Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Tudja valaki, hogy a Kimber 4TC kábelen, mi jelzi az irányt? Én nem találtam semmit...
Hallgasd meg mind a két irányban bekötve. Amelyik jobban tetszik, az a helyes irány - jelöld meg
longkft.hu/audioblog/

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6469

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Pontosan. (mármint nem vagy hülye pontosan ) Ez méterre vett kábel...
Passz, talán a forgalmazó megmondja,  vagy ahogy fentebb is ajánlotta, Félix kiingázza neked...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Tudja valaki, hogy a Kimber 4TC kábelen, mi jelzi az irányt? Én nem találtam semmit...

Ingával meg lehet állapítani.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9563

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ha nincs semmi, akkor a felirat iránya alapján kösd, 'oszt jónapot.
szerk,.: de hülye vagyok  ott csak a gyári zsugorcsövön van felirat a banánok bekötését eltakarandó...

Pontosan. (mármint nem vagy hülye pontosan ) Ez méterre vett kábel...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6469

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ha nincs semmi, akkor a felirat iránya alapján kösd, 'oszt jónapot.
szerk,.: de hülye vagyok  ott csak a gyári zsugorcsövön van felirat a banánok bekötését eltakarandó...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 882

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Én is felteszem a kezem, de őszintén szólva én a kábel készítők ,-szakértők véleményeit - is - lesem, miként vélekednek e kérdésben.
Bár tudom, hogy a Naim rendszerek gyakorlatilag egy "zárt világ" ot képviselnek kábelezés terén (is), mégis talán a témába vágó saját tapasztalat, hogy nem csak a kábelek bejáratódása , hanem az időnkénti megmozgatásuk ( lásd naim topic  ) is igen erősen hallható volt. 
A gyár odáig fajult e kérdésben, hogy saját kábel rázó berendezést használnak   , ( ha igaz ) 

Egyébiránt pedig az alábbikkal nagyon egyetértek : 

Fog változni minden készülék, minden kábel, sőt, minden állvány is az idők során, de alapvetően nem lesz más.

DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Power-R kábelek

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9563

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Az elmúlt néhány évben azt tapasztaltam, hogy kábeljáródás alatt néhányan valami Jézusi csodára gondolnak, kisarkítva: mintha egy számunkra első percekben pocsékul szereplő vezeték az idő múlásával akár jóvá is válhat. Az alapvető karakter a kábelek "megnyugvása" után sem lesz más, viszont bizonyos erények ill. tulajdonságok tudnak finomulni, kellemesebbé válni. Erre a jelenségre szokták azt reagálni, hogy "megszokta a fül/agy - és ebben is van szerintem igazságtartalom. De füleim/tapasztalataim szerint nem csupán erről van szó.
Maximálisan egyetértek!

Annyival egészíteném még ki, hogy ezen fórumon is gyakran olvasni, hogy:
"Vettem egy ilyen-olyan készüléket, hangfalat, kábelt, stb. ami most még tulajdonképpen nagyon szar (bocs, de ez a szinonimája annak, ahogy körbeírják, mennyire nem tetszik, nem illeszkedik a saját rendszerükbe, a saját ízlésükbe új szerzeményük)" - és várják a csodát a bejáródástól.

Fog változni minden készülék, minden kábel, sőt, minden állvány is az idők során, de alapvetően nem lesz más.

Hangdobozoknál, hangszóróknál elég jól meg lehet magyarázni, miért is javulnak folyamatosan (nem csak az első néhány 10, 100, 1000 óra alatt!), készülékeknél szintén lehetnek magyarázatok, de úgy gondolom, a kábelek hangzásának időbeli megváltozásának okát leginkább csak magyarázgatni próbálják.
A kábelek hangja ugyanis nem csak a "bejáratódás" alatt változik, hanem "üzemen kívül", pusztán csak az idő múlásával - ezt felismerve néhány távolkeleti (japán) hangszedőkészítő vadászik a régi ezüst szálakra - pont úgy mint a régi rózsafára... Vannak kábelgyártók, akik a kábelkészítés folyamatába pedig beiktatnak egy mesterséges "öregítést" is.

Úgy gondolom, nagyon-nagyon messze vagyunk még attól, hogy pontosan értsük azokat a jelenségeket, melyekkel közös "játékunk" rendszeresen vitákat gerjeszt.
Egy dolog azonban nagyon fontos, legyünk nyitottak, be(el)fogadók, de egy-egy jelenségnek ne tulajdonítsunk kisebb, vagy nagyobb jelentőséget, mint amit hallunk - higgyünk a fülünknek még akkor is, ha esetleg ezen becses érzékszervünk olyasmit hall, ami ellent mond a jelenlegi ismereteinknek, vagy ellent mond annak, amit hallani szeretnénk.
longkft.hu/audioblog/

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3195

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Persze ettől a nézetbeli különbségtől még gondolom jól elbeszélgetnénk élőben, vagy alkalomadtán egy pohár sört, vagy bort is meginnánk együtt, a "másik tábor" képviselőivel.
E felől nincs kétségem!
.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Az elmúlt néhány évben azt tapasztaltam, hogy kábeljáródás alatt néhányan valami Jézusi csodára gondolnak, kisarkítva: mintha egy számunkra első percekben pocsékul szereplő vezeték az idő múlásával akár jóvá is válhat. Az alapvető karakter a kábelek "megnyugvása" után sem lesz más, viszont bizonyos erények ill. tulajdonságok tudnak finomulni, kellemesebbé válni. 
Saját példám: új (csak nekem, valójában használt) hangsugárzókábelt vásároltam. Előtte sose hallott márkát. Nem volt rajta irányjelölés. Bekötöttem az egyik irányba. Majd a másikba pár óra után. És az a bizonyos másik irány, nem kicsit volt jobb: nyíltabb, precízebb, fülemnek sokkal kellemesebb volt. Kontrollpróba: visszacserélve már egyenesen pocsékul szólt. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Az elmúlt néhány évben azt tapasztaltam, hogy kábeljáródás alatt néhányan valami Jézusi csodára gondolnak, kisarkítva: mintha egy számunkra első percekben pocsékul szereplő vezeték az idő múlásával akár jóvá is válhat. Az alapvető karakter a kábelek "megnyugvása" után sem lesz más, viszont bizonyos erények ill. tulajdonságok tudnak finomulni, kellemesebbé válni. Erre a jelenségre szokták azt reagálni, hogy "megszokta a fül/agy - és ebben is van szerintem igazságtartalom. De füleim/tapasztalataim szerint nem csupán erről van szó.

Szvsz többen azért sem ismerik fel a járódás hatásait, mivel
-túl sűrűn bolygatják rendszerüket
-nincs kellően installálva berendezésük, ami szükséges volna a jeleség érzékeléséhez...
-a fülük - bocsánat - nem elég vájt

Egyébként zsenge élményeim szerint tömör egyeres kábeleknél érhető legnehezebben tetten a bejáródás hatása. Ne kérdezzétek miért, ezt tapasztaltam.

Lehet kövezni a fentieket gondolom!
.

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

...
Amúgy meg szerintem semmi értelme egymást győzködni. Én semmivel sem leszek előrébb, ha bárkit is meggyőzök a kábelbejáratás jelentőségéről.

Így van. -Győzködtem én bárkit is? -Nem.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11177
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tisztelettel, én úgy érzem, hogy ebben a topicban szükségszerűen sokkal gyakoribb a bejáratásban hívő ember, mint, aki nem hisz benne, szóval a csoport nyomás sokkal inkább a "bejáratáshívő" irányba mutat!

Én magam most vállalom, hogy "leteszem a kezem". Elképzelhetetlennek tartok egy ilyen jelenséget, de ez nem jelenti azt, hogy nincs is...  Magam nem tapasztaltam soha hasonlót sem, de ez lehet más nézőpontból placebó. Ki honnan nézi.

Szerintem a "hit" szó nem illik ide. Hinni abban szokás, aminek létezésében bízunk, vagy logikusnak tartjuk, de még soha nem tapasztaltuk meg. Ha valamit már megéltünk, akkor azt valóságnak tekintjük, tehát az már nem "csupán" hit, hanem tény.

Az elképzelhetetlen jelenségre talán egy jó példa az előbb említett gravitáció, amire tudtommal nincs közérthető magyarázat, mégis eléggé valóságosnak éljük meg.

Amúgy meg szerintem semmi értelme egymást győzködni. Én semmivel sem leszek előrébb, ha bárkit is meggyőzök a kábelbejáratás jelentőségéről.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Mylord kérdése NEM erre vonatkozott.
Hát nem is neki válaszoltam.

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Aki úgy érzi, hogy nem egy csoport placebo hívő nyomására hisz a vezetékek bejáródásában, hanem ki meri jelenteni, hogy saját maga hallotta/hallja egy ilyen folyamat kibontakozását, fel tehetné a kezét!

Leszek az első!

Egyébként az is megérne egy misét, hogy ki mit ért bejáródás alatt.

Tisztelettel, én úgy érzem, hogy ebben a topicban szükségszerűen sokkal gyakoribb a bejáratásban hívő ember, mint, aki nem hisz benne, szóval a csoport nyomás sokkal inkább a "bejáratáshívő" irányba mutat!

Én magam most vállalom, hogy "leteszem a kezem". Elképzelhetetlennek tartok egy ilyen jelenséget, de ez nem jelenti azt, hogy nincs is...  Magam nem tapasztaltam soha hasonlót sem, de ez lehet más nézőpontból placebó. Ki honnan nézi.

Persze ettől a nézetbeli különbségtől még gondolom jól elbeszélgetnénk élőben, vagy alkalomadtán egy pohár sört, vagy bort is meginnánk együtt, a "másik tábor" képviselőivel.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Egyébként csatlakozom Mylordhoz. Tovább megyek, számomra ELKÉPZELHETETLEN, hogy történjen fizikai változás a kábelben "bejáratástól". Ettől még persze nem lehetetlen...én azt nem mondom.

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ha nem tudom megmagyarázni a gravitációt, akkor rám nem is hat? Márpedig nem tudom megmagyarázni...
Mylord kérdése NEM erre vonatkozott.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Ha nem tudom megmagyarázni a gravitációt, akkor rám nem is hat? Márpedig nem tudom megmagyarázni...

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

... idézet: Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség...

csak nem azt akarod mondani hogy 3 miatyánkot sem mondtál el hazafelé menet útkozben? vagy nem tetted be a sárkányfuves dbozba pár órára? mert ha ez van, akkor nem hiszunk neked. a kábeleket igenis be kell járatni, hogy szétrázódjanak benne az elektronok. gyártás alatt osszerázodnak ugyanis, ha meg ragadnak akkor lassan viszik a hanginformációt...

Ennek a kábelbejáratásnak nevezett folyamatnak le van valahol irva az anyagszerkezeti alapja ?
Nem a kábelgyártók és a kábelbégető gyártók által szponzorált cikkekre gondolok, hanem valami független, természettudományos alapú leírásra. 
Nehezen tudom elképzelni,hogy egy 1000 C olvadáspontú fémben pusztán az elektronok áramlása anyagszerkezeti változásokat hozzon létre, rácshibákat korrigáljon. Hőkezeléssel persze megoldható a dolog, de ahhoz 500-700 C kell.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

.

Asch-kísérlet 
.

Köszönöm, hogy belinkelte! Valóban meglepő, milyen nagy tud lenni a csoport nyomása. Popper Péter is eljátszott egy hasonlót és teljesen hasonló, döbbenetes eredményeket kapott. Valahol rémisztő is...

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

.
Asch-kísérlet

.

Aki úgy érzi, hogy nem egy csoport placebo hívő nyomására hisz a vezetékek bejáródásában, hanem ki meri jelenteni, hogy saját maga hallotta/hallja egy ilyen folyamat kibontakozását, fel tehetné a kezét!

Leszek az első!

Egyébként az is megérne egy misét, hogy ki mit ért bejáródás alatt.
.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

.
  Asch-kísérlet 
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

...csak nem azt akarod mondani hogy 3 miatyánkot sem mondtál el hazafelé menet útkozben? vagy nem tetted be a sárkányfuves dbozba pár órára? mert ha ez van, akkor nem hiszunk neked. a kábeleket igenis be kell járatni, hogy szétrázódjanak benne az elektronok. gyártás alatt osszerázodnak ugyanis, ha meg ragadnak akkor lassan viszik a hanginformációt...

Tisztelt Spendorman!

A Miatyánk és a Sárkányfű...lehet, hogy önnek jó pofa, de itt sokadjára pengetni szvsz már unalmas. ELHISSZÜK!!! hogy határozott véleménye van a kábelek bejáródásának humbuk voltáról, de higgye el, az ellenkezőjét is sokan vallják. (Mennyi botfülű félrevezetett okostojás.)

Természetesen egy vasaló zsinór után szinte bármilyen audio célra készült vezeték egyből hallhatóan jobb ill. más lesz és kábelenként változhat a "járódási jelenség" pozitív hozadéka.
Aki ezt nem hallja, annak több oka is lehet. Pl. amikor a fül már "nyugdíjba vonult", az ilyen különbségek/változások sűrű homályba burkolózhatnak.

.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Bőven elég lesz a 3*2,5mm2-es is. Nem hiszem,hogy az erősítőd IEC aljzatából vastagabb menne a trafóhoz.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

kenatti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 23

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kenatti »

3x10 mm2 még jobb lett volna.
Hát igen is meg nem is....
Gondolkodtam rajta, de olvastam ilyet is meg olyat is.
Volt akinek a nagyobb keresztmetszet nem jött be annyira (terjengősebb mélyek lettek).
Gondoltam első próbálkozásnak ez is jó lesz.
Jó is lett.
Biztosan lesz majd egy második is, valószínű az már egykristály OFC kábel lesz....
Van jelölt (Furutech alpha 3) de még kicsit drága lenne a 12 méter ebből....
Tényleg jobb lenne előtte kipróbálni valahogy.
Jelenleg a falon kívül megy, majd a véglegeset beépítem valahogy (na de nem a falban már így is zsúfolt és szűkre szabott villanyszerelős csőben).
Esetleg kábelcsatornába...asszonyfaktor miatt.
Mondjuk most is durva mert narancs színű a kábel:)

Azért szívesen olvasnék itt a témáról még tapasztalatokat stb.

Üdv

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”