Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!
Az AVX-en árusító eladók.Őket senkinek sem ajánlom!
Sziasztok!
Ugyan még nem telt el túl sok idő, de a történések erős gyanakvásra adnak okot, ezért leírom a lényeget, s egyben kérném tanácsotokat is - vajon merre induljak el.
nagybela451 fórumtárstól vásároltunk egy erősítőt (Onkyo TX-SR875). Személyes átvételt választottuk, így 160km-re elautóztunk. A leírásban hibátlan, gyári csomagolásában kínált készülékről volt szó, telefonos egyeztetés után 1 hét próbagarit is ajánlott. Felmentünk a lakásba, mengéztük az erősítőt: sajnos egyáltalán nem volt hibátlan: az előlapi ajtó nehezen nyílt és a tetején is voltak karcok, horzsolások. Túltettük magunkat a dolgon, mert nem volt vészesen drága (99eFt). Mikor megegyeztünk és elkezdtünk csomagolni, akkor láttuk, hogy a gyári csomagolás az igazából a gyári kartont jelenti csak, mert minden töltőanyag, hungarocell hiányzott. 160km-t autóztunk, ez legyen a legkevesebb..
Mikor hazahoztuk, bekötöttük. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a center valamiért óráisi hangerővel szól a többi csatornához képest. Ha a center csatornát -12db-re veszem, a többit +12-re, akkor nagyjából azonos hangerőszintet mutatnak. (Minden, de minden beállítási lehetőségen, ötleten, javaslaton túl vagyunk már, teszteltük másik rendszerben is, reseteltünk, nem oldódik meg a gond, nem beállítási hiba van. Századik erősítőm, felismerhető a baj - semmi köze a hangfalak érzékenységéhez, méretéhez, kábelekhez, beállításokhoz. Sajnos. A nála megejtett próba során a csatornaszinteket nem ellenőriztük, de tegye fel a kezét, aki ezt meg szokta nézegetni..)
Hívtam reggel az eladót, hogy mi a helyzet, s hogy ennek tükrében élnék a visszavitel lehetőségével. Természetesen ugyanolyan állapotban, ahogy elhoztam. Az utiköltséget is részemről bukva.
Akkor azt mondta rendben, de utánakérdez még racpower-nél (jól írtam?), ő hátha tud valamit javasolni. Azóta nem veszi fel a telefon, két sms-t írtam neki - intelligens, de egyértelmű stílusban, kifejezve, hogy tudok várni, csak annyival tiszteljen meg, hogy ír, most nem ér rá. A telefon be van kapcsolva, sőt, még a fórumon is járt, a topicjait lezárta.
Idegen számról hívtuk, kinyomta.
A srác alapvetően rendes volt, az egyeztetés korrektül zajlott és egyébként is, beengedett az otthonába. Most pedig felszívódott.
Ezek alapján mindenkinek azt javaslom, tartsa magát messze távol tőle.
Továbbá szívesen venném a javaslataitok, merre léphetnék tovább. A történetet tarkítja (és rém bosszantóvá teszi részemről), hogy egy nagyon komoly betegségben szenvedő testvéremmel mentem az erősítőért, aminek jeleit ő is láthatta a saját szemével. Ennek a fiúnak a nehezen összekuporgatott pénze az, amivel most az illető Gajdán Béla (így mutatkozott be) szó nélkül eltűnt.
Telefosznám, lakás, cím, név meg van. Nem is tudom..
Ez egy felhívás volt részemről ezen a fórumon először is amiatt, hogy kedves Hétalvó fórumtársuktól nem érdemes venni dolgokat, mivel lehet hogy még az életében sohasem, de sajnos nálam adott el hamis ill. hamisított kábelt. Valamikor ezt is el kell kezdeni. Miattam lehetett Ő eddig egy Mária Terézia, sajnos itt nem volt az.
Ez egyben egy figyelmeztetés, óvatosságra intés a kedves fórumosoknak, akik ilyen dolgokat szeretnének venni. A példám okán tanulva leírtam, hogyan nem kellene ill. hogy Magyarországon hogyan működik. Valaki belinkelt egy Audigon-os story-t...Recently i have bought 2 sets of Audioquest Sky cables from 2 different Senior Audiogon members and have sent them to audioquest for verification and found that both are fakes. I have contacted the members and got my money back . But the thing is the senior members never knew that they are fake as they got them from other sellers. From then i moved to Anticables and i have only 1 set or Audioquest sky which i have purchased from the dealer. I am posting this so that other audiogoners are aware of the fake cables .
Ennek kb így kellett volna lezajlania. Az USA-ban ill. Németországban és máshol Európában is így működik a több példából kiindulva, de nálunk sajnos nem. Ez olyan jó magyaros story.
Az AQ Európai központjával történt beszélgetésem során kiderült, hogy volt már ilyen vizsgálat ebay-es és egyéb netes vásárlás miatt is, amikor is a kábelt elküldték hozzájuk ők bevizsgálták, megsemmisítették!!!!!, megállapították hogy hamis és az eladó visszaadta a pénzt!!!!!!! Ez nem csak egy adás vétel 2 ember között, hanem egy bűncselekmény, de sokan gondolom ezt nem tudják megérteni és még azt is lehetségesnek tartják hogy az AQ a saját kábeleit nem tudja bevizsgálni és tévedhet. Ez a vicc kategória.....
Ezen a fórumon nem az volt a szándékom, hogy igazságot szolgáltassak, mert azt amúgy sem lehetne. A háttérben ki kivel szövetkezik ki kit ismer ki kinek a barátja nem lehet tudni. Megköszönöm a fórumtársaknak az értelmes hozzászólásokat is, mert volt belőlük elég és mindenki vagy megfogadja a tanácsaimat vagy nem. Ezt mindenki maga dönti el.
Örülök Hétalvó kollégának a hozzászólásához, amiben egy szavamat sem cáfolta meg, kivéve hogy a hamis kábelét adta el. Duplán örülök, mivel nem cáfolta azt az állításomat, hogy volt hamis AQ Sky a tulajdonában.
Ezt azért megkérdezném tőle itt a fórumon is, mert telefonon azt mondta, hogy NEM volt a tulajdonában hamis Sky kábel. Szóval a kérdés.....volt a tulajdonában hamis AQ Sky kábel? A válasz legyen légyszíves IGEN vagy NEM
Az hogy miért most ért a fórumra ez a hír és hogy mikor lett megállapítva a hamisítás az nem ugyanaz. 1 héttel a vásárlás után írtam egy emailt, amiben leírtam, hogy kétségeim vannak. Megnyugtatott hogy nem a kábel eredeti,de megegyeztünk hogy kiküldöm Hollandiába. Ez megtörtént és már Júliusban megjött a válasz, hogy a kábel hamis. Így utólag lehet hogy jobb választás lett volna, ha visszaadom a kábelt, de úgy gondolom, hogy ugyanaz lett volna a válasz vagyis EZ NEM AZ ÉN KÁBELEM.
A Kácsa-Audio-t nincs szándékomban beperelni, megynyugadhatom Nagy Úr. Ebben sem én vagyok a fekete bárány, hiába próbálunk ferdíteni. Nekem is segítettek sokmindenben és a jövőben már kicsit másképp gondolkodom.
Szép estét és jó zenét
Én sem vagyok gondolatolvasó, ezért írtam feltételes módban. Gondolatmenetére abból lehetett következtetni, hogy a siltech-el kapcsolatban milyen védelmi mechanizmusokat említett. Persze én is tévedhetek, de legalább pozitívan állok hozzá a fórumtársakhoz...
Igen, később már másról kezdett beszélni, mint Bogyóné, mikor a bor árát kérdezték, de ez nem változtatja meg az eredeti beírás értelmét, jelentését.
A pozitív hozzáállás* pedig igen dicséretes dolog, ami bizonyára lehetővé teszi, hogy bölcs megértéssel viszonyuljon azokhoz is, akik nem rendelkeznek ilyennel.
*: A pozitív hozzáállásról szabad asszociáció útján (azaz, nem közvetlenül a tárgyhoz kapcsolódóan) jutott eszembe az alábbi tanmese, amit szintén vasárnapi humorbonbonként osztok meg itt a nagyérdeművel:
"Egyszer 1 kismadár a prérin, kiesett a fészekből.
Qrva hideg volt, a kismadár egyedül volt nagyon fázott, és elkezdett kiabálni : csip-csip csip-csíííp
A Hangja elhalkult átfagyott a kismadár, már el is gémberedett. Arra jött 1 tehén.....
És nagyadag forró lepénnyel, letraktálta a kismadarat.
A melegtől a kismadár feléledt, és ismét elkezdett kiabálni : csip-csip csip-csííííp csííííííp........
A kiabálást meghallotta 1 prérifarkas.
Odament, kihúzta a kismadarat a tehénlepényből, megtörölgette, és hammm megette !
Mi ebből a tanulság ???
- Nem biztos, hogy rosszat akar Neked az, aki szarik rád.
- Nem biztos, hogy jót akar Neked az, aki kihúz a szarból.
- Végül végső tanulság : aki nyakig ül a szarban, az ne kiabáljon !"
Forrás: http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &t=9111402
.
Nem hiszem, hogy Önön kívül bárkinek is a katonai beavatkozás, vagy egyéb hivatalos fellépés jutott volna az eszébe. Véleményem szerint bajnokpityu arra gondolhatott, hogy egy cég -ha már a hamisítás ellen nem tehet semmit-, úgy is védekezhet, hogy megfelelő információkkal látja el a viszonteladóit, illetve honlapján a vásárlóit is, hogy vigyázat, ezt, meg ezt a típusú kábelünket hamisítják, és közzétehetik, hogy miről lehet felismerni a hamisítványokat, ill. az eredeti kábeleket. Ettől még a kábelt vígan hamisíthatják, de az alábbi szomorú esetek száma talán csökkenhet.
Nem tudom, hogy bajnokpityu mire gondolt, mivel én sajnos nem vagyok gondolatolvasó (Ellenben mindig irigyeltem azokat, akik rendelkeznek ilyen képességgel.), csak azt tudom, hogy mit írt:
nem értem, az AQ hogyhogy engedi a kinai eladásokat?
Azaz, nem arról írt, hogy az AQ miért nem látja el "megfelelő információkkal" a viszonteladókat, stb.hanem konkrétan arról, hogy hogyan "engedi a kínai eladásokat", mintha erre bármiféle befolyása is lenne.
Tehát, én a magam részéről a továbbiakban is maradok a tényeknél, azaz a leírt dolgoknál, és nem próbálkozom mások gondolataiban való olvasással.
.
azért nehogymár az AQ ne tudjon semmit tenni ellene..
siltechből legalább más tipusszámot irnak rá. olyat, amit a siltech soha nem is gyártott. (oké nem mindig)
siltech ráadásul sorszámot rak a modern kábeleire.
Mégis, mit tudnának ellene tenni? Brit segítséggel bombázni kezdik Kínát, mint Irakot az amerikaiak, vagy mit?
Siltechből legalább annyi hamis van a Siltech által is használt típusszámmal, mint a Siltech által nem használttal, sőt, sokkal több.
A sorozatszám hamisítása mióta jelent gondot? És azzal, hogy a Siltech sorozatszámot rakott kábeleire, sikerült megakadályoznia a kábelei hamisítását? Ugye, hogy nem.
A svájci óraipar, vagy ezen belül csak egyetlen, igaz, a legnagyobb cég, a Swatch Group sokkal nagyobb tőkével, befolyással rendelkezik, mint a HI-Fi kábelgyártók együtt, hogy olyan nagy sportszermárkákról, mint pl. a Nike, vagy az Adidas már ne is beszéljünk. És ők sem képesek semmit tenni a hamisítás ellen. Ugye, akkor még naivitásnak is túlzás azt képzelni, hogy az AQ ez ellen hathatósan fel tud lépni?
.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6282
Persze ez igaz.Nem is arra gondoltam, hogy a kettő ugyanaz.
A csak kereskedőtől csak számlára felvetéssel kapcsolatban jutott eszembe a dolog.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Azért azt se felejtsük el, hogy ebben az országban a kereskedők is szeretnek számla nélkül eladni./quote]Azért ez szerintem nem ugyanaz, mint amikor valaki Hong Kongból "AQ" kábelt vesz ócóér, eredeti doboz nélkül egy zacsiban. Valamikor úgy tízegynéhány éve magam is vettem az akkor még igen előszeretettel hamisított Cardas kábelek közül egy Neutral Reference fake darabot az eBayen, gyanús volt, miután megkaptam, a publikált kép mást mutatott. Csárdásék megerősítették, hogy hamis, eladó visszavette, ennyi.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6282
Gondolom, az AQ-nél ugyanúgy közzéteszik, a hivatalos forgalmazók, ill. viszonteladók listáját, mint minden normális helyen, ahol a hamisítás lehetősége fennáll. Amennyiben így van, akkor a vásárló az, aki tud "tenni ellene" azzal, hogy tőlük vásárol. Használt áru esetén pedig a számla lehet bizonyítéka annak, hogy a megfelelő helyről származik az áru. Nincs számla, nincs bizonyíték, nem kell vásárolni - ezzel visszaszorítva a fekete kereskedelmet - vagy elfogadni a tévedés (hamis áru) lehetőségét, kockázatát.
Azért azt se felejtsük el, hogy ebben az országban a kereskedők is szeretnek számla nélkül eladni.Vásároltam én már hivatalos itthoni forgalmazótól vadiúj hangsugárzót akciós áron, és amikor rákérdeztem, hogy a garlevél mellé számlát is kapok-e, akkor a válasz az volt, hogy persze, csak akkor még az akciós árra rárakódik pluszban az áfa.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
Gondolom, az AQ-nél ugyanúgy közzéteszik, a hivatalos forgalmazók, ill. viszonteladók listáját, mint minden normális helyen, ahol a hamisítás lehetősége fennáll. Amennyiben így van, akkor a vásárló az, aki tud "tenni ellene" azzal, hogy tőlük vásárol. Használt áru esetén pedig a számla lehet bizonyítéka annak, hogy a megfelelő helyről származik az áru. Nincs számla, nincs bizonyíték, nem kell vásárolni - ezzel visszaszorítva a fekete kereskedelmet - vagy elfogadni a tévedés (hamis áru) lehetőségét, kockázatát.
Újratervezés
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Gondolom, ezt a kérdést valami vasárnapi "humorbonbonnak" szánta.
.
siltechből legalább más tipusszámot irnak rá. olyat, amit a siltech soha nem is gyártott. (oké nem mindig)
siltech ráadásul sorszámot rak a modern kábeleire.
.
Ez jó Amúgy érdekes kérdés, hogy ezek a hamis kábelek képviselnek valamiféle hifi-értéket, vagy tényleg a legbutább módon a 300ft/méteres kábelt húzzák új köpenybe és feliratozzák?
nem értem, az AQ hogyhogy engedi a kinai eladásokat?
.
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
azt nem vágom, hogy hogyhogy nem hallották a difit? pláne a senior tagok, akik eladták. Tény, hogy nem volt az AQ mindig ilyen jó, mint némelyik mai széria, de kiváncsi lennék egy eredeti és hamis sky hangjára. Nincs vkinek XLRből 1-1 párja? másik meg, nem értem, az AQ hogyhogy engedi a kinai eladásokat?
Üdv. Ez nekünk / vásárlóknak/ jó példa arra, hogy ha egyszer elborul az agyunk, hogyan vegyünk olyan kábelt amit kinézetre nem ismerünk fel. Valóban nehéz itéletet hozni. "Isten megteremté a világot, minden más Kinai".
...avagy, még a "Freedom for Tibet" feliratú pólókat is Kínában gyártják.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl ... 1353271254
http://www.stereo.net.au/forums/index.p ... rt-review/
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
... "Isten megteremté a világot, minden más Kinai".
Üdv. Ez nekünk / vásárlóknak/ jó példa arra, hogy ha egyszer elborul az agyunk, hogyan vegyünk olyan kábelt amit kinézetre nem ismerünk fel. Valóban nehéz itéletet hozni. "Isten megteremté a világot, minden más Kinai".
Nekem nem csak ez, hanem az egész ügy nagyon fura, mind két részről.
.
Egyetértek.
Mostantól inkább csak a háttérből figyelem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Ettől eltekintve pár hónap múlva reklamálni több, mint fura.
Nekem nem csak ez, hanem az egész ügy nagyon fura, mind két részről.
.
Ilyenre nem emlékszem, hogy olvastam volna valaha Bélától! Minden tiszteletem, hogy egy fórumtulajdonos ennyire foglalkozik a fórumozókkal!
Az üzenőbe beírtak alapján mások véleménye is az volt, hogy töröljem a reget.
A lényeg, hogy most itt nyílt helyen megbeszélhetik.
Webáruház:
lett egy kisidom egy kis energiam hogy ide tevedjek. nem sok kedvem volt hozza, mert nem keves ideje ide jarok es nem volt sose egy rossz uzletem se. kicsit ki vagyok az egeszen borulva.
jj-nek eladtam egy kabelt amirol ugy tudtam eredeti sky. jo par baratomnal jart velem, jo par kabel jart nalam es mindig a sky maradt. megbizhato forrasbol vettem. nem mertem maskeppen en se. egy szerelo baratom ajnalotta, hogy ismeri a kabelt es az eladot is. ezert meg mertem venni. utana nem jart nalam mas audioquest kabel. eladtam jj-nek. baratnom vitte jj baratjanak aki postazta neki.
nalam penzvisszafizetesi garancia van, ha valakinek nem tetszik amit vett tolem. nem ertem, hogy miert nem jott vissza a kabel egybol, ha nem tetszett szo nelkul visszaadtam volna az arat.
nagyjabol tudjatok mi tortent, kiment egy kabel hollandiaba es visszajott magyarorszagra hozzam egy kabel. amit mikor megneztem megallapitottam, hogy nem az enyem volt. a dbs csati stimmelt. viszont tudtam ket apro hibarol amit direkt nem mondtam a vevonek elore.
a lamellai az rca-nak meg voltak kopva belul anyagaban es volt egy karc az egyik dugon amit magam okoztam. a dbs kabel is erdekes volt semmi hartyara nem emlekeztem rajta a dugo korul es ossze vissza volt mar csavargatva ez pedig egyenes volt mint az uj.
ezert nem adtam vissza az arat. 3-4 honap utan!!!
sokat tanultam az esetbol. nem igy kellett volna eladnom ezt a kabelt. tobbet aq kabelem nem lesz az eletben! nem postazok!
a kacsa audio-t pedig kernem nem befeketiteni. vegig megprobaltak segiteni mert ismernek. szerintem nem sok embernek tennek ezt meg. nalam akkor borult ki a bili mikor meghallottam, hogy fel akarja oket is jelenteni a vevom es hogy szovetkeztek velem meg hasonloak. Csak segiteni akartak!!!
Örülök, hogy végre ezt az oldalt is meghallgathattam!
A nicknevet visszaállítozttam.
A többit utólag nem lehetséges.
Most utólag elolvasva, már nem tudnék igazságot tenni.
Elnézést kérek, amiért töröltem a regisztrációdat, de akkor úgy tűnt, hogy ezt kell tennem.
Ilyenre nem emlékszem, hogy olvastam volna valaha Bélától! Minden tiszteletem, hogy egy fórumtulajdonos ennyire foglalkozik a fórumozókkal!
lett egy kisidom egy kis energiam hogy ide tevedjek.
A nicknevet visszaállítozttam.
A többit utólag nem lehetséges.
Most utólag elolvasva, már nem tudnék igazságot tenni.
Elnézést kérek, amiért töröltem a regisztrációdat, de akkor úgy tűnt, hogy ezt kell tennem.
Webáruház: