Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
- madibalage
- Fórumlakó

- Értékelés: 231
Kábelezzünk
Majd írd le a tapasztalatokat...
A szinergia fontos.
Jövő7en bekerül a jelútba az új madzag és beszámolok! Az ezüstöt nyomokban sem szereti a rendszerem....
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Már vettem egy régebbi Hydra kábelt, az lesz vágva. Volt már Fapaci ic-m és nagyon nem illett a rendszerembe...Majd írd le a tapasztalatokat...A szinergia fontos.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Egy hangyányit még a bejáródásról hitetleneknek
Novicsento hangsugárzók esetében szinte egyöntetű a Hifista közösség álláspontja, hogy kell nekik "járódási idő" valódi kvalitásaik maximalizálódásához. (Szkeptikusok nyilván itt is akadnak.) Mi járódik a hangsugárzókban? Csupán a membrán perem? A magassugiban? Ezen kívül mi a helyzet az új elektronikákkal? (pl. erősítő / Dac) A tudományos magyarázat / megértés persze itt is elég homályos...
Azt nem értem, ha bizonyos elektronikai alkatrészek - némelyik vezeték tartalommal - áram/feszültség alatt idővel tudnak valamelyest a fül számára kellemesebbé válni, akkor a villamos energiát szállító hosszúkás alakú "alkatrész", nevezzük kábelnek miért kivétel ez alól?
Segítsetek, ha selejtes a logikám!
.
- madibalage
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Keresd meg pl Fapacit hogy csináljon egy ilyen kábelt!
Már vettem egy régebbi Hydra kábelt, az lesz vágva. Volt már Fapaci ic-m és nagyon nem illett a rendszerembe...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Egy tuningolt Pioneer N30-hoz kell. Az előlapján van az "A" hüvely és a vinyó háza is "A" csatis, szóval ilyen gyári kábel a mesében sincs...Mivel már volt párszor szétszedve a lejátszó, kiderült, hogy az előlapi usb csati - csak ez az egy van rajta - jó hosszú hurka káábellel megy hátra az alaplapra, ahol egy 4 tűs dugóval csatlakozik. Ezért gondoltam, hogy veszek egy jobb usb - Hydrasound/Néhai - amiről le lesz vágva a "B" csati és rá lesz forrasztva az alaplapi tűkre, a másik vége megy a vinyóba!Keresd meg pl Fapacit hogy csináljon egy ilyen kábelt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- madibalage
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Egy tuningolt Pioneer N30-hoz kell. Az előlapján van az "A" hüvely és a vinyó háza is "A" csatis, szóval ilyen gyári kábel a mesében sincs...Mivel már volt párszor szétszedve a lejátszó, kiderült, hogy az előlapi usb csati - csak ez az egy van rajta - jó hosszú hurka káábellel megy hátra az alaplapra, ahol egy 4 tűs dugóval csatlakozik. Ezért gondoltam, hogy veszek egy jobb usb - Hydrasound/Néhai - amiről le lesz vágva a "B" csati és rá lesz forrasztva az alaplapi tűkre, a másik vége megy a vinyóba!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Kábelezzünk
Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy szét kell vágjam a kábelt, mert annak nem látom értelmét, hogy 10 cm-t lecserélek és az usb csatitól az alaplapi csatlakozóig ugyanaz a gagyi kábel megy..
ja hogy nem hátlapi csatlakozáshoz kell?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy szét kell vágjam a kábelt, mert annak nem látom értelmét, hogy 10 cm-t lecserélek és az usb csatitól az alaplapi csatlakozóig ugyanaz a gagyi kábel megy..Szerintem jó is meg nem is ha szétvágod a kanócot...Mert pl tápkábel, IC kábel csere esetében sem cserélik, cseréljük a készülék belső kábeleit (főként a nem visszaállíthatóság miatt)...
Milyen médiapléjerről van szó?
- madibalage
- Fórumlakó

Kábelezzünk
kérj el egy kábelt próbára.
Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy szét kell vágjam a kábelt, mert annak nem látom értelmét, hogy 10 cm-t lecserélek és az usb csatitól az alaplapi csatlakozóig ugyanaz a gagyi kábel megy..
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Kábelezzünk
Felteszem a kérdést, bár úgyis ki fogom próbálni - előtte és utána is lehet ám köpködni hitetlenkedni: vinyó és médialejátszó közé (nem NAS és társai, hanem olyan médiajátszó, ami a forrás és vinyón van a flac) van-e értelme (mint minden más esetben szvsz IGEN) a tacskós gyári kábel helyére valami komolyabb usb madzagot belógatni??? Mert ugye 0ák és1ek folynak, de ha dac és pc között van, akkor hátha itt is, ha meg nem, akkor jobban fog kinézni a hájend univerzális soros busz kábel...
kérj el egy kábelt próbára.
-
Vendég
Kábelezzünk
vinyó és médialejátszó közé ... van-e értelme (mint minden más esetben szvsz IGEN) a tacskós gyári kábel helyére valami komolyabb usb madzagot belógatni???
Mivel -mint látjuk- a prejudikáció már megtörtént, így nem lehet kétséges az eredmény sem.
.
Kábelezzünk
Felteszem a kérdést, bár úgyis ki fogom próbálni - előtte és utána is lehet ám köpködni hitetlenkedni: vinyó és médialejátszó közé (nem NAS és társai, hanem olyan médiajátszó, ami a forrás és vinyón van a flac) van-e értelme (mint minden más esetben szvsz IGEN) a tacskós gyári kábel helyére valami komolyabb usb madzagot belógatni??? Mert ugye 0ák és1ek folynak, de ha dac és pc között van, akkor hátha itt is, ha meg nem, akkor jobban fog kinézni a hájend univerzális soros busz kábel...
Hallgasd meg és döntsd el.
Ha occóbb féle a media villantód, füleld meg WAV-al is - tudom semmi értelme, de azért még is...
.
- madibalage
- Fórumlakó

Kábelezzünk
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Kábelezzünk
Hát igen is meg nem is....
Gondolkodtam rajta, de olvastam ilyet is meg olyat is.
Volt akinek a nagyobb keresztmetszet nem jött be annyira (terjengősebb mélyek lettek).
Gondoltam első próbálkozásnak ez is jó lesz.
Jó is lett.
Biztosan lesz majd egy második is, valószínű az már egykristály OFC kábel lesz....
Van jelölt (Furutech alpha 3) de még kicsit drága lenne a 12 méter ebből....
Tényleg jobb lenne előtte kipróbálni valahogy.
Jelenleg a falon kívül megy, majd a véglegeset beépítem valahogy (na de nem a falban már így is zsúfolt és szűkre szabott villanyszerelős csőben).
Esetleg kábelcsatornába...asszonyfaktor miatt.
Mondjuk most is durva mert narancs színű a kábel:)
Azért szívesen olvasnék itt a témáról még tapasztalatokat stb.
Üdv
Tény, hogy jobb lett volna feltételes módban írni. Én a 3x10 mm2 kábelt a falba építettem, épp tapétázás volt. Levéstem a vakolatot, bele a 3 eret, megtámogattam pár helyen szöggel és rávakoltam. A kábel végét beszuszakoltam az elosztó egyik dugaljába. Ami engem akkor este meggyőzött az az, hogy a tv-t bekapcsolva azt mondta a feleségem, milyen jó ma a kép (nem tudott a konkrét kábelváltozásról akkor még). És tényleg, élethűbbnek tűntek a színek. A hangban is hallottam pozitív változást, de nem volt nagy mértékű. Ennek ellenére megérte, Kis lépés is lépés.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9574
Kábelezzünk
Egyébként mennyire vált be a rendszeredben?
Iszonyatot küzdöttem vele, mert a fogadó aljzatba alig bírtam betuszkolni.
A hangja kellemes, részletező, a mélyek megfogottak, nem mosott. Nem estem hanyatt, de nem is csalódtam. Kellemes. Egy cooperrel összevetném egyszer.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kábelezzünk
E felől nincs kétségem!
És ez a 2000-dik hozzászólás... ez "jel"!
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 771
Kábelezzünk
Passz, talán a forgalmazó megmondja, vagy ahogy fentebb is ajánlotta, Félix kiingázza neked...
Ingyen.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
Kábelezzünk
eccerű :-)
ha már eccer valahogy bedugtad, hagyd úgy... iktass be egy diódát és akkor irányba áll :-)
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9574
Kábelezzünk
Hallgasd meg mind a két irányban bekötve. Amelyik jobban tetszik, az a helyes irány - jelöld meg
konkrétan ezt csináltam, csak gondoltam megnézem, mi a gyártó "ajánlása"
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
-
Vendég
Kábelezzünk
- higgyünk a fülünknek
A fülünknek, ami sokkal többször csap be bennünket, mint a szemünk. Miközben az sem tekinthető megbízható érzékszervnek.
.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6492
Kábelezzünk
Hallgasd meg mind a két irányban bekötve. Amelyik jobban tetszik, az a helyes irány - jelöld meg
Valóban, , csak a legkézenfekvőbb megoldás nem jutott eszembe nekem sem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Tudja valaki, hogy a Kimber 4TC kábelen, mi jelzi az irányt? Én nem találtam semmit...
longkft.hu/audioblog/
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6492
Kábelezzünk
Pontosan. (mármint nem vagy hülye pontosan ) Ez méterre vett kábel...
Passz, talán a forgalmazó megmondja, vagy ahogy fentebb is ajánlotta, Félix kiingázza neked...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 771
Kábelezzünk
Tudja valaki, hogy a Kimber 4TC kábelen, mi jelzi az irányt? Én nem találtam semmit...
Ingával meg lehet állapítani.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft