Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Nem semmi,kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a történet vége?
Házimozi erősítők,processzorok
Nem semmi,kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a történet vége?
"Az igazi barát szemből támad."
Laci és akkor most 260k kell kicsengetned? szar ,hogy amit megnyersz a kinti vásárlásnál ,itthon becsengetheted a szerviznek.. nagyon sajnálom a dolgot.. vagy legalább valamit átvállal az onkyo?
remélem minél kevesebb lovéból kijössz belőle l! szorítok neked!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Sok szerencsét Laci, reméljük minél előbb rendeződik a helyzet.
Sekonnál történnek furcsaságok, iszonyat mennyiségű cucc folyik be hozzájuk pár alkalmazottra.
De legalább költözés után került oda az erősítőd, költözés előtt még nagyobb káosz volt náluk.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Sajnálatos történet, egyben megdöbbentő. Az már csak hab a tortán, h szervizprogramot kellett indítani a gyártónak 2009-12 közt sok a hiba. Azt gondolom utána is. Volt jó pár Onkyo-m, kezdve a TS-SR504-el, nagy céghez képest mindig megbízható gépet kaptam tőlük. Még a 906-nak sem volt baja, aztán a 7 végűektől valami megváltozott ami tart egészen a mai napig. A szervizprogram egyenlő azzal, h beismerik, valami nincs rendben. Ahhoz, h ezt meglépjék, rengeteg panasz érkezhetett.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Pedig a Laci erősítője külön szekrényen van, teljesen nyitott, jól szellőző helyen.
Remélem a legjobbakat, hogy gyors, szakszerű javítás után sok-sok évig hibátlanul működik majd.
Álommanó magamra hagyott úgyhogy lefoglalom magam egy kicsit.
Szekrényre téve szabadon szellőzhetett ahogy csak jólesett neki.
Én is csak remélni tudom ...
" az a bizonyos hdmi probléma vagy teljesen más? " , "a video chipre hűtőbordát kell tenni..." Egyenes ágon nem a videó chippel van gond. Gyakorlatilag ugyan az a szitu mint az összes többi készüléknél. A kép átmegy az erősítőn, de nincs hang(nem jelennek meg a hangszóró piktogramok a kijelzőn), fő menü van, de nincsenek almenük, nincs internet, nincs frissítési lehetőség, nincs usb elérés ...
A történet úgy kezdődött, hogy 2014 decemberének végén kiadtak egy új fw-t. Ha jól számolom a negyedik, de az első ami gondot okozott. Emlékeim szerint gond nélkül felment, majd tesztelgettem, hogy van-e hangbéli változás(most nem volt), megnéztünk egy filmet rajta, majd napokig be sem kapcsoltam a gépet. Van, hogy mindennap hallgatom a net rádiót, van, hogy egész héten be sincs kapcsolva ... Szóval bekapcsolom, nincs hang. Ki-be kapcsolgatom, nincs, majd a sokadik bekapcsolási kísérletre sem akart megszólalni. Semmi gond: reset ... Megint jól működik a cucc. A következő bekapcsoláskor ismét eljátszottuk ezt a "játékot" és arra gondoltam, hogy újra kellene rkni a fw-t. Rájöttem, hogyan van a kényszerített telepítés(usb+stb). Újra telepítés, próba, tökéletesen műxik a gépezet. Következő bekapcsoláskor megint jelentkezik a probléma, de akkor már több idő telt el mire működőképessé vált a gépezet. Úgy voltam vele, ha nem rögtön indul, egye fene elvagyok vele, eladni úgy sem akarom ... Időközben rájöttem, hogy a hőnek van valami köze a jelenséghez. Be kell melegednie a panelnek, hogy valamelyik alkatrész beinduljon rajta. Még kétszeri bekapcsolás (ekkor már kb. 10 pec kellett mire beindult), majd örökre megnémult.
Felhívtam a Sekont, hogy találkoztak-e már ezzel a problémával. Azt mondták, hogy van egy (filléres) IC ami megadja magát, de ezt már ki tudják cserélni. Kérdeztem mennyiért? Azt mondták, hogy 60e. A készülék Svájcból származik, ezért átgondoltam, ha oda adom annak az ismerősnek aki behozta akkor tőle sem kérhetem ingyen és kb. ennyit szánnék a ki-be szállításra, és azt sem szerettem volna, ha elveszik vagy összetörik a gép kint a kegyetlen nagyvilágban ... Telik, múlik az idő az avr még mindig nincs készen. Állítólag a flash IC-t is elvitte a nyavajás IC. Nincs flash tartalom nem működik jól a gép. Nem írhatok le mindent, ezért rövidítem a történetet. Olvastam a neten, hogy az Onkyo gariban javítja akkor is a gépeket, ha nem az "anyaországban" lett vásárolva a készülék(gyorsan el is küldtem a Sekonhoz):
Múlt héten hétfőn felhívtak, hogy megrendeltek a panelt, és kapok egy új panelt! Ezen a héten kedden kaptam egy levelet, hogy megérkezett a panel és majd szólnak, ha beleszerelték. Csütörtökön hívom őket, hogy szabadnapos vagyok felmennék a gépért, ha már készen lenne! Még nincs kész az erősítő mert nincs még náluk a panel (az AIDA-nál van). Mondom akkor azonnal kocsiba ülök és elmegyek a panelért, elviszem nekik és kint a kocsiban megvárom míg bele legózzák a panelt(ami szerintem fél óránál nem tarthat tovább). Ááááá ... Azt nekem nem adják oda! Várjak türelemmel, szólnak, ha készen lesz. Pénteken hívtak, hogy talán hétfőre meg lesz a gép ...
Szóval valahonnan pl. Japánból egy hét alatt ide ér a panel, de a Sekonhoz az AIDA-tól (néztem a térképen kb. 15 Km-re vannak egymástól) nem ér oda még pénteken sem ... Egyébként köszönet az AIDA-nak, hogy (úgymond) befogadták a gépet, igaz nem vállalnak semmiféle garanciát.
Szóval ott tart az ügy, hogy majd két hónap után, hétfőn már mehetek a gépezetért ...
Nem akarom eladni a gépet, mert a hangjával és a szolgáltatásaival meg vagyok elégedve, és reménykedem abban, hogy olyan panel került a gépbe amin bírni fogja a kérdéses filléres IC,
Azért meglehetősen bosszantó, hogy egy pár száz Forintos alkatrész működésképtelensége képes, 25 Kiló nemesfém hulladékká változtatni egy 830 000 Ft-os avr-t. Amúgy egy panel kb. 200e Ft-ba kerül + beszerelés(bár azt már én is belelegóznám).
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Laci komoly beszart a hdmi az 5010-en?
ha igen án nem véletlen szajkóztam hogy a video chipre hűtőbordát kell tenni...
Pedig a Laci erősítője külön szekrényen van, teljesen nyitott, jól szellőző helyen.
Remélem a legjobbakat, hogy gyors, szakszerű javítás után sok-sok évig hibátlanul működik majd.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Logikailag könnyű kikövetkeztetni, hogy kié lehet az a bizonyos 5010.
Nem akartam belőle titkot csinálni, nem szándékoztam lenyelni az infót (egyáltalán nem érzem problémának, ha Zsolti utalt rá, mivel ez is csak egy termék a sok közül ami meghibásodhat ...). Ha így lenne SENKINEK nem jeleztem volna.
Még nincs itthon a gép és meg akarom várni, hogy mikorra lesz vége a sztorinak és hogyan ...
Laci komoly beszart a hdmi az 5010-en?
ha igen án nem véletlen szajkóztam hogy a video chipre hűtőbordát kell tenni...
Nem akartam belőle titkot csinálni, nem szándékoztam lenyelni az infót (egyáltalán nem érzem problémának, ha Zsolti utalt rá, mivel ez is csak egy termék a sok közül ami meghibásodhat ...). Ha így lenne SENKINEK nem jeleztem volna.
Még nincs itthon a gép és meg akarom várni, hogy mikorra lesz vége a sztorinak és hogyan ...
Oké, akkor majd elmondod hogy milyen jelegű hiba is volt, ha kiadják a szervizből a gépet.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
az a bizonyos hdmi probléma vagy teljesen más? egyszer minden eszköz beadja a kulcsot ha mázlija van a az embernek akkor jó sokáig bírja vagy még garancia időn belül..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Akkor hajrá, halljuk azt a NAGY TITKOT amit szerinted Zsolio olyan diszkréten próbált tálalni (bár nem hinném hogy most éppen rád gondolt Laci, ezzel a véleményével Zsolio, amit leírt)
Nagy a csend Fater ,mizu a malaccal? vagy bármi mással? mesélj már vazze mert mindenki kíváncsi..
Egy olyan kérdést engedjetek meg nekem, hogy megkérdezzem, hogy melyik erősítő márka a legjobb/legmegbízhatóbb? Egyéntől is függ, természetesen, de ha Yamaha vonalon maradnék, akkor melyiktől (melyik típusától) beszélünk komolyabb erősítőről?
Érdekes kérdés, aminek egy részét képtelenség megválaszolni. Legjobb erősítő nincs, egyéni ízlések szerint változik a márka neve. Max olyat lehet, h mi a legdrágább, de ez sem egyenlő a legjobbal. A legmegbízhatóbb sem megválaszolható, gyanítom mindegyik márka vasa hibásodott már meg, ennek a statisztikáját senki nem vezeti. Így nem lehet összehasonlítani, mint mondjuk az autókat. A " komolyság " már könnyebben tetten érhető, a nagy gyártóknak 3 kategóriára lehet bontani a termékpalettáját. Van belépő, közép, és csúcs szint. Szintenként 2-3 vassal, szinten belül nem nagy különbségek vannak hangilag. Ha már belépő modell, akkor érdemes a belépő szint végén lévőt célozni, és nem az elejét. Ugyanez a helyzet a többi szinttel is. Vagy lehet fordítani, és az elsőket megvenni kategóriánként. Tehát kategórián belül nem érdemes igazán feljebb lépni, de kategóriát váltani annál inkább megéri. Tehát ahogy haladsz felfelé úgy jön szép lassan a komolyság is, ami elkerülhetetlenül megnyilvánul az árban is.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Fussatok bolondok .
!! !!!! !, ! - ! .... !!!!! . , ! ~ !!!!!! !!!! ! !!! !
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Nem akarom eladni.
Be akartam róla számolni, de megelőztél ...
Akkor hajrá, halljuk azt a NAGY TITKOT amit szerinted Zsolio olyan diszkréten próbált tálalni (bár nem hinném hogy most éppen rád gondolt Laci, ezzel a véleményével Zsolio, amit leírt)
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
HDMI kézfogás gondok!
Ja, HDMI probléma...azt úgy tudom nem csak az AVR-et érinti, hanem ugyan úgy a procikat (amiknek van hdmi-je) is, ami a nem megfelelő hdmi szabványnak és a gyártók költségcsökkentésének is betudható sajnos És azért a procik között is vannak meghibásodások, amikről még kevesebb infót lehet tudni, mivel kis hazánkba kevesebb is van mint a nyugati országokban, ráadásul meg még inkább gáz az ha ilyenekről kell bevallani hogy meghibásodott.
Igen, lehet benne valami! De a tényeken mit sem változtat, hogy sorra romlanak elfele a nagy AVR-ek csak itt csend van róla, hogy eladható maradjon!
Tudok Onkyo 5010-ről,
Nem akarom eladni.
Be akartam róla számolni, de megelőztél ...
Zsolio szerintem most nincs igazad. Ha azt mondtad volna hogy a belepo es meg a kozepes avr-ek, akkor ok. De van olyan avr ami jol megepitett,jo hangminoseget produkal stb. Igaz egy ilyen nem olcso, de van ilyen.
Igen, lehet benne valami! De a tényeken mit sem változtat, hogy sorra romlanak elfele a nagy AVR-ek csak itt csend van róla, hogy eladható maradjon!
Tudok Onkyo 5010-ről, nagy Yamaháról, Onkyo 876-808-809-1007-3007, Harman/Kardon 360-660, Denon 3808 memória vesztés, Arcam 300 hibáról, Athem avr HDMI kézfogás gondok!
Lehetne még sorolni, de aki egy kicsit jobban tájékozódik, az tudni fogja, hogy a fenti fórumtag kérdéseire megépítettség és hangminőség való kérdésére sajnos nagyon egyszerű választ lehet adni : AZT FELEJTSD EL!
Hogy ki mit ért hangminőségen az már nagyon egyén függő.
Nálam a hangminőségi igény egy kicsit nagyobb szinten van, mint a házimozisok 95%-ának van!
Ezért is lehet az, hogy számomra a nagy AVR egyike sem hozta az elvártakat (Pioneer: ax10, AX5, LX 60-70-72-82 , Denon: 3808, 2310, 4310 , Marantz : 6005, 7007 ,Onkyo 806,608,876,905,809 , H/K: 255,360,660 , De pár Rotelt is ide sorolnék....)
Nem folytatom a sort de még tudnék vagy 10-15 de felesleges szerintem!
A lényeg az szerintem, hogy egy alap készüléktől semmit ne várjon senki, örüljön, hogy megvette olcsón és működik!
Egy olyan kérdést engedjetek meg nekem, hogy megkérdezzem, hogy melyik erősítő márka a legjobb/legmegbízhatóbb? Egyéntől is függ, természetesen, de ha Yamaha vonalon maradnék, akkor melyiktől (melyik típusától) beszélünk komolyabb erősítőről?
AVR erősítőktől NE VÁRJ hangminőséget, erőt, dinamikát! Megépítés minőségét és tartósságot meg VÉGKÉP NE!!!
De majd szépen rájössz magadtól is!
Zsolio, azért ez szerintem erős túlzás.... tény hogy az alsó és közép kategória az AVR-nél nem éppen audiofil, meg házat romboló erőt képvisel, de a felső kategóriában (pl. CA 751, Arcam 750, Anthem MRX-700) azért vannak már nagyon jó gépek is...meg ugye ízlésről és igényekről is szólhat a dolog. Ilyen alapon ha audiofil hangzásról akarunk beszélni akkor valahol a csöves erősítők között kellene keresgélnünk, még a dinamikánál és hangminőségnél meg a 3+5 csatornás végfokok helyet inkább már a monó blokkok között kellene szétnézni. Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy mindenkinél máshol van az a határ, ami neki még megfelel. Nekem két olyan kollégám is van, akiknek bőven megfelel az ő belépő szintű cuccuk is, annak ellenére hogy nálam azért egy komolyabb AVR+hangfalszett van mint náluk.
Zsolio szerintem most nincs igazad. Ha azt mondtad volna hogy a belepo es meg a kozepes avr-ek, akkor ok. De van olyan avr ami jol megepitett,jo hangminoseget produkal stb. Igaz egy ilyen nem olcso, de van ilyen.
Nekem is ugyan ez van, Onkyo hangszórók vannak mellette. Hallottam már Harman/Kardon-t JBL-lel és nem volt jelentős különbség. Bár ez ami nekem van egy belépő kategória, semmi komoly, valahol el kell kezdenem. Nekem még megteszi. Persze, ha bemennék a debreceni extremeaudio-ba és ott hallanák egy másik koncepciót, nyilván jobban bejönne. Az tény, hogy az erősítő nem komoly tömeggel van megáldva, de van rajta mindenféle csatlakozó, dekódolásban is ott van, attól függ a hang minősége, hogy mivel párosítsuk. Nem feltétlen rossz erősítő, a megfelelő kombóval. Nyilván ha ki van neki építve egy szobarész, megfelelő TV-vel vagy projival, akkor nyilván ne egy belépő kategóriás hangrendszer legyen mellette. Nem rég újítottam be én is, elnézést, ha sületlenségeket hordtam itt össze.
erről van szó, megvetted tetszik olcsó olt kiszolgál szól ahogy szól és a csatlakozások is elegendőek,ennyi, a belépő kategóriában hangminőségről erőről meg végképp nem szabad sokat várni.
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Yamaha HTR 2866-os receiver-ről?Hangminőség,megépítettség stb.
Előre is köszönöm a választ.
Nekem Dali axs 8000 volt régen és hát kellett neki az erő.
AVR erősítőktől NE VÁRJ hangminőséget, erőt, dinamikát! Megépítés minőségét és tartósságot meg VÉGKÉP NE!!!
De majd szépen rájössz magadtól is!
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Yamaha HTR 2866-os receiver-ről?Hangminőség,megépítettség stb.
Nekem is ugyan ez van, Onkyo hangszórók vannak mellette. Hallottam már Harman/Kardon-t JBL-lel és nem volt jelentős különbség. Bár ez ami nekem van egy belépő kategória, semmi komoly, valahol el kell kezdenem. Nekem még megteszi. Persze, ha bemennék a debreceni extremeaudio-ba és ott hallanák egy másik koncepciót, nyilván jobban bejönne. Az tény, hogy az erősítő nem komoly tömeggel van megáldva, de van rajta mindenféle csatlakozó, dekódolásban is ott van, attól függ a hang minősége, hogy mivel párosítsuk. Nem feltétlen rossz erősítő, a megfelelő kombóval. Nyilván ha ki van neki építve egy szobarész, megfelelő TV-vel vagy projival, akkor nyilván ne egy belépő kategóriás hangrendszer legyen mellette. Nem rég újítottam be én is, elnézést, ha sületlenségeket hordtam itt össze.
mit szeretnél tudni, azért ha megnézed az a yami 7,5 kila van akinek a cd játékosa 10 vagy több, most gondolj bele ebbe még rendes táp és hútőborda is kellene mivel csak egy avr.
de nem lehúzni akarom ez valszeg újjonnan került 70 be nem volt rossz ár érte, de a kérdésed hogy érzékeltessem picit olyan mintha azt kérdezted volna daewoo matiz 0,8 mocija van tudjuk, és gyorsulás, kényelem rugózás pakolhatóság.
Nem az autót akarom szapulni mert vezettem de nem ezek az elsődleges funkciói hanem A pontból B be elszvisz kevés benzinnel és mondjuk nem rohad le alattad, ennyi
Nem bántásképpen mondtam, egyébként ahhoz a dali axs3000- hez hogy jobban kijöjjön a hangja picit combosabb avr kellene.
nem tudom mivel hajtod most őket de inkább gyűjts vagy egy használtat jó áron, mennyi a kereted rá?
- rx8
- V.I.P.
- Értékelés: 154
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.