Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: QBB »

Köszi mindenkinek ez így nekem bőven elég, csak a nagyon nagy kedvenceket akarom beszerezni.
Akkor állapot szemrevételezéssel, és származás.

meunier
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: meunier »

Egy kérdés a szakiktól. Előre köszönve a választ.

Teljesen kezdőként, gondoltam kinéznék lemezbőrzékre, de mire érdemes figyelni vásárláskor, azon kívűl, hogy ne legyen karcos. Nekem semmit nem mond a kiadó, a származási hely stb.
Vannak bevált fogások tippek?

Itt egy kis összefoglaló.
http://bakelitmania.blog.hu/2011/10/09/ ... asarlashoz

meunier
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

A Japán lemezek szerintem a csúcslemezek. De azt nem tudom, mert összehasonlítási alapom az nincs, hogy a Japán a megegyezik-e az USA lemezekkel, vagy külön nyomat. Az biztos, hogy ami Japán lemezem van, az piszok jól szól!
Az USA lemezek is jók, akár az Angol nyomatok.
A Holland lemezekre mondják még, hogy európában a csúcs lemezek közé tartoznak, de ezt nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni. A keleteurópai lemezeket és az indiaiakat kerülöm, mint ördög a tömjénfüstöt, de azt mondják, hogy a magyar és jugo lemezek között lehet találni kivételesen jó nyomásokat.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Big »

USA, német, angol, holland,japán nyomás általában OK
Jugó, lengyel, cseh, orosz változó.
Indiai felejtős.
Elsö körben ennyi. D biztos hozzászólnak nálam okosabbak is.

Az nem biztos, hogy okosabb vagyok nálad, csak mások a tapasztalataim.    Japán, USA a top Angol, Német, Holland, Olasz, Francia talán a következő kategória, és igazándiból itt van a nagyobb változás a rangsorban, Magyar, Indiai és utána sorolnám a Jugó Lengyel, Cseh, Oroszt. Temészetesen minden kategóriában van kirívó eset a jó ill. a rossz minőség irányába.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Teljesen kezdőként, gondoltam kinéznék lemezbőrzékre, de mire érdemes figyelni vásárláskor, azon kívűl, hogy ne legyen karcos. Nekem semmit nem mond a kiadó, a származási hely stb.

USA, német, angol, holland,japán nyomás általában OK
Jugó, lengyel, cseh, orosz változó.
Indiai felejtős.
Elsö körben ennyi. D biztos hozzászólnak nálam okosabbak is.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: QBB »

ruczek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: ruczek »

jó szívvel ajánlom bármelyik lemezt.
nekem a jézuska hozta ôket :-)

meunier
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

Már korábban mondtam, hogy jól sikerültek ezek a mostani kiadások...
Eddig csak egy jugo kiadást hallottam teljesen más rendszeren. A saját rendszeren ez a kiadás "dögös"! A többi beszerzés alatt.

Tyler
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 52

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Tyler »

Átutaztam a fél Földet, hogy közös nevezőre hozzam Rihannát és Ligeti Györgyöt, mármint olyan szinten, hogy mindkettőjüknek találjak helyet a lemezes polcomon.

Egyébként jó érzés zenebuzik között vásárolni. Amikor a Hüsker Dü-lemezt is kivettem a már begyűjtöttek közé a Record Cityben, az egyik böngészgető fickó finoman megérintette a karomat, és odasúgta, hogy az egy baromi jó lemez, jól választottam. Egy kamionosforma fazon meg, aki egyébként német death metált (!!!) keresett, a kasszánál megkérdezte, hogy megnézheti-e ezt a 13th Floor Elevator-lemezt, mert még nem is hallott róla, aztán átböngészte a tracklistát, és átkozódott, hogy nem ő találta meg előbb.

A Sisters of Mercyt már régóta meg akartam venni; hatéves korom óta szeretem ezt a lemezt, még apám vette meg, eredeti nyugatnémet nyomásban. Sajnos az az elmúlt huszonvalahány évben hallgathatatlanná amortizálódott, és itt csak az MFSL kiadást kaptam meg. Arról viszont többen is azt írták, hogy elmarad a német mögött, de mivel azt csak az Ebayről tudtam volna levadászni, legalább kétszer annyiba került volna, mint ez. Annyi baj legyen, úgyse hallottam még egy MFSL-kiadványt se. Majd most.

A Brothers in Armsból már van két példányom - az újramasterelt CD és a holland nyomású hanglemez -, de kíváncsi vagyok, az amerikai hogy szól hozzájuk képest.

És igen, a jobb alsó sarokban az a Dark Side of the Moon különösen pofátlan feldolgozása, a Flaming Lipsszel és Henry Rollinsszal. Aki ájult tisztelettel adózik az eredetinek, jobb, ha távol tartja magát tőle, de akinek nincs ellenére egy kis punkoskodás, és simán csak egy jó lemeznek tartja a DSotM-et, kellemesen meglepődhet. Ha kritikát írnék róla, biztos nem adnék rá 6 pontnál többet a 10-ből, de nekem személy szerint többet ér.

A két M.I.A.-t már régóta kerestem, de ebayes postaköltséggel együtt az se lett volna túl jó befektetés - ezeket viszont nem is egy lemezboltban, hanem az Urban Outfitters ruhaüzletben (!) fogtam ki. (Még táskalemezjátszókat is árultak, de annak a kísértésnek nem volt nehéz ellenállni, már csak azért sem, mert kézipoggyásszal utazom, amibe bele se fért volna.) A Rihanna és a Blonde Redhead is onnan van; az előbbit leárazták, az utóbbi meg a tavalyi évből az egyik kedvencem.

Bryan Adams: tudom, Guantanamón lehetne vele hadifoglyokat vallatni, de a Run To You-hoz szentimentális emlékek fűznek, és különben is, 4 dollárért bűn lett volna otthagyni.

(Érdekes adalék: két különböző helyen vásároltam, és az árakhoz nem számoltam hozzá fejben az áfát, de centre pontosan 200 dollárt költöttem rájuk. Ezt szánt szándékkal se tudtam volna jobban kicentizni. Sok, persze, de otthagyni rosszabb lett volna őket. Meg drágább is, mert tuti, hogy idegességemben az Ebayről vadásznám le őket, ami kábé másfélszer ennyibe kerülne.)

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tollact »

Csak győzött a kíváncsiság!
Csodálatos!!
Már korábban mondtam, hogy jól sikerültek ezek a mostani kiadások...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

meunier
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

Csak győzött a kíváncsiság!
Csodálatos!!

meunier
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

nézegesd, úgy legalább nem kopik
de ha a tutid akarod, akkor nézegetés közben tedd be a lemez CD változatát és hallgasd is

Te figyi, erre nem is gondoltam! 

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 822

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Megjött a karácsonyi ajándékom!   
Csak nem tudom még, hogy feltegyem a korongot vagy még nézegessem egy darabig! 

IMG_6652.JPG

nézegesd, úgy legalább nem kopik
de ha a tutid akarod, akkor nézegetés közben tedd be a lemez CD változatát és hallgasd is

meunier
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

Megjött a karácsonyi ajándékom!   
Csak nem tudom még, hogy feltegyem a korongot vagy még nézegessem egy darabig! 

gelván
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 545

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: gelván »

Felvétel ürügyén egy-két napig dőzsi van:

LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: Utah 5 - Hifi rack:Pisti80

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: atis »

Szelektálás közben akadtam erre a tévnyomatos LP-re. Elég ritka darab, bár most fut egy a német ebay oldalán.
Érdekessége, hogy a "with" szó tévesen "whit"-ként van nyomva a lemezen, melyet egy gyári matricával fedtek el

Discogs-on néztem, ott helyesen szerepel a fényképeken a szó.

Mindegy is, mert marad

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 437

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: theo »

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2772

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

zseniális,meg ma is..ha nem lenne,ki kéne találni....

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Őt is szeressük ám!
Ha már karácsony közeleg, hát ez is megjött Kanadából a kisalakú után, mert az már régen meg van
sorszámos limitált, sajnos az aláírt verzió csak amerikai címre volt kérhető...
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 822

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Ha már karácsony közeleg, hát ez is megjött Kanadából a kisalakú után, mert az már régen meg van sorszámos limitált, sajnos az aláírt verzió csak amerikai címre volt kérhető...

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: j0hnny »

Wave 

Storm Corrosion 

Nekem is megvan!

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2772

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Wave 

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Kis pakolás az irodában!

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Vitorlás helyett vonatról volt szó, nem?
Így alakult.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Vitorlás helyett vonatról volt szó, nem?
No ezt most kaptam Karácsonyra.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”