Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

szasza74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: szasza74 »

Használt fülesben gondolkodom ezért a 10.000 ft körüli keret. Nekem eddig a HD 201 -es is megfelelt, de a gyerekek szétrágták a kábelét használat közben és a párnája sem az igazi már.
Erre gondoltam első körben, azután majd feljebb lépek:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?hl=%2Bakg

Persze lehet, hogy ez nem felel meg, még nem hallottam.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Köszi a véleményt.
Passzolom a cuccot.
Filmnézéshez keresek 10000 ft alatti fejhallgatót, ezért akadt meg rajta a szemem. Majd nézek valamit itt a fórumon. Van egy Sennheiser HD 201 -em, de nem ártana egy kicsit jobb füles.

Na, annál nem kicsivel kell jobb, de ami fontosabb: 10 ezer alatti vétellel szerinted komolyan megütsz egy jobb szintet? Ha használt is játszik, akkor AudioTechnika szóba jöhet. Sokszor látom, hogy emberek szintet vagy szinteket akarnak ugrani, de pont azon projekt keretei között garasoskodnak, aminél ez a szintlépés ki van tűzve. Ez ellentmondás is, végül el is aprózzák a pénzüket és fentebb nem, csak oldalra tesznek sokszor felesleges kitérőket.

Ez meg, hogy film téren igénytelenek vagyunk, zenében igényesek, sehogy sem áll össze. Engem filmen is zavar a dobozhang vagy bármilyen konstrukciós, minőségi korlát, ami ellenlábasa a szárnyalásnak.
No nem leszúrni akarlak mindezzel most, inkább kérdezek.

szasza74
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszi a véleményt.
Passzolom a cuccot.
Filmnézéshez keresek 10000 ft alatti fejhallgatót, ezért akadt meg rajta a szemem. Majd nézek valamit itt a fórumon. Van egy Sennheiser HD 201 -em, de nem ártana egy kicsit jobb füles.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 683

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Nagyon gyanús,hogy hamisítvány.
Netről válogatott képek,egy saját sincs közte,látatlanba én nem venném meg.

"A termék külföldről érkezik , kérlek ezt vedd figyelembe ! Ami kb. 15-25 napig tart !!"
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nekem is ilyen van és nagyon gyanús.
68 ropiért vettem szerintem használtan is minimum 40 rugo

40-ért van hírdetve most az avx-en. Szerintem az egyik legszebb füles,mert végre nem ezüst és fekete...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Erről mi a véleményetek?

http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 47968.html

Gyanúsan olcsó és mi az, hogy replica?(azt tudom, hogy mit jelent, de jelen esetben mit jelent?)

kínai koppincs,utánzat,silány kivitelezés még silányabb minőség....

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Nekem is ilyen van és nagyon gyanús.
68 ropiért vettem szerintem használtan is minimum 40 rugo

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Sziasztok!

Erről mi a véleményetek?

Gyanúsan olcsó és mi az, hogy replica?(azt tudom, hogy mit jelent, de jelen esetben mit jelent?)

Nagyon gyanús,hogy hamisítvány.
Netről válogatott képek,egy saját sincs közte,látatlanba én nem venném meg.

szasza74
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Erről mi a véleményetek?

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

De most komlyan, melyik?

De most komlyan, melyik?

Szerintem egyik sem  Nem is tudom miért ragaszkodsz az említett 2 típushoz,de ezt már priviben leírtam neked.A HKTS 5-höz mindkettő jó,de ha hangsugárzó csere lesz, én más típusok között keresgélnék.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

De most komlyan, melyik?

De most komlyan, melyik?

Őszintén? Egyik kutya, másik eb.
Nézd meg funkcionálisan, hogy melyik tetszik jobban.
Nézd meg a csatlakozóit, töltsd le a használatijukat, stb.
Nézd meg, hogy HDMI-n melyik adja ki az OSD-t.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

kbhuinfo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: kbhuinfo »

De most komlyan, melyik?

Sziasztok!

HK AVR-171 vagy Marantz NR1605
Panelba kell, pici HKTS5-ös 5.1-et meghajtani. Azért akarok most jobb erősítőt, mert költözés után (2-3 év) hangfalcsere játszik. Szerintetek? Megéri a +50e-et a Marantz? Esetleg alternatíva?

Üdv,
Balázs

De most komlyan, melyik?

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Most már elmondom,leírom Fodesz.Nekem a Pio sokkal,de sokkal jobban tetszett,mint a Marantz...Köze nem volt a Piohoz a malac...
Az Onkyoról meg annyit,hogy azért mióta a kis Emo párost használom,azért hiányozni szokott az általad említett"csörömpölés,arrogáns hang",sőt a Gergő pont azt mondta,jó jó az Emo,fasza,de a megszokott "dögösség" hiányzik...hozzáteszem rögtön,sokkal realisztikusabb az Emo hangja.Nem túlzó,tényleg.Ezzel csak azt akartam leírni,hogy kinek mi a jó és ki mit hall frankónak,mit szokott meg mit akar hallani...Ezért egy kategóriában lévő erősítők csak mások,de nem jobb egyik sem a másiknál...

Ha Figyelmesebben olvasod amit írtam akkor kivesézheted miben véltem jobbnak az egyiket ,miben a másikat.
A Malac 50%-on tudta azt amit a Pio már legalább 70-75%-ra "csavarva"
Tehát a különbségek inkább erőben voltak.Nem is csoda hisz végokként is használható.
A Pio tere és részletei kifinomultabban mutatták meg a HD anyagokat.
A Marantz-nál a "gyengébb" bitráta szólt a Pio-val szemben,illetve a Pure direct módot nem tudtam használni mozin a Malacnál ami alapból hátrány a Pio-hoz mérve
mert az 1.1HDMI ver. Pure directben kikapcsolja a video részt így elment volna a kép.
Viszont a core DTS-nél HDMI-n egyazon filmnél nem voltak lényeges különbségek...
Az Onkyo hanghoz szokott már a füled.Nem azt mondtam hogy nem jó az Onkyo,de nekem mindenképp a Pio tetszett jobban az eddigi Onkyo-któl.
Viszont az Onkyo-nak jobb teresebb erősebb surroundja van,vagyis hátul kissé "aktívabb" volt mint a Pio.
UMC-1 után egy XPA-5 lenne már máshogy vélekednél
Egyáltalán nem hiányzik belőle a dögösség szerintem,inkább úgy jellemezhető hogy közelebb áll a realisztikus hangzáshoz mint az Onkyo.
De úgyis lesz nagyobb végfokod és újra felértékelődik majd az egész hangkép ugyanazoknál a megszokott filmeknél vagy koncerteknél stb....

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Picit reagálnék ehhez a teljesítmény/súly/régi kontra új vasak hasonlításához.

Pio LX-81 vs Marantz SR9600

...egymás után voltak a vasak.Pio nagyobb tér a tömörítetlen hangsávoknak és a teljes bitrátának köszönhetően,levegősebb részletek és jó térleképzés.Nagyon jó vas,Pure direct-ben szigorúan..(Kétségtelen hogy Onkyo verő nem kicsit.Egyszerűen szebben szól nem keni és túlozza el a mélyeket,kevésbé válik arrogánsá nagyobb hangerőn és ezáltal nem csörömpöl, és pont.)
Marantz  a dinamikában, a hirtelen meginduló és csattanó hangok erejében, a robbanások lecsengésében gyorsaságában jobb volt,valószínűleg azért mert kétszer akkorára voltak méretezve az alkatrészei mint a Pio-nak, függetlenül attól hogy egyik D másik AB osztály.
A Marantz előnyei abban érvényesülnek hogy ő hozta azt erőben mint pl egy NAD T-955 végfok elé kötve egy AVR vagy SD procival.
A Pio mozija kicsit cizelláltabb volt,kiélezettebb.
Viszont Fast five BD Core DTS hangban dettó ugyanazt kaptam mindkét vastól.

Most már elmondom,leírom Fodesz.Nekem a Pio sokkal,de sokkal jobban tetszett,mint a Marantz...Köze nem volt a Piohoz a malac...
Az Onkyoról meg annyit,hogy azért mióta a kis Emo párost használom,azért hiányozni szokott az általad említett"csörömpölés,arrogáns hang",sőt a Gergő pont azt mondta,jó jó az Emo,fasza,de a megszokott "dögösség" hiányzik...hozzáteszem rögtön,sokkal realisztikusabb az Emo hangja.Nem túlzó,tényleg.Ezzel csak azt akartam leírni,hogy kinek mi a jó és ki mit hall frankónak,mit szokott meg mit akar hallani...Ezért egy kategóriában lévő erősítők csak mások,de nem jobb egyik sem a másiknál...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Köszi a választ!
Még egy kérdés: A H/K BDT-30 hol áll a Panához képest?
Bár LCD tv-m van, de ki tudja, mit hoz a holnap

Szerintem a formátum előnyeit nézve és a készülékek kategóriáját tekintve mindegy melyiket veszed meg.:)Egyikben sem fogsz csalódni ahhoz képest mennyit kell értük fizetni.
Régen a Panasonic "deckjei" nagyon megbízhatóak voltak ,stabilak és hosszú életűek.Nem tudom ma mennyire igaz ez az állítás a BD lemezjátszók körében..

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Picit reagálnék ehhez a teljesítmény/súly/régi kontra új vasak hasonlításához.

Pio LX-81 vs Marantz SR9600

...egymás után voltak a vasak.Pio nagyobb tér a tömörítetlen hangsávoknak és a teljes bitrátának köszönhetően,levegősebb részletek és jó térleképzés.Nagyon jó vas,Pure direct-ben szigorúan..(Kétségtelen hogy Onkyo verő nem kicsit.Egyszerűen szebben szól nem keni és túlozza el a mélyeket,kevésbé válik arrogánsá nagyobb hangerőn és ezáltal nem csörömpöl, és pont.)
Marantz  a dinamikában, a hirtelen meginduló és csattanó hangok erejében, a robbanások lecsengésében gyorsaságában jobb volt,valószínűleg azért mert kétszer akkorára voltak méretezve az alkatrészei mint a Pio-nak, függetlenül attól hogy egyik D másik AB osztály.
A Marantz előnyei abban érvényesülnek hogy ő hozta azt erőben mint pl egy NAD T-955 végfok elé kötve egy AVR vagy SD procival.
A Pio mozija kicsit cizelláltabb volt,kiélezettebb.
Viszont Fast five BD Core DTS hangban dettó ugyanazt kaptam mindkét vastól.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Blu-ray: A Panának szebbek a színei és élesebb a képe. Ha projit használsz, akkor egyérteműen a Pana. LCD tévénél már lehet, hogy a tűéles kép bántó lehet. A Pio 170 egy alapkészülék, semmi extrát nem hoz, stabilan működik és ennyi.
Köszi a választ!
Még egy kérdés: A H/K BDT-30 hol áll a Panához képest?
Bár LCD tv-m van, de ki tudja, mit hoz a holnap

kbhuinfo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: kbhuinfo »

Sziasztok!

HK AVR-171 vagy Marantz NR1605
Panelba kell, pici HKTS5-ös 5.1-et meghajtani. Azért akarok most jobb erősítőt, mert költözés után (2-3 év) hangfalcsere játszik. Szerintetek? Megéri a +50e-et a Marantz? Esetleg alternatíva?

Üdv,
Balázs

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Racpower: A postod első felére: látom, hogy elő- végfokban gondolkozol, biztos, hogy pl. egy Marantz vagy Yami a kommersz kategóriában jobb (drágábbakat direkt nem írtam, mert a fórumozók nem mérhető töredéke tudná csak megengedni magának), de "klasszikus" HM kategóriában szerintem első vonalas színvonalat hoz az Aventage (ok, megint csak nem az Arcam 750-esre gondoltam).
Abban én is egyet értek másokkal, hogy ez a mi hány kilós dolog abszolút idejét múlt. Ebben az esetben le kellett volna ragadnom a Pio AX10-nél, mert az 30 kiló volt és amikor mondjuk az Onkyom volt a maga szerény 18 kilójával, akkor tök szarnak kellett volna hallanom, ehhez képest dinamikában szerintem verte a Piot (hangsúlyozom, nem az AX10-aiS volt, hanem az első generációs). Számomra épp ez mutatta meg azt, hogy nem kilóban mérik a dinamikát.

Persze nem a kiló a legfontosabb, de egy jó táphoz kell a kiló sajnos, ha analógról beszélünk és nem kapcsolóüzemüről.
Az ax10i-t én is összevetettem a 876 al és persze hogy alulmaradt, de megvizsgálva nem volt nagyobb táp a pioban mint a 876 ban (1700W) de több vaslemez az igen, amitől szépen felhízott 30 kilára.
Egy mai 10 kilós gép lehet hangban szebb kellemesebb, mint egy régi 20, 23 kilás, de hogy nincs benne annyi erő az meg megint biztos, mert itt erősítőkről beszélünk mennyi a rendelkezésre álló tápegység, 10 kilóval rakhatsz bele 150W végfokokat de kérdem én ha csak egy 500-700W táp van benne hogy fog olyan dinamikát adni mint amiben több mint 1500W? Ezek ugyebár a hálózatból nyerik az energiát és nem győzőm elmondani az erősítő nem energiatermelő eszköz.
...a másik amire én lépek az a lényege hogy full naturba tehát directben mindenféle javító áramkör, eq offal, mindenféle plusz elektronikai fjúcsör nélkül nagyobb erőt dinamikát tud mozgósítani, továbbá szebben tereseben és részletgazdagabban szól mint mondjuk egy onkyo 876 amiben az intelli volume max és a dynamic eq  on, vagy egy pioneer lx82 amiben a sound retrivertől kezdve a trimmeren át a  loudnessig,  minden be volt kapcsolva csak hogy ütős mozit varázsoljon.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok!

Ha már szóbakerültek a Pioo-k, azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek egy Pioneer VSX-924, vagy VSX-828 jobb lehet hangban (dinamikában, drámaiságban), mint egy Denon AVR-2113?
Másik kérdésem:
Ár/érték/képminőség tekintetében melyik lejátszó a jobb, Panasonic DMP-BDT360, vagy egy Pioneer BDP-170?
Multimédia képességek nem számítanak, csak gyári lemezeim vannak (kb. 400db dvd, és 30db bd).

Erősítők: Szerintem egyik sem, mindkettő alacsonyabb kategória a Denonnál. A Pio 10xx típusai vannak kb. egy szinten a Denon 21xx-el, de még ott sem biztos, hogy mindenben a Pio nyerne. Ha előrébb akarsz lépni, akkor minimum Pio 20xx-t keress.
Blu-ray: A Panának szebbek a színei és élesebb a képe. Ha projit használsz, akkor egyérteműen a Pana. LCD tévénél már lehet, hogy a tűéles kép bántó lehet. A Pio 170 egy alapkészülék, semmi extrát nem hoz, stabilan működik és ennyi.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Ha már szóbakerültek a Pioo-k, azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek egy Pioneer VSX-924, vagy VSX-828 jobb lehet hangban (dinamikában, drámaiságban), mint egy Denon AVR-2113?
Másik kérdésem:
Ár/érték/képminőség tekintetében melyik lejátszó a jobb, Panasonic DMP-BDT360, vagy egy Pioneer BDP-170?
Multimédia képességek nem számítanak, csak gyári lemezeim vannak (kb. 400db dvd, és 30db bd).

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Racpower: A postod első felére: látom, hogy elő- végfokban gondolkozol, biztos, hogy pl. egy Marantz vagy Yami a kommersz kategóriában jobb (drágábbakat direkt nem írtam, mert a fórumozók nem mérhető töredéke tudná csak megengedni magának), de "klasszikus" HM kategóriában szerintem első vonalas színvonalat hoz az Aventage (ok, megint csak nem az Arcam 750-esre gondoltam).
Abban én is egyet értek másokkal, hogy ez a mi hány kilós dolog abszolút idejét múlt. Ebben az esetben le kellett volna ragadnom a Pio AX10-nél, mert az 30 kiló volt és amikor mondjuk az Onkyom volt a maga szerény 18 kilójával, akkor tök szarnak kellett volna hallanom, ehhez képest dinamikában szerintem verte a Piot (hangsúlyozom, nem az AX10-aiS volt, hanem az első generációs). Számomra épp ez mutatta meg azt, hogy nem kilóban mérik a dinamikát.
Osu no seishin!

nemeth81
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: nemeth81 »

...nem arcosokodásból mondom de ahová már én lépek az nem aventage szint gondolok is most bármelyik AVR-re
elég sok AVR-t hallgattam meg a pio lx82 után is és nem igazán van már jobb, szerintem nincs is csak más.

...de természetesen ha lesz lehetőségem valahol vagy valakinél meghallgatom mert mindenre nyitott vagyok mindezektől függetlenül

Nyilván jobban értetek hozza, ettől függetlenül az első benyomások nagyon jók , bár meg csak ismerkedem, állítgatom. A súly vs. Teljesítmény dologgal valahogy úgy vagyok, hogy a mobiltelefonok is bőrönd mérettel kezdtek, és hol tartanak ma? Nyilván ha csak ezen múlna a dolog akkor egyszerű lett volna a dolgom, mert akkor a legnehezebb erősítot kell megvenni, és minden bizonnyal az a legjobb. Szerintem azt amit kerestem az előzőben, azt ez magasan hozni fogja, így nagyon örülök neki és tényleg jó áron jutottam hozza.

Üdv, Imi

nemeth81
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: nemeth81 »

...nem arcosokodásból mondom de ahová már én lépek az nem aventage szint gondolok is most bármelyik AVR-re
elég sok AVR-t hallgattam meg a pio lx82 után is és nem igazán van már jobb, szerintem nincs is csak más.

...de természetesen ha lesz lehetőségem valahol vagy valakinél meghallgatom mert mindenre nyitott vagyok mindezektől függetlenül

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”