5plus loudspeaker as The Absolute Sound magazine awards the  hand-crafted British model a coveted Golden Ear Award in its latest issue (Sept 2015). 

This is the fourth time in designer Alan Shaw’s career that Harbeth has been rewarded with the audio industry’s prestigious award for audio excellence. 

The magazine’s Paul Seydor is busy reviewing the loudspeaker for the next issue. “The Super HL5plus has won a succession of international awards since it was released last year,” says Harbeth’s Trevor Butler [see story below]. “To collect a fourth Golden Ear for the Harbeth Monitoring Series is truly awesome.”

The news comes as awards flood in for the Super HL5plus loudspeaker which is only a few months into its production. The model is being honoured by audio writers around the world as award after award is bestowed on the model, from America to Russia and Japan to Germany, as it delghts and entertains.
-end  

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

A hifiwigwam en elado egy m40.1 tiger ebony 4800gbp az iranyara...

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2586

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 448

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: galistvan »

Harbeth HL-P3. Nagyon örülök hogy hallhattam, nagyon nagyon jó példány az egyébként is erős LS3/5a újragondolások mezőnyében.

Végül a Spendor maradt, nagy meglepettségemre külföldre kellett eladnom, fura hogy itthon nem kelt el...

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Nini, csak nem Exposure hajtja őket?

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”