Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 870

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

"GENESIS: TOGETHER AND APART 
Feature length documentary on one of the most successful bands in rock history. From its first beginnings as a band of songwriters in the late 1960s to its final incarnation as a rock giant in the 1990s – via full-blown theatrical progressive rock in the mid-1970s and the subtler jazzy pop of the early 1980s – Genesis could perplex and enrage the die-hards, whilst exciting and exhilarating the newer disciples. Made with the full co-operation of Genesis, the film reunites all original members of the band together – Tony Banks, Phil Collins, Peter Gabriel, Steve Hackett, Mike Rutherford – for the first time since 1975. The film recounts an extraordinary musical story, exploring the band’s songwriting as well as emotional highs and lows, alongside previously unseen archive material and rare performance footage across their entire career."

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7702

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA világa

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1171

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: 4you »

Feltetted a többezerszer elhangzott kérdést, ami minden kezdő hifista, elméleti "szakember" és gyakorló villanyszerelő vesszőparipája.
Az a véleményem, hogy nem a kérdéseket, hanem a tapasztalatokat célszerű gyarapítani. Gondolok itt arra, hogy forgalmazóktól kölcsönkérsz különböző minőségi kategóriába tartozó tápkábeleket és kialakítod a saját véleményedet a témával kapcsolatosan. (Persze még ebben az esetben is kizárólag a saját rendszeredről lehet véleményed, hiszen ahány ház annyi rendszer és villamos hálózat.)

Azt tapasztaltam, hogy bármilyen gyenge minőségű a falban a vezetékhalmaz az utolsó pár méter kiváló minőségű tápkábel minden esetben képes javítani a rendszer általános megszólalásán.
(Egyedi esetekben akár még többet is számíthat az utolsó méter tápkábel, mint az összekötő vagy a hangfalkábel együttesen.)
Nálam majdnem minden komponens akkuról üzemel és itt is szignifikáns a különbség a minőségi tápkábel javára.
A "Tesco gazdaságos" elosztó kb. annyira jó, mint minden ami Tesco gazdaságos!

Egyet értek veled,ez teljes mértékben így van.

Petix81: Azért mert mondjuk egy régi házban gyenge a vezeték,az nem azt jelenti,hogy nincs értelme foglalkozni a kábelezéssel,valahogyan úgy működik ez,mint egy régi autó,amiben már sok alkatrészt kellene cserélni,
és ahogy cserélgetjük a rossz alkatrészeket  jóra,úgy lesz az autónk  állapota is jobb, fokról fokra,szépen lépcsőzetesen,nekem ez a tapasztalatom a kábelezés tekintetében is.

Ha ez OFF-nak számít,nyugodtan törölhető!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Köszönöm válaszodat Valhalla úr. Akkor fokoznám érdeklődésemet tovább a téma iránt. Tegyük fel kicserélem a tápkábelt meg az elosztót is persze azt is vastagabb tápkábellel. De mi a helyzet a falban lévő vezetékekkel. Nekem 1,5 réz mmfal megy a lakáselosztótól kötő dobozokon át az aljzatig. De nincs mindenki ilyen szerencsés esetben, lehet valaki régebbi házban lakik és valószinü hogy csak alu vezetékek fognak futni a házban. Érted mire célzok? A keresztmetszetek ugyanúgy kisebbek lesznek a konnektortól visszafelé a villanyóráig.Vagy én vagyok teljesen rossz nyomon. Elég csak a tescos hosszabítót kidobni a francba és eggyből kézenfogó változásom lesz hangminőségben és teljesitményben? Bocs ha egy kicsit szkeptikus voltam de tényleg érdekel a téma...
Feltetted a többezerszer elhangzott kérdést, ami minden kezdő hifista, elméleti "szakember" és gyakorló villanyszerelő vesszőparipája.
Az a véleményem, hogy nem a kérdéseket, hanem a tapasztalatokat célszerű gyarapítani. Gondolok itt arra, hogy forgalmazóktól kölcsönkérsz különböző minőségi kategóriába tartozó tápkábeleket és kialakítod a saját véleményedet a témával kapcsolatosan. (Persze még ebben az esetben is kizárólag a saját rendszeredről lehet véleményed, hiszen ahány ház annyi rendszer és villamos hálózat.)

Azt tapasztaltam, hogy bármilyen gyenge minőségű a falban a vezetékhalmaz az utolsó pár méter kiváló minőségű tápkábel minden esetben képes javítani a rendszer általános megszólalásán.
(Egyedi esetekben akár még többet is számíthat az utolsó méter tápkábel, mint az összekötő vagy a hangfalkábel együttesen.)
Nálam majdnem minden komponens akkuról üzemel és itt is szignifikáns a különbség a minőségi tápkábel javára.
A "Tesco gazdaságos" elosztó kb. annyira jó, mint minden ami Tesco gazdaságos!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

petix81
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: petix81 »

Köszönöm válaszodat Valhalla úr. Akkor fokoznám érdeklődésemet tovább a téma iránt. Tegyük fel kicserélem a tápkábelt meg az elosztót is persze azt is vastagabb tápkábellel. De mi a helyzet a falban lévő vezetékekkel. Nekem 1,5 réz mmfal megy a lakáselosztótól kötő dobozokon át az aljzatig. De nincs mindenki ilyen szerencsés esetben, lehet valaki régebbi házban lakik és valószinü hogy csak alu vezetékek fognak futni a házban. Érted mire célzok? A keresztmetszetek ugyanúgy kisebbek lesznek a konnektortól visszafelé a villanyóráig.Vagy én vagyok teljesen rossz nyomon. Elég csak a tescos hosszabítót kidobni a francba és eggyből kézenfogó változásom lesz hangminőségben és teljesitményben? Bocs ha egy kicsit szkeptikus voltam de tényleg érdekel a téma...
LG OLED 65CX / Panasonic DP-UB9000 / Zidoo UHD3000 / Apple TV 4K / Pioneer SC-LX701 / Revel Concerta 2 F35 / Revel Concerta 2 M16 center / Revel Concerta 2 M16 / REL HT/1508 Predator / PS5 / ZyXEL NAS542 / Kácsa-audio

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni tápkábel ügyben. Házimozi erősitőnél is érdemes kábelt cserélni? És ha igen akkor melyikbe érdemes beruházni egy 906-oshoz?

Szia!

Mi sem természetesebb, hogy érdemes Házimozi komponenseknél is a hálózati kábelekkel komolyabban foglalkozni.
Itt is ugyanúgy tetten érhető a lánc felbontásának tükrében a kábelezés minősége, mint Audiophile készülékek esetén.

A 906-hoz elegendő lehet egy belépő, esetleg középkategóriás tápkábel a kínálatomból. (CuIII és utódmodelljei, esetleg a CuAg széria belépő darabjai. Visszaszámoltban is fellelhetőek nálam elég gyakran.)
A legtöbb "gyártóval" ellentétben én nem vagyok meggyőződve arról, hogy csak és kizárólag az én kábele(i)mmel szólhat optimálisan egy audió lánc!
Nem vagyok a kábelfejlesztések mögé erőszakosan, marketing céllal bújtatott ideológia és egyetlen macskabajúsz fonási technika, konstrukció híve sem.
Amennyiben másként lenne, nem szólhatnának kiválóan az egyes gyártók homlokegyenest eltérő technikai megoldásai, anyaghasználata, azonos láncon hallgatva.

Üdv,
ValhallA

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

De ha én mindenképp Valhalla kábelt szeretnék? 
Akkor meg kell venni. Nem szabad hezitálni vagy az anyagiakon töprengeni mert mással nem leszel boldog.
És akkor mit ér az élet?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6591

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

De ha én mindenképp Valhalla kábelt szeretnék?
Azt nem írtad...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: sokekola »

De ha én mindenképp Valhalla kábelt szeretnék? Valaki csak tudja.... Ákos Mester?
Csak mert balgaságokat kérdezel. Ha olvasod a topikokat, akkor tudhatod, hogy mindegyik kábelt érdemes jobbra cserélni. Ha pedig mindenképp Valhalla kábelt szeretnél, akkor mi sem egyszerűbb, mint priviben felvenni a kapcsolatot a mesterrel, ahol ő javasolni fog a rendszeredhez és igényeidhez( és főleg a pénztárcádhoz ) illő kábeleket.

petix81
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ValhallA világa

Szia
Ezt a kérdést szerintem célszerűbb lenne itt feltenni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... z%C3%BCnk/

De ha én mindenképp Valhalla kábelt szeretnék? Valaki csak tudja.... Ákos Mester?
LG OLED 65CX / Panasonic DP-UB9000 / Zidoo UHD3000 / Apple TV 4K / Pioneer SC-LX701 / Revel Concerta 2 F35 / Revel Concerta 2 M16 center / Revel Concerta 2 M16 / REL HT/1508 Predator / PS5 / ZyXEL NAS542 / Kácsa-audio

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6591

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni tápkábel ügyben. Házimozi erősitőnél is érdemes kábelt cserélni? És ha igen akkor melyikbe érdemes beruházni egy 906-oshoz?
Szia
Ezt a kérdést szerintem célszerűbb lenne itt feltenni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... z%C3%BCnk/

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

petix81
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Steve Vai

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 293

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Szeretném megosztani a tapasztalatom.
Nemrég boldog tulajdonosa lettem utolsó
szériás AgPt VII mkII összekötö kábelnak.
Nordos red dawe kábelt váltott.

Rögtön ahogy megszolalt a zene hatalmas
tér lett a hangfalak mögött.A zene nem a
hangfalból szol hanem egy nagy térböl.
Nagyon komoly mélysége van a zenének.
Nagyon sok részlet van a zenékben amit
idáig nem lehetett hallani.
Ami meglepö volt az a mély hangok!
Nagyon egyenletes, de minta a hangfalam
frekvencia átvitele lentebről indulna!
A magas hangok nagyon selymesen, természetesen zenélnek.A gitáron nagyon fémhurok vannak.

Nagyon köszönöm Ákos ezt a jó kábelt:-)!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Eladó, beszámított Nordost Red Dawn RCA, 1m.
A kábel nem gyári szerelt, 25ezer Ft.

http://www.soundstage.com/todd09.htm

http://www.audioreview.com/cat/cables/s ... 84crx.aspx

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele                        LUKÁCS PETA - War & Peace (Hunnia Records)

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA világa

Június végén jelenik megy Steve Hackett Royal Albert Hall-ban rögzített koncertje, itt egy ízelítő az egyik kedvenc számommal a The Lamb Lies Down On Broadwy albumról. 

https://www.youtube.com/watch?v=wYS-O3eFmrU

Vendég

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az AURA V2 kábelekkel viszont olyannyira elégedett vagyok, hogy jelenleg még gondolati szinten sem fogalmazódott meg bennem a következő generáció.

Igyekszem a továbbiakban is előremutató fejlesztésekkel előrukkolni!

Az Aura V2-től már nem tudom, hogyan lehetne feljebb lépni és miben. Nálam mindent hoz, amit egy kábelnek hoznia kell.
És mindent a lehető legmagasabb szinten.
Csodás kábel.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Sziasztok!

Birtokomba került Ákos utolsó generációs AgPt-R VII hálózati kábele, amely erenként 14x0,5mm-es ezüst-platina ötvözetű vezetőkkel rendelkezik.

Kedves Ákos, köszönöm ezt a kiváló kábelt, sok erőt és kitartást kívánok további alkotó munkádhoz!

Üdv:Csaba    

Köszönöm Csaba!

Az AgPt(I-VII) sorozat darabjai kizárólag használtan elérhetőek, mivel az AURA sorozat magasabb minőségű ötvözetei nyugdíjazták ezeket a kábeleket...
(Képen az a bizonyos 14x0,5mm ezüst-platina vezető.)

Aki ismer az tudja, hogy nálam nincsenek heti rendszerességgel megjelenő világmegváltó újdonságok, csodatevés és hasztalan öntömjénzés.
Az AURA V2 kábelekkel viszont olyannyira elégedett vagyok, hogy jelenleg még gondolati szinten sem fogalmazódott meg bennem a következő generáció.

Igyekszem a továbbiakban is előremutató fejlesztésekkel előrukkolni!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Egyik kedvenc dobosommal, Borlai Gergővel élményszámba ment a közös "munka"!

Gergő

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: redbulova »

XLR kábelt szeretnék venni 4 méter hosszban, milyen lehetőségek vannak?

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA világa

A macska rugja meg, későn vettem észre, hogy már józsi is betette a linket a topicjába. Sebaj, inkább kétszer, mint egyszer se.

Ha már "szemetelek" ide , akkor legyen valami haszna is, ajánlanám a kedves topic olvasóknak Pat Metheny legújabb formációjának a Pat Metheny Unity Group 2014-es Kin c. albumát.

http://www.youtube.com/watch?v=Em92p6pk7gc

Illetve egy kis felvezető a májusi MÜPA koncerthez:

http://passzio.hu/modules.php?name=News ... &sid=30713

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA világa

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”