Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Sziasztok!Tudna valaki segíteni hogyan tudnám párosítani a Foobar2000-et okostelóval?Le van töltve a telóra a Foobar controller és megvan a Foobar-ba a szerver,de az istenér sem akar kapcsolódni!Azt írja ki,hogy nem jó az ip címem,de miért???Köszi a segítséget!
Szia!

Kicsit részleteznéd az esetedet?
1. A Foobar2000 programban a configure/tools/http control be van állítva, engedélyezve van?
2. Milyen controller programot akarsz az okostelefonodon használni? Én a foomote programot használom android eszközön, ami megtalálja a foobar2000 programot, és felajánlja annak címét.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: voges »

Sziasztok!Tudna valaki segíteni hogyan tudnám párosítani a Foobar2000-et okostelóval?Le van töltve a telóra a Foobar controller és megvan a Foobar-ba a szerver,de az istenér sem akar kapcsolódni!Azt írja ki,hogy nem jó az ip címem,de miért???Köszi a segítséget!

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: voges »

Sziasztok.

Segítséget kérek tőletek.
Mivel a windows XP támogatása megszűnt, át fogok térni a win7-re. Jelenleg a foobar v0.9.6.8 verziót használom és szeretnék ennél maradni. Win7 alatt ugyanolyan beállításokkal tud majd futni a foobar?
Vagy pedig kellenek valami különleges beállítások is (pl. Asio4all v2) ?

Fontos lehet tudnotok a válaszhoz a következőket: egy Styleaudio Carat UD-1 típusú DAC-ot kötök a számítógéphez, ahhoz pedig egy MiniDisc lejátszót. A DAC-nak nem lesznek kompatibilitási gondjai?

Segítségeteket előre megköszönöm.

Szerintem nem lesz gond!Asio csak egy beépülő modul nem muszáj hozzá!Bár vannak érdekes dolgok pl:Foobar2000 +Asio4all+dac nálam nem működik Asio-t nem tudom használni!Foobar-nál alap értelmezni kell a dac-ot,de viszont így nincs a laptopomon fejhallgató kimeneten hang!

lucu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: lucu »

Sziasztok.

Segítséget kérek tőletek.
Mivel a windows XP támogatása megszűnt, át fogok térni a win7-re. Jelenleg a foobar v0.9.6.8 verziót használom és szeretnék ennél maradni. Win7 alatt ugyanolyan beállításokkal tud majd futni a foobar?
Vagy pedig kellenek valami különleges beállítások is (pl. Asio4all v2) ?

Fontos lehet tudnotok a válaszhoz a következőket: egy Styleaudio Carat UD-1 típusú DAC-ot kötök a számítógéphez, ahhoz pedig egy MiniDisc lejátszót. A DAC-nak nem lesznek kompatibilitási gondjai?

Segítségeteket előre megköszönöm.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Ha nem, hát nem.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

lehet félre értelmezem az igényeidet, de a foobarba meg lehet adni hogy melyik mappát monitorozza (szal az abba belekerült audio tartalmat belistázza automatikusan)
az album listát pedig parancssor alapján bárhogy meg lehet jeleníteni, akár úgy is hogy a monitorozott mappa külön kategóriába legyen, s ebből egy gombnyomással tudsz lejátszási listát készíteni (ha jól tudom akkor önmagába a lejátszási lista nem tud frissülni)

az iTunes mi alapján dönti el milyen muzsikát rakjon be?
ha full random rakja be a lejátszani kívánt muzsikákat (ill. egy előszűrt lista alapján) akkor miért nem jó a random lejátszás (a foobar tud random lejátszást az adott lejátszási listán belül számok, album [szal random választ egy albumot s annak összes számát lejátssza majd átlép random egy következő album első számára], mappa alapján)

Most olyan a szerkezet, ahogy az iTunes megcsinálta, Előadó/Album/Szám szépen átnevezve. De ezzel nem igazán foglalkoztam, mert csak iTunes felületét láttam, de ha bedobtam egy új zenét, akkor azt szépen átmásolta a meglévő szerkezetbe. Ezt szeretném megtartani. 

Az iTunesban lehet shuffle, amikor az összes zenéből random, vagy egy playlistből random. Az iTunes Party mód, illetve a MediaMonkey autoDJ is így működik, hogy van egy playlist, amit magának generál az összesből vagy egy adott playlistből, viszont tudok beszúrni olyanokat is, amit akarok, és azt játssza amit bedobtam, aztán ha elfogy megy tovább a suffle, aminek látom néhány meghatározott elemű tagját, illetve visszamenőleg is. 

iTunes-szerű keresőt már sikerült találnom.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Sziasztok!

A foobart hogyan lehetne úgy felokosítani, hogy a hozzáadott zenéket (dragndrop, vagy egy mappa figyelésével) egy adott könyvtárba másolja TAG-ek alapján (mondjuk album/előadó), és nem rémül meg egy kis fájlnév ütközéstől, esetleg TAG-ek alapján egységesen átenevezi őket.
Lehet-e csinálni olyan playlistet, mint az itunes party mód? Ha elfogy a zene, akkor random tesz be, de bármikor hozzálehet teni egy albumot, hogy most ezt játszd.
Emiatt tetszett az iTunes, csak az nem támogatja a FLAC-et, a MediaMonkey viszont igen, de nem vagyok vele kibékülve, pedig elvileg mindent tud, amire szükségem van. Olyan tompa a hangja. Nagyon sok zenéről van szó.

lehet félre értelmezem az igényeidet, de a foobarba meg lehet adni hogy melyik mappát monitorozza (szal az abba belekerült audio tartalmat belistázza automatikusan)
az album listát pedig parancssor alapján bárhogy meg lehet jeleníteni, akár úgy is hogy a monitorozott mappa külön kategóriába legyen, s ebből egy gombnyomással tudsz lejátszási listát készíteni (ha jól tudom akkor önmagába a lejátszási lista nem tud frissülni)

az iTunes mi alapján dönti el milyen muzsikát rakjon be?
ha full random rakja be a lejátszani kívánt muzsikákat (ill. egy előszűrt lista alapján) akkor miért nem jó a random lejátszás (a foobar tud random lejátszást az adott lejátszási listán belül számok, album [szal random választ egy albumot s annak összes számát lejátssza majd átlép random egy következő album első számára], mappa alapján)

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

A foobart hogyan lehetne úgy felokosítani, hogy a hozzáadott zenéket (dragndrop, vagy egy mappa figyelésével) egy adott könyvtárba másolja TAG-ek alapján (mondjuk album/előadó), és nem rémül meg egy kis fájlnév ütközéstől, esetleg TAG-ek alapján egységesen átenevezi őket.
Lehet-e csinálni olyan playlistet, mint az itunes party mód? Ha elfogy a zene, akkor random tesz be, de bármikor hozzálehet teni egy albumot, hogy most ezt játszd.
Emiatt tetszett az iTunes, csak az nem támogatja a FLAC-et, a MediaMonkey viszont igen, de nem vagyok vele kibékülve, pedig elvileg mindent tud, amire szükségem van. Olyan tompa a hangja. Nagyon sok zenéről van szó.

Kerülő válasz, mert nem használok ilyesmit a foobar alatt (sem), de a Musicbee és az AIMP biztosan tudnak ilyeneket. És ha a tompaság nem jött be, akkor lehet, hogy szeretnéd az AIMP hangját. A Musicbee-ére nem emlékszem, az nem sokat volt fenn.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

Sziasztok!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Big »

Tehát,tudnál ajánlani valamilyen Dac ot ? 
Nem és nem is akarok ajánlani, aminek több oka is van, pl. nem ismerem azt a DAC-ot amit most hallgatsz, feltételezem előre is szeretnél lépni minőségben, nem ismerem az anyagi lehetőségeket, nem ismerem a zenével/minőséggel szemben támasztott követelményeidet stb. Szóval a legjobbnak tartom, ha ismerősöktől kérsz kölcsön olyan dac-ot ami tudja a nagyobb felbontást és ha megtaláltad a neked tetszőt akkor vásárolj.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: midian »

Bocs, figyelmetlen voltam! 
Tehát,tudnál ajánlani valamilyen Dac ot ? 
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Foobar2000

Szia 
A jelenlegi rendszerem az aláírásomban szerepel .
Viszont nem tudom hogy ebből lehet e, vagy érdemes egyáltalán másik dac ot néznem .?

Bocs, figyelmetlen voltam!   
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

Hát ez egy elég sokismeretlenes egyenlet, de Dorian a lényeget összefoglalta, illetve a felmerülő kérdéseket.
Szia 
A jelenlegi rendszerem az aláírásomban szerepel .
Viszont nem tudom hogy ebből lehet e, vagy érdemes egyáltalán másik dac ot néznem .?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Foobar2000

Köszönöm a bő választ 
Te milyen Dac ot ajánlanál ami játszik ilyen anyagot is ?
G

Hát ez egy elég sokismeretlenes egyenlet, de Dorian a lényeget összefoglalta, illetve a felmerülő kérdéseket.

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Tablettel szeretném irányítani a foobart. Feltelepítettem a HTTP Control plugint, a tabletre pedig a foobar2000 controller alkalmazás ingyenes verzióját. Routerrel van megosztva a net. Beírtam a gép ip címét és a 8888 portot a foobárba és a tabletbe is de valamiért nem hajlandó működni a dolog. A tűzfal beállításokban engedélyezve van. Tudna valaki segíteni a beállításokban?

Áhh én voltam figyelmetlen, most már működik ahogy kell.
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Tablettel szeretném irányítani a foobart. Feltelepítettem a HTTP Control plugint, a tabletre pedig a foobar2000 controller alkalmazás ingyenes verzióját. Routerrel van megosztva a net. Beírtam a gép ip címét és a 8888 portot a foobárba és a tabletbe is de valamiért nem hajlandó működni a dolog. A tűzfal beállításokban engedélyezve van. Tudna valaki segíteni a beállításokban?
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ez első körben pénz (30ezertől millióig van választék), aztán ízlés és rendszerszinergia kérdése.
Mennyit szánsz rá, mi a rendszer többi eleme, milyen zenéket hallgatsz?
De sztem ezt a kérdést a megfelelő topikban tedd fel a fentiek megválaszolásával.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

" - A HD1V lap háza MKP-level Wima és Sanyo Oscon ezüstpala, polipropilén és poliészter film kondenzátor, Dale RN 60 precíziós fém ellenállások, Burr Brown OPA2350 chip erősítő és 32/44.1/48kHz 2704 DAC és 1,5ppm TCXO hőszabályozott kristály oszcillátor az elvárt 98dB jel/zaj arányhoz és alacsony rezgésű előadáshoz.- "

Szóval ez a DAC nem is fogja tudni a dolgot, he nem cserélsz DAC-ot akkor egy lehetőséged marad a resampler a foobarban.

Menu  -> Preferences -> Playback -> DSP Manager -> Resampler (SoX) mod2 hozzáad az aktív panelhez -> majd configure selected -> megnyílik egy ablak, ott pedig a Resample ONLY frequencies mezőbe beírod a konvertálni kívánt anyag frekijét (pl.: 96000), majd a Target samplerate ablaknál kiválasztod a Downsample x2-t, így a DAC 48000 Hz-es jelet fog kapni és azzal már tud mit kezdeni.
A 88200-nál ugyan így.

Köszönöm a bő választ 
G

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Foobar2000

Carat HD1V m van
" - A HD1V lap háza MKP-level Wima és Sanyo Oscon ezüstpala, polipropilén és poliészter film kondenzátor, Dale RN 60 precíziós fém ellenállások, Burr Brown OPA2350 chip erősítő és 32/44.1/48kHz 2704 DAC és 1,5ppm TCXO hőszabályozott kristály oszcillátor az elvárt 98dB jel/zaj arányhoz és alacsony rezgésű előadáshoz.- "

Szóval ez a DAC nem is fogja tudni a dolgot, he nem cserélsz DAC-ot akkor egy lehetőséged marad a resampler a foobarban.

Menu  -> Preferences -> Playback -> DSP Manager -> Resampler (SoX) mod2 hozzáad az aktív panelhez -> majd configure selected -> megnyílik egy ablak, ott pedig a Resample ONLY frequencies mezőbe beírod a konvertálni kívánt anyag frekijét (pl.: 96000), majd a Target samplerate ablaknál kiválasztod a Downsample x2-t, így a DAC 48000 Hz-es jelet fog kapni és azzal már tud mit kezdeni.
A 88200-nál ugyan így.

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

Úgy tudod megoldani, hogy olyan külső eszközt (USB transzportt és/vagy DAC) használsz, ami ismeri ezeket a bitrátákat
Carat HD1V m van

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Sziasztok 
Azt meg lehet valahogy oldani szerintetek a foobar ban vagy az asio ban hogy ezt ne írja ki ? :Unrecoverable playback error: Sample rate of 96000 Hz not supported by this device.
Ugyanezt írja 88200 nál is.
Egyáltalán nem játsza le ezeket a Flac eket.

Úgy tudod megoldani, hogy olyan külső eszközt (USB transzportt és/vagy DAC) használsz, ami ismeri ezeket a bitrátákat
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

Sziasztok 
Azt meg lehet valahogy oldani szerintetek a foobar ban vagy az asio ban hogy ezt ne írja ki ? :Unrecoverable playback error: Sample rate of 96000 Hz not supported by this device.
Ugyanezt írja 88200 nál is.
Egyáltalán nem játsza le ezeket a Flac eket.

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Egy másik gépen berippelve tökéletes!Ezt egyszerűen hihetetlen......Nem értem.

Shanahan nagyon köszönöm a tippeket.Még egyszer futok pár kört aztán majd meglátjuk.
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Berippeltem de sajnos ugyanaz a jelenség jött elő.Mondjuk flac-be átkódolta de így is ugyanaz a hangzás.Mit értesz odd alatt?Nem vagyok olyan nagy tudor.....

Köszönöm az eddigi segítséget!

odd: optikai meghajtó

s ha másik gépen berippeled akkor ezen a gépen milyen a hangja?

elég furi a jelenség mindenesetre
egy számot nem töltesz fel hogy mi az a elváltozás?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”