Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!
Az AVX-en árusító eladók.Őket senkinek sem ajánlom!
Elnézést de lehet nem vehető ki a szövegből, ezért leírom a kábel a birtokomban van, amiről készültek képek az eladás előtt után és a bevizsgálás után is. A kábelek meghazudtoló módon egyeznek egymással.
Tisztában vagyok hogy ez a fórum nem egy bíróság én csak felhívtam valamire a figyelmet, ami fontos, hogy kábelokat hirdetnek emberek eredetiként a fórumon.
Mondjuk az AudioQuest is megéri a pénzét. Semmi joga roncsolni más magántulajdonát. Állapítsa meg, hogy hamis vagy nem, de ne roncsolja. A bevizsgálásért kérjen pénzt, ha ingyen már ezt nem akarja megtenni. (kb. ez olyan, mintha a műszaki vizsgán kiderül, hogy fékhibás a kocsi és bezúzzák, mert a közúti forgalomra veszélyes)
Mi van, ha tévedett?
Mindkét felet meg lehet érteni. A vevő kifizetett 180000 Ft-ot és most se pénz, se kábel. De mielőtt elküldte a kábelt vizsgálatra, tisztában kellett volna lennie a vizsgálat következményeivel. Az eladó felajánlotta, hogy visszaadja a pénzt, ha visszakapja az általa eladott kábelt az eladáskori állapotában.
De most nincs kábel. Valahol érthető, hogy ő csak akkor fizeti vissza a kábel árát, ha visszakapja a kábelét.
Véleményem szerint a vevő többször is körültekintés nélkül és meggondolatlanul cselekedett:
1. nem bizonyosodott meg a vételár kifizetése előtt arról, hogy a kábel eredeti vagy nem, pedig köztudottan rengeteg AQ hamisítvány van a piacon.
2. nem nézett utána az AQ bevizsgálási eljárásának és annak következményeinek.
Szerintem örök tanulságul le kell nyelnie a békát meggondolatlan cselekedetei miatt.
Legyen ez tanulság minden vevő számára, hogy előbb gondolkodjon, mielőtt cselekszik.
Csak biztos forrásból és reális áron vásároljon.
Ha valamit a piaci ár alatt kínálnak jóval, az alapból gyanús.
Mielőtt összeesküvés elméletet kergetne pár fórumtárs és csak kigondolva valamit tényként közölne, emiatt alapból tisztázni szeretnék valamit. Lehet nem lett figyelmesen elolvasva a szöveg vagy talán nem írtam le kristálytisztán a dolgot, ezért próbálom korrigálni a szöveget.
Remélem nem gondolja senki, hogy az Audiouest európai székhelyén nem tudják megállapítani, hogy a kábel eredeti e vagy sem. Ott ahol e kábeleket is készítik, javítják stb. Hasonló példa: ha az itthoni Linn DS készülékemről olyan érzésem támad hogy hamisítvány és elküldöm a Linn-hez, akkor lehet, hogy tévedni fognak.
Az Audioquest bevizsgálásával tisztában voltam és mivel hétalvó kolléga szerint a kábel eredeti, ezért nem volt félnivalója egyik félnek sem. Ha a kábel eredeti, akkor mindenki örül, de ha NEM, akkor sem lett volna semmi probléma, mivel a kedves fórumtársunk visszavette volna DARABOKBAN is, ami benne van az emailjeinkben. Ő is ahonnét vette visszakövetelte volna a pénzét. Ez sajnos nem történt meg mivel ő úgy gondolja, hogy az AudioQuest kicserélte az ő kábelét és egy másikra és ezt küldték el hozzám. Remélem így már érthető, de abban egyetértek, hogy naiv voltam és a jövőben csak akkor vennék használt kábelt Magyarországon, ha előtte be tudom vizsgáltatni.
Az emberben ilyen érzések keverednek:
Bárki úgy határoz, hogy az Igazság és Tudás ítészeként útra kél, biztos
lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő
viharában
Mondjuk az AudioQuest is megéri a pénzét. Semmi joga roncsolni más magántulajdonát. Állapítsa meg, hogy hamis vagy nem, de ne roncsolja. A bevizsgálásért kérjen pénzt, ha ingyen már ezt nem akarja megtenni. (kb. ez olyan, mintha a műszaki vizsgán kiderül, hogy fékhibás a kocsi és bezúzzák, mert a közúti forgalomra veszélyes)
Mi van, ha tévedett?
Mindkét felet meg lehet érteni. A vevő kifizetett 180000 Ft-ot és most se pénz, se kábel. De mielőtt elküldte a kábelt vizsgálatra, tisztában kellett volna lennie a vizsgálat következményeivel. Az eladó felajánlotta, hogy visszaadja a pénzt, ha visszakapja az általa eladott kábelt az eladáskori állapotában.
De most nincs kábel. Valahol érthető, hogy ő csak akkor fizeti vissza a kábel árát, ha visszakapja a kábelét.
Véleményem szerint a vevő többször is körültekintés nélkül és meggondolatlanul cselekedett:
1. nem bizonyosodott meg a vételár kifizetése előtt arról, hogy a kábel eredeti vagy nem, pedig köztudottan rengeteg AQ hamisítvány van a piacon.
Szerintem örök tanulságul le kell nyelnie a békát meggondolatlan cselekedetei miatt.
Legyen ez tanulság minden vevő számára, hogy előbb gondolkodjon, mielőtt cselekszik.
Tisztelt HG!
Pont hasonló sorokat akartam írni, minden szavaddal egyetértek!
Nehéz lesz egyértelmű "bűnöst" találni...
Lyngdorf - AP Avanti I.
-
Vendég
Én csak a gyártó által lefektetett szabályokat linkeltem be és nyilván a beküldő fél tisztában volt ezzel. Aztán jön a sok "ha"...
Mi van, ha tévedett?
HA ezt tudta, és vállalta, akkor gondolom azt is tudhatta, hogy ezt meg az eladó nem fogja visszafogadni tőle, és nem fogja visszaadni a pénzt, nem? Ugyanis az eladó nem egy csonkított kábelt adott el (még ha nem is eredeti).
Sok a "ha" a témában; Ha beleegyezett a vizsgálatba az eladó, ha tudta hogy ez mivel jár. Ha ugyan az a kábel ment a vizsgálatra, ha ugyanaz a kábel szerepelt a vita folytatásában.
Az egyik fél álláspontja eddig érthető és világos...
Én csak a gyártó által lefektetett szabályokat linkeltem be és nyilván a beküldő fél tisztában volt ezzel. Aztán jön a sok "ha"...
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HA ezt tudta, és vállalta, akkor gondolom azt is tudhatta, hogy ezt meg az eladó nem fogja visszafogadni tőle, és nem fogja visszaadni a pénzt, nem? Ugyanis az eladó nem egy csonkított kábelt adott el (még ha nem is eredeti).
Van, le van írva feketén - fehéren : http://www.audioquest.com/beware-of-cou ... n-process/ valószínűleg a fórumtárs ezt vállalta.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Szvsz, ehhez nincs joguk. A kábel a Te tulajdonod! Ez olyan mintha a kamu Nike-t levetetnék veled a cipőboltban és szétszabdalnák, majd visszaadnák egy kis zacskóban.....Szaladj!
Nekik csak ahhoz van joguk h továbbítsák a rendőrségnek. Én nekik is címeznék egy ügyvédi felszólítást.
Van, le van írva feketén - fehéren : http://www.audioquest.com/beware-of-cou ... n-process/ valószínűleg a fórumtárs ezt vállalta.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Ki tudja...
Én nem pályázok rá, s kicsit rá akartam világítani hogy a 180.000 sem volt annyira akciós ár..
Üdv.
Imi
Mind a kettő tétel licites, nem ennyi az ára.
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Ööö ezen nem értem miért nevetsz fekve...
Miért ne lenne olyan aki kiad ennyit egy kábelért, ha a többi komponens minősége azt megkívánja.
Én 1994-ben vettem az MC Silver kábelemet. 2000 DM volt a pár.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Az AudioQuest úgy vizsgálja be a kábelt, hogy ha nem eredeti, akkor megsemmisítik. Ez azt jelenti, mint utólag kiderült, hogy a csatlakozókat összenyomják a kábelt kettévágják, magyarul felhasználásra alkalmatlanná teszik. Erről is készítettem természetesen képeket.
Szvsz, ehhez nincs joguk. A kábel a Te tulajdonod! Ez olyan mintha a kamu Nike-t levetetnék veled a cipőboltban és szétszabdalnák, majd visszaadnák egy kis zacskóban.....Szaladj!
Nekik csak ahhoz van joguk h továbbítsák a rendőrségnek. Én nekik is címeznék egy ügyvédi felszólítást.
Hi wazze, valaki vesz 180 ezer HUF ért 1m IC kábelt ? Nem semmi !
Ööö ezen nem értem miért nevetsz fekve...
Miért ne lenne olyan aki kiad ennyit egy kábelért, ha a többi komponens minősége azt megkívánja.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
És tuti eredeti?
.
Ki tudja...
Én nem pályázok rá, s kicsit rá akartam világítani hogy a 180.000 sem volt annyira akciós ár..
Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
Nekem van ettől jóval drágább is. Kb 300000 Ft lenne most.
Ez sem két fillér: Van den Hul Platinum 1m Audio interconnect kábel szerelvehttp://www.procinema.hu/termek/audio-interconn ... latinum-1m
Webáruház:
-
Vendég
Érdekes:
http://www.ebay.com/itm/Audioquest-Sky- ... 4adc7b5b1b
Még 180.000 Ft sincs...
Üdv.
Imi
És tuti eredeti?
.
Érdekes:
Magyarországról:
http://www.ebay.com/itm/Audioquest-Sky- ... 4adc7b5b1b
Franciaországból:
http://www.ebay.com/itm/interconnect-ca ... 3a979d2a6e
Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Először is köszönöm a segítséget az avx-nek ill. atc-nek.
Nem kívánok vitába szállni senkivel, én csak a tényeket írnám le, amit a rendőrségi feljelentésben is megfogalmaztam. Többi fórumtársunk miatt is kényszerültem ilyen lépésre, hogy ha valaki ilyen dolgot tesz, akkor legalább más valaki ne járjon a cipőmben. Ez a fórum szabályzatában is benne van, amiért kitiltás jár. Felhívom egyben minden kedves fórumtárs figyelmét arra, hogy körültekintőbben járjon el kábelek,ill. egyéb más termékek vásárlásakor. A kábelek esetleges bevizsgáltatása a forgalmazónál sokmindent megoldhat, de nem minden forgalmazó tudja 100%-osan megállapítani, hogy a kábel eredeti e vagy sem. Volt e regisztrálva, hol lett véve, számla jár hozzá, esetleg lopott e ezek mind fontos kérdések, amiket a vásárlás előtt jobb tisztázni. Egy senki nem tud róla kábelről bárki mondhat bármit, senki nem tud bizonyítani semmit. Egy tökéletes vásárlás szerintem úgy zajlik le, hogy a termékről alapban van számla amin természetesen rajta áll a gyártói szám , esetleg van rá garancia, állapota a hirdetésben megadott. Ez nálunk 90%-ban nem valósul meg, mivel semmihez nem adnak számlát. Egy fél éves Siltech kábelhez sem és egy fél éves Mcintosh erősítőhöz sem tisztelet a kivételnek mint pl. az ATC , ahol vásárlásaim során mindig kaptam számlát és senki nem akart Áfa-t csalni. Természetesen ha tudom kitől veszem a fórumon pl. atc vagy vip tag, akkor nem valószínű, hogy valami is rosszul sül el. Ez egy nagyon jó dolog ezen a fórumon, amit én személy szerint csak ajánlani tudok.
A story röviden:
Június elején vettem itt a fórumon egy AudioQuest Sky 1m-es RCA kábelt Hétalvó fórumtárstól alias Nagy Imrétől 180000Ft-ért. Ez szerintem jó ár ezért a használt kábelért, mivel a magyarországi hivatalos listaára 656310Ft jelenleg. Az avx.hu oldalon jó árnak számít a 180eFt, mivel 250eFt körül is keltek el már ilyen kábelek igaz korábban. A kábel Budapesten személyesen lett átvéve 180eFt ellenében. Kézhezvételt követően feltűnt, hogy a kábel fekete dobozáról hiányzik az AudioQuest felirat, ami a vásárlás előtti kért képen is látszik, de sajnos győzött a naivitásom. Ez nyugtalanságot keltett bennem utólag, mivel nem járt hozzá számla és semmilyen eredetiséget bizonyító okirat. Korábban már volt hasonló AudioQuest kábelem egy AudioQuest Niagara 1m-es RCA, amin volt ilyen felirat és hangzásra is sokkal jobbnak tűnt. Hozzátenném, hogy az AudioQuest Sky kábel egy magasabb szintet képvisel az AudioQuest kábelek között. Nagy Imre megnyugtatott, hogy a kábel eredeti, de én jobbnak láttam bevizsgáltatni az AudioQuest európai központjában, ahol készítik is ezeket a kábeleket, amivel ő is egyetértett. Sajnálatos módon kiderült, hogy a kábel nem eredeti. Ezt megírtam azonnal Nagy Imrének, akitől e probléma megoldását vártam, hogy visszakapom a pénzemet. ( Elnézést kérek mindenkitől ha ez ilyen sok időt vett igénybe, de külföldön jelen esetben az AudioQuest-nél nem nagyon dolgoznak nyáron július és augusztus hónapokban. ) Ez Nagy Imre részéről csak akkor lenne lehetséges, ha a kábelt visszajuttatom hozzá, ezért felvettem az AudioQuest európai központjával a kapcsolatot és visszakértem a kábelt, mivel kellett volna Nagy Imrének, hogy visszakapjam a pénzemet ill. a későbbiekben mint kiderült egy feljentéshez kellett hozzácsatolnom. Az AudioQuest úgy vizsgálja be a kábelt, hogy ha nem eredeti, akkor megsemmisítik. Ez azt jelenti, mint utólag kiderült, hogy a csatlakozókat összenyomják a kábelt kettévágják, magyarul felhasználásra alkalmatlanná teszik. Erről is készítettem természetesen képeket. A kábelt elküldtem barátomnak, aki a Kácsa-Audio-ban találkozott Nagy Imrével a kábel átvétele- ill. a pénz 180eFt átadása miatt. Nem jött létre a csere, mivel Nagy Imre állítása szerint ez nem az ő hamis kábele, ezért én sem kaptam vissza a pénzemet és egy rendőrségi feljelentést kényszerülök tenni.
Az avx fórumot olvasva egy kedves fórumtársnak köszönhetően tudomásomra jutott, hogy Nagy Imre vásárolt korábban egy hamis sky kábelt, amit bevizsgáltatott a Kácsa-Audio-ban. Erről a Kácsa-Audio-val történt beszélgetésem során megerősítést kaptam. zXXXXXX fórumtárssal történt levelezésem is megerősített ebben, hogy Nagy Imrének volt a tulajdonában hamis Sky kábel. A kezemben van az AudioQuest hivatalos levele azzal kapcsolatban, hogy a Nagy Imrétől vett kábelem, amit nekik elküldtem hozzájuk bevizsgáltatni az hamis nem eredeti és reményüket fejezik ki, hogy visszaadja a 180eFt-ot, amit a kábelért kifizettem. Természetesen a hamis AudioQuest kábel is a rendelkezésemre áll, amit bizonyítékként a rendőrség felhasználhat.
Szerintem ez elég egyértelmű, hogy valaki tudatosan átverve másikat haszonra akar szert tenni. Hétalvó kolléga állítása miszerint az AudioQuest európai központja a kábel bevizsgálása során rossz kábelt vizsgált be ill. a kábelt megsemmisítették és egy másikat küldtek el, nem nagyon állja meg a helyét, személy szerint nevetséges kifogás annak tudatában meg főképp, hogy az Ő tulajdonában már volt hamisított AudioQuest Sky kábel. Kérem egyben a kedves fórumtársak segítségét, hogy ha valaki esetleg tud róla, hogy hétalvó kollégát valaki átvágta egy hamisított Sky kábellel kérem keressen meg privát üzenetben.
Felhívom a figyelmet, hogy ebben az ügyben sem nekem sem az AudioQuest-nek semmi érdeke, mivel nekünk ebből semmi hasznunk. Magam részéről még jelen esetben 180eFt-om bánja.... a többit meg majd az élet hozza.
Köszönöm a figyelmet és elnézést hogy ilyen dolgokat kell olvasgatnia a fórumtársaknak. Nem kívánok senkivel vitába szállni, hogy mit miért tettem, legkevésbé hétalvó kollégával és barátaival, mivel nem kaptam vissza a pénzemet és feljelentést kényszerülök tenni. Hétalvó kolléga amúgy is tudja az email címemet és ha visszaadja a pénzt eltekintek a feljelentéstől.
További szép estét jó zenét mindenkinek!!!
- Digitalkiller
- Újonc fórumos

- Értékelés: 7
Szia!
Vissza lehet még állítani az eredetire hasonlító állapotot? Mi égett le benne az áramkimaradástól? (mondjuk, ez így elég furcsán hangzik...ilyennel még nem találkoztam.)
Mennyibe kerülne a javítás, kb. mekkora kár ért?
Szia!
55k-ért hoztam el a cuccot, plusz az itthoni szaki kért egy tízest a javításért, bár hozzáteszem minimális a változás!
Az eladó szerint adjam tovább... Én ezt csak a hibái publikálása után tudom megtenni, majd holnap csinálok képeket, meghirdetem, amennyiért elmegy...
A hangsugárzó, érintetlen, a doboz alján egy 8mm-es lyuk van, szerintem ide van csavarozva valami tekercs???
Akinek van ideje, kedve, jobban ért ezekhez az biztosan még életet tud belé lehelni, én a bukót elkönyvelem egy életre!
Ha valakit érdekel keressen!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6467
A konkrét portékától eltekintve, érdekes volt végigolvasni mind a két oldalnyi hozzászólást, majd most, az adás-vétel "eredményét". Köszi.
Nincs mit, jobb ha mindenki tisztán lát.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... seresznye/
A konkrét portékától eltekintve, érdekes volt végigolvasni mind a két oldalnyi hozzászólást, majd most, az adás-vétel "eredményét". Köszi.
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Sziasztok!
Fater205-től vettem egy Polk sub-ot, ami mint kiderült egy áramkimaradás során leégett!
A vásárláskor ezt elfelejtette említeni! Kókány módon tákolva! Ezt már szerelő állapította meg!
Vissza szeretném csinálni az üzletet, de a telefont nem veszi fel, sms-re, mail-re nem válaszol!
Kerülendő!
Szia!
Vissza lehet még állítani az eredetire hasonlító állapotot? Mi égett le benne az áramkimaradástól? (mondjuk, ez így elég furcsán hangzik...ilyennel még nem találkoztam.)
Mennyibe kerülne a javítás, kb. mekkora kár ért?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6467
Sziasztok!
Fater205-től vettem egy Polk sub-ot, ami mint kiderült egy áramkimaradás során leégett!
A vásárláskor ezt elfelejtette említeni! Kókány módon tákolva! Ezt már szerelő állapította meg!
Vissza szeretném csinálni az üzletet, de a telefont nem veszi fel, sms-re, mail-re nem válaszol!
Kerülendő!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... seresznye/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Digitalkiller
- Újonc fórumos

- Értékelés: 7
Sziasztok!
Kerülendő!
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Imádom azt, amikor valakivel megegyezel pénteken és jelzed, h mivel hétvége következik hétfőn tudsz utalni, ám közben vasárnap küld egy üzenetet, hogy átjött érte valaki előző este és elvitte (mii vaaan??????????????), reméli h nem haragszom. DE!
Igen, de fordítva is igaz. Megegyeztem az illetővel, hogy ha visszajön a nyaralásból, utalja a pénzt a készülékért. Ne adjam el addig, jegeljem, megvan rá a pénz. Mondom ok, szavatartó emberként így is tettem. Majd jött a határidő és ő hallgatott, levélre nem válaszolt. Később írt egy levelet, hogy bocsi, de talált másikat helyben. NA MIVANNNNNNNN!?????? Közben több "potenciális" vevőt elküldtem. "SZEKI" "fórumtársról" van szó.
Sajnos már nem először járok így. Tudjátok, az érem két oldala. Azóta megfogadtam, hogy aki hamarabb viszi, azé! (1-2 ismert fórumtárs kivétel )
Pedig szerintem is nevesíteni kellene, mert ha szóban megegyeztetek, akkor tiéd az áru, és ha ő mégis eladta, akkor ez tisztességtelen, megnemengedhető eladói magatartás. Mivel pedig erre a fórumra csak ÚRIEMBEREK járnak, ilyen magatartásnak itt nincs helye! Vagy tévedek?
Egyetértek.
Én soha sehová nem megyek el az árukért.
Kizárólag emailben, vagy telefonon egyeztetünk.
Párszor már én is jártam úgy, hogy eladták másnak, mert többet kínáltak érte, de sokat nem tehettem.
Ettől függetlenül bosszantó és nem nem tisztességes.
Webáruház: