Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: bkercso »

Azért meghallgatnám, hogy milyen lehet egy igazán jó létra shinkoh tantalumokkal, mivel az erősítőmben a cserék Shinkoh-ra meglepően nagy változást hoztak, miért pont a legfontosabb helyen levő 2x2 ellenállás ne hozna javulást. Kérdés persze, hogy lenne-e akkora, hogy megérje a 300 fontot (nem hiszem.. :-))
Tegyél be fixen 2db ellenállást és hallgasd meg!

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

2dB is még finom felbontás, inkább az átfogást nézd. Ez 11*2+29*1=51dB átfogású.
Esetleg egy erősítéskapcsolót betehetsz, ami lehet a poti előtt egy soros ellenállás, átkötve egy relével.
Távirányítható csak a motoros poti lehet.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 469

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: kasumi »

A mostani, amit linkeltem, az meg olyan mint egy finom műszer...
Ez jól hangzik. Nekem nagyon fontos, hogy finoman lehessen állítani és főleg az alsó tartományban. Gyakran hallgatok zenét egészen halkan, ahol ez fontos lenne. Láttam a linkelt oldalon, hogy megadják, hogy pl. 1-11 fokozatig 2 dB, utána 1 dB az állítás fokozata. Gondolom, lehet olyat is találni, ahol ez fordítva van (nekem talán ilyen kellene, ha jól gondolom).

Másik kérdés, hogy a távszabályozhatósággal ilyenkor mi történik? Azt nem érinti a csere?
Újratervezés

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Ha gond, hogy alul nem fut együtt (ez az első néhány fokos elforduláson belül fordulhat elő), akkor túl nagy az erősítő erősítése. 70dB-t átfognak ezek a potik, emiatt szerintem nem kell tízezreket költeni.
Ezek szerint előfordulhat, hogy hiába cserélem, az erősítő sajátosságából ("túl nagy az erősítő erősítése") fakadóan nem javul a helyzet?
Újratervezés

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Azért én a $15-os ALPS Blue-nál sem tapasztaltam együttfutási problémát, és azt is nehezen tudom elképzelni, hogy lötyögjön pár év után. Ha gond, hogy alul nem fut együtt (ez az első néhány fokos elforduláson belül fordulhat elő), akkor túl nagy az erősítő erősítése. 70dB-t átfognak ezek a potik, emiatt szerintem nem kell tízezreket költeni.
Igazad lehet a az erősítéssel kapcsolatban egy új poti esetében.
Viszont nekem az volt az erősítőben.  Nem tudom hány éves lehetett, de 10-15 biztosan, de lényeges különbség volt a két csatorna között. Annyira egy oldalra húzott a végén, hogy egy plusz ellenállást kellett betenni és állandó hangerőn hallgattam, amíg a másik úton volt.  Nem lötyögött, mechanikai probléma nem volt vele.  Amire cseréltem az pár év alatt szétment de az nem Alps volt, hanem egy 28 dolláros ellenálláslétra.  Nagyon nehéz volt tekerni és iszonyat recsegőssé vált, a belsejében is gondok lehettek, mert 2-3 lépcsővel is odébb váltott vagy a jobb oldal elkezdett üvölteni.  A mostani, amit linkeltem, az meg olyan mint egy finom műszer, érezni a minőséget, persze szép áron, de a leárazással sokat nyertem. A tartósságot majd az idő eldönti.

Azért meghallgatnám, hogy milyen lehet egy igazán jó létra shinkoh tantalumokkal, mivel az erősítőmben a cserék Shinkoh-ra meglepően nagy változást hoztak, miért pont a legfontosabb helyen levő 2x2 ellenállás ne hozna javulást.  Kérdés persze, hogy lenne-e akkora, hogy megérje a 300 fontot (nem hiszem.. :-))

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Semennyire.  Ha ugyanolyat vagy hasonló kategóriát teszel bele, akkor nem fog változni.  Általában a bolti erősítőkön 15-20 dolláros olcsó szabályzók vannak.  Léphetsz előre mondjuk jó minőségű ellenállásokból szerelt "ellenálláslétrával", de az olcsóbb fajtáinál sajnos gyenge mechanikája.  Nálam például nagyon jó volt de 3 év után nagyon recsegett, lötyögött.  A hatát a csillagos ég.  100-500e Ft-os szabályzó is van, ami már ugye agybaj...
Én a rossz alkatrész helyére pár hónapja ilyet tettem. Vagyis ennek a Mk1-es változatát, amit leáraztak.  Nagyon finom egy "műszer" de határozott minőségi ugrást nem tapasztaltam.  -Az is fontos, hogy befér-e az adott helyre az új.

http://www.hificollective.co.uk/catalog ... b96bca58o0

Azért én a $15-os ALPS Blue-nál sem tapasztaltam együttfutási problémát, és azt is nehezen tudom elképzelni, hogy lötyögjön pár év után. Ha gond, hogy alul nem fut együtt (ez az első néhány fokos elforduláson belül fordulhat elő), akkor túl nagy az erősítő erősítése. 70dB-t átfognak ezek a potik, emiatt szerintem nem kell tízezreket költeni.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Hangzás szempontjából mennyire veszélyes művelet a poti cseréje?
Semennyire.  Ha ugyanolyat vagy hasonló kategóriát teszel bele, akkor nem fog változni.  Általában a bolti erősítőkön 15-20 dolláros olcsó szabályzók vannak.  Léphetsz előre mondjuk jó minőségű ellenállásokból szerelt "ellenálláslétrával", de az olcsóbb fajtáinál sajnos gyenge mechanikája.  Nálam például nagyon jó volt de 3 év után nagyon recsegett, lötyögött.  A hatát a csillagos ég.  100-500e Ft-os szabályzó is van, ami már ugye agybaj...
Én a rossz alkatrész helyére pár hónapja ilyet tettem. Vagyis ennek a Mk1-es változatát, amit leáraztak.  Nagyon finom egy "műszer" de határozott minőségi ugrást nem tapasztaltam.  -Az is fontos, hogy befér-e az adott helyre az új.

http://www.hificollective.co.uk/catalog ... b96bca58o0

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

A hangerőszabályzó két oldala nem fut együtt.  Ez a hangerő növelésével már nem feltűnő. Ha nagyon zavar, akkor új poti, de olcsó alkatrész esetében ez a hiba lehet 'gyári opció" 
Hangzás szempontjából mennyire veszélyes művelet a poti cseréje?
Újratervezés

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Üdv.!

A műszaki rész nem az én asztalom...

Mire utalhat, ha 0 hangerőről történő hangosítás közben először a bal csatorna hangosság szintje emelkedik, majd egy szinten a jobb oldali "beéri", ahonnan már kiegyenlített a hangosodás?

A hangerőszabályzó két oldala nem fut együtt.  Ez a hangerő növelésével már nem feltűnő. Ha nagyon zavar, akkor új poti, de olcsó alkatrész esetében ez a hiba lehet 'gyári opció" 

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Üdv.!

A műszaki rész nem az én asztalom...

Mire utalhat, ha 0 hangerőről történő hangosítás közben először a bal csatorna hangosság szintje emelkedik, majd egy szinten a jobb oldali "beéri", ahonnan már kiegyenlített a hangosodás?
Újratervezés

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Opel123.Sajnos sejtettem hogy nem lesz egyszerú ilyen potit beszerezni.A barátomhoz már 2 éve látta az erösitött.Arcam 8R erösitö lenne a gyógyitandó.Gyártóttól horror áron lehetett volna beszerezni angliából igy le tettem róla.Azota is áll az erösitö dobozába jobban mondva az idei nyári esös idöjárásnak köszönhetöen mikor a pince megszalad vizel a doboz alja tönkre ment igy kidobtam.
Bankszámla vagy paypal nélkül tényleg.  De amikor rendeltem ilyen potit magamnak az kb 2 perc volt, 3 hét múlva jött a csomag.  Keress a közelben valakit aki segít.  
A hazai forgalmazók nagyon kihasználják az olyanokat, akik nem tudnak maguk rendelni a távol-keletről.  Sokszor, ha azt látod egy szaküzlet kínálatában, hogy szállítási határidő 6 hét, akkor biztos lehetsz abban, hogy 5-10szeres áron adja, amit az ebayen keresztül ingyen szállítással rendel.  A mútkor 5db IC-t rendeltem a barátomnak, 3e Ftért.  Az itteni bolt darabját adta 5-ért hosszú szállítási határidővel. :-)

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 293

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Opel123.Sajnos sejtettem hogy nem lesz egyszerú ilyen potit beszerezni.A barátomhoz már 2 éve látta az erösitött.Arcam 8R erösitö lenne a gyógyitandó.Gyártóttól horror áron lehetett volna beszerezni angliából igy le tettem róla.Azota is áll az erösitö dobozába jobban mondva az idei nyári esös idöjárásnak köszönhetöen mikor a pince megszalad vizel a doboz alja tönkre ment igy kidobtam.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Bkercso köszi a felvilágositást.
Nincs bankkártyám se folyószámlám!
Csak tözsdeszámlám;-)!

Így nehéz lesz.  Keress egy olyan barátot a közelben, akinek tudsz készpénzben fizetni és rendelkezik legalább bankszámlával (és hajlandó neked megtenni a szívességet).  Mivel azonban a távolkeleti ebay árusok szinte kizárólag paypalt fogadnak el, ezért legjobb, ha egy paypal regisztrációval rendelkező haver van a környéken.  Ráadásul egyre több ebay bolt nem is engedi leütni az árut anélkül, hogy ne fizetnél, ezért elég patthelyzet. Sajnos többet senki sem tud tenni az ügy érdekében.

Ha nem megy a fenti megoldás, sajnos be kell sétálnod egy olyan elektronikai szaküzletbe, ami árul ilyet.  Ott viszont készülni kell az X-szeres szorzóra. 

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Bkercso köszi a felvilágositást.
Nincs bankkártyám se folyószámlám!
Csak tözsdeszámlám;-)!

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Nem nevetek, de szerintem csak félsz az újdonságtól. Oda nem kell képet berakni. Ha ide tudsz írkálni, akkor a bankkártyaadataidat s be tudod ütni a paypal oldalára. Persze egyszerűbbnek tűnhet, ha valaki megveszi helyetted, Te pedig tőle veszed meg, ezt nem vitatom. Csak azt szerettem volna mondani, hogy mégsem egyszerűbb. Az egész világon paypal-t használnak, egyszerűre lett kialakítva, és rengeteg leírást/súgót találni róla magyarul is.

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Kilehet nevetni, de képet is segitségel tudtam berakni a hirdetésembe!!!
Most még félig béna is vagyok mert a ball vállam bevan vasalva ez miatt nem nagyon birom mozgatni!
Ja igen és bal kezes vagyok:-)!

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Köszönöm a gyors segitséget!
Most olyan ember kellene aki gyakorlot az ebay-es vásárlásban!

Regisztrálsz egy PayPal-t, leütöd és Te is gyakorlott leszel.

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Köszönöm a gyors segitséget!
Most olyan ember kellene aki gyakorlot az ebay-es vásárlásban!

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 455

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Szia

Itt lehet találsz ami jó neked 

http://www.ebay.com/itm/2-channel-Remot ... 4187963e44
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Sziasztok!
Már egyszer irtam ide hangeröpoti ügyben.
Hol kapnék motoros potit mert az eredeti az menthetetlen.
Tipusa:ALPS 20KA+2 9381
Ha nem alps lenne az sem gond de csak uj érdekelne!
Köszönöm a segitséget!
Jozef

eBay.com

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Sziasztok!
Már egyszer irtam ide hangeröpoti ügyben.
Hol kapnék motoros potit mert az eredeti az menthetetlen.
Tipusa:ALPS 20KA+2 9381
Ha nem alps lenne az sem gond de csak uj érdekelne!
Köszönöm a segitséget!
Jozef

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Van egy Rotel Ra840BX sztereo erősítőm.
Az öcsémnek kölcsönadtam, aki a laptopját rákötve használta...
Addig, amíg az egyik végfokot el nem lőtte.

Tudtok ajánlani valakit, aki egy ilyen oldtimerhez hozzátud nyúlni és nem kérné el a javításért az erősítő teljes árát?

Köszi előre is!
HiVox, esetleg Szabó Zoliek meg tudjak csinálni!Lehet meg kis tuningot is érdemes lenne!?
A végfok része igen jó!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

kenand
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: kenand »

Találtam egy helyli szakembert, az IC-t megrendeltem Kínából. (Renesas -korábban NEC, gyártmány)
talán majd sikerül a javítás.

kenand
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: kenand »

Vn egy Marantz Sr4400-as erősítőm. 
A régi tulajnál egy PC-vel volt összekötve, egy áram impulzust kapott azóta az analóg bemenetek bal frontja recseg. (A rádió is)
Digitális bemeneteken szépen szól, és jó az analóg 6.1-is.
Füleg digitális bemenetről használnánk, de azért jó lenne javíttatni.
Úgy tűnik a service manual alapján, hogy egy M61516FP nevű 7.1 csatornás hang processzor chip kezeli az analóg bemeneteket. SMD tokozású.
Külföldrőlk lehet ilyen chipet szerezni, nem is veszéyles tétel.
Tudtok olyn szervízt aki ki tud cserélni egy ilyen chipet?
És esetleg szervíz futár szolgálata is van? (Vidéken lakom)

Vendég

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akai am 59

Volt egy kis javitásom,régi betegség az erösitöknél a recsegés.Recseget a bemeneti sávválasztó,így orvosoltam.A kontakt szpré hive nem vagyok,így kijavitom.Kontakt szpré csak idéglenes megoldás,mert egy idö elteltével lejárja és megint lehet fújni,ez meg véglegesés remélem,és kiváloan müködik.A képek alapján inkább hülyeségnek fog látszodni de jobb mint a szpré és már régebben is meg csináltam pár havernak,azota is mügszik nekik.Az ember mindig a saját dolgával ugy van hogy majd egyszer meg csinálom magamnak is.A képek elmondanak mindent de leírok még pár sort.
Amit nem szabad csinálni az hogy bár mijen müanyagot is betegyűnk,PL:mososzeres flakonoktól kezdve a öblitösig,ez mind jólenne ha nem lenne vastag falu és kemény,én egy jughurtos dobozt vágtam szét mert vékony és lágy az anyaga,vagyis eböl  is csak a kilos kiszerelés tetejét használtam fel.A vastag müanyag azért nem jó,mert nagyon rányomjuk akkor  az érinkezö felület szét kophat és cseszheted az egészet,hiszen ott is van egy bizonyos távolság amit illik azért betartani.Én nem kitöltöttem a távolságot,hanem alátámasztottam,hogy ne hajoljon anyira vissza és nem fog recsegni,és zenélés közben nem megy el a hang, hol az egyik, hol a másik hangszorobol.Ez nem minden erösitönél alkalmazható..
Remélem akinek ilyen problémájuk van azoknak tudtam segiteni.

A zene legyen veletek

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”