Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Valakinek van tapasztalata esetleg, a Pioneer N30, N50 hálózati lejátszó hangzásbeli összehasonlításával?
Elsősorban a digi (spdif) kijárata érdekelne dacra kötve... Az analóg része nemigen, azt megoldja az MSB-m.

Esetleg valaki hasonlította Human Audio Táblával, Tábla pikóval?
Elérheti? Megközelítheti esetleg azt a szintet?

Kicsit gondterhes már a Macbook áthelyezése az állványra, kábelezés, indítás, beállítás, ramdisk, amarra, külső 2,5 vincsi külső táppal beüzemel tortura... ca.15 perc

Ha olcsobb forrasbol akarsz jo jelet,az vagy az i2s,vagy az usb.

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Valakinek van tapasztalata esetleg, a Pioneer N30, N50 hálózati lejátszó hangzásbeli összehasonlításával?
Elsősorban a digi (spdif) kijárata érdekelne dacra kötve... Az analóg része nemigen, azt megoldja az MSB-m.

Kicsit gondterhes már a Macbook áthelyezése az állványra, kábelezés, indítás, beállítás, ramdisk, amarra, külső 2,5 vincsi külső táppal beüzemel tortura... ca.15 perc

Ezeknek a lejatszoknak az spdif kimenete botranyosan rossz!Ezert hasznalom en is a gondterhes megoldast.De megeri!!!!
A legmenobb cegek is preferaljak az usb kijaratot,mert jo!!!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3377
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Kényelmesen kezelhető, stabilan működő készülékek, ezen az árszinten kifejezetten kellemes hanggal. A lényegi különbség a kettő között, hogy az N-50 külső Dac-ként is használható. Egyszer teszteltem digit kimenetről őket, Antelope Audio Zodiac+ Dac-al, én az égvilágon semmi különbséget nem halottam.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Netgear, ha szereted a minimált erős hardverrel
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Köszönöm az eddigi segítséget, asszem kezdek lassan képbe kerülni, lehet, h tényleg nem olyan rossz dolog ez a hálózati lejátszó

Esetleg arra van ötlet, tapasztalat, ajánlás, hogy milyen NAS a legoptimálisabb egy ilyen cucc kiszolgálásához?

AA HG írta korábban:
"Ezeknek a gyári szervereknek rendkívül buta az UPnP szerver felületük (tök mindegy, melyik, QNAP, Synology egyforma mind), ezért is nem használunk ilyeneket és nem is ajánlunk senkinek, aki hálózati audio lejátszásban gondolkodik. Ha az ügyfél ragaszkodik hozzá, tegye. De aztán ne jajgasson, ha nem megy valami flottul. Ezeket a NAS-okat adattárolásra találták ki. Arra jók is.
UPnP media szervernek viszont rendkívül buták, nagy mennyiségú media file esetében rettenetesen lassúak. Még a pro változatok is"

Akkor ti mit használtok, ha nem titok? .

Gáborrékkal ellentétben én Synologyt szoktam ajánlani, én is azt használom. A beépített UPNP szerver is megteszi, de fel lehet rá telepíteni MinimServert, ami tudja a DSD streaminget, vagy akát a Twonkyt, ha valakinek az kellene. A belépőszintű modellek valóban nem sebességbajnokok, de azért boldogulnak a sreamingeléssel. Egy izmosabb dualcore Atom CPU-val felszerelt modell esetén pedig semmi gond a sebeséggel.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Köszönöm az eddigi segítséget, asszem kezdek lassan képbe kerülni, lehet, h tényleg nem olyan rossz dolog ez a hálózati lejátszó

Esetleg arra van ötlet, tapasztalat, ajánlás, hogy milyen NAS a legoptimálisabb egy ilyen cucc kiszolgálásához?

AA HG írta korábban:
"Ezeknek a gyári szervereknek rendkívül buta az UPnP szerver felületük (tök mindegy, melyik, QNAP, Synology egyforma mind), ezért is nem használunk ilyeneket és nem is ajánlunk senkinek, aki hálózati audio lejátszásban gondolkodik. Ha az ügyfél ragaszkodik hozzá, tegye. De aztán ne jajgasson, ha nem megy valami flottul. Ezeket a NAS-okat adattárolásra találták ki. Arra jók is.
UPnP media szervernek viszont rendkívül buták, nagy mennyiségú media file esetében rettenetesen lassúak. Még a pro változatok is"

Akkor ti mit használtok, ha nem titok? .

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Ok, köszönöm. Igyekszem tájékozódni a témában. Valójában DAC fronton szeretnék fejleszteni (DSD miatt), így jött képbe a médialejátszó, de még nem döntöttem el merre tovább..
Sajnos hálózati audió lejátszókon nincs digitális bemenet, így a CD-khez szükség lenne egy plusz DAC-ra, ami azért túlzás, amikor léteznek már szép számmal DSD képes készülékek amik képesek kiszolgálni több jelforrást is, cd-t, számítógépet.
Így amit nyernék egyik oldalon az egyszerű kezeléssel, azt elbuknám a másikon a plusz konverter igény miatt. Tehát egy highend dac egyelőre praktikus szempontok alapján jobb választásnak tűnik, nem beszélve a hangminőség  különbségről, de majd meglátom

Egy hálózati lejátszó kissé leegyszerűsítve egy DAC és egy audiolejátszásra optimalizált minicélszámítógép együttese. Ennek megfelelően többségükben rendelkezésre állnak egyéb digitális bemenetek is. Pl. a Pioneer N-50 is ilyen, szerintem a saját kategóriájában egészen jó kis hanggal megáldva.

A gyártók egyébként érdekes hibrid megoldásokkal jönnek elő ebben a műfajban. Vannak erősítővel kombinált lejátszók( pl. Linn Majik DSM, Electrocompainet ECI 6DS, Cambridge Audio Minx XI, Yamaha R-N500), CD lejátszóval kombinált lejátszó (Yamaha CD-N500), multimédia lejátszóval kombinált lejátszók(Oppo BDP-103, Oppo Bdp-105, Cambridge Audio Azur 752BD, Electrocompaniet ECM2), kompakt minihifi vagy retro táskarádió lejátszók( pl. Pioneer X-HM81, Linn Kiko,  Pioneer XW-Sma4, Revo Superconnect), és designer berendezési tárgyként is funkcionáló lejátszók( pl. Harman Kardon Aura, Martin Logan Crescendo).
Igazán van miből választani.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Megtalálni az optimális összeállítást nem egyszerű, nem kis munka. Sokak erre nem akarnak se időt, se energiát, se pénzt szánni. Vannak viszont olyanok, akik ebben a folyamatos útkeresésben lelik örömüket. De annak, aki "csupán" zenét szeretne hallgatni, bátran tudom ajánlani a minőségi hálózati lejátszókat. 
Teljesen egyetértek, az egyéni igények, személyes preferenciák határozzák meg a megfelelő összeállítást, a lehetőségek e tekintetben ma már meglehetősen széles skálán mozognak.
Nekem a cd-vel már nincs kedvem kütyüzni, inkább az általad is említett stabil, magas szintű szolgáltatást részesíteném előnyben(persze kizárólag, ha nem megy a hang rovására). Ha ezt egy hálózati lejátszó képes megfelelő hangminőség mellett produkálni, mindenképpen azoké a jövő. Ezért is olvastam át ezt a topikot. 

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Mindkét felvetés jogos, helyesen úgy kellett volna fogalmaznom, hogy az általam ismert lejátszókon nincs digi bemenet. Ezt a készüléket nem néztem idáig.
 Ennek többek között az az oka, hogy kételkedek tudná-e bármilyen digitális forrás a cd minőséget hozni. Még nem hallottam olyan számítógépes rendszert, ami lepipálta volna, persze ez nem zárja ki, hogy van ilyen. Van pl. csöves kimenetű cd pörgetőm is és nagy örömmel pakolom bele a korongokat alkalomadtán.
Amelyik hálózati lejátszó, mint pl. ez a Linn DSM, esetleg hozza a szintet, az egyszerűen nem éri meg (nekem).  Árban nincs partiban egy futómű+DAC kombóval. Ráadásúl ebben már pre is van, ami nekem felesleges. Mindenesetre köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, nézelődöm tovább, biztos sok számomra ismeretlen lejátszó van még. Nekem vmi digi bemenetes, DSD képes motyó lenne ideális.

A világért sem szeretnélek én semmire rábeszélni. Csupán jeleztem, hogy van digitális bemenettel rendelkező hálózati lejátszó.
Az, hogy kinek mi éri meg, teljességgel egyéntől függ.
Viszont egy valóban jó minőségű hálózati lejátszó garantáltan olcsóbb, mint a hangminőségben őt megközelítő PC/DAC összeállítás a járulékos elemeivel (kábelek, tápok...). Olcsóbb, mint egy hasonló minőségű (CD-n, mert HD anyagokban nincs verseny) CD játszó. Használata sokkal kényelmesebb. Hangminősége konstans, nem függ az őt kiszolgáló számítástechnikai háttértől. Természetesen léteznek elérhető árú DAC-ok, amiket PC-vel ki lehet szolgálni. Csak a hangjuk ezer tényezőtől függ. Megtalálni az optimális összeállítást nem egyszerű, nem kis munka. Sokak erre nem akarnak se időt, se energiát, se pénzt szánni. Vannak viszont olyanok, akik ebben a folyamatos útkeresésben lelik örömüket. De annak, aki "csupán" zenét szeretne hallgatni, bátran tudom ajánlani a minőségi hálózati lejátszókat. Legyen az akár Linn, akár Lumin. Nem fogja megbánni.
A Linn DSM egy univerzális forrás/előfok. Nagyon sok komponenst tud helyettesíteni igen magas szinten. Aki netán még mozizik is, de nem akar 5.1-et, a lehető legjobb választás egy DSM.
Annál sokkal olcsóbb, mint amennyi azonos szintű készüléket, kábelt kivált.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hubee »

hubee, ugyan nem tudom mennyibe kerülnek és mekkora a rá szánt összeg, de a Sony nemrég jelentett be pár ES szériás dsd képes network audio playert. DSD képesek. Talán érdemes egy pillantást rávetni.
Ezt a kettőt találtam elsőre
HAP-S1/B - egybegép
HAP-Z1ES - network player
Szimpatikus darabok. De DSDben jelenleg nem gondolkodom, illetve a keret se lesz ekkora
Érdekes, hogy a Red Wine Audio egyből rákattant hogy mit lehet vajon kihozni belőle: http://www.audiocircle.com/index.php?topic=124280.0

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

hubee, ugyan nem tudom mennyibe kerülnek és mekkora a rá szánt összeg, de a Sony nemrég jelentett be pár ES szériás dsd képes network audio playert. DSD képesek. Talán érdemes egy pillantást rávetni.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hubee »

Belépő szinten egy Sonost vagy Pioneer N-30, N-50-et tudok javasolni, ...
N-30 nagyfelbontású belső képet esetleg tudsz linkelni? Idáig ezt találtam
N-50hez találtam, ez tetszik.

Vendég

Hálózati audio lejátszók

A Linn Akurate DSM 6db digitális bemenettel rendelkezik. Mellékesen van rajta még 4 db HDMI bemenet is.
Ha valakinek ez is kevés lenne, van szimmetrikus (XLR), aszimmetrikus (RCA) analóg bemenete is és ráadásul még phono bemenete is, ami konfigurálható MM, MC és line bemenetként is.

Amúgy csak félve kérdezem: minek kell egy hálózati audio lejátszó mellé CD játszó?

Mindkét felvetés jogos, helyesen úgy kellett volna fogalmaznom, hogy az általam ismert lejátszókon nincs digi bemenet. Ezt a készüléket nem néztem idáig.
A CD más tészta, egyrészt szeretek cd-zni (is), még nem jutottam el odáig, hogy teljesen ignoráljam a cd-t. Ennek többek között az az oka, hogy kételkedek tudná-e bármilyen digitális forrás a cd minőséget hozni. Még nem hallottam olyan számítógépes rendszert, ami lepipálta volna, persze ez nem zárja ki, hogy van ilyen. Van pl. csöves kimenetű cd pörgetőm is és nagy örömmel pakolom bele a korongokat alkalomadtán.
Amelyik hálózati lejátszó, mint pl. ez a Linn DSM, esetleg hozza a szintet, az egyszerűen nem éri meg (nekem).  Árban nincs partiban egy futómű+DAC kombóval. Ráadásúl ebben már pre is van, ami nekem felesleges. Mindenesetre köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, nézelődöm tovább, biztos sok számomra ismeretlen lejátszó van még. Nekem vmi digi bemenetes, DSD képes motyó lenne ideális.

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Sajnos hálózati audió lejátszókon nincs digitális bemenet, így a CD-khez szükség lenne egy plusz DAC-ra, ami azért túlzás,

A Linn Akurate DSM 6db digitális bemenettel rendelkezik. Mellékesen van rajta még 4 db HDMI bemenet is.
Ha valakinek ez is kevés lenne, van szimmetrikus (XLR), aszimmetrikus (RCA) analóg bemenete is és ráadásul még phono bemenete is, ami konfigurálható MM, MC és line bemenetként is.

Amúgy csak félve kérdezem: minek kell egy hálózati audio lejátszó mellé CD játszó?

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Jól érted.
Tudja a Lumin.
A hálózati audió lejátszók esetén pont úgy mint a DAC-oknál kb. 50.000 Ft-tól a csillagos égig tart a választék.
Lásd nálunk:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... sults,1-80

És pont úgy mint a DAC-oknál, az ár és hangminőség nem lineáris relációban van, azaz egy szint felett nagy pénzeket kell fizetni, kis különbségekért.
Pont ugyanannyi értelme van 1.650.000 Ft-ért venni egy Lumint, mint ugyanennyiért egy highend DAC-ot. Van, akinek megéri, van akinek nem.
Belépő szinten egy Sonost vagy Pioneer N-30, N-50-et tudok javasolni, közép kategóriában Linn Sneaky DS, Majik DS , YBA MP1000, highendben meg Lumin, Linn Akurate DS, Linn Klimax DS, Electrocompaniet ECM 2, ECI 6DS.

Ok, köszönöm. Igyekszem tájékozódni a témában. Valójában DAC fronton szeretnék fejleszteni (DSD miatt), így jött képbe a médialejátszó, de még nem döntöttem el merre tovább..
Sajnos hálózati audió lejátszókon nincs digitális bemenet, így a CD-khez szükség lenne egy plusz DAC-ra, ami azért túlzás, amikor léteznek már szép számmal DSD képes készülékek amik képesek kiszolgálni több jelforrást is, cd-t, számítógépet.
Így amit nyernék egyik oldalon az egyszerű kezeléssel, azt elbuknám a másikon a plusz konverter igény miatt. Tehát egy highend dac egyelőre praktikus szempontok alapján jobb választásnak tűnik, nem beszélve a hangminőség  különbségről, de majd meglátom

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Köszönöm!
Ha jól értem az elsődleges előnye a könnyű, a számítógépes zenehallgatás installációs nehézségeitől mentes beállítás és használat, viszonylag jól kiszámítható hangminőség mellett.
Tehát egy adott árszintig jó választás lehet, de mi van fölötte?
Jó példa az említett Lumin a maga jóval 1,5M Ft feletti árával. DSD képes DAC-ot lehet vásárolni 150-200e Ft-tól, de a Luminnál sokkal olcsóbban kapható pl. Auralic Vega v. Esoteric D05 is, és még sorolhatnám. Itt mi értelme van egy ilyen lejátszónak?
Tudja egy Lumin azt a hangminőséget, mint az árában kapható klasszis dedikált DAC-oc?   
Erősen kétlem, de mint említettem nem ismerem ezt a komponenst, inkább érdeklődöm.

Jól érted.
Tudja a Lumin.
A hálózati audió lejátszók esetén pont úgy mint a DAC-oknál kb. 50.000 Ft-tól a csillagos égig tart a választék.
Lásd nálunk:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... sults,1-80

És pont úgy mint a DAC-oknál, az ár és hangminőség nem lineáris relációban van, azaz egy szint felett nagy pénzeket kell fizetni, kis különbségekért.
Pont ugyanannyi értelme van 1.650.000 Ft-ért venni egy Lumint, mint ugyanennyiért egy highend DAC-ot. Van, akinek megéri, van akinek nem.
Belépő szinten egy Sonost vagy Pioneer N-30, N-50-et tudok javasolni, közép kategóriában Linn Sneaky DS, Majik DS , YBA MP1000, highendben meg Lumin, Linn Akurate DS, Linn Klimax DS, Electrocompaniet ECM 2, ECI 6DS.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Hátrányról nemigen tudok beszámolni, hacsak azt nem, hogy a DSD formátum streamelős lejátszását egyenlőre csak a Lumin lejátszók támogatják, de ahogy az USB DAC-ok esetén is egyre inkább terjed a DSD támogatása, a hálózati audio lejátszók területén is ez várható.

Köszönöm!
Ha jól értem az elsődleges előnye a könnyű, a számítógépes zenehallgatás installációs nehézségeitől mentes beállítás és használat, viszonylag jól kiszámítható hangminőség mellett.
Tehát egy adott árszintig jó választás lehet, de mi van fölötte?
Jó példa az említett Lumin a maga jóval 1,5M Ft feletti árával. DSD képes DAC-ot lehet vásárolni 150-200e Ft-tól, de a Luminnál sokkal olcsóbban kapható pl. Auralic Vega v. Esoteric D05 is, és még sorolhatnám. Itt mi értelme van egy ilyen lejátszónak?
Tudja egy Lumin azt a hangminőséget, mint az árában kapható klasszis dedikált DAC-oc?   
Erősen kétlem, de mint említettem nem ismerem ezt a komponenst, inkább érdeklődöm.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Elég láma vagyok hálózati lejátszók témakörben, esetleg tudnátok segíteni, milyen előnyei-hátrányai vannak egy ilyen lejátszónak számítógépes zenehallgatás "ellenében"?  Kifejezetten audio felhasználásnál van olyan lejátszó ami képes egy PC/Mac+ DAC kombóval felvenni a versenyt, vagy esetleg jobb is?

Erről hosszan lehetne értekezni de röviden összefoglalva:

Képes, és szerintem jóval egyszerűbb. Egy PC/Mac+ DAC kombó esetén rengeteg tényező befolyásolja a hangminőséget, az operációs rendszer beállításai, a lejátszó szoftver, az USB interfész áramkör minősége, a számítógép tápegysége, maga az USB kábel, csakhogy párat említsek. Trükkök százai léteznek ebben a témában, a "Pc Alapú Audio Lejátszás" topicban olvashatsz erről.

Hálózati lejátszás esetén tipikusan egy NAS-on (vagy egy hagyományos PC-n/ MAc-en) tárolod a zenéket, amin fut egy UPNP szerver, ami a streamingelést végzi. A hálózati lejátszón egy UPNP kliens fogadja az adatokat a hálózaton keresztül. A hangminőséget gyakorlatilag a hálózati audió lejátszó határozza meg, nem függ a fenti paraméterektől.

Nagy előnye, hogy a vezérlés egy harmadik komponenssel, egy un UPNP kontroller oldható meg, ami a gyakorlatban egy tableten vagy okostelefon futó alkalmazás. Eleve multiroomos a rendszer, több lejátszó képes ugyanarról a forrásról működni.

Hátrányról nemigen tudok beszámolni, hacsak azt nem, hogy a DSD formátum streamelős lejátszását egyenlőre csak a Lumin lejátszók támogatják, de ahogy az USB DAC-ok esetén is egyre inkább terjed a DSD támogatása, a hálózati audio lejátszók területén is ez várható.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Elég láma vagyok hálózati lejátszók témakörben, esetleg tudnátok segíteni, milyen előnyei-hátrányai vannak egy ilyen lejátszónak számítógépes zenehallgatás "ellenében"?  Kifejezetten audio felhasználásnál van olyan lejátszó ami képes egy PC/Mac+ DAC kombóval felvenni a versenyt, vagy esetleg jobb is?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Ca Minx helyett nem lenne már érdemesebb egy Pio N30 egy AA Xi 60 integráltal? Àrban kb. ugyanannyi. Vagy az Xi hozza ezt a szintet?
De, jogos.
BARTIMEX AUDIO Honlap

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

A CD és és a DAB/FM tuner a különbség, én legalábbis másról nem tudok.

Ezek belépő szintű cuccok, valóban nem várhatsz tőlük csodát. A streamer nagyjából a megboldogult Squeezebox Touch szintjén van.
Mint erősítő pedig mint bármelyik kommersz gyártó belépő szintű integráltja 50ezer környékén.

Nem rossz vétel egyik sem, de ez egyéni izlés kérdése is.
Én pl. magamnak ebben az árkategóriában az erősítővel kombinált lejátszó műfajban inkább a Cambridge Audio Minx Xi-t venném,
sima streamerben meg a Pioneer N-50-t.

Ideiglenes megoldásnak a legolcsóbb meg egy hálózati lejátszós alsóközépkategóriás házimozi erősítő, pl. HK AVR 151 vagy a Pioneer VSX-528.
Ezeket később házimozi erősítőként még használhatod. Sneaky DS ügyben is fordulj hozzám bizalommal.

Ca Minx helyett nem lenne már érdemesebb egy Pio N30 egy AA Xi 60 integráltal? Àrban kb. ugyanannyi. Vagy az Xi hozza ezt a szintet?

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Lényeg hogy működik.
Ezt a wifit nem értem. Nem vezetékesen volt bekötve a lejátszó?
Wifin az 1080p-es streamek a legrikább esetben működnek szaggatás nélkül, ezért nem is szoktuk ajánlani.
Vezetèkesen van kötve..
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

szia, fenti irasreszleted vezet a kerdesemhez:

van egy SBT-om, hangzasilag elegedett vagyok vele (persze nem tudom, mennyivel lehetne jobb is, de elvezek rajta at zenet hallgatni).

Viszont gondolkodok egy masodik lehetösegen: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -lejatszo/

erdekelne a velemenyed, ajanlas (esetleg vegyek egy masodik SBT-ot hasznaltan ?), köszönöm.

persze masok is ajanlhatnak :-)

Amit jó szivvel tudok ajánlani: Pioneer N-30 vagy N-50 ha külső DAC-ként is akarnád használni, Cambridge Audio Stream Magic 6, Yamaha CD-N500 ha CD lejátszás is kell, és valamelyik OPPO, ha jó minőségű CD, DVD, Dvd-Audio, SACD és Blu-ray lejátszás is kellene.
BARTIMEX AUDIO Honlap

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

A CD és és a DAB/FM tuner a különbség, én legalábbis másról nem tudok.

Ezek belépő szintű cuccok, valóban nem várhatsz tőlük csodát. A streamer nagyjából a megboldogult Squeezebox Touch szintjén van.
Mint erősítő pedig mint bármelyik kommersz gyártó belépő szintű integráltja 50ezer környékén.

Nem rossz vétel egyik sem, de ez egyéni izlés kérdése is.
Én pl. magamnak ebben az árkategóriában az erősítővel kombinált lejátszó műfajban inkább a Cambridge Audio Minx Xi-t venném,
sima streamerben meg a Pioneer N-50-t.

Ideiglenes megoldásnak a legolcsóbb meg egy hálózati lejátszós alsóközépkategóriás házimozi erősítő, pl. HK AVR 151 vagy a Pioneer VSX-528. 
Ezeket később házimozi erősítőként még használhatod. Sneaky DS ügyben is fordulj hozzám bizalommal.

Köszönöm a választ! Nem tervezem sem a közeli, sem a távoli jövőben mozirendszer építését. Inkább költöm a pénzem két jó dobozra, mint 5 gyengébbre plusz szubláda. Ugyanígy vagyok az erősítőkkel is. Inkább 2 csatornám legyen, mint ugyanannyi pénzből 7  csatorna meg audio/video csatlakozók/áramkörök tömkelege. így sok értelmét nem látom AV erősítő vásárlásának. Valószínűleg nézek majd egy használt példányt, mert a lehető legkisebb buktával szeretnék kiszállni belőle.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”