Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Házimozi erősítők,processzorok
Anno mintha az a hír járta volna, hogy a 9-es végű sorozat jobb hangú DAC-ot kapott.
Lehet ezeket is számításba vehetnéd. pl. RX-V659
Mondjuk ha mindenképp Yami, inkább egy RX-V 1400, 1500-re hajtanék (ha belefér 1600).
Mondom ezt úgy, hogy nálam a 1400-es eléggé alul teljesített egy hk 630 sztereó erősítővel szemben. De lehet más párosítással jobban tetszett volna a Yami.
Köszi, a tippeket, számításba fogom venni. A HK 630-cal szemben, sok sztereó erősítő is elvérzene, nemhogy, egy házimozis.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Anno mintha az a hír járta volna, hogy a 9-es végű sorozat jobb hangú DAC-ot kapott.
Lehet ezeket is számításba vehetnéd. pl. RX-V659
Mondjuk ha mindenképp Yami, inkább egy RX-V 1400, 1500-re hajtanék (ha belefér 1600).
Mondom ezt úgy, hogy nálam a 1400-es eléggé alul teljesített egy hk 630 sztereó erősítővel szemben. De lehet más párosítással jobban tetszett volna a Yami.
UPSakku.hu
- szabo_pitty
- V.I.P.
Tisztában vagyok azzal, hogy vannak olyan márkák, melyeknek, a házimozi-erősítőik is, (Hogy is fogalmazzak?) high-end irányultságúak, de én, most, kimondottan a Yamaha RX-V757-tel kapcsolatos tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Igazából, annyira nem fontos, a kiemelkedő sztereó teljesítmény, mert eddig is külön erősítőt használtam, ezután is meg tudom oldani. Csak azért kérdeztem, mert úgy tudom, hogy az RX-V757, nem egy kezdő gép és mertem feltételezni, hogy sztereóban sem gyenge.
Attól hogy egy vas magasabb ill nagy HM kombájn még messze nem jelenti hogy muzsikalni is jól tud!De valóban a CA HM vasak kellemesen zenélnek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Igazából, annyira nem fontos, a kiemelkedő sztereó teljesítmény, mert eddig is külön erősítőt használtam, ezután is meg tudom oldani. Csak azért kérdeztem, mert úgy tudom, hogy az RX-V757, nem egy kezdő gép és mertem feltételezni, hogy sztereóban sem gyenge.
Ha a sztereó hangminőség fontos, akkor szerintem ANTHEM vagy Cambridge Audio.
Volt nálam pár nagy HM vas , de zenére még most is azt mondom , hogy a CA 650R volt a legjobb azok közül ami nálam járt.
Igaz még Yamaha nagy gép nem volt nálam.
A minimax és a cartoon network tökéletes ez megy 90%-ban a tv-n:) azon kívül szaggat szinte mind, de változó, hogy mikor... most ha azt mondom, hogy nézettség függő akkor hülyének néztek? a tipikus az x-faktor, a legtöbb szaggatás az alatt volt, illetve mondhatni főműsoridőben (18-22) jellemzőbb, mert napközben és késő este kevésbé veszem észre. De hát egy földi szórás minősége nem függhet a nézők számától, sokkal hihetőbb az elektroszmog vagy az elektromos hálózat feszültség esése. Már arra is gondoltam az x-faktornál, hogy az autotune miatt (?). Persze lehet, hogy ez egy "sima" Philips típushiba.
Nézettség függő, mert csak akkor szaggat, ha nézed. Ha ki van kapcsolva, semmi gond a hangjával.
Egy adó több hangsávval is szokott jönni, próbálj másikat választani (pl. MPEG).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Minden adó hangja szakadozik, vagy csak 1-2-é? Nálunk a TV2-nek megy el hangja 1-1 pillanatra, de csak a Philips cuccokon.
A minimax és a cartoon network tökéletes ez megy 90%-ban a tv-n:) azon kívül szaggat szinte mind, de változó, hogy mikor... most ha azt mondom, hogy nézettség függő akkor hülyének néztek? a tipikus az x-faktor, a legtöbb szaggatás az alatt volt, illetve mondhatni főműsoridőben (18-22) jellemzőbb, mert napközben és késő este kevésbé veszem észre. De hát egy földi szórás minősége nem függhet a nézők számától, sokkal hihetőbb az elektroszmog vagy az elektromos hálózat feszültség esése. Már arra is gondoltam az x-faktornál, hogy az autotune miatt (?). Persze lehet, hogy ez egy "sima" Philips típushiba.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Szia!
A mostani HM erősítődön van front kimenet, ha ez preoutként szolgál, kösd rá a sztereó erősítődet próbának...végfoként használnád...
Eddig is így használtam.
Sziasztok!
Most, hogy letudtam a CD-lejátszóm cseréjét, azon gondolkodom, hogy a házimozi-erősítőmet (Yamaha DSP-A5) is cserélni kéne, még az idén. A kiszemeltem: Yamaha RX-V757. Van valakinek tapasztalata, ezzel a típussal? Elsősorban, a sztereóban nyújtott teljesítménye érdekelne. Van olyan sztereóban, mint a Yamaha AX-492-es, sztereó erősítőm? Külön erősítőt használok sztereóra, de, ha az RX-V757, van olyan jó, akkor egyszerűsítek a rendszeremen.
Sziasztok!
Most, hogy letudtam a CD-lejátszóm cseréjét, azon gondolkodom, hogy a házimozi-erősítőmet (Yamaha DSP-A5) is cserélni kéne, még az idén. A kiszemeltem: Yamaha RX-V757. Van valakinek tapasztalata, ezzel a típussal? Elsősorban, a sztereóban nyújtott teljesítménye érdekelne. Van olyan sztereóban, mint a Yamaha AX-492-es, sztereó erősítőm? Külön erősítőt használok sztereóra, de, ha az RX-V757, van olyan jó, akkor egyszerűsítek a rendszeremen.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sziasztok!
Szia!
A mostani HM erősítődön van front kimenet, ha ez preoutként szolgál, kösd rá a sztereó erősítődet próbának...végfoként használnád...
Kép: Panasonic TX-P50GW20
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
- szabo_pitty
- V.I.P.
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget,vásárlás elnapolva egy ideig!
Megjelenítő:Epson tw 7200 vászon screeline 127 coll fix ketetes Összekötők: Iris HDMI 1.5m (v1.4Erősítő:Arcam Avr 600Media Player:Dune HD Base 3D Wd Elemens 3tb Iris HDMI 1m (v1.4)Front:JMLab Focal chorus 826 W Special EditionCenter:JMlab Focal chorus CC 800 W Special EditionSurround:JMlab Focal chourus 806 W Special Edition "Orange"Surround:JMlab Focal chourus 806 W Special EditionKábelek:Néhai Kábelezés Hydrasound Front:Titan IV mk3 Center:Titan IV mk3 Surround:Titan STD II Surround:Titan STD II Hálózati elosztó:Hydra 7-Hades pro II Tápkábelek: Sub-ok: Hades pro II Arcam: Hades colossus H.R.CSub:Svs pb 12 plus Sub-kábel:2db 2m-es Virgo Red Line SUB Beryllium/Copper "eichman" rendszerű RCA dugókkal Sub y elosztó:Néhai Készülék alátétek:By Fodesz-Krisok Gránitlapok!!<p>
Üdv!
Lenne pár kérdésem Arcam avr 600 erősítővel kapcsolatban:3d tudja kezelni nem találok rá egyértelmű választ...illetve van e valamilyen típushiba amire figyelnem kellene gondolok én melegedés,hdmi gondok szoftveres frissítési problémák?Jövő hónapban esedékessé válhat a vétele,amennyiben találok jó árban!
Köszönöm!!
1. PLIIx would not engage properly..
2. Intermittent 5.1 streams being played as 2.0 with no center
3. Gain jump on deselection of room EQ
4. Clicks and pops
5. Time to sync audio
Ezek voltak vele,de szoftver frissítéssel a legtöbb orvosolható.A 4-es pont elég gyakori.
Most meg van akcio az uj arcamokra a 450 es 750 et ajanlanam, hibatlanul mukodnek es nagyon jok.keresd a forumon a forgalmazot sztem.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Üdv!
Lenne pár kérdésem Arcam avr 600 erősítővel kapcsolatban:3d tudja kezelni nem találok rá egyértelmű választ...illetve van e valamilyen típushiba amire figyelnem kellene gondolok én melegedés,hdmi gondok szoftveres frissítési problémák?Jövő hónapban esedékessé válhat a vétele,amennyiben találok jó árban!
Köszönöm!!
Alapból nem 3D-s és nem is elég firmware frissítés.
HDMI board csere kell. Ez külön elég húzós árban volt/van, ezért ha kell a 3D, akkor érdemes olyan példányt keresni, amin már kicserélték, vagy gyárilag úgy jött ki.
Én az 500-as modellnél tudok típushibáról, annak meg is szüntették a gyártását.
Sajnos 600-as erősítőm nem volt, a többire nem tudok válaszolni.
Üdv!
Köszönöm!!
Megjelenítő:Epson tw 7200 vászon screeline 127 coll fix ketetes Összekötők: Iris HDMI 1.5m (v1.4Erősítő:Arcam Avr 600Media Player:Dune HD Base 3D Wd Elemens 3tb Iris HDMI 1m (v1.4)Front:JMLab Focal chorus 826 W Special EditionCenter:JMlab Focal chorus CC 800 W Special EditionSurround:JMlab Focal chourus 806 W Special Edition "Orange"Surround:JMlab Focal chourus 806 W Special EditionKábelek:Néhai Kábelezés Hydrasound Front:Titan IV mk3 Center:Titan IV mk3 Surround:Titan STD II Surround:Titan STD II Hálózati elosztó:Hydra 7-Hades pro II Tápkábelek: Sub-ok: Hades pro II Arcam: Hades colossus H.R.CSub:Svs pb 12 plus Sub-kábel:2db 2m-es Virgo Red Line SUB Beryllium/Copper "eichman" rendszerű RCA dugókkal Sub y elosztó:Néhai Készülék alátétek:By Fodesz-Krisok Gránitlapok!!<p>
Ötletet szeretnék kérni. A MindigTV hanggal (AAC) van bajom, mert néha szakadozik és nagyon idegesítő...
Philips lcd tv-ről digit koax kábellel van kikötve egy Denon 1905-re. A tv vétel 98-100%-os és a tv hangszórón nem jelentkezik a szakadozás... a kábelt már cseréltem, most egy hama gold digital van közte. Más forrásból származó hang ugyan ezen a vonalon hibátlan, O!play, Wii, DVD, stb.
Mi lehet? az erősítő hibája? vagy tudok valamit tenni? mit próbáljak még? (analóg átkötést persze hagyjuk ki) Még annyi, hogy szakadozásnál az erősítőn villog a dolby digital led is.
Minden adó hangja szakadozik, vagy csak 1-2-é? Nálunk a TV2-nek megy el hangja 1-1 pillanatra, de csak a Philips cuccokon.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Nincs set top box. A tv-ről közvetlenül van kikötve. (CA modullal van mindigtv extra).
akkor a tv van digit koax?
akkor azzal vagy a CA modullal lesz gond, szerintem
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
ZolaBA biztos hogy nemaz erősítő hibás,szerintem megnyugodthatsz.
Én is voltam már hasonló problémával.Már nem is tudom hogyan de megoldottam..
Tudom ezzel nem segítettem,de legalább próbállak megnyugtatni.Tuti hogy OK a Denon.
- ZolaBA
- Törzsvendég
mi a set top box tipusa, szerintem annak a digit koax kimenetével van gond mivel irad a dolby digital villog amikor a hang megszakad, magyarul eldobja a digit jelet.
Nincs set top box. A tv-ről közvetlenül van kikötve. (CA modullal van mindigtv extra).
Ötletet szeretnék kérni. A MindigTV hanggal (AAC) van bajom, mert néha szakadozik és nagyon idegesítő...
Philips lcd tv-ről digit koax kábellel van kikötve egy Denon 1905-re. A tv vétel 98-100%-os és a tv hangszórón nem jelentkezik a szakadozás... a kábelt már cseréltem, most egy hama gold digital van közte. Más forrásból származó hang ugyan ezen a vonalon hibátlan, O!play, Wii, DVD, stb.
Mi lehet? az erősítő hibája? vagy tudok valamit tenni? mit próbáljak még? (analóg átkötést persze hagyjuk ki) Még annyi, hogy szakadozásnál az erősítőn villog a dolby digital led is.
mi a set top box tipusa, szerintem annak a digit koax kimenetével van gond mivel irad a dolby digital villog amikor a hang megszakad, magyarul eldobja a digit jelet.
próbáld másik digit koax bemenetre a denonon ha van ilyen ha ott is ugyanez a hibA a gond a set top box digit koax kimenetével lesz szerintem.
egyébként nekem az a tapasztalat sajnos a mindig tv cuccok sajnos a többsége elég szar.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Azért itt egy kicsit lefagytam . Vivia la kőkorszak? .
Mintha nem tartozna hozzá például egy moziszobához, pár bizonyos automatizált eksztra faktor . Pont a procik/AVR trigger kimenetei az alap és a beugró ebben a témában...
Elektromos vászon, maszkolás, függönyzet. Vagy a sötétítés világítás témakör.
Mondjuk nem mintha a hifi világában elhanyagolható lenne; pl.: márkán belüli kommunikáció, bemenet választás szerinti ki/be kapcsolás, stb.
Nem erről volt szó az előzményekben Bandi. Én arra reagáltam,hogy azért egy bekapcsolás sorban néhány készüléknél,még nem a kényelem megtörése.Ennyi még belefér.Sőt aki "odamegy" a készülékeihez lemezt betenni akkor már bekapcsolás sem okoz gondot.
De ha ez gázos akkor lehet használni a triggert.Én pl UMC-1/XPA-3-nál sem használtam mert jól esett megnyomni az Emo "rugós" finom kerek gombját a végfokon is.
A Marantz MM8003 pl olyan masina amit trigger nélkül nem is lehet használni. Ezt érdekesen tervezte meg a gyártó.
A vetítő vászonhoz viszont nagyon jó a trigger és a maszkoláshoz vagy függönyhöz is.Ez tényleg jó hogy felhoztad.