Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

simtrade
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: simtrade »

Hogyan lehetne tuningolni a jbl e80 northridget mennyibe kerulne ez es miket kapnek a penzert bele varom a privatuzenetet koszi

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5318

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tisztelt fülelek.
Egy Marantz cd63 mkII KI esetében milyen tuningot lehet megejteni? A lejátszó után egy Hivox Lupus C dac van kötve.
Az árban egy tól-ig határt is szeretnék kérni.

Küldtem privát üzenetet.

koviati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: koviati »

Tisztelt fülelek.
Egy Marantz cd63 mkII KI esetében milyen tuningot lehet megejteni? A lejátszó után egy Hivox Lupus C dac van kötve.
Az árban egy tól-ig határt is szeretnék kérni.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves Fülelek!

Marantz CD273 CD-játszó (CDM-2, TDA1541) tuningját elvállalod? Mit érdemes változtatni rajta?

Köszönöm!

Ennek a cd játszónak nem vállaljuk a tuningját.

multibit
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: multibit »

Kedves Fülelek!

Marantz CD273 CD-játszó (CDM-2, TDA1541) tuningját elvállalod? Mit érdemes változtatni rajta?

Köszönöm!

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

A Sonyt nem érdemes tuningolni, mert a ráfordított anyag és munka volumenéhez képest nem lenne elegendő mértékű javulás, hiába,  rengeteg a  műszaki kompromisszum egy mozikombájn erősítőben.
A Wharfedale tömegterméket viszont érdemes lenne tuningolni, mert az mindenféle zenén és azonnal hallható, a teljes sávban tisztább lesz a hangzás. A hangszóró motorok önmagukban egész jók, csak a körítés igen harmatos (váltó, kábel, csillapítóanyag), biztos lehetsz benne, hogy jobb hangot kapsz, mint egy két-háromszoros új árú dobozt vennél.

A SONY erőlködőmről jómagam is azt gondolom, hogy úgy jó ahogy van, ellenben a Wharfikat tényleg érdemes volna megműttetni. Ezzel kapcsolatban még egyeztetünk!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sziasztok!

Akkor most beállnék én is a sorba, ugyan is totál véletlenül de én is ráakadtam a témára és nem szabadulok tőle...

Kérdés: 

Adott egy SONY STR-DB 930 QS t. házmozi erősítő, ami jelenleg egy pár Wharfedale Xarus XR-5000-es hangfalpárba leheli a lelket, de lévén, hogy maguk a Wharfi falaim tömegtermék kategóriába esnek én is elgondolkoztam az említett "Hivox" tuning létjogosultságán. 

Kaphatnék ennek fejében pontosabb magyarázatot, hogy mit is takar ez a fajta beavatkozás és hogy mégis milyen áron hozza el a javulást? Vajon érdemes belefektetni, kb mekkora javulás érhető el, stb? 

Előre is köszönöm a segítséget!

A Sonyt nem érdemes tuningolni, mert a ráfordított anyag és munka volumenéhez képest nem lenne elegendő mértékű javulás, hiába,  rengeteg a  műszaki kompromisszum egy mozikombájn erősítőben.
A Wharfedale tömegterméket viszont érdemes lenne tuningolni, mert az mindenféle zenén és azonnal hallható, a teljes sávban tisztább lesz a hangzás. A hangszóró motorok önmagukban egész jók, csak a körítés igen harmatos (váltó, kábel, csillapítóanyag), biztos lehetsz benne, hogy jobb hangot kapsz, mint egy két-háromszoros új árú dobozt vennél.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Sziasztok!

Akkor most beállnék én is a sorba, ugyan is totál véletlenül de én is ráakadtam a témára és nem szabadulok tőle...

Kérdés: 

Adott egy SONY STR-DB 930 QS t. házmozi erősítő, ami jelenleg egy pár Wharfedale Xarus XR-5000-es hangfalpárba leheli a lelket, de lévén, hogy maguk a Wharfi falaim tömegtermék kategóriába esnek én is elgondolkoztam az említett "Hivox" tuning létjogosultságán. 

Kaphatnék ennek fejében pontosabb magyarázatot, hogy mit is takar ez a fajta beavatkozás és hogy mégis milyen áron hozza el a javulást? Vajon érdemes belefektetni, kb mekkora javulás érhető el, stb? 

Előre is köszönöm a segítséget!

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: bean »

Üdv.

Kérnék szépen egy ajánlatot egy Denon Pma 725R sztereo erősítő tuningolására ha egyáltalán javaslod vagy van értelme.
Köszönöm szépen.

Kabel.barat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Kabel.barat »

Üdv Fülelek!

Nemrég tuningoltattam veled egy rotel 935bx erősítőt, de még nem írtam véleményt róla. Ezt most gyorsan pótolom: azt kell mondanom, hogy minden foritot megért a befektetésem, nagyon jól szól mindenkinek csak ajánlani tudom a hivox tuningot!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

üdv
hivox tuningos jamo classic8 ba szeretnék komolyabb magasat szerinted ár értékarányba milyen illene be

szerintem a Seas 27TBC-G jó lenne, de a méreteket meg kell nézni, most akciós az ATC-nél, ennyiért sehol sem lehet beszerezni. A hangszóró árán kívül némi költség még a keresztváltó módosítása az új hangszóróhoz.

karimi

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: karimi »

üdv
hivox tuningos jamo classic8 ba szeretnék komolyabb magasat szerinted ár értékarányba milyen illene bele

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

Szeretnék érdeklődni mennyi lenne egy pár dali c6 tuningja,illetve érdemes-e a centert is tuningolni,illetve a háttereket(center: Dali cocncept center,háttér:diamond 9.2)?

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ez az amit sosem értettem meg épp ésszel. Én is feltuningoltattam a Philips cd-204-et, ami egy minőségi fejlesztés, ráadásul plussz összegbe kerül, de a végeredmény hatásos és hasznos. De ha eladásra kerülne, fanyalognának a sznobok, hogy nem gyárííí!!! Nem hát, de 2x olyan jól szól, úgyhogy nem kevesebbet, hanem többet ér! Ezért nem is adom el, hanem élvezem a minőséget. A kockafejűek meg hallgassák a gyárit...csak azért, mert gyári.

Ez egy alku-indok az ár leszorítására, semmi más logika nincs mögötte.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Egy megjegyzes ehhez:
a tunning inkabb elvesz, mint hozzatesz a
cucc ertekehez eladaskor...

Ez az amit sosem értettem meg épp ésszel. Én is feltuningoltattam a Philips cd-204-et, ami egy minőségi fejlesztés, ráadásul plussz összegbe kerül, de a végeredmény hatásos és hasznos. De ha eladásra kerülne, fanyalognának a sznobok, hogy nem gyárííí!!! Nem hát, de 2x olyan jól szól, úgyhogy nem kevesebbet, hanem többet ér! Ezért nem is adom el, hanem élvezem a minőséget. A kockafejűek meg hallgassák a gyárit...csak azért, mert gyári.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Egy kicsit megállt ez a topik, de talán választ kaphatok, ha megkérdezem, hogy kb. mennyibe kerülne a Magnat Vector 77 tuningja, és milyen változtatások lennének benne adott esetben?
pü. ment...

tapaizo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: tapaizo »

Egy kicsit megállt ez a topik, de talán választ kaphatok, ha megkérdezem, hogy kb. mennyibe kerülne a Magnat Vector 77 tuningja, és milyen változtatások lennének benne adott esetben?

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Én meg boldog névnapot, ha már Zoltán is van ma 

dödi8
Értékelés: 7

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: dödi8 »

Szia Zoltán!

Tegnap későn értem haza, így már nem tudtam tesztelni az egésznapos kemény munkádat, amit külön köszönök!
Ma reggel 8-tól moziszoba, zeneszoba között ingázok és csak "fülelek"
Egyértelműen érezhető a munkád pozitív hatása!
A mozis rendszeren erőteljesebb a változás de ezt jelezted is, hogy a 602 s3-al több munkád volt és beiktattam az Alces-6-ost is. Arra nem számítottam, hogy hang mellett  a kép minősége is javul tőle.
A sztereo rendszeren is érezhető a pozitív változás, nagyobb hangerőnél is tiszták maradnak a hangok, nem válnak zavaróvá a magas hangok, tiszta  energikus közép és a mély hangok is nagyon-nagyon rendben vannak.
Este áthívom az egyik barátomat, nem mondtam neki semmit kiváncsi vagyok a véleményére.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a munkádat!
Nagyon kellemes hétvégét! (Nekem már az)
Ui.: A kedves feleségedtől külön elnézést, hogy egy egész napra "kilőttelek" mellőle és boldog Nőnapot kívánok neki!

Üdv.: Endre

tapaizo
Fórumlakó
Fórumlakó

Hivox Tuning

A Jbl biztos, hogy jobb, mint a Magnat.
A tuning biztos, hogy javítana mindkettőn, de a Jbl esetleges eladásakor ront a lehetőségeken, a Magnatnál meg javít, hiszen jól fog szólni,  a neve meg nem a Jbl-t meg inkább a neve miatt veszik meg (amellett, hogy az is jól szól), és a sznobizmushoz hozzátartozik az eredeti állapot megléte.

Értem.
Köszönöm a tájékoztatást!
Ha tuningolásra adnám a fejem, Budapesten kívül elérhetőek vagytok-e máshol?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Alapvetően azért nem érdemes az LX-9-et tuningolni mert régi, vagy mert úgy sem lehetne többet kihozni belőle, vagy esetleg mert önmagában is jól szól?
Még nem vettem semmilyen dobozt, viszont időközben képbe került egy Magnat Vector 77 is, jókat mondanak róla, lehet tuning után még jobb lenne? csak tapogatózok a lehetőségek közt, egyébként kizárólag zenehallgatásra lenne.

A Jbl biztos, hogy jobb, mint a Magnat.
A tuning biztos, hogy javítana mindkettőn, de a Jbl esetleges eladásakor ront a lehetőségeken, a Magnatnál meg javít, hiszen jól fog szólni,  a neve meg nem a Jbl-t meg inkább a neve miatt veszik meg (amellett, hogy az is jól szól), és a sznobizmushoz hozzátartozik az eredeti állapot megléte.

tapaizo
Fórumlakó
Fórumlakó

Hivox Tuning

A javulást elég nehéz százalékban kifejezni. Az LX-9 már antik darabnak tekinthető, szerintem nem érdemes tuningolni,  a másik kettőt viszont igen. es-90-est már tuningoltunk tavaly, gazdája meg van elégedve vele. 
Mint többször is említettem, csak annak érdemes tuningoltatni a hangsugárzóját, aki hosszú távon tervezi hallgatását. 

Alapvetően azért nem érdemes az LX-9-et tuningolni mert régi, vagy mert úgy sem lehetne többet kihozni belőle, vagy esetleg mert önmagában is jól szól?
Még nem vettem semmilyen dobozt, viszont időközben képbe került egy Magnat Vector 77 is, jókat mondanak róla, lehet tuning után még jobb lenne? csak tapogatózok a lehetőségek közt, egyébként kizárólag zenehallgatásra lenne.

DJozso

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: DJozso »

Óriási dillemma előtt állok. Házimozizáshoz vettem egy Wharfedale Vardus VR-400-as frontot, hozzá egy Harman Kardon avr-240-es házimozi erősítőt. Ezzel nem is lenne baj (házimozin), de a múltkor vettem egy FiiO X3-as média lejátszót (van coaxialis digitális kimenete), és néhány wav illetve flac file meghallgatása után rájöttem, hogy szeretnék zenét hallgatni... Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy ehhez mindenképp szükséges-e hangfal csere?! Javítható-e ez a hangfal? Illetve az én zenei világomhoz (könnyű rock,mint  Bikini, Edda), milyen erősítő lehetne megfelelő (tudom nekem kell meghallgatni, de mégis)? Nem a 300 ezres Nad-ot választanám :-). Mégis mi legyen a következő lépés? Az egészre max 150 ezrem lenne, ha muszály, de inkább csak erősítőt vennék (akár használtan is), és tuningoltatnám a hangfalat. Minden ötlet érdekel. Köszönöm.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én mondjuk sosem értettem mire jó állandóan cserélgetni a hangfalakat. Van egy karakterük, vásárlás előtt meghallgat az ember jópárat, el tudja dönteni melyik tetszik neki. Esetleg döntésképtelenek, vagy magát a cserélgetést élvezik?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért nem javaslom és nem is vállaljuk szívesen a vintage holmik tuningját. Azok vagy egész jól sikerültek, kiállták az idők próbáját, vagy roppant vacakok, akkor meg a tuning se segít rajtuk.
Egy másik topicban ezen témában váltottunk néhány szót. Örülök, hogy egy "tuninggal" elismerten foglalkozó szakember ezt hasonlóan látja.

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”