Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Harbeth hangsugárzók
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6190
Harbeth hangsugárzók
Természetesen még áll a meghívás és ha Július végén visszajöttünk a nyaralásról szívesen látlak benneteket.
Rendben és még egyszer köszönöm!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Harbeth hangsugárzók
Ha kicsit végre lecsillapodik az élet, és ha még áll a meghívásod beszállnék harmadiknak.Lacival is cseréltünk telefonszámot, majd megbeszéljük az időpontot...
Természetesen még áll a meghívás és ha Július végén visszajöttünk a nyaralásról szívesen látlak benneteket.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6190
Harbeth hangsugárzók
Köszönöm.
Mivel nem demo hanem saját gép a Rega így szerencsére nem 1-2 nap áll rendelkezésemre a döntéshez.
A hangerő a high gain miatt elég harapós.Van micro és macro dinamika rendesen.
Élőbb,pezsgőbb lett az előadás és talán ezért bizonyos pontokon hangosabbnak is hat.Kevésbé nyugis,mint a csövi.Ezt még picit szokni kell.Meglátjuk ez pár hónap távlatából milyen hatással lesz az élvezeti faktorra.A Heed-re biztosan emlékszel.Érzetre ahhoz hasonlít,de az ott tapasztalt mellékhatástól mentes.
Meg fogod tudni hallgati.Ha jössz akkor ismét összehozhatunk egy vaktesztet ARC vs Rega Osiris.
Üdv
Zs
Ha kicsit végre lecsillapodik az élet, és ha még áll a meghívásod beszállnék harmadiknak.Lacival is cseréltünk telefonszámot, majd megbeszéljük az időpontot...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Harbeth hangsugárzók
Grat
na csak összejött
kíváncsi leszek, hogy ez marad-e?
Azért ez már nem olcsó kategória lassan el kell érkezni arra a szintre ami versenyezhet az ARC erősítőddel
Szerintem a csöves hangot ez sem fogja helyettesíteni...remélem még ott lesz, hogy meghallgathassam
üdv
Köszönöm.
Mivel nem demo hanem saját gép a Rega így szerencsére nem 1-2 nap áll rendelkezésemre a döntéshez.
A hangerő a high gain miatt elég harapós.Van micro és macro dinamika rendesen.
Élőbb,pezsgőbb lett az előadás és talán ezért bizonyos pontokon hangosabbnak is hat.Kevésbé nyugis,mint a csövi.Ezt még picit szokni kell.Meglátjuk ez pár hónap távlatából milyen hatással lesz az élvezeti faktorra.A Heed-re biztosan emlékszel.Érzetre ahhoz hasonlít,de az ott tapasztalt mellékhatástól mentes.
Meg fogod tudni hallgati.Ha jössz akkor ismét összehozhatunk egy vaktesztet ARC vs Rega Osiris.
Üdv
Zs
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1047
Harbeth hangsugárzók
Grat
na csak összejött
kíváncsi leszek, hogy ez marad-e?
Azért ez már nem olcsó kategória lassan el kell érkezni arra a szintre ami versenyezhet az ARC erősítőddel
Szerintem a csöves hangot ez sem fogja helyettesíteni...remélem még ott lesz, hogy meghallgathassam
üdv
Harbeth hangsugárzók
Egy Rega Osiris került a rendszerembe.Már az első pillanatban nyílvánvaló volt,hogy van benne annyi potenciál ami elegendő lehet az ARC "leváltására"
Nagyon impozáns és minőséget sugárzó a készülék megjelenése,megépítettsége és még a csomagolása is.
Így 1nap után még nyílván túl korai lenne végleges ítéletet hírdeteni,majd az idő megadja a választ.
Harbeth hangsugárzók
A válasz engem is érdekelne, de lehet, hogy meg is kaptuk.
Találtam egy obijektívnek tekinthető felhasználói véleményt.
"Originally as a trained classical musician, but one who chose an alternative career path, I have owned many speakers over the years and many of them Harbeths, including the HL1, C7ES2 and others. Acoustic instruments are, and always will be, the yardstick along with human voice for assessing accuracy of loudspeakers. (I played violin / strings in a few orchestras, and as a soloist at times. Also had the opportunity of visiting inside Air Studios in Hampstead some years ago but just to look, not to play !)
Midrange accuracy is so very important, but so are the upper frequencies, and control of bass too. Deep bass is far less important than accurate, controlled bass. I listened to the C7ES3's a little while back and thought they were quite good, and just a little better than the older C7ES2's, but hearing the 30.1 and 40.1 speakers put those in a different class. The smoothness of the tweeter and design is way better on acoustic instruments in my view on the 30.1 and above. Indeed, I could listen to the 30.1 all day long, but it just doesn't have the bass slam of the C7's, if you need that. But it was like chalk and cheese.
So no, possibly 30.1 is not for heavy metal fans, but if you are interested in classical music, well recorded jazz and pop, and particularly with acoustic instruments, (piano, guitar, voice, etc), definitely worth a listen.
Wondered if there are any other classically trained musicians who are either Harbeth owners, or looking to buy Harbeths out there, and their views on perception of accuracy of acoustic instrument reproduction ?
Harbeth hangsugárzók
HL-P3 lesz majd, P3ESR-t nem is láttam eladót sem.
Itt azért elő szokott fordulni a PS3ER.Most van pl egy M30 is £1100.
A régebbi szériákat nem hallottam.Így nem tudom mennyire leszel,majd elégedett a hallottakkal.
Az biztos,hogy az újabb Harbeth-ek egészen kivételesek.Közel 3éve van meg az M30.1,de azóta is töretlen az elégedettségi faktor.
"Welcome to the world of natural sound"
Harbeth hangsugárzók
Hajrá. Kíváncsian várjuk a beszámolót.A P3ESR lesz a vendég?
HL-P3 lesz majd, P3ESR-t nem is láttam eladót sem.
Harbeth hangsugárzók
Hamarosan végre otthon fülügyvégre kaphatom a Harbeth modern LS3/5a verzióját, a HL-P3 minimonitorokat.
Már nagyon várom!
Hajrá. Kíváncsian várjuk a beszámolót.A P3ESR lesz a vendég?
Harbeth hangsugárzók
Hamarosan végre otthon fülügyvégre kaphatom a Harbeth modern LS3/5a verzióját, a HL-P3 minimonitorokat.
Már nagyon várom!
- komarfamily
- V.I.P.
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
remelem igy a regi "elavult" m40.1 majd leesik 2000 font ala
Harbeth hangsugárzók
Van teszt ami nem igazán tartja műfaj függetlennek a 30.1-et, a Stereophile is köztük van . Bírja a "vihart", vagy inkább a nyugodtabb vizeken érzi jól magát? Azért kérdem mert én a barokktól a Motorhead-ig mindent hallgatok.
A válasz engem is érdekelne, de lehet, hogy meg is kaptuk.
Írott cd-k
Harbeth hangsugárzók
Van teszt ami nem igazán tartja műfaj függetlennek a 30.1-et, a Stereophile is köztük van . Bírja a "vihart", vagy inkább a nyugodtabb vizeken érzi jól magát? Azért kérdem mert én a barokktól a Motorhead-ig mindent hallgatok.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Harbeth hangsugárzók
We are delighted to report that Harbeth's P3ESR mini-monitor and the M30.1 monitor have been recommended by the internationalStereophile magazine.
http://www.stereophile.com/…/2015-recom ... ponents-lo…
Only a select handful of components are picked each year as the 'very best' equipment available.
Of the P3ESR, the magazine reminds its readers that it is, in the Editor's opinion, "the best iteration yet from any manufacturer of the BBC LS3/5A mini-monitor concept", having "...smooth highs, an uncoloured midrange and stable and accurate stereo imaging" - along with "...coherent overall sound, even when driven to high levels".
Of the LS5/9 replacement, Harbeth's M30.1, Stereophile reminds its readers that the compact monitor produces "ravishing midrange texture, tonality and resolution".
High praise indeed.
- donignatio
- Nincs visszaút
- Értékelés: 99
Harbeth hangsugárzók
Azért ne feledkezzünk meg a hangszórók talajtól mért helyes távolságának betartásától sem.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Harbeth hangsugárzók
A figyelmes szemlélőnek feltűnhet, hogy a vastag/monstrum/drága állványok örökkévaló trónja inog; leginkább a Something Solid töri az utat.
valamint rengeteg DIY kimondottan vékony állvány fut; nálam pl. még csak nem is tömör anyagból.
Sok helyen látni még, (alant, AN, Spendor), hogy a nagy 'a dobozhoz fejlesztett állvány' alatt még ott figyel valami kínlódás, pl, kőtömb vagy egyéb alátét.
Nem kell nagy összeesküvés-elmélet-hívőnek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk azt, hogy nívós kereskedőknél vagy HighEnd kiállításokon továbbra is az attraktív megjelenésű monstrumok uralják a terepet; függetlenül attól, hogy hogyan szólnak, mert erősen drágák.
Szerintem minden hangsugárzóhoz meg kell keresesni a leginkább hozzáillő állványt. A Spendorok pl régóta leginkább ilyesmi filigrán állványokon láthatók, talán hangilag is azokkal passzolnak.így lehet, hogy a Harbeth is.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Harbeth hangsugárzók
A figyelmes szemlélőnek feltűnhet, hogy a vastag/monstrum/drága állványok örökkévaló trónja inog; leginkább a Something Solid töri az utat.
valamint rengeteg DIY kimondottan vékony állvány fut; nálam pl. még csak nem is tömör anyagból.
Sok helyen látni még, (alant, AN, Spendor), hogy a nagy 'a dobozhoz fejlesztett állvány' alatt még ott figyel valami kínlódás, pl, kőtömb vagy egyéb alátét.
Nem kell nagy összeesküvés-elmélet-hívőnek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk azt, hogy nívós kereskedőknél vagy HighEnd kiállításokon továbbra is az attraktív megjelenésű monstrumok uralják a terepet; függetlenül attól, hogy hogyan szólnak, mert erősen drágák.
Jogos az észrevétel.Számtalan kereskedőnél szerepel a kínálatban a SS XF állvány.Nálam is ilyen állványon vannak a Harbeth-ek.
Amikor először kerestem állványt akkor ajánlották már itt a fórumon a SS XF-et,de őszintén szólva nem igazán nyerte el a tetszésemet.
ztán tavaly év végén láttam egy kiállításon együtt.Előben sokkal harmonikusabb látványt nyújtanak,mint képen.
Végül nálam is ilyen váltotta a DIY állványomat.Meglepő módon még a feleségemnek is tetszik.
Harbeth hangsugárzók
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 851
Harbeth hangsugárzók
Én is szívesen meghallgatnám a nagy Harbeth eket, de inkább valamilyen csövessel talán.
Egyszer hallottam Bélánál a legkisebb Harbeth dobozt , elképesztően jól szólt az a cseppség.
Sajnos a M30 ill M40 ről lekéstem anno.
Ezt nagyon meghallgatnám.
Naim_Statement_NAC_S1_NAP_S1_Wojtek_Room.jpg
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés