Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
-
Vendég
Plazma
Üdvözlet mindenkinek!
Szeretném tudni, hogy mennyi a plazma tv-k élettartama. Mert valahmelyik fórumban azt olvastam, hogy 5 év alatt a felére csökken a fényerő. Bementem a Meda Marktba, ott azt mondták, hogy a legújabb plazma tv-k 50 000 üzemórát bírnak a gyártó prospektusa alapján. Mi a valóság??
Plazma
Sziasztok !
Ki tud véleményt mondani a következö Panasonic plazma tv-k árairól ?
TH-42-PHW6E 1.099.000
TH-42-PW5E 799.000
TH-42-PW6E 850.000
TH-50-PHW5E 1.850.000
TH-50-PHW6E 1.820.000
Vki szerint lehet ezekkel az árakkal vmit kezdeni ?
Ennyiért én is szívesen hozok neked. Nagyon drága... a TH-50-PHW6 1450 kHUF a Digital KO-nál. Egyébként ezek plazma monitorok, nem TVk.
Plazma
Sziasztok !
Ki tud véleményt mondani a következö Panasonic plazma tv-k árairól ?
TH-42-PHW6E 1.099.000
TH-42-PW5E 799.000
TH-42-PW6E 850.000
TH-50-PHW5E 1.850.000
TH-50-PHW6E 1.820.000
Vki szerint lehet ezekkel az árakkal vmit kezdeni ?
Plazma
2. Ha viszont ilyenkor is lehet vele beégési probléma, akkor mi van a 2.35:1 arányú DVD filmek lejátszásakor? Előbb utóbb probléma lesz a kép alján és tetején?
Sajna nincs plazmám, de a "régi" monitoros emlékekből kiindulva az is lehet gond, ha állandóan mondjuk 4:3-as módban, oldalt kikapcsolt pixelekkel nézed, ez a sáv sokkal "fiatalabb" marad, mint a többi. Egy szélesvásznú, teljes képernyőre kapcsolt film nézése közben, pl. egy ködös képen előbb utóbb ott fog virítani halványan az agyonhasznált 4:3-as terület, ami sokkal több időt működött. Érzésre a bekapcsolt, de sötétre állított sávok nem zavaróak. A világosszürke csík estefelé már kifejezetten zavar. De legalább működnek a pixelek és "egybesül" a kép. Ettől még a szuper csatornalogók/(12) megeszik az anyagot...
A 2.35:1-filmeken (16:9-es képernyőn) a fekete sáv a kép része, nem kikapcsolt, hanem sötét pixeltömeg.
Még annyi, hogy nem a kikapcsolt pixelek égnek be (vagy inkább használódnak), hanem az összes többi. A kikapcsolt pixel semmiféle vezérlést nem kap. A fekete is másodpercenként többszázszor felvillan, csak a lehető legminimálisabb kitöltési tényezővel.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
-
Vendég
Plazma
Nem teljesen értem ezt a plazma - beégés dolgot. Addig OK, hogy ha mondjuk folyamatosan ugyanaz a kép van rajta, akkor az gondot okozhat. Azonban nemrég vettem egy Panasonicot, és a leírás azt tanácsolja, hogy se 4:3 se 14:9 felbontásban ne legyen hosszútávon használva a beégés miatt, de:
1. Lehet állítani a menüjében, hogy az ilyenkor megjelenő oldalsó sávok milyenek legyenek: fehér, világos, sötét vagy Ki (hogy ez feketét jelent, vagy hogy azok a pixelek nem kapnak jelet??). Ha az utóbbit választom, akkor mi a fene tud beégni, hiszen gyakorlatilag nincs ott semmi
2. Ha viszont ilyenkor is lehet vele beégési probléma, akkor mi van a 2.35:1 arányú DVD filmek lejátszásakor? Előbb utóbb probléma lesz a kép alján és tetején?
Tud valaki segíteni?
Köszi
-
Vendég
Plazma
Szóljon valaki, ha már látott valahol (neten vagy élőben) valós HD felbontású (1280x720p v. 1920x1080i) plazmát 37 vagy 42 colosban!
Ha jól rémlik, nincs ilyen. HD felbontás csak nagyobb méretben kapható.
És nem is lesz? Úgy értem, hogy technikailag kivitelezhetetlen, vagy más oka van? Kicsi a TV-szoba, oda túl nagy lenne az 50 col.
-
Vendég
Plazma
Szóljon valaki, ha már látott valahol (neten vagy élőben) valós HD felbontású (1280x720p v. 1920x1080i) plazmát 37 vagy 42 colosban!
Ha jól rémlik, nincs ilyen. HD felbontás csak nagyobb méretben kapható.
-
Vendég
Plazma
Plazma
Megvettem a plazmát még tesztelgetem:PS-42S4S
Erre volt keret meg abba aa boltba ahova csereutalvány szól más 2 tuneres PIP-es DVI-os plazma nem volt.
Csak Valami Fujitsu -Siemens 500.000-ért
Meg a Pana vierája, da azon nem volt DVI meg csak 1 Tuner PIP.
A TV baráti áron volt 670.000 + adtak hozzá talpat 13000-ért.
És még jár hozzá egy mobil,amit el passzolok a családban 50.00-ért.
Nyitok is egy új fórumot a samsung plazmásoknak tapasztalatcsere céljából.
Plazma
504es pio volt az. Kontrasztban kb u.a. mint az 505os, es ugye most kontrasztrol beszeltunk. 505ost rovid ideig tudtam csak probalgatni, ezugyben nem lattam elorelepest. Szinarnyalatokban viszont igen.
Ezzel az 1900 szurke arnyalattal erdemes vigyazni, hiszen csak interpolalva fog az elojonni. DVD es HDTV is 256 szurket tud csak. Ettol fuggetlenul persze nem baj ha a megjelenito sokkal jobb, csak aztan oldja is meg hogy ez fel legyen interpolalva.
A bajom alapvetoen az, hogy a nagyon sok szinarnyalat es szurke megjelenites amit a pseckok igernek, szerintem nem ervenyes lineariasan a teljes tartomanyra. Az also arnyalati tartomany minden altalam latott plazman problemas volt eddig! Szerencsere fejlodes azert van....
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Plazma
AZ hogy a Pio kepe jobban tetszik az ok. Ezzel nem is fogok vitatkozni.
Tavasszal eleg sokat teszteltuk egymas mellett az akkori csucs 50es piot es panat, konkretan on/off kontraszt, es hazimozi felhasznalas szempontbol. Sotetben ossze nem lehettt hasonlitani annyival jobb volt a pana.
Az apriisi szamban benne is van a foto amin latni hogy kb 3x sotetebb a feketeje a Panasonicnak. Persze ez csak egy szempont a sok kozul. Egy csomo masban valoban a pio volt jobb a teszt alatt.
Mivel az en velemenyem szerint a magas on/off kontraszt a jo videokephez alapveto szukseglet, ezert irtam hogy ezek kozul erdemes valasztani.
A szinarnyalatok szamanak reklamozgatasat nem kommentalom inkabb. Eleg vicces amikor a 16 millo meg 1 milliard stb szinarnyalatu megjlelenitok a 30-40% alatti tartomanyban ugy ditherelnek mint az allat. Tisztelet a kivetelnek. Pl az uj 50es pio joval kevesbe ditherel mint az elozo generacios modell. Ebben tenyleg nagyon jo! (bar nem tudom hogy mit valtoztattak az elozo modellhez kepest)
Tavasszal mar kinn volt az 505-os Pio? Dramaian tud valtozni ket generacio kozott a kepminoseg (szerencsere altalaban a jobb iranyba ) Ami a szineket illeti, a megjelenitheto szurkearnyalatok szama talan meg fontosabb, mint az osszes szin. A 256 mar elso ranezesre is nagyon keves , a Pio 1920-at tud, a Pana is 1000 folott van. Konkretan az 5. es 4. generacios Pio plazmak kozott a szinek es a szurkearnyalatok szama eredmenyezte a legnagyobb javulast.
Plazma
Attol meg hogy a Panasonic odairja a specifikacioira hogy 3-4000 a kontraszt, nem jelenti azt, hogy sokkal jobb lenne a Pioneernel. Nincs szabvany arra, hogy ezeket az ertekeket milyen korulmenyek kozott merik, igy csak a szemedre hagyatkozhatsz. A Pana Real Black Drivejanak koszonheti joreszt a nagyobb kontrasztot, viszont nekem ennek ellenere - vagy eppen ezert - nagyon nem jon be a kepuk, sotet tonusu, rengeteg reszlet elveszik.
AZ hogy a Pio kepe jobban tetszik az ok. Ezzel nem is fogok vitatkozni.
Tavasszal eleg sokat teszteltuk egymas mellett az akkori csucs 50es piot es panat, konkretan on/off kontraszt, es hazimozi felhasznalas szempontbol. Sotetben ossze nem lehettt hasonlitani annyival jobb volt a pana.
Az apriisi szamban benne is van a foto amin latni hogy kb 3x sotetebb a feketeje a Panasonicnak. Persze ez csak egy szempont a sok kozul. Egy csomo masban valoban a pio volt jobb a teszt alatt.
Mivel az en velemenyem szerint a magas on/off kontraszt a jo videokephez alapveto szukseglet, ezert irtam hogy ezek kozul erdemes valasztani.
A szinarnyalatok szamanak reklamozgatasat nem kommentalom inkabb. Eleg vicces amikor a 16 millo meg 1 milliard stb szinarnyalatu megjlelenitok a 30-40% alatti tartomanyban ugy ditherelnek mint az allat. Tisztelet a kivetelnek. Pl az uj 50es pio joval kevesbe ditherel mint az elozo generacios modell. Ebben tenyleg nagyon jo! (bar nem tudom hogy mit valtoztattak az elozo modellhez kepest)
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Plazma
Samsunghoz legalább adnak hangfalat.Samsung PS-42P4AX jöhet még szóba, a pnelnek a paraméterei azonosak. 849K-ba kerül. + most még teelfon is jár hozzás 50-60K-s.
"16.77 millió színnel, 256 szintű szürke árnyalattal"
A Samsung itt bukott el.... ez nagyon harmatos
A pioneer mennyi színt tud?
Ha megveszem hozzá az állítható hangszórót akkot milyen hang lesz , hallotta mar vaalki?
Vagy inkabb vegyek pioneer hazimozit?
Plazma
Samsunghoz legalább adnak hangfalat.Samsung PS-42P4AX jöhet még szóba, a pnelnek a paraméterei azonosak. 849K-ba kerül. + most még teelfon is jár hozzás 50-60K-s.
"16.77 millió színnel, 256 szintű szürke árnyalattal"
A Samsung itt bukott el.... ez nagyon harmatos
Plazma
Pioneer-nak vagy a Samsungnak van jobb képe? Látta már valaki a versenytársakat egymás mellett vagy külön?
Ossze sem lehet hasonlitani. Messze nem a HDMI az egyetlen kulonbseg. Hetvegen is nezegettem TV-ket, es ismet csak azt tudom mondani, hogy SZVSZ egyedul a Pioneer gyart elfogadhato kepminosegu plazma TV-t. Meg az sem tokeletes persze...
Plazma
Tobb gyartonak is van mar plazmaja 3-4000:1 kontraszttal. En azokat nezegetnem..... Igaz toksotetben nem lehet mozizni egy plazmaval, mert kiviszi a szemedet, es ha vilagosban nezd akkor SOKKAL kevesbe latszik hogy az 1000:1 kontraszttal gyenge a fekete megjelenites. Szoval nem annyira gaz mint egy projektornal, de azert jo a magasabb kontraszt.
Attol meg hogy a Panasonic odairja a specifikacioira hogy 3-4000 a kontraszt, nem jelenti azt, hogy sokkal jobb lenne a Pioneernel. Nincs szabvany arra, hogy ezeket az ertekeket milyen korulmenyek kozott merik, igy csak a szemedre hagyatkozhatsz. A Pana Real Black Drivejanak koszonheti joreszt a nagyobb kontrasztot, viszont nekem ennek ellenere - vagy eppen ezert - nagyon nem jon be a kepuk, sotet tonusu, rengeteg reszlet elveszik.
Plazma
Tobb gyartonak is van mar plazmaja 3-4000:1 kontraszttal. En azokat nezegetnem..... Igaz toksotetben nem lehet mozizni egy plazmaval, mert kiviszi a szemedet, es ha vilagosban nezd akkor SOKKAL kevesbe latszik hogy az 1000:1 kontraszttal gyenge a fekete megjelenites. Szoval nem annyira gaz mint egy projektornal, de azert jo a magasabb kontraszt.
-
Vendég
Plazma
Meg ugye a Pioneer 1"-el (3 cm-el) nagyobb még ha ez sokat nem is számít.
Plazma
Pioneer plazmákat senki sem ismeri behatóbban? Hosszas kutatás és nézelôdés után egyedül ez maradt fenn a rostán.... A kontraszton kívül gyakorlatilag mindenben verik a többieket (+van HDMI bemenet). IMHO rengeteget számít a 7 milliárd szín és az 1920 szürkeárnyalat. Gyakorlatilag ez volt az egyetlen plazma amit eddig láttam, aminek nem volt sávos és pixeles a képe...
Küldhetnél némi infót a Pioneer plazmákról (linket) + tájékoztató árat.
42 vagy 50 "-osre értetted , amiket írtál?
Nekem csak 42-es re lenne lovém
A www.basys.hu-n megtalálod a hivatalos árlistát + némi információt. A legolcsobb 42-es naluk 1,090,000, az 50-es 1,790,000 HUF. Nyilván ennél 10-20 %-kal olcsóbban beszerezhetô Németországban.
Köszi az infót.
Háát elég borsos az áru kegy Duapl PIP-es 1290000 míg ugyanez samsungban 799000.
Megér enynit a dolog? (HDMI) vagy nem ?
Háát igen A pioneer tud valamit, most hogy már jobban megnéztem főleg az XDE változat a digitális tunerrel az nem semmi.
Egyébként most épp akció van rá Pioneer PDP-435XDE
Az FDE verzió felejtős mert nem lehet PC-t récsatlakoztatni.
a HDE jöhet még szóba , de +80K ért inkább XDE kéne.
De még hanfal szett + erősítő is kell , mai plusz lové.
A Samsunghoz legalább adnak hangfalat.Samsung PS-42P4AX jöhet még szóba, a pnelnek a paraméterei azonosak. 849K-ba kerül. + most még teelfon is jár hozzás 50-60K-s.
Tehát 849000 vs 1229000
Megér-e 380000 a HDMI és Media receiver (digitális tunerrel)?
vagy
Tehát 849000 vs 1149990
Megér-e 300K-t a HDMI.
Persze ezek naív lérdésnek tűnnek ,mert ugye még a Plazmák által nyújtott képről nem beszéltünk.
Pioneer-nak vagy a Samsungnak van jobb képe? Látta már valaki a versenytársakat egymás mellett vagy külön?
Válaszokat előre iskösöznöm.
Plazma
Pioneer plazmákat senki sem ismeri behatóbban? Hosszas kutatás és nézelôdés után egyedül ez maradt fenn a rostán.... A kontraszton kívül gyakorlatilag mindenben verik a többieket (+van HDMI bemenet). IMHO rengeteget számít a 7 milliárd szín és az 1920 szürkeárnyalat. Gyakorlatilag ez volt az egyetlen plazma amit eddig láttam, aminek nem volt sávos és pixeles a képe...
A www.basys.hu-n megtalálod a hivatalos árlistát + némi információt. A legolcsobb 42-es naluk 1,090,000, az 50-es 1,790,000 HUF. Nyilván ennél 10-20 %-kal olcsóbban beszerezhetô Németországban.
Köszi az infót.
Háát elég borsos az áru kegy Duapl PIP-es 1290000 míg ugyanez samsungban 799000.
Megér enynit a dolog? (HDMI) vagy nem ?
Plazma
Plazma
Plazma
Hát, csak annyit , hogy a plazma belül megoldja a dolgot. De az ilyen átalakítások mindig egy kis kompromisszummal járnak.A pió Eisa-díjas plazmája is 768x1024-es valós felbontású, de megjeleníti akár a 720x1280p-t, vagy a 1080x1920i-t is.
Biztos vagy Te abban, hogy HDMI-n tud fogadni 720p/HDCP-t a pioneeer? próbáltad már, vagy valaki próbálta már? eddig szinte mindegyik plazma elvérzett így... 1080i-vel illetve az 576p-vel nincs gond sehol, de a 720p az már más tészta.
Biztos vagyok benne, mert a maszek kereskedőnél műholdról HD adás szokott ált. menni a plazmán. Négy féle üzemmódja van a Pioneer plazmának: 576i, 576p, 720p, valamint 1080i. Ezeket "demonstrálta" nekem a kereskedő haverom, igaz azért, hogy tudom-e, mit jelentenek ezek a számok. Hát dióhéjba kifejtettem neki. Azt még nem írtam, hogy ennek az Eisa-díjas kijelzőnek különálló "médiareceiver-je" van, ide csatlakozik a HDMI zsinór.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Plazma
Hát, csak annyit , hogy a plazma belül megoldja a dolgot. De az ilyen átalakítások mindig egy kis kompromisszummal járnak.A pió Eisa-díjas plazmája is 768x1024-es valós felbontású, de megjeleníti akár a 720x1280p-t, vagy a 1080x1920i-t is.
Biztos vagy Te abban, hogy HDMI-n tud fogadni 720p/HDCP-t a pioneeer? próbáltad már, vagy valaki próbálta már? eddig szinte mindegyik plazma elvérzett így... 1080i-vel illetve az 576p-vel nincs gond sehol, de a 720p az már más tészta.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
(+van HDMI bemenet).
Még egy fontos kérdésem lenne:
Hogy lehet az, hogy az általam kinézett plazma 1024x512-es panelű és 1024x768 megjelenítésre képes: PS-42p4A
Hát, csak annyit , hogy a plazma belül megoldja a dolgot. De az ilyen átalakítások mindig egy kis kompromisszummal járnak.
A pió Eisa-díjas plazmája is 768x1024-es valós felbontású, de megjeleníti akár a 720x1280p-t, vagy a 1080x1920i-t is.
Azért kíváncsi lennék 1080x1920-as HD anyagra valódi, ekkora felbontást tudó kijelzőre, mármint a képminőségére. A samsungnak van ilyen LCD-je, az LG-nek meg plazmája.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.