Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
-
Vendég
Házimozi erősítők,processzorok
HangFalátKapcsoló
Nálam is meghallgatható (mint ahogy tegnap is történt tibicsoki járt itt )sőt az ára letét ellenében el is vihető otthoni rendszerben próbálni. Ha kell, akkor ki is fizetted, ha meg nem akkor visszahozod és visszaadom a pénzt. Jelzem erre még nemigen volt példa
Nem döntöttem még, hogy külön erősítő legyen vagy nem. Mindenesetre nagy segítség lehet az eszköz amit összeraktál Gratulálok a cikkhez.
Uh, kezdenek izgalmassá válni a dolgok És a Laci féle átkapcsoló, home made? Van erről kép vagy leírás
Itt van egy cikkem erről HFK
http://www.hazimoziklub.hu/hc_reader.ph ... cikk_id=34
Szia. Rendben van de, akkor sem tudom minek a rövidítése a HFK
HangFalátKapcsoló
Nálam is meghallgatható (mint ahogy tegnap is történt tibicsoki járt itt )sőt az ára letét ellenében el is vihető otthoni rendszerben próbálni. Ha kell, akkor ki is fizetted, ha meg nem akkor visszahozod és visszaadom a pénzt. Jelzem erre még nemigen volt példa
-
Vendég
Allein, amennyiben van kedved, nálam megnézheted - hallgathatod a HFK-t működés közben. Még egy szösszenet: én hallottam Pocak Denon 4308-as gépét Tannoy D500-assal és nagyon jó volt hallgatni a produktumot!
Szia. Rendben van de, akkor sem tudom minek a rövidítése a HFK
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
Allein, amennyiben van kedved, nálam megnézheted - hallgathatod a HFK-t működés közben. Még egy szösszenet: én hallottam Pocak Denon 4308-as gépét Tannoy D500-assal és nagyon jó volt hallgatni a produktumot!
Osu no seishin!
-
Vendég
Megtalálod a fórumon az illetőt. Home-made, de nagyon jó minőségben (ha jól emlékszem, konkrét vak-tesztben sem sikerült kiszűrni, hogy mikor volt a rendszerbe beépítve:-)) - magyarán szólva nem rontja az átkapcsoló a hangminőséget.
Amit még fontos megjegyezni főként a Primare és NAD (és talán a Harman Kardon) márkával kapcsolatban: Ezen gyártók valós teljesítményleadást szoktak megadni, tehát ne zárd ki őket, csak mert kisebb W van rájuk írva. Ezek nem "marketing" wattok. Van gyártó, ami több száz wattot ad meg 10 kg-os készüléksúly mellett, és nem D-osztályú, digitális erősítő:-)
Uh, nem könnyű döntés ez számomra. Mert ha belefektetek több százezer forintot, a legjobbat szeretném kihozni a pénzből
Cambridige is válaszólt emailben, az Azur 751R miatt írtam nekik:
"Dear Sir,
Thank you for contacting Cambridge Audio.
This would be a fine choice. In Scandinavia, our distributor frequently partners Dali with Cambridge Audio.
We look forward to hearing from you soon.
Kind Regards,"
Uh, kezdenek izgalmassá válni a dolgok És a Laci féle átkapcsoló, home made? Van erről kép vagy leírás
Megtalálod a fórumon az illetőt. Home-made, de nagyon jó minőségben (ha jól emlékszem, konkrét vak-tesztben sem sikerült kiszűrni, hogy mikor volt a rendszerbe beépítve:-)) - magyarán szólva nem rontja az átkapcsoló a hangminőséget.
Amit még fontos megjegyezni főként a Primare és NAD (és talán a Harman Kardon) márkával kapcsolatban: Ezen gyártók valós teljesítményleadást szoktak megadni, tehát ne zárd ki őket, csak mert kisebb W van rájuk írva. Ezek nem "marketing" wattok. Van gyártó, ami több száz wattot ad meg 10 kg-os készüléksúly mellett, és nem D-osztályú, digitális erősítő van benne:-)
Bubuval is egyetértek, a külön-elő és végfok páros is egy jó irány lehet, de félek, ez nem nagyon jön ki 300eFt-ból, használtan.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Nálatok meg lehet hallgatni a te általad említett erősítőket?
Jelenleg nincs belőlük demó, de a Rezső show után megoldható.
Jelenleg nincs belőlük demó, de a Rezső show után megoldható.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
Vendég
A talált Anthem az előző generációból való, jó kis vas nagyon jó sztereó hanggal.
Az egyetlen macerás dolog vele az, hogy ha szoba akusztika mérést/korrekciót akarsz vele végezni, akkor ehhez egy RS232 kapcsolattal rendelkező számítógép kell, ami manapság csak RS232-USB konverterrel oldható meg.
Az új generáció ezt már hálózati kapcsolattal oldja meg.
Találtam egy Anthem típust, ha már azt írod "leültettet" Szaki akivel beszéltem azt is elmondta, hogy neki személyesen hangzás szempontjából jobban tetszenek az európai márkák, másképp szólnak mint a japán márkák.
A talált Anthem az előző generációból való, jó kis vas nagyon jó sztereó hanggal.
Az egyetlen macerás dolog vele az, hogy ha szoba akusztika mérést/korrekciót akarsz vele végezni, akkor ehhez egy RS232 kapcsolattal rendelkező számítógép kell, ami manapság csak RS232-USB konverterrel oldható meg.
Találtam egy Anthem típust, ha már azt írod "leültettet" Szaki akivel beszéltem azt is elmondta, hogy neki személyesen hangzás szempontjából jobban tetszenek az európai márkák, másképp szólnak mint a japán márkák.
BARTIMEX AUDIO Honlap
-
Vendég
Igen, A1SR egy monstrum de, kilőve a hdmi és a hd hiánya miatt. Beszéltem egy szakemberrel aki már 20 éve a szakmában van és 3 márkát említettem neki, Denon,Marantz és Cambridge. Hang szempontjából egyértelműen az angol márka mellett voksolt. Utóbbi márkából találtam egy 751R típust egész jó áron De, azt is meg kell fontolnom, hogy egy újabb japán típusban több funkció érhető el. Nem tudtam még dönteni, nézegetem azt a két típust is amit itt ajánlottak ha a sztereó is fontos, bizony ez a rész is fontos, nem fogom állandóan csak filmnézésre használni.
Nem igazán ott van a különbség, hogy milyen márka szerintem.
Csodák nagyon ritkán vannak. Ami jó - az drága. Azonos kategórián belül hatalmas különbségek nincsenek.
A CA751R egy szuper erősítő, azzal azért már lehet zenét hallgatni, de szerintem a hirdetett Onkyo 5010 is használható.
A nem kommersz márkák erősítői kicsit talán zeneibbek, mint a többi, de szolgáltatás szempontjából maradnak le.
Primare, Arcam, NAD, Rotel, Anthem és CA. Szerintem ezek vannak az átlag fölött. Ezek fölött pedig már tényleg high-end vasak tanyáznak.
Ami szerintem még megoldás lehet, egy jó processzor (nem Emotiva szint) és egy Parasound, Rotel szintű 5x200 watt körüli teljesítményű többcsatornás végfok.
-
Vendég
A két erősítőből (Hm és sztereó) megy a hangfalkábel a Lacy féle hangfal átkapcsolóba, onnan pedig a hangfalhoz.
A kapcsoló elvégzi, hogy kábel dugdosás nélkül lehessen két erősítővel használni a hangfalat.
-
Vendég
Nem tiszta nekem még az a rész ahol kettő erősítőt használnék egy szettel Ez hogyan kivitelezhető? Mert úgye egy szettet egyszerre csak egy erősítőre tudok kötni.
A két erősítőből (Hm és sztereó) megy a hangfalkábel a Lacy féle hangfal átkapcsolóba, onnan pedig a hangfalhoz.
A kapcsoló elvégzi, hogy kábel dugdosás nélkül lehessen két erősítővel használni a hangfalat.
-
Vendég
"Én is ilyen egydobozos megoldásban gondolkodtam pár évvel ezelőtt (ezért lett Denon 3808 belőle), de a mai eszemmel, ha lenne háromszázezrem és legalább az időm felében moziznék és hallgatnék zenét, akkor az összeget is felezném (plusz egy Lacy-féle HFK) és két készüléket vennék. A végeredmény is jobb lenne - szerintem."
Ez a legnagyobb igazság!Zene-mozi külön....Felezni az összeget és jobbat kapsz egy "egydobozos"megoldásnál,külön-külön is!!!!!mozira is és zenehallgatásra is.
Egyébként az a nagy denon hiába idősebb,csak ipari tanulók a mai gépek minőségben hozzá képest!!!!Ha nem akarod a két rendszeres megoldást semmiképpen,akkor az a NYERŐ megoldás!
-
Vendég
A XX08-as végű Denon hangzásban sajnos a leggyengébb (XX05/06 sokkal jobb zenére, gyakorlati tapasztalat) a sorozataik közül. Ahogy olvasgattam a XX10-es is jobb nála, tehát ha már Denon és "nagyvas", akkor a 4310/4810-est javasolnám inkább (ha a HD dekóder nem lenne szükséges, akkor pedig a 3805 v. 3806 típust).
Az ismerősöd márka javaslata gyakorlatilag lefedi a hazánkban népszerű HM-erősítőt gyártókat, de ez nem jelenti azt, hogy ezeken kívül nincs élet. Hogy mást ne mondjak, pl. az Arcam is nagyon jó vagy ott van a feltörekvő Anthem is.
Én is ilyen egydobozos megoldásban gondolkodtam pár évvel ezelőtt (ezért lett Denon 3808 belőle), de a mai eszemmel, ha lenne háromszázezrem és legalább az időm felében moziznék és hallgatnék zenét, akkor az összeget is felezném (plusz egy Lacy-féle HFK) és két készüléket vennék. A végeredmény is jobb lenne - szerintem.
Nem tiszta nekem még az a rész ahol kettő erősítőt használnék egy szettel Ez hogyan kivitelezhető? Mert úgye egy szettet egyszerre csak egy erősítőre tudok kötni.
-
Vendég
Amennyiben fontos, hogy sztereóban is jól szóljon, akkor Anthem MRX 310 (359.900 Ft), vagy Cambridge Audio Azur 551R V2 (289.900 Ft) lenne a javaslatom.
Nálatok meg is tudom hallgatni a két említett típust? És időpont egyeztetés szükséges?
A XX08-as végű Denon hangzásban sajnos a leggyengébb (XX05/06 sokkal jobb zenére, gyakorlati tapasztalat) a sorozataik közül. Ahogy olvasgattam a XX10-es is jobb nála, tehát ha már Denon és "nagyvas", akkor a 4310/4810-est javasolnám inkább (ha a HD dekóder nem lenne szükséges, akkor pedig a 3805 v. 3806 típust).
Az ismerősöd márka javaslata gyakorlatilag lefedi a hazánkban népszerű HM-erősítőt gyártókat, de ez nem jelenti azt, hogy ezeken kívül nincs élet. Hogy mást ne mondjak, pl. az Arcam is nagyon jó vagy ott van a feltörekvő Anthem is.
Én is ilyen egydobozos megoldásban gondolkodtam pár évvel ezelőtt (ezért lett Denon 3808 belőle), de a mai eszemmel, ha lenne háromszázezrem és legalább az időm felében moziznék és hallgatnék zenét, akkor az összeget is felezném (plusz egy Lacy-féle HFK) és két készüléket vennék. A végeredmény is jobb lenne - szerintem.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
-
Vendég
CAt én meg ellenségemnek se kivánnám. más preferenciáink, igényszintjeink vannak. és ezen nem segít a felvillanó dsd led se..
-
Vendég
Denon 4310 is jo vétel.
Persze a A1SR csúcsgép, de kicsit korosabb is. Gondolom se hdmi, se hd.
Igen, A1SR egy monstrum de, kilőve a hdmi és a hd hiánya miatt. Beszéltem egy szakemberrel aki már 20 éve a szakmában van és 3 márkát említettem neki, Denon,Marantz és Cambridge. Hang szempontjából egyértelműen az angol márka mellett voksolt. Utóbbi márkából találtam egy 751R típust egész jó áron De, azt is meg kell fontolnom, hogy egy újabb japán típusban több funkció érhető el. Nem tudtam még dönteni, nézegetem azt a két típust is amit itt ajánlottak ha a sztereó is fontos, bizony ez a rész is fontos, nem fogom állandóan csak filmnézésre használni.
Denon 4310 is jo vétel.
Persze a A1SR csúcsgép, de kicsit korosabb is. Gondolom se hdmi, se hd.
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
-
Vendég
Ehhez az erősítőhez mit szóltok, DENON AVC-A1SR 7X220 W
-
Vendég
erre kapsz garit?
mert tőlem kapnál a 4310-re.szerintem ph-n elmesélték az előéletét.......
Tiédre mennyi garit adsz, 1 hetet
erre kapsz garit?
- Roberto11
- V.I.P.

- Értékelés: 347
erre kapsz garit?
LG 65"C3,DUNE MAX VISION 4K
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab SR30
JL Audio F112
Hfk:MDA C5N,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp:MDA C5N, Furutech Evo Power
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Adioquest Wolf
IsoACOUSTICS,Vibra-R
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab SR30